Daha teklif bile almadım...

Evlilik teklifi edilmeden nasıl evlenme kararı alınıyor anlamış değilim.

Yani birlikte olduğun insanla niyetiniz ciddiyse ilk adımı atmış oluyorsunuz evlilik hayatına. Aileler de işin içine girince herşey kendiliğinden bu noktaya geliyor. Bende öyle oldu yani :)

Evlilik kararı alındıktan sonra edilen teklifleri gereksiz buluyorum. Bizde de nişan tarihi belli, istemeye gelecekler belli ama evlilik teklifi etti. Tamam güzel bir anı ama zaten evet diyeceğim neyin teklifi yani

bende teklif almadım 17 sene oldu hala dert içimde.öle evlendik gitti.

Sanırım bu hep içinizde biryerlerde sizinle mezara kadar gidecek, ama huzurluysanız bu herşeye bedel.

Teklif olsa da olmasa da niyet var önemli olan o, ama işte heves...her bayan duymak ister tabi bundan daha doğal birşey yok. Dünyaları beklemiyorum şahane bir gösteri sergilemesini hele hiç, dediğim gibi heves işte, bende o duyguyu tatmak isterim

hep kakarım başına içimde kaldı.sanki benle evlenmek istemiyorduda öyle spontan gelişti gibi hissediyorum.teklif ettir bacım şakaynan ee şu teklifi yapsan artık de.uyanıklar evlenme teklifi yapmıyor gözlemlediğim.

Evlenme teklifi herseye karar verip nisan soz isteme olacagi zaman yapilmaz zaten yapilirsada koftiden olur anca anca dunden hazir olunca teklif almamaniz normal bunu onceden dusunmeliydiniz simdi niye yapsin ki :))))

Bende evlilik teklifi almadım. Eşim bi gün telefonda bana benimle önemli bişey konuşacağını söyledi, çok ısrar edince annenlere söyle cuma günü seni istemeye geliyoruz dedi Olay bundan ibarett Evlilik teklifi falan yok, hatta kabul edermisin falan da yok, söyle gelicez dedi sadece

Erkekler bizim kadar ince dusunemiyor biraz citlatin. Ben arkadasimin evlenme teklifini anlatmistim soyle yapmis boyle yapmis soyle demis diye mesaji aldi tabi. Bizim is ciddiye binince istemeden bir hafta once evlenme teklifi yapti ama ben zamaninda citlatmasaydim aklina gelmeyebilirdi.

Nisan oncesi iki tarafta biraz gergin oluyor bu cok normal. siz birsey demeyin t gelip ankara da nisan yapacaklar onlarda farkindadir. O sasiranlarda hic mi bir sey gorup duymamislar. Tabiki kiz neredeyse nisan orada olur onlar kendilerini rezil etmisler sasirarak.

Biz ilişkimizin ilk başında 2 yıllık okulum bittiğinde evlenme kararı almıştık.Sonra ben çark ettim ve okula devam etme kararım aldım oda beklemeye razı oldu.Ama ben çark etmeden evvel bana her ''okulun bitince gider ailenle konuşursun bizde geliriz istemeye'' dediğinde,doğru düzgün bi evlilik teklifi almadan asla evlenmem.Bide üstüne evet diceğimi bile bile teklif yapmaman saçma olur.Hemen işte gelir isteriz şudur budur diye galeyana getirme dedim.İyi be iyi dedi Yok arkadaş alıcam ben o teklifi yani.Evet ben evlenme teklifi etmesini istediğimi söylemiş olabilirim,ama nasıl ediceğini söylemediğime göre,bunun hala özel bi anlamı var ve bu durumun hala bi özelliği var bence.Yaratıcılığını merakla bekliyorum (2 sene daha bekledikten sonra ) O yüzden sizde söylemelisiniz.Bide şayet sevgilinizin durumu kötü değilse neden hiç bişey istemiyesinizki.Yok ben bunları takcam ömür boyu dicek haliniz yok,olması gerektiği için alınır sonra yine gelinle damadın işine yarar o takılar.Ben bu bişey istemedim yüzük yeter diyenleri pek anlamıyorum çok mantıksız.Tabi şayet durumları ''KÖTÜ'' değilse. Orta halli insan kaynıyor bu ülke,yapan nasıl yapıyor yani.

her şey ciddiyete binmiş hangi tekliften bahsediyorsun..bile bile yapılan teklifler dünya saçmalığı..evlenme teklifi flört aşamasında hiç beklemediğin bir anda gelenlerdir..şimdiki kızları anlamıyorum haftaya nişanım var evlenme teklifi almadım..bırak bacım alma zaten adamlar istemeye geliyor onun adı yöresel evlenme teklifi oluyor zaten

sen bu teklıfı unut ılla teklıf ıstıyorsan da nıkah masasında ettır, benım esımde etmedı bana evlenme teklıfı ben hep uc gun kaldı bes gun kaldı dıye dıye nıkah esnasında dayanamadım, nıkah memuru bana sorunca karraımı cevabımı vermeden once bırsey soylemek ıstıyorum bız evlenıyoruz ama evlenme teklıfı almadım bu soruyu damat beyden duymak ıstıyorum dedım ( herkes evlenmekten vazgectım sanmıs ) o da guzel bır cumle ıle evlenme teklıfını ettı ve bende EVET dedım ))

Birde şu var ben 1 senedir türkiyede yaşıyorum ve geldiğim günden beri neredeyse bütün masraflarımı erkek arkadaşım karşıladı. Cebimde harçlığımı eksik etmedi, yemeğimi içeceğimi
gezmelerimizi yol paramı, sigaramı, özel ihtiyaçlarımı..kısaca herşeyimi karşıladı. Eve taşındım bütün eşyalarımı o aldı, yani okadar çok şey yaptı ki benim için hakkını ödeyemem gerçekten, birazda bu yüzden özel isteklerim yok ona/onlara karşı. Yeri geldi bende yaptım tabi de o benden kat kat fazlasını yaptı benim için. Sonra ben iş bulup çalışmaya başladığımdan beri herşeyimi kendim ödüyorum kesinlikle kabul etmiyorum onun birşey yapmasını, çünkü dünyaları yaptı gerçekten.

Ben burada yalnızım, hiç akrabam yok, çok çok samimi bir dostum da yok danışabileceğim. Annemle de anca telefonda konuşuyoruz, o da nekadar detaylı olabilir ki. Bi gelsin baştan sona kadar yüzyüze konuşacağız herşeyi çünkü ben bu konuda cahilim pek birşey bilmiyorum. Açıkcası öyle adetlere geleneklere göre de yapmak istemiyorum herşeyi, bana göre değil çünkü.
Ben şahsen şöyle ürettim kafamda, düğün olacağı zaman bu tür şeyler alınsın (takı seti, makyaj, parfüm, ıvır zıvır işte). Şimdi bilmiyorum hem nişanda hem düğünde de ayrı ayrı mı alınıyor. Nişan dönemi gerek duymuyorum ama düğüne yakın isteklerim olur yani hediyeler takılar vs. vs.

Bak ozaman iş değişir.Biz burda ilişkinin gidişatını bilmediğimiz için sadece yazdığınız konuyla ilgili yorum yapıyoruz bu yüzden yanlış yorumlar çıkması doğal aslında o yüzden birazda her yorumu direkt benimsemek yerine düşünerek karar vermekte yinede yarar ver :)))) Bu arada bu makyaj seti olayına evleniceğim zaman bende girmicem.Ayol ben makyaj yapımıyorumki.Yıllardır hadi bi bb krem bolca rimel bide düğün müğün varsa anca ek olarak ruj.O sebepten kullanılmicak şeylerin alınmasına bende karşıyım.Çöp etmekte günah.Bu arada bu şartlarda takı istememekte haklısın.Ama sen teklif işini bi çıtlat derim ben.Erkeklerin düşünmesini beklersek ooooo yandık Allah :)))

Bence isteme kısmından önce teklif etmeliydi sen emri vaki yapmazsan teklif gelmeyebilir. Alttan alttan hatırlat derim muhtemelen maddi durumu düşünmekten onu ertelemiş. Baktın ima da anlamıyor ben olsam intikamımı bir şekilde alır sonra onu utandırır kendim teklif ederdim :)

Ben de aptalca evlenme teklifimi istemeye gelmeden önceki akşam aldım mecburi.yazdıklarınızın Arasında tek bencil olmayan siz kalmışsınız.kız isteme durumunu bile onlara göre mi ayarlamalıydı ? Size tavsiyem herkes kendi yoluna göre Kürek çekecek aldırmayın,kendinizi sevin ve aldırmanız gerekenleri aldırın.pişman olursunuz.durumu yoksa tezcanlı olmasaymış.sizin iyi niyetinize güvenmiş.iyi olmayın,akrep gibi sokarlar...

Yani birlikte olduğun insanla niyetiniz ciddiyse ilk adımı atmış oluyorsunuz evlilik hayatına. Aileler de işin içine girince herşey kendiliğinden bu noktaya geliyor. Bende öyle oldu yani :)
Tamam işte niyeti ciddi olan insan önce bi teklif eder yani, karşı taraf da kabul ederse aileler maileler, nişan vs devreye girer. Sizinki karambole gelmiş. O ilk adım denen şey benim için teklif kabulüdür. Teklif edilmeden evlilik muhabbeti dahi geçse 'bi saniye, ben henüz evlilik teklifi bile almadım?' demeniz gerekirdi. :)

Ay canım bi an benim aynı yaşadıklarımı anlatmışsın yaa..Bende almadım.. ki odun ya .Evet aileleri ,paraları ,bütçeleri çok kıymetli ..İnsanın hevesi kursağında kalıyor .Erkeklerden çok şey beklememek lazım bende çok üzülürdüm ama napalım ,şu zamanlarda olumsuzluk yaşama ..Ben aynı şeyleri yaşadım hissettim..İşi bulandırma bence hazır olmasa lafını bile ettirmez..Bekle derim bence.

Bence de sıkıntı yapma bu süreçte böyle olur işi bulandırma Bu güzel günlern tadını çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…