- 14 Ocak 2013
- 1.467
- 1.362
-
- Konu Sahibi CitirTurtam
altından kalmadığı durum ne? Türkiye'de kız baba evinde istenir bunlar nerede yaşıyorlar. Şaşıran görümceyi istemeye gelecekleri zaman nerede olacak bu merasim. Maddi yönden kötü durumdalar mı? Sen ne iş yapıyorsun?Merhaba arkadaşlar,
Ben geçen yıl yurtdışından türkiyeye geldim ve İstanbulda yalnız yaşıyorum. Birkaç gün sonra ailem de türkiyeye tatile gelecek, bir hafta bende kalacaklar sonra hep birlikte memlekete (Ankara). Önümüzdeki ay nişanım var Allah kısmet ederse. Ankarada olacak. Ama ben henüz bir evlenme teklifi bile almadım. Hâlâ neyi bekliyor anlamıyorum. 2 hafta sonra istemeye gelecekler. Ben de her genç kadın gibi güzel bir teklif istiyorum çok mu? Biliyorum önemli olan niyet, bir kararımızı verdik ama yine de beklerdim yani.
Birde sanki hiç hevesli değilmiş gibi geliyor bana. Sürekli hesap kitap peşinde, o şu kadar masraf bu bu kadar masraf diye. Bunların üzerine dedim bende gelin alışverişine falan çıkmak istemiyorum, takı seti falan da istemiyorum, sadece yüzüklerimizi takalım yeter diye, tamam dedi. Onu zora sokmak istemediğim için hiçbir şey istemedim ne kendisinden ne ailesinden. Bunları da geçtim, nişan Ankarada olacağı için ve onlar da malum ailecek Ankaraya gelecekleri için çok gerginler. Nasıl yapacağız nasıl edeceğiz diye konuşuldu geçen onlara bayramlaşmaya gittiğimde. Gelinleri hatta "Neeee, Ankarada mı olacak???" diye şaşırıverdiler. Eeee napiyim, Baba evim Ankarada, isterseniz biz size gelelim orda isteyin beni, size zahmet olmasın. Herşeyden vazgeçtim bundan da vazgeçerim, yeterki size yük olmasın !?!?! (Bunu söylemedim tabiki ama aklımdan ilk bu cümleelr geçti). Tekrar konuşayım mı bu konuyu yoksa annemlerin gelmesini mi bekleyeyim sizce?
Niyetinden sevgisinden kesinlikle şüphe etmiyorum, ama sanki daha tam hazır değilmiş gibi geliyor bana, bilemedim. Halbuki kendisi artık adını koyalım daha fazla ayrı kalmayalım demişti zamanında...yapacağı çok basit bir teklif. tek taşımı taktı zamanında, sadece 2 kelime eksik...
Kaç gündür kafamda deli sorular. Fikrinizi paylaşırsanız sevinirim.
bence fazla takıntı haline getimeyin. çevrenizdekilerden baz alıp onları kendi ilişkinizden beklemeyin. herkes hayalleri gibi evlenmek zorunda değil. hayatın gerçekleri var sonuçta. ben de evlilik teklifi almadan evlendim. ama bu benim için bi sorun değil. gelin alışverişinizi yapın set, kına vs. ne istiyorsanız yapın tabi imkanlar dahilinde. ödün vermeyin sonra çok pişman olursunuz içinizde kalır. bu sizin için önemli bi olay içinize nasıl siniyorsa öyle yapın. ama teklif etmedi şöle böle vs. diyerek boş yere kendinizi üzmeyin ilişkinizi yıpratmayın. maddi olarak çok zorlayacak bir süreç çünkü erkeğin öyle davranması normal. uzun yazdım ama umarım anlatabilmişimdir demek istediklerimi :) şimdiden hayırlı uğurlu olsun. :)
kaynana nasıl biri bilmiyorum bişe diyemicem zaten evlendikten sonra çıkıyo yüzleri. ben kaynanamla yapmıştım güya bana alışveriş yapılıyodu kaynana kayınpeder vs. kendilerini de aradan çıkardılar :)))) eşinin ya da nişanlının diyeyim tavrı en önemlisi o arayı koruyabiliyosa seni seviyo ve değer veriyosa gerisi tırt. evlendikten sonra göreceksin çünkü eşya vs. hiç bi anlam ifade etmiyoAlışverişe düğünden önce zaten çıkacağımız için nişan için gerekli durmuyorum açıkcası. Ha elbisemi ayakkabımı almaya çıkarım erkek arkadaşımla. Ama öyle kaynana gelin alışverişine gerek yok :))
takılarını falan da aldır. lütfedip evlenmiyosun. ne gerekiyosa yapsınlar beleş ve kolay kız alınca pek değer gösterilmiyo ne yazıkki ne kadar zorlarsan o kadar iyi :) tabi mantık sınırlarında çok da şaapmamak lazım :)Alışverişe düğünden önce zaten çıkacağımız için nişan için gerekli durmuyorum açıkcası. Ha elbisemi ayakkabımı almaya çıkarım erkek arkadaşımla. Ama öyle kaynana gelin alışverişine gerek yok :))
herşey çok güzel olmaz evleneceksiniz sonuçta istemediğiniz birsürü şey olur karşınızdaki kesinlikle hayat arkadaşım olacak insan diyorsanız bu zorluklara beraber katlanacaksınız teklif de bence etmez artık zaten erkekler için gereksiz bir mesele e nişan da olacakmış sanmıyorum teklif edeceğini şu saatten sonraGidip özellikle takı seti aldırmak istemem. Ben gerek yok dedim ama gönüllerinden koparsa taksınlar ne diyeyim. Alışverişe de erkek arkadaşımla çıkarım (Annesi yaşlı olduğu için dükkan dükkan gezdirmek istemem), ihtiyaçlarımı karşılar tabiki de hiçbir şey yapılmayacak değil. Bunlar acaba heyecandan mı oluyor arkadaşlar anlamadımHerşey çok güzel olacak boşuna sıkıntı yapma diyen varmı aranızda?
valla yaparsa artık ne ara bende bilemiyorum madem çok istiyorsun kızart yüzünü evlenme teklif etmeden evlenmem senle deDün akşam konuyu açtım " var bır planım merak etme" dedi...eee 1 hafta sonra ailem geliyor, hafta içi zaten görüşemiyoruz çalışıyoruz, ne ara yapacak bu saatten sonra?