• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha önce evlenmis ayrılmış bir erkekle evlenir misiniz ?

Evlenip ayrılması değil de, ben şahsen kendime bile sonuna kadar güvenmiyorum kaldı ki başkasına güveneyim. Nasıl bu kadar güvenebilirsiniz?

İyi de toplumumuzun gerçeği bu ataerkillik ve sonucunda gelen dul kadın kavramı.

Burda boşanıyorum, yeni işyerimden durumu nasıl gizlerim, rahatsız edilmek istemiyorum diyen kadına kim "aaaa çok gerikafalısın böyle şeyler 1950lerde kaldı" yazabildi?? Flört etmek isteyen boşanmış kadınlara medeni durumunu hemen söyleme adamın niyeti belli olsun yazanlar var ya tek laf edemem haklılar.

Şimdi burda aşağılanan, değer görmeyen kadınlar evli olmasalar bile "çok emek verdim ... yıllık ilişki" yazmıyorlar mı? Bu kafada biri şiddet görse bile boşanır mı? Boşanmaz. Buraya açılan konuların %90ında adam ilgisiz, sevgisiz belli ama kadın ya çocuk için katlanıyor ya da adam kendisini sevsin diye kendini paralıyor. Afedersiniz ama toplumumuz kadınları gayet yapışkan. Beni istemeyeni ben hiç istemem diyen kadın çok çok az gördüm. Kaldı ki çocuk varsa kadın çok mücadele ediyor.
Toplumumuzu gerçekleri bunlar. İsveç'te Norveç'te yaşamıyoruz. Aksini iddia eden varsa alıntılasın lütfen.
Şu yorumunuzu bastırıp heryere asacağım sırf bunu görünce siteye girdim hatta :)) Ama kadınlarımıza yapışkan olduğu söylenince öyle olmadıklarını iddia ediyorlar.

Ya bende hep böyle düşünüyorum. Bu konu açılınca bir şekilde hep fikrim bu oluyor. Ama bazı kadınlara bakıncada fikrim değişiyor. Gerçekten hep kocalar yüzünden mi boşanılıyor emin değilim? Bazı kadınlar da çok normal değil.

Misal:

- Eşini aldatan kadınlar (bence sayısı sandığımızdan çok)
-Ağzı bozuk küfürcü kadınlar
-Kocasını sadece para makinesi olarak görenler
- Dobralık adı altında herşeyi pat pat söyleyenler
- Bir tartışma olduğunda bass bass bağırıp dünyayı etrafına toplayanlar
- Eşinin ailesine zerre kadar saygısı olmayanlar

Ay daha niceleri. Hiç böyle kadınlar olduğunu bilmezdim ama görüyoruz.

Böyle düşününce bilemedim..

Acikcasi kadinlari bu davranislara itenlerin taa kendisi erkekler ya babasi, ya erkek kardesleri ya da esleri.

İyi de toplumumuzun gerçeği bu ataerkillik ve sonucunda gelen dul kadın kavramı.

Burda boşanıyorum, yeni işyerimden durumu nasıl gizlerim, rahatsız edilmek istemiyorum diyen kadına kim "aaaa çok gerikafalısın böyle şeyler 1950lerde kaldı" yazabildi?? Flört etmek isteyen boşanmış kadınlara medeni durumunu hemen söyleme adamın niyeti belli olsun yazanlar var ya tek laf edemem haklılar.

Şimdi burda aşağılanan, değer görmeyen kadınlar evli olmasalar bile "çok emek verdim ... yıllık ilişki" yazmıyorlar mı? Bu kafada biri şiddet görse bile boşanır mı? Boşanmaz. Buraya açılan konuların %90ında adam ilgisiz, sevgisiz belli ama kadın ya çocuk için katlanıyor ya da adam kendisini sevsin diye kendini paralıyor. Afedersiniz ama toplumumuz kadınları gayet yapışkan. Beni istemeyeni ben hiç istemem diyen kadın çok çok az gördüm. Kaldı ki çocuk varsa kadın çok mücadele ediyor.
Toplumumuzu gerçekleri bunlar. İsveç'te Norveç'te yaşamıyoruz. Aksini iddia eden varsa alıntılasın lütfen.
Gerçekten bastırdım yorumunuzu 10 tane yarın asacağım plazadaki panolara herkes herşeyi aşıyor :) Bu yorumunuzu da en az 100 kişiye yolladım linki atıp haberiniz olsun :)
Boşanmış diye bir erkeğin yaftalanması yanlış olabilir ama kadınlar gerçekten çoooook yapışkan, adamı kaybetmemek için herşeyi ama herşeyi yapabilirler ondan evlenirken iyice düşünmek lazım. Kadın aldattığı için boşanan da çok...

Bir kadın kolaylıkla boşanmaz. Çok çekmişliği olur, gırtlağına gelir anca boşanır. O yüzden bize değil, ilk eşine sen sor bu soruyu.
Güven konusuna değinmicem bile...

Hiçbir kadın durduk yere kocasını boşamaz, genelde adamlar sorunlu oluyor. Ben bekar kızların boşanmış adamla evlenmesine sıcak bakmıyorum.

Normal bir aileniz varsa . Yani sizden faydasi cikari olmayan , normal sartlarda evlenmenizi isteyen gibi bir aileniz varsa....
Ben aileyi dinlemeyip de mutlu olanina.henuz rastlamadim

İşini kaybetti diye aşık olarak evlendiği 3 yıllık kocasını kendisi atanır atanmaz bırakan tanıdığım var. Kaldı ki çocuk işini kaybetti ama başka işlerde çalıştı hemde gece geç saatlere kadar... Hemde o parayla kızın öğrenim kredisini ödedi sonra ne oldu kız atandı aşk bitti, kültür farkı ortaya cikti... Kim ne derse desin kadınlarda boşaniyor keyfi nedenlerle... Bu yüzden bence boşanmış biriyle evlenilir ama aile desteği lazım...

Bu konu kişiye göre değişir. Ben eski eşinden ayrılma sebebine, bunu nasıl anlattığına, ondan bahsediş şekline bakardım. Gerçekten anlaşamayıp mı ayrılmışlar? Aldatma var mı? Bana geçmişi konusunda dürüst mü? Kendi ilişkide yaptığı hataların farkında mı yoksa bütün suçu karşısındaki insana mı atıyor? Ders almış mı bir şeylerden yoksa nato kafa nato mermer mi? En önemlisi eski eşi ondan nefret mi ediyor yoksa makul bir iletişimleri var mı? Hala görüşüyorlar mı -bu da iyi bir şey değil-, ortak çevreleri var mı, bir şeylerin alevlenme ihtimali var mı? Kendisi eski eşinden nasıl bahşediyor, arkasından mı sövüyor, övgüyle ve hayranlıkla mı bahsediyor yoksa sadece saygıyla mı bahsediyor? Bu soruların cevapları benim yaklaşımımı belirler.

Evlenmiş ayrılmış bi erkekle evlenilebilinir diye düşünüyorum (seviyorsaniz yada iyi sartlar sunuyorsa ) fakat aile istemiyorsa asla ( ne olursa olsun) .

Kizlar aileniz kesinlikle istemese bile sonuna kadar guvendiginiz artık bu dediginiz insan evlenmis ayrılmış olsa ve sirf bu yuzden aileniz istemese yinede onunla evlenir miydinız fikirlerinizi merak ediyorum:KK64:
Genelde ailenin karsı cıktıgı evlılıklerden taraflar pişman oluyor. Bosamıs olması da ayrı bir handikap.Eskilerin bir sözü var kimse sıcak tandır basından ayrılmaz.Bosanmıs ama niye bosanmıs

Kizlar aileniz kesinlikle istemese bile sonuna kadar guvendiginiz artık bu dediginiz insan evlenmis ayrılmış olsa ve sirf bu yuzden aileniz istemese yinede onunla evlenir miydinız fikirlerinizi merak ediyorum:KK64:
İnce eleyip sık dokumak gerekir biz de kiminle evlenecekseniz aile onu araştırır . Ayrıca boşanmış insanlar dünyanın en kötü insanları değil neticede ama evet aileler pek hoş karşılamaya bilir

Ben evlendim. 6 yıldır birlikteyiz 4 yıldır evliyiz. Eşimin tek bir kötü huyu alışkanlığı yok.. Yine dünyaya gelsem yine onunla evlenirim. Eski eşiyle 1,5 yıl evli kalmış boşanma sebepleri şiddetli geçimsizlik. 6 yıldır büyük kavgamız olmadı. Toplam 3-5 kere ufak tartışmalarımız olmuştur. Böyle bi adamla "şiddetli geçinemeyen" kadının da aklından şüphe ederim -ki zaten ne kadar ruh hastası bi insan olduğunu da ilişkimizin ilk yılında yaptıklarıyla bana da gösterdi kendisi. Yani demem o ki kadınız diye tüm kadınların iyi ve mükemmel olduğunu falan sanmayın ruh hastası kadın sayısı erkek sayısını 2 ye katlar bana göre ;)

Ben evlendim. 6 yıldır birlikteyiz 4 yıldır evliyiz. Eşimin tek bir kötü huyu alışkanlığı yok.. Yine dünyaya gelsem yine onunla evlenirim. Eski eşiyle 1,5 yıl evli kalmış boşanma sebepleri şiddetli geçimsizlik. 6 yıldır büyük kavgamız olmadı. Toplam 3-5 kere ufak tartışmalarımız olmuştur. Böyle bi adamla "şiddetli geçinemeyen" kadının da aklından şüphe ederim -ki zaten ne kadar ruh hastası bi insan olduğunu da ilişkimizin ilk yılında yaptıklarıyla bana da gösterdi kendisi. Yani demem o ki kadınız diye tüm kadınların iyi ve mükemmel olduğunu falan sanmayın ruh hastası kadın sayısı erkek sayısını 2 ye katlar bana göre :KK66:

Öyle demeyin erkekler ikinci eslerine daha iyi davranıyor. Tam olarak ne yasadiklarini bilemezsiniz.

Öyle demeyin erkekler ikinci eslerine daha iyi davranıyor. Tam olarak ne yasadiklarini bilemezsiniz.
Siz de benim neler yaşadıktan sonra bu kanıya vardığımı bilemezsiniz. Kadını tanıyorum ve nasıl bi deli olduğunu gözlerimle ve defalarca gördüm.. görmez olaydım.. Eşimin bana özel olarak iyi davrandığını düşünmüyorum.. Ama 6 yıldır da bi insanın ben şuna şöyle davranıyım da kaçmasın diye rol yapabileceğini de sanmıyorum.. anlaşmamızın sebebi aramızda uyum ve aşk.. Ha bi gün bu aşk bitecek olursa da bana kötü bişey yapacak bi insan değildir kendisi.

İnsan bu devirde babasına bile sonuna kadar güvenemiyorda, kaldı ki sonradan hayatınıza dahil olan birine sonuna kadar güvenmek?? Bence sorunuzda bir hata var.

Eğer aileniz hiç tanımadan, tanışmadan hayır diyorsa, tabii ki önce bir aileniz tanısın.
Neden boşandığını biliyor musunuz? Önce bunu bir araştırın.
Çocuğu var mı? bu da önemli bir nokta.

Bir de boşanmış erkekler ile evlenmiş, bu tecrübelerini de burada paylaşmış kadınların konularına bakın bence.
Bu da size bir fikir vericektir iyi ya da kötü.
Ancak bodozlama "ben bu adamı seviyorum, çokta güveniyorum kim ne derse desin evlenicem" demeyin.

Araştırın, size davranışlarını ve tavırlarını tartın.
Eski eşi ile ilgili sorunlarını araştırın, kendisine de sorun, kaçamak cevapları da kabul etmeyin.
Net bir şekilde kafanızda sorularınızı cevaplandırın, ondan sonra evlilik için karar verin ve aileniz ile ona göre konuşun.

Sonradan pişman olup keşke demektense, öncesinde önlemlerinizi alın!

Siz de benim neler yaşadıktan sonra bu kanıya vardığımı bilemezsiniz. Kadını tanıyorum ve nasıl bi deli olduğunu gözlerimle ve defalarca gördüm.. görmez olaydım.. Eşimin bana özel olarak iyi davrandığını düşünmüyorum.. Ama 6 yıldır da bi insanın ben şuna şöyle davranıyım da kaçmasın diye rol yapabileceğini de sanmıyorum.. anlaşmamızın sebebi aramızda uyum ve aşk.. Ha bi gün bu aşk bitecek olursa da bana kötü bişey yapacak bi insan değildir kendisi.
Kadını bilemem ama erkekler yas aldıkça normal evliliklerinde de dersler çıkartıp daha ılımlılasıyorlar . Özellikle boşanıp tekrar evlenince kafalarini dank ediyor biseylere. Yani rol yapmak , aman gitmesin diye ugrasmak degil de olgunlasmak diyelim. Umarim evliliginiz daha da uzun yıllar daha mutlu şekilde gider. :)

Kadını bilemem ama erkekler yas aldıkça normal evliliklerinde de dersler çıkartıp daha ılımlılasıyorlar . Özellikle boşanıp tekrar evlenince kafalarini dank ediyor biseylere. Yani rol yapmak , aman gitmesin diye ugrasmak degil de olgunlasmak diyelim. Umarim evliliginiz daha da uzun yıllar daha mutlu şekilde gider. :)
Ha o olabilir bilmiyorum tabi olgunlaştırır insanı yaşadıkları.. mutlaka aldığı dersler vardır..ama arada uçurum bi zaman farkı yok onların boşanmasından bikaç ay sonra ilişkimiz başladı..2 yıl sonra da evlendik eşim o sırada 27 yaşındaydı çok yaş erginliği de yoktu yani aslında :) Ben eşimin genel olarak karakterini çok beğenirim.. ılımlı bi insandır ufak şeylere takılmaz. tartışmada alttan alır genelde.. Hani yani bunları yazmamın da sebebi aslında herkes sormuşya kadınlar iyi olsa boşanmazdı diye öyle bişey yok yani her kadın da bir değil demek istiyorum :) Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim :KK200:

Back
X