Merhaba arkadaşlar,
Ben geçen yıl yurtdışından türkiyeye geldim ve İstanbulda yalnız yaşıyorum. Birkaç gün sonra ailem de türkiyeye tatile gelecek, bir hafta bende kalacaklar sonra hep birlikte memlekete (Ankara). Önümüzdeki ay nişanım var Allah kısmet ederse. Ankarada olacak. Ama ben henüz bir evlenme teklifi bile almadım. Hâlâ neyi bekliyor anlamıyorum. 2 hafta sonra istemeye gelecekler. Ben de her genç kadın gibi güzel bir teklif istiyorum çok mu? Biliyorum önemli olan niyet, bir kararımızı verdik ama yine de beklerdim yani.
Birde sanki hiç hevesli değilmiş gibi geliyor bana. Sürekli hesap kitap peşinde, o şu kadar masraf bu bu kadar masraf diye. Bunların üzerine dedim bende gelin alışverişine falan çıkmak istemiyorum, takı seti falan da istemiyorum, sadece yüzüklerimizi takalım yeter diye, tamam dedi. Onu zora sokmak istemediğim için hiçbir şey istemedim ne kendisinden ne ailesinden. Bunları da geçtim, nişan Ankarada olacağı için ve onlar da malum ailecek Ankaraya gelecekleri için çok gerginler. Nasıl yapacağız nasıl edeceğiz diye konuşuldu geçen onlara bayramlaşmaya gittiğimde. Gelinleri hatta "Neeee, Ankarada mı olacak
???" diye şaşırıverdiler. Eeee napiyim, Baba evim Ankarada, isterseniz biz size gelelim orda isteyin beni, size zahmet olmasın. Herşeyden vazgeçtim bundan da vazgeçerim, yeterki size yük olmasın !?!?! (Bunu söylemedim tabiki ama aklımdan ilk bu cümleelr geçti). Tekrar konuşayım mı bu konuyu yoksa annemlerin gelmesini mi bekleyeyim sizce?
Niyetinden sevgisinden kesinlikle şüphe etmiyorum, ama sanki daha tam hazır değilmiş gibi geliyor bana, bilemedim. Halbuki kendisi artık adını koyalım daha fazla ayrı kalmayalım demişti zamanında...yapacağı çok basit bir teklif. tek taşımı taktı zamanında, sadece 2 kelime eksik...
Kaç gündür kafamda deli sorular. Fikrinizi paylaşırsanız sevinirim.