• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha ilk evlilik yıldönümümüz...

Doğru ama ben de insanım ve kadınım.. inciniyorum.
Zaten ben dedikten sonra bişey yapmaya çalışması da ayrıca kırıcı...

Haklısınız. Hele şu paraisteme konusu çok üzücü. Elbette ki eşler birbirinden para alır ama şekli bu değil. Sadece şu gününüz geçseydi de öyle koysaydınız tepkinizi.
Başında da dedim ya
tamamen haklısınız isteklerinizde

türlü türlü karakterler var eşine elbise alıp çıkınca parasını isteyeni ilk kez duyuyorum
ama bu hayatta olmayacak diye bir şey yok işte ...
neyseki çalışıyorsun yoksa daha çok gücüne giderdi anlattıklarına göre her şeyin hesabını yapan sonra saçmalayan bir eşin var ...evlenmeden önce bunları biliyor muydun ?
kızı sizle mi yaşıyor?
takı seti olayıda garip değil eşin gibi karakteri olan biri setin yüzüğünü almayı palanlıyor olabilir
anlattıklarından sonra bu normal ,onun da parasını istemesinde...
çok zor bir durum konuşsan diycem ama can çıkar huy çıkmaz sadece kendini törpüleyebilir insan umarım faydası olur.

Evet haklısın.. çok çabuk evlendik biz, 3 ay içinde...
kızı babaannede kalıyor ama bize de geliyor arada. yakınız yani.
çok konuştum bu konuları ,ben dobra bir insanım, açık açık yüzüne söyleyebiliyorum ama ne fayda.. değişmiyor...:50:

valla eşin gerçekten bu konuda bana cimri ötesi geldi..ben eşimle evlenmeden önce şunu söyledim ona..ben bir erkeğin para konuşmasını, parasızlıktan yakınmasını, ödemelerinden bahsetmesini hazmedemiyorum..çok itici geliyor dedim..bir erkeğin aciz davranmasına tahammülüm yok..ben çalışıyordum o zamanlar ve biz evlendikten 3 yıl sonra işten çıkarıldım..ev aldığım bir dönemdi ve aylık ödememiz eşimin maaşı kadardı..aradan iki yıl geçti ne yaptı etti yeniden borcu yapılandırdı..yeri geldi arabasını sattı ama asla karşımda küçülmedi ve beni kimselere muhtaç etmedi..ayda bir kendimizi şımartalım der bir yerlere götürür, hediyeler alır ve harçlıksız bırakmaz beni..

eşinin senden aldığı elbisenin parasını tahsil etmesi kadar arkadaşını eve bıraktığında parasını geri alması da çooook ayıp...

bir kere dinimize göre erkeğin önceliği evine ve eşine bakmaktır eşi çalışıyor ve para kazanıyorsa bu para tamamıyle kadının hakkıdır.erkek ailesine para verirken dahi karısına sormak zorundadır.. ama kadın ailesine para verirken bu kendi tasarrufudur..hesap vermek zorunluluğu yoktur..islamda kadın erkek eşit değildir..islam ahlakı, kadının kazandığı parayı tamamiyle kendi tasarrufuna sunma hakkı tanır..islami haklarımızı bilelimmm bilmeyenleri bilgilendirelim..

Evet haklısın.. çok çabuk evlendik biz, 3 ay içinde...
kızı babaannede kalıyor ama bize de geliyor arada. yakınız yani.
çok konuştum bu konuları ,ben dobra bir insanım, açık açık yüzüne söyleyebiliyorum ama ne fayda.. değişmiyor...:50:

konuşmak fayda etmez bu tarz insanlara..yediğin ekmeğin parasını isterse hiç şaşma arkadaşım..

Ben ne düşündüm biliyor musun ?
İşyerindeki kadına filan hediye alındığı yok.
Sana hediye alacaktı,seçenek göstermek istedi.
Yoksa neden takıların resimlerini sana göstersin,ne alaka ?
Veee sen herşeyi berbat ettin.:50:

İnşallah benim düşündüğüm gibidir ve sonu mutlu biter.

bencede, aynen katiliyorum! evlilik yildonumunuz için sana hediye almak istedi begenmemenden korktu o yuzden boyle bisey bahane etti keske biraz daha kurnaz davransaydin :s

Bence ogün cok baski yapin napip nedip kendi dedinize getirip evlilik yildönümüzü kutlattin, ama tabiki sorununuz bitecekmi bunla esiniz bence kadin ruhundan anlamiyan biri gibime geliyor tabiki bilemicem ama is yerindeki kadina taki bakipta sana evlilik yildönümü icin birsey almiyorsa gercekden cok üzücüü.. Insallah hersey iyi olur

Zorla, baskıyla kutlama :50: çok üzgünüm ya...
ben bunu hak edecek ne yaptım...

çevremdekiler gıptayla bakıyor, çok güzel kadınsın, eşin çok şanslı, işin gücün zekan herşeyin tam diyorlar ama insanda şans olacak... çirkin şansı versin Allah herkese :50:

bencede, aynen katiliyorum! evlilik yildonumunuz için sana hediye almak istedi begenmemenden korktu o yuzden boyle bisey bahane etti keske biraz daha kurnaz davransaydin :s

hayır, dedim ya, o hediye o kadına alındı bile... benimle ilgisi yok gerçekten... emeklilik hediyesi aldılar para toplayıp. diğer arkadaşlarını tanıyorum, o hediye verildi bile yani...

valla eşin gerçekten bu konuda bana cimri ötesi geldi..ben eşimle evlenmeden önce şunu söyledim ona..ben bir erkeğin para konuşmasını, parasızlıktan yakınmasını, ödemelerinden bahsetmesini hazmedemiyorum..çok itici geliyor dedim..bir erkeğin aciz davranmasına tahammülüm yok..ben çalışıyordum o zamanlar ve biz evlendikten 3 yıl sonra işten çıkarıldım..ev aldığım bir dönemdi ve aylık ödememiz eşimin maaşı kadardı..aradan iki yıl geçti ne yaptı etti yeniden borcu yapılandırdı..yeri geldi arabasını sattı ama asla karşımda küçülmedi ve beni kimselere muhtaç etmedi..ayda bir kendimizi şımartalım der bir yerlere götürür, hediyeler alır ve harçlıksız bırakmaz beni..

eşinin senden aldığı elbisenin parasını tahsil etmesi kadar arkadaşını eve bıraktığında parasını geri alması da çooook ayıp...

bir kere dinimize göre erkeğin önceliği evine ve eşine bakmaktır eşi çalışıyor ve para kazanıyorsa bu para tamamıyle kadının hakkıdır.erkek ailesine para verirken dahi karısına sormak zorundadır.. ama kadın ailesine para verirken bu kendi tasarrufudur..hesap vermek zorunluluğu yoktur..islamda kadın erkek eşit değildir..islam ahlakı, kadının kazandığı parayı tamamiyle kendi tasarrufuna sunma hakkı tanır..islami haklarımızı bilelimmm bilmeyenleri bilgilendirelim..

Çok güzel yazmışsın arkadaşım.. ama bu zamanda kim uyguluyor ki bunları. Erkekler kadın değil yarış atı arıyorlar kendilerine... herşeyi yapsın, evin işi, elin işi, temizlik, yemek, çocuk doğursun, para versin, bana muhtaç olmasın... biz verdikçe daha çok istiyorlar... kabahat bizde.. otur evde ye parasını.. ne çırpınıp duruyoruz ki... ne için..........

Herkese merhabalar,
Arkadaşlarımı ve ailemi üzmek istemediğim için buraya yazıp paylaşmak istedim.

9 Mayıs Pazartesi günü 1 yıllık evli olacağım. Bu ikinci evliliğim ve ilk evliliğim çok kötü, kabus gibi bir evlilikti.
Yıllar sonra yeniden evlenmeye karar vermem çok zor olmuştu. Eşimi tanıyınca, bir de kızı olmasına rağmen beğendim, sevdim ve evlendim. Eşim genel itibariyle (dışardan bakıldığında) iyi bir koca.Hani şu kriterler var ya, onlara uygun işte. İşi gücü iyi, çalışkan, eve bakan, yakışıklı da bir adam. Kötü alışkanlığı yok, içkisi, sigarası, kumarı yok, dayak da atmıyor.. iyi yani...

Ama ben mutsuzum. Çünkü kocam çok ilgisiz. Sürekli çalışıyor, işkolik. Cumartesi pazar da tam gün çalışıyor, haftaiçi de akşam 9 'a kadar mesaide. (işyerinde olduğundan eminim, başka türlü düşünmeyin).
Akşam da yorgunluktan uyuyakalıyor. Muhabbet bile edemiyoruz.
Geliri de iyi ama yine de benden para istiyor, ben de çalışıyorum evet, ama benim parama ihtiyacı yok. İstediği zaman çok itici oluyor. Bana bir elbise aldık mesela, mağazada o ödedi (ele güne karşı), çıkınca hemen istedi parayı. Öyle biri işte.
Bir arkadaşını bile arabayla bir yere bıraksa parasını alır. bana tuhaf geliyor... :53:

Bu ilk yıldönümümüz olacak ama yine çalışacakmış haftasonu :50: ben ise günübirlik de olsa biyerlere gidip başbaşa vakit geçirmek isterdim, bunu önceden kendisine söyledim, düşünemez diye, ama umurunda değil :50: işteyim gidemeyiz dedi...

Dün akşam da, işyerinden bir bayan arkadaşları emekli oluyormuş, ona altın takı seti bakmışlar, herkes para toplayıp hediye alacakmış, neyse bizimki kuyumcuda fotoğraflar çekmiş bana gösteriyor, hangisini alalım diye, yoksa çiçek falan mı alsak diyo. Bilmiyorum dedim. Elin kadınına takı bakacak kadar vaktin var demekki dedim. Öyle diyince jeton düşmüş galiba, sabah arıyo, dünkü setin yüzüğü nasıldı diye?? bilmem dikkat etmedim dedim. Yüzüğü de bana alacakmış... Milletin hediyesinden arta kalanı bana alma, bana yüzük, altın lazım değil, düşünmen önemliydi, ilgi önemliydi dedim.
Bana bağırdı, salak kadın, gerizekalı falan dedi kapattı...
çok kötüyüm.... işyerinde ağlamak istemiyorum... ama daha yeni evliyiz ve bunu hak etmediğimi düşünüyorum... :50:

belki takı setini sana alcaktı güzelim:26:

Herkese merhabalar,
Arkadaşlarımı ve ailemi üzmek istemediğim için buraya yazıp paylaşmak istedim.

9 Mayıs Pazartesi günü 1 yıllık evli olacağım. Bu ikinci evliliğim ve ilk evliliğim çok kötü, kabus gibi bir evlilikti.
Yıllar sonra yeniden evlenmeye karar vermem çok zor olmuştu. Eşimi tanıyınca, bir de kızı olmasına rağmen beğendim, sevdim ve evlendim. Eşim genel itibariyle (dışardan bakıldığında) iyi bir koca.Hani şu kriterler var ya, onlara uygun işte. İşi gücü iyi, çalışkan, eve bakan, yakışıklı da bir adam. Kötü alışkanlığı yok, içkisi, sigarası, kumarı yok, dayak da atmıyor.. iyi yani...

Ama ben mutsuzum. Çünkü kocam çok ilgisiz. Sürekli çalışıyor, işkolik. Cumartesi pazar da tam gün çalışıyor, haftaiçi de akşam 9 'a kadar mesaide. (işyerinde olduğundan eminim, başka türlü düşünmeyin).
Akşam da yorgunluktan uyuyakalıyor. Muhabbet bile edemiyoruz.
Geliri de iyi ama yine de benden para istiyor, ben de çalışıyorum evet, ama benim parama ihtiyacı yok. İstediği zaman çok itici oluyor. Bana bir elbise aldık mesela, mağazada o ödedi (ele güne karşı), çıkınca hemen istedi parayı. Öyle biri işte.
Bir arkadaşını bile arabayla bir yere bıraksa parasını alır. bana tuhaf geliyor... :53:

Bu ilk yıldönümümüz olacak ama yine çalışacakmış haftasonu :50: ben ise günübirlik de olsa biyerlere gidip başbaşa vakit geçirmek isterdim, bunu önceden kendisine söyledim, düşünemez diye, ama umurunda değil :50: işteyim gidemeyiz dedi...

Dün akşam da, işyerinden bir bayan arkadaşları emekli oluyormuş, ona altın takı seti bakmışlar, herkes para toplayıp hediye alacakmış, neyse bizimki kuyumcuda fotoğraflar çekmiş bana gösteriyor, hangisini alalım diye, yoksa çiçek falan mı alsak diyo. Bilmiyorum dedim. Elin kadınına takı bakacak kadar vaktin var demekki dedim. Öyle diyince jeton düşmüş galiba, sabah arıyo, dünkü setin yüzüğü nasıldı diye?? bilmem dikkat etmedim dedim. Yüzüğü de bana alacakmış... Milletin hediyesinden arta kalanı bana alma, bana yüzük, altın lazım değil, düşünmen önemliydi, ilgi önemliydi dedim.
Bana bağırdı, salak kadın, gerizekalı falan dedi kapattı...
çok kötüyüm.... işyerinde ağlamak istemiyorum... ama daha yeni evliyiz ve bunu hak etmediğimi düşünüyorum... :50:

Bence kimsenin emekli olduğu falan falan yok o set sana anlasana Elin kadınına vaktin var diyince de kızmış set değil yüzük alayım demiş huysuluk yaparsan yüzükte gelmeyecek gibi

belki takı setini sana alcaktı güzelim:26:

Kız sabahtan beri diyoya takı seti yerini buldu bile arkadaşına verildi diyo ,

bak canım bu senin ikinci evliliğinmiş hayattan sakın korkma bırak hayat senden korksun yaşın genç anladığım kadarıyla bi psikoloğa git anlat derdini içini dök rahatla ve ne diyosa aynen yap ama sana diyeceği şey boşan bırak eşini olacaktır bencede ayaklarının üzerinde duran birisin sen bi eşya mal değilsin kıymetini bil bu hayatın bi kere varsın bu dünyada mutsuz olduğun yerde durma kimseyide kafana takma aileni bile kendi düzenini kur ilerde neler le karşılaşıcaksın bilinmez sen bugün mutlu olmaya bak

bak canım bu senin ikinci evliliğinmiş hayattan sakın korkma bırak hayat senden korksun yaşın genç anladığım kadarıyla bi psikoloğa git anlat derdini içini dök rahatla ve ne diyosa aynen yap ama sana diyeceği şey boşan bırak eşini olacaktır bencede ayaklarının üzerinde duran birisin sen bi eşya mal değilsin kıymetini bil bu hayatın bi kere varsın bu dünyada mutsuz olduğun yerde durma kimseyide kafana takma aileni bile kendi düzenini kur ilerde neler le karşılaşıcaksın bilinmez sen bugün mutlu olmaya bak

kusura bakmayn sonuna kadar okumadan yazdım üzüldüm şimdi düşüncesz adam:41:

Boşanmak........ buna hazır değilim... çok zor şeyler atlattım ben.. başka bir başlıkta bunları anlatmıştım.. dert yakamı bırakmıyor. şimdi bunun için boşanamam.. bir çözümü olmalı... biraz beni duysa anlasa yetecek.. seviyorum kocamı ama bu ilgisizliği, para delisi olması beni çok soğutuyor. keşke birşeyler yapsa, toparlasa durumu... keşke...

Arkadaşım durum ortada,evet çokk üzüldük çook ama eşinizi burada eleştirmeyelim.Bence şimdi zaman ne yapabiliriz zamanı..nacizane fikrim;yıl dönümünüze kadar bekle,o gece geçte gelse eşiniz,her zamanki gibi vazifeni yap hatta fazlasıyla.şık bir masa,güzel yemekler,baş döndüren kokular ve nefis bir kadın bulsun karşısında..sonra hamle sırası onda,bakalım ne yapacak bekle ve gör.Eğer davranışları seni eşi olarak tatmin etmezse sonraki günlerde kendini geri çek,her türlü..ilgini-alakanı-sevgini-sıcaklığını..bir süreliğine de olsa!zaman ne gösterecek bekleyelim.Bu arada bize de durumlarını yaz tabii:)

Bence kimsenin emekli olduğu falan falan yok o set sana anlasana Elin kadınına vaktin var diyince de kızmış set değil yüzük alayım demiş huysuluk yaparsan yüzükte gelmeyecek gibi

arkadaşım, ben huysuzluğumdan kaybediyorum yani öylemi? pes diyorum..
o hediye alındı, sahibine verildi bile diyorum.. anlatamıyorum galiba....

:17: hayatta en nefret ettiğim şey cimrilik pintiliktir, zaten bir erkeği en itici yapan şeylerden biri de bu, nişanlılık dönemi flan geçirmediniz mi o zaman dikkatinizi çekmedi mi bu huyu?
para yaşamak harcamak için değil mi neyin karını yapıyor ki? hiç çekilecek birşey değil..

sen üzme kendini eminim zor zamanlardır.
evet bir kere boşanmış olmak seni çok yıpratmıştır ikincisi için sanırım daha erken.
eşinin kötü biri olmadığını düşünüyorum. senin kıyaslama şansın daha çoktur bir kere yaşamışsın onunla kıyasladığında bile asla aynı değillerdir. ha kıyaslama yapmayı pek sevmiyorum ama iyi kötü tarafını görmek açısından söyledim sakın yanlış anlama.
biraz da zaman benim de böyle bir amcam var. inan ağzına kadar tok olsun senin tabağında yemek kalsın onu bile yer. canını iste parasını isteme. karısı günlerce 10 tl için yalvarır anca verir. ııııyyyyy gıcık oldum ha :57: şimdi sen ne yapacaksın? eşin anlaşılan gerçekten yoğun çalışıyor ikinizde gerildiniz madem sen güzel bir masa hazırla, güzel de giyin beraber evde kutlayın. güzel bir şarkıda seç. daha çok yeni evlisiniz ha diyince bitmemesi için az çabalamak gerek.

Arkadaşım durum ortada,evet çokk üzüldük çook ama eşinizi burada eleştirmeyelim.Bence şimdi zaman ne yapabiliriz zamanı..nacizane fikrim;yıl dönümünüze kadar bekle,o gece geçte gelse eşiniz,her zamanki gibi vazifeni yap hatta fazlasıyla.şık bir masa,güzel yemekler,baş döndüren kokular ve nefis bir kadın bulsun karşısında..sonra hamle sırası onda,bakalım ne yapacak bekle ve gör.Eğer davranışları seni eşi olarak tatmin etmezse sonraki günlerde kendini geri çek,her türlü..ilgini-alakanı-sevgini-sıcaklığını..bir süreliğine de olsa!zaman ne gösterecek bekleyelim.Bu arada bize de durumlarını yaz tabii:)

teşekkür ederim tavsiyen için..
akşam 9 da geliyor, yemek yemiyor o saatten sonra..
hazırlandığım giyinip karşısına dikildiğim zaman ile diğer zamanlar arasında da pek fark yok açıkçası.. daha fazla açıklamak istemiyorum ama çok ilgisiz... bir defasında "git üstünü giyin" bile demişti..
şu an içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor... uyusam uyusam... kalkınca acım geçse.... :(

Back