• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha ilk evlilik yıldönümümüz...

_asya_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
145
0
96
İstanbul
Herkese merhabalar,
Arkadaşlarımı ve ailemi üzmek istemediğim için buraya yazıp paylaşmak istedim.

9 Mayıs Pazartesi günü 1 yıllık evli olacağım. Bu ikinci evliliğim ve ilk evliliğim çok kötü, kabus gibi bir evlilikti.
Yıllar sonra yeniden evlenmeye karar vermem çok zor olmuştu. Eşimi tanıyınca, bir de kızı olmasına rağmen beğendim, sevdim ve evlendim. Eşim genel itibariyle (dışardan bakıldığında) iyi bir koca.Hani şu kriterler var ya, onlara uygun işte. İşi gücü iyi, çalışkan, eve bakan, yakışıklı da bir adam. Kötü alışkanlığı yok, içkisi, sigarası, kumarı yok, dayak da atmıyor.. iyi yani...

Ama ben mutsuzum. Çünkü kocam çok ilgisiz. Sürekli çalışıyor, işkolik. Cumartesi pazar da tam gün çalışıyor, haftaiçi de akşam 9 'a kadar mesaide. (işyerinde olduğundan eminim, başka türlü düşünmeyin).
Akşam da yorgunluktan uyuyakalıyor. Muhabbet bile edemiyoruz.
Geliri de iyi ama yine de benden para istiyor, ben de çalışıyorum evet, ama benim parama ihtiyacı yok. İstediği zaman çok itici oluyor. Bana bir elbise aldık mesela, mağazada o ödedi (ele güne karşı), çıkınca hemen istedi parayı. Öyle biri işte.
Bir arkadaşını bile arabayla bir yere bıraksa parasını alır. bana tuhaf geliyor... :53:

Bu ilk yıldönümümüz olacak ama yine çalışacakmış haftasonu :50: ben ise günübirlik de olsa biyerlere gidip başbaşa vakit geçirmek isterdim, bunu önceden kendisine söyledim, düşünemez diye, ama umurunda değil :50: işteyim gidemeyiz dedi...

Dün akşam da, işyerinden bir bayan arkadaşları emekli oluyormuş, ona altın takı seti bakmışlar, herkes para toplayıp hediye alacakmış, neyse bizimki kuyumcuda fotoğraflar çekmiş bana gösteriyor, hangisini alalım diye, yoksa çiçek falan mı alsak diyo. Bilmiyorum dedim. Elin kadınına takı bakacak kadar vaktin var demekki dedim. Öyle diyince jeton düşmüş galiba, sabah arıyo, dünkü setin yüzüğü nasıldı diye?? bilmem dikkat etmedim dedim. Yüzüğü de bana alacakmış... Milletin hediyesinden arta kalanı bana alma, bana yüzük, altın lazım değil, düşünmen önemliydi, ilgi önemliydi dedim.
Bana bağırdı, salak kadın, gerizekalı falan dedi kapattı...
çok kötüyüm.... işyerinde ağlamak istemiyorum... ama daha yeni evliyiz ve bunu hak etmediğimi düşünüyorum... :50:

bir yılda bu noktaya nasıl geldi bu adam, yazık canım ya. kusura bakma odunluk etmiş yani. kadına nasıl davranması gerektiğini bilmiyor, güya sana sevimli görünecek ya yüzükle kandıracak. bence şart koş bu evlilik yıldönümüz çok önemli, başbaşa geçirmek istiyorum, lütfen bu konuda beni kırma diye. ciddi ciddi söyle

ne denilebilirki.. siz çalışmıyor olsaydınız ne olucaktı peki düşünmesi bile kötü.. :26: eşler arasında para pul muhabbetlerini sevmiyorum.. hayatı ortak yaşamak için evleniyorsunuz neticede.. Allah sabır versin canım sana..

nedemek güzelim elbetki haketmıyorsun buraya yazıpda ıcını boşaltıgın ıyı olmus ıs yerındede saglam kal bence nede olsa ıs yerı evıne gıt ıstedıgın gıbı bagıra cagra agla rahatla sonrada şöle sıcak bı dus al kendını rahatlatmaya bak
valla guzelım sana nedeyımkı ısın zor haklısın dısardan baya baya koca gıbı gorunuyor ama ısde içi senı dısı benı yakar hesapı yaşayan bılır her zaman solerımde... benım anladıgım kadarıyla senin esınde gızledıgı sakladıgı bı psıkolojık sorunları var gıbıme geldı sen kocasını nasıl mutlu edecegını bılemeyen saf cahıl bı kadın degılsınkı bak kendı ayakları ustunde durabılen calısan ve dahası gecmısde belkı ne koötü tecrubeler yasayan evlılıgı bılen bı ınsansın yanı kısacası sen kocanı nasıl mutlue decegını bılen kadınlardansın gıbıme geldın kocanda sneı sevmıskı evlenmıssınız eeeeeeee sımdı neyın işi bu ne işkolıglıgı sankı o senden kacıyor gıbı me geldı yanı işe baglanmıs ısım var ayaklarından evıne ve sana gereken ılgıyı gostermıyor bahanede hazır yorgunum dahası sana hakaretle bagırması bu kadar paracı olması cok kötü bana sorarsan cümlemin sonunda senıde sankı cevresıne karsı göstermelık bı evı eşi olsun dıye almıs gıbıme gelıyor yanı ısde evlımı evlı eşi varmı ooo hem calısan hem guzel akıllı bıde esı var işide yerınde eeee daha nolsun işde dısardan çizdiği tablosu bu bence :44:

Ben ne düşündüm biliyor musun ?
İşyerindeki kadına filan hediye alındığı yok.
Sana hediye alacaktı,seçenek göstermek istedi.
Yoksa neden takıların resimlerini sana göstersin,ne alaka ?
Veee sen herşeyi berbat ettin.:50:

İnşallah benim düşündüğüm gibidir ve sonu mutlu biter.

Aslında sonuna kadar haklısınız. Fakat eşiniz yanlışını farketmiş ve gönlünüzü almak istemiş. Keşke böyle bir tepki göstermeseydiniz. Ya tepkinize rağmen hiçbir çabası olmasaydı. Haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz

bence olay evlilik yıl dönümü filan değil, biraz karakteriyle ilgili. kolay bir durum değil. belki biraz uğraşarak bir parça düzeltebilirsiniz. mesela şu para konusu bana bayağı bir itici geldi. tatlı dille beklentilerinizi anlatsanız belki işe yarar.

eşiniz biraz cimri sanırım para istemesi falan gerçekten çok ayıp yanıı tamam eşlerin herşeyı ortak olmalı ama dozunu da kaçırmamalı eşinle bence karşılıklı konuşmalısın hakaret etmeden birbirinizi incitmeden buyuk gun 9 mayıs ufak ta olsa guzel bır hedıye al güzel bir masa kur ve bırbırınıze zaman ayırın

Son düzenleme:
bir yılda bu noktaya nasıl geldi bu adam, yazık canım ya. kusura bakma odunluk etmiş yani. kadına nasıl davranması gerektiğini bilmiyor, güya sana sevimli görünecek ya yüzükle kandıracak. bence şart koş bu evlilik yıldönümüz çok önemli, başbaşa geçirmek istiyorum, lütfen bu konuda beni kırma diye. ciddi ciddi söyle

evet canım, yüzük işi tamamen, "ha bu da aradan çıksın" şeklinde yapılmış bir hareketti, anlamamak için aptal olmak gerek...
zaten birkaç gündür söylüyorum, mutlaka başbaşa geçirelim, ama boşuna.. gidecek :50:

1 yılda ben ona çok fazla değer verdim, çok sevdim, ondan diyorum. başka birşey bulamıyorum çünkü. çok pohpohlayınca böyle oluyor galiba :59: ama gitdige beni soğutuyor davranışlarıyla...

Herkese merhabalar,
Arkadaşlarımı ve ailemi üzmek istemediğim için buraya yazıp paylaşmak istedim.

9 Mayıs Pazartesi günü 1 yıllık evli olacağım. Bu ikinci evliliğim ve ilk evliliğim çok kötü, kabus gibi bir evlilikti.
Yıllar sonra yeniden evlenmeye karar vermem çok zor olmuştu. Eşimi tanıyınca, bir de kızı olmasına rağmen beğendim, sevdim ve evlendim. Eşim genel itibariyle (dışardan bakıldığında) iyi bir koca.Hani şu kriterler var ya, onlara uygun işte. İşi gücü iyi, çalışkan, eve bakan, yakışıklı da bir adam. Kötü alışkanlığı yok, içkisi, sigarası, kumarı yok, dayak da atmıyor.. iyi yani...

Ama ben mutsuzum. Çünkü kocam çok ilgisiz. Sürekli çalışıyor, işkolik. Cumartesi pazar da tam gün çalışıyor, haftaiçi de akşam 9 'a kadar mesaide. (işyerinde olduğundan eminim, başka türlü düşünmeyin).
Akşam da yorgunluktan uyuyakalıyor. Muhabbet bile edemiyoruz.
Geliri de iyi ama yine de benden para istiyor, ben de çalışıyorum evet, ama benim parama ihtiyacı yok. İstediği zaman çok itici oluyor. Bana bir elbise aldık mesela, mağazada o ödedi (ele güne karşı), çıkınca hemen istedi parayı. Öyle biri işte.
Bir arkadaşını bile arabayla bir yere bıraksa parasını alır. bana tuhaf geliyor... :53:

Bu ilk yıldönümümüz olacak ama yine çalışacakmış haftasonu :50: ben ise günübirlik de olsa biyerlere gidip başbaşa vakit geçirmek isterdim, bunu önceden kendisine söyledim, düşünemez diye, ama umurunda değil :50: işteyim gidemeyiz dedi...

Dün akşam da, işyerinden bir bayan arkadaşları emekli oluyormuş, ona altın takı seti bakmışlar, herkes para toplayıp hediye alacakmış, neyse bizimki kuyumcuda fotoğraflar çekmiş bana gösteriyor, hangisini alalım diye, yoksa çiçek falan mı alsak diyo. Bilmiyorum dedim. Elin kadınına takı bakacak kadar vaktin var demekki dedim. Öyle diyince jeton düşmüş galiba, sabah arıyo, dünkü setin yüzüğü nasıldı diye?? bilmem dikkat etmedim dedim. Yüzüğü de bana alacakmış... Milletin hediyesinden arta kalanı bana alma, bana yüzük, altın lazım değil, düşünmen önemliydi, ilgi önemliydi dedim.
Bana bağırdı, salak kadın, gerizekalı falan dedi kapattı...
çok kötüyüm.... işyerinde ağlamak istemiyorum... ama daha yeni evliyiz ve bunu hak etmediğimi düşünüyorum... :50:

tabiki de haketmiyorsunuz hiç bir kadın haketmez
kusura bakmayın ama eşiniz fazla görgüsüz geldi bana
allah sabır versin herkes katlanamaz böyle bir adama
özellikle şu kısmı okuyunca gözlerim yuvalarından fırladı Bir arkadaşını bile arabayla bir yere bıraksa parasını alır.
ne diyimki başka .......

Çokmu tepki verdiniz acaba?Yani sonuçta evlilikte para bir olur yani bir keseden harcama yapılır bu konuda haklısın ama zaman ayıramamsı açısından çok tepki gösterme...Sonuçta eşin arkadaşlarıyla eğlenceye gidiyor olsa size zaman ayırmıyor olsa haklısınız ama adam çalışıyor...Bırakın çalışsın,çok kafanıza takmayın bence...Siz ona sürpriz yapın,işten geldiğinde güzel bir kutlama ile karşılayın onu mesela....

Aynısını ben de düşündüm.
Neden iş arkadaşlarına alacakları seti eşine gösterip fikir istiyor diye. Bu işleri genelde işyerlerinde kadınlar üstlenir çünkü.
Keşke bir bekleseydi de günleri geçtikten sonra nedenlerini öğrendikten sonra tepkisini gösterseydi

türlü türlü karakterler var eşine elbise alıp çıkınca parasını isteyeni ilk kez duyuyorum
ama bu hayatta olmayacak diye bir şey yok işte ...
neyseki çalışıyorsun yoksa daha çok gücüne giderdi anlattıklarına göre her şeyin hesabını yapan sonra saçmalayan bir eşin var ...evlenmeden önce bunları biliyor muydun ?
kızı sizle mi yaşıyor?
takı seti olayıda garip değil eşin gibi karakteri olan biri setin yüzüğünü almayı palanlıyor olabilir
anlattıklarından sonra bu normal ,onun da parasını istemesinde...
çok zor bir durum konuşsan diycem ama can çıkar huy çıkmaz sadece kendini törpüleyebilir insan umarım faydası olur.

ne denilebilirki.. siz çalışmıyor olsaydınız ne olucaktı peki düşünmesi bile kötü.. :26: eşler arasında para pul muhabbetlerini sevmiyorum.. hayatı ortak yaşamak için evleniyorsunuz neticede.. Allah sabır versin canım sana..

amin canım teşekkür ederim. ama bazen sabrım kalmıyor işte....

eş olmak bi kenara, eşinizle arkadaş bile olunmaz.
nasıl yani arkadasını bi yere bırakınca parasını mı istiyor:30::30:
o zaman taksiye biner giderim ne tenezzül edeceğim arkadaşlığı batsın:37:
keşke bugün sorun çıkarmasaydınız da, yıldönümünüzde hiçbir çaba sarf etmediğine emin olduktan sonra içinizi dökseydiniz.
belki de o gün için düşündüğü sürprizleri vardı.
umarım gönlünüzce olur herşey.

:10:

canım keşke öyle olsaydı.. ama böyle güzellikler sadece filmlerde oluyor.
O bana yıldönümünde set alacak biri değil, eminim. hem kadına hediye alınacağını başka arkadaşlarıyla da konuştuk, tanıyorum yani arkadaşını. gerçekten hediye ona alındı bile bugün. bana da yüzüğünü hesaplı almış olacaktı.. derdi günü 3 kuruş eksik olsun, nasıl ucuza mal ederim... :50:

aldığınız elbisenin bile parasını istiyosa durum çok vahim gibi geldi bana..yarın öbür gün evde yediğiniz ekmeğin parasınıda ister bu adam..ilk eşinden boşandıysa eğer,neden boşandığını araştırmadınız mı?

Aslında sonuna kadar haklısınız. Fakat eşiniz yanlışını farketmiş ve gönlünüzü almak istemiş. Keşke böyle bir tepki göstermeseydiniz. Ya tepkinize rağmen hiçbir çabası olmasaydı. Haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz
Doğru ama ben de insanım ve kadınım.. inciniyorum.
Zaten ben dedikten sonra bişey yapmaya çalışması da ayrıca kırıcı...

Bence ogün cok baski yapin napip nedip kendi dedinize getirip evlilik yildönümüzü kutlattin, ama tabiki sorununuz bitecekmi bunla esiniz bence kadin ruhundan anlamiyan biri gibime geliyor tabiki bilemicem ama is yerindeki kadina taki bakipta sana evlilik yildönümü icin birsey almiyorsa gercekden cok üzücüü.. Insallah hersey iyi olur

Back