daha evlenmeden..

Daha evlenmeden cok ciddi bir sorunumuz var :KK43: sevgilim gerçekten çok çok iyi anlayisli bir insan cok da seviyorum ve artik ciddi bir şeyler düşünüyoruz ailelerle tanışmak, söz vs gibi. Ama bir türlü orta yol bulamadigimiz bir konu var.. ben Ankaraliyim sevgilim Vanlı. Suan ise ankaradan 5 6 saat uzakta farkli bir sehirde çalışıyor. Ve memur olduğu için farklı bir şehire atanması çok zormuş. Önümüzdeki nisanda atamalari var ilk tercihi de Van olacak sonra Ankara dedi. Vana giderse zaten görüşmemiz imkansiz, şehirler arasi cok uzak. Görüşürüz ama 4 5 ayda bir. Ve ben ona gitme bile diyemiyorum sonuçta ailesinin yani. Giderse ne olur ne yapariz bilmiyorum.
Hadi bu neyse diyeyim evlenince de vanda en az 3 4 yıl yaşamak zorundayiz diyor bana. Benim de kendimce sebeplerim var ailesel sorunlarimdan ötürü cok uzağa gidemem dedim defalarca ama bir sonuca ulaşamadık. Gercekten vana gitmek istemiyorum. Ankara olsun diye de tutturmuyorum sadece aileme istedigim zaman gidebilecegim bir uzaklik olsun ve onun aşiretinden uzak olalim istiyorum. Ama yok illa yasanacak 3 4 yil orada. Ki 3 4 yildan bile fazla olacak biliyorum atanmasi cok zor çünkü.
Bu kadar iyi bir ilişki nereye gider bilmiyorum içim karardı. Bitecegiz gibi hissediyorum yipratacak bunlar bizi.. ne yapayim bilmiyorum konuyu ertelemek mantıklı mi sizce benim yerimde olsaniz ne yapardınız? (Uzun olmuş olabilir okuyanlara teşekkür ederim)
Sahsi fikrim o orda omur boyu yasar anne babadan uzakta yasamaya hic degmez

Daha evlenmeden cok ciddi bir sorunumuz var :KK43: sevgilim gerçekten çok çok iyi anlayisli bir insan cok da seviyorum ve artik ciddi bir şeyler düşünüyoruz ailelerle tanışmak, söz vs gibi. Ama bir türlü orta yol bulamadigimiz bir konu var.. ben Ankaraliyim sevgilim Vanlı. Suan ise ankaradan 5 6 saat uzakta farkli bir sehirde çalışıyor. Ve memur olduğu için farklı bir şehire atanması çok zormuş. Önümüzdeki nisanda atamalari var ilk tercihi de Van olacak sonra Ankara dedi. Vana giderse zaten görüşmemiz imkansiz, şehirler arasi cok uzak. Görüşürüz ama 4 5 ayda bir. Ve ben ona gitme bile diyemiyorum sonuçta ailesinin yani. Giderse ne olur ne yapariz bilmiyorum.
Hadi bu neyse diyeyim evlenince de vanda en az 3 4 yıl yaşamak zorundayiz diyor bana. Benim de kendimce sebeplerim var ailesel sorunlarimdan ötürü cok uzağa gidemem dedim defalarca ama bir sonuca ulaşamadık. Gercekten vana gitmek istemiyorum. Ankara olsun diye de tutturmuyorum sadece aileme istedigim zaman gidebilecegim bir uzaklik olsun ve onun aşiretinden uzak olalim istiyorum. Ama yok illa yasanacak 3 4 yil orada. Ki 3 4 yildan bile fazla olacak biliyorum atanmasi cok zor çünkü.
Bu kadar iyi bir ilişki nereye gider bilmiyorum içim karardı. Bitecegiz gibi hissediyorum yipratacak bunlar bizi.. ne yapayim bilmiyorum konuyu ertelemek mantıklı mi sizce benim yerimde olsaniz ne yapardınız? (Uzun olmuş olabilir okuyanlara teşekkür ederim)
Aşiret mi ? Vandan çıkamazsın sen gidersen. Aşkından ölsem bile kabul edemezdim ben.

Valla Van'lı değilim.Ama Bitlis'liyim.Şimdi diyeceksin ki sizin oralar diye öyle söylüyosun diyeceksin belki ama Van çok güzel çok özel büyük bir şehirdir.Ve Ankarayla ulaşımı çok rahattır.Van'da havaalanı Van'ın merkezine çok uzakta değil.Pegasustan yarına van'a bilet alsan 150 tl tutar yani.1 2 ay öncesinden bilet alsan 80 tl ye gidersin.Bunun için neden ilişki bitiresinki zaten? İstanbuldan vana olsa aktarmalı sıkıntılıda yaşasın pegasus ankaraya 1 saatte 80-90 tl ye götürüyor.Ama dersenki aşiretleri.O zaman bişey diyemem.Çünkü bizde Aşiret konusuna ayak uydurmak dışardan gelenler için hep zor oluyor bu bi gerçek.Ama doğuluyu seven aşiretine katlanır :KK70: :KK70:

Demekki iyi bir
Iliski deyilmis.
Yoksa sadece kendisini dusunmezdi.

Demekki iyi bir
Iliski deyilmis.
Yoksa sadece kendisini dusunmezdi.
Biraz tartıştık bugün, hatta resmen lavg boyutuna ulasti. Beni onyargili olmakla sucladi ailesine van a karsi. Ben de ona bencil oldugunu soyledim bu konuda. En son aramiz duzeldi ama cok net bir karara varamadik sehir konusunda. Ama biraz daha fikrini degistirdim saniyorum. Neresi cikarsa oraya gidecegim diyor sehir konusunda. Ama sanirim ilk tercih hala van ve bundan da vazgecmeyebilir. Galiba hala bi ilerleme yok ama inanın iyi iliskimiz sadece bu konu disinda

Valla Van'lı değilim.Ama Bitlis'liyim.Şimdi diyeceksin ki sizin oralar diye öyle söylüyosun diyeceksin belki ama Van çok güzel çok özel büyük bir şehirdir.Ve Ankarayla ulaşımı çok rahattır.Van'da havaalanı Van'ın merkezine çok uzakta değil.Pegasustan yarına van'a bilet alsan 150 tl tutar yani.1 2 ay öncesinden bilet alsan 80 tl ye gidersin.Bunun için neden ilişki bitiresinki zaten? İstanbuldan vana olsa aktarmalı sıkıntılıda yaşasın pegasus ankaraya 1 saatte 80-90 tl ye götürüyor.Ama dersenki aşiretleri.O zaman bişey diyemem.Çünkü bizde Aşiret konusuna ayak uydurmak dışardan gelenler için hep zor oluyor bu bi gerçek.Ama doğuluyu seven aşiretine katlanır :KK70: :KK70:
Asirete katlanayim da ayni sehirde yapamam ya

Biraz tartıştık bugün, hatta resmen lavg boyutuna ulasti. Beni onyargili olmakla sucladi ailesine van a karsi. Ben de ona bencil oldugunu soyledim bu konuda. En son aramiz duzeldi ama cok net bir karara varamadik sehir konusunda. Ama biraz daha fikrini degistirdim saniyorum. Neresi cikarsa oraya gidecegim diyor sehir konusunda. Ama sanirim ilk tercih hala van ve bundan da vazgecmeyebilir. Galiba hala bi ilerleme yok ama inanın iyi iliskimiz sadece bu konu disinda

Iliskininin ne kadar iyi oldugunu asil evlenince anlarsin.
Hele simdiden ailem konusunda onyargilisin diyorsa ilerde olabilecekleri goze alman lazim.
Kulturler cok farkli olucak, hoslanmadigin seylerde de simdiden aileme
Onyargilisin diyen adam seni ne kadar destekler bilemiyorum.
Bu arada hep uzaktan yuruttuysen iliskini emin ol iyi olup
Olmadigini bilemezsin.

Hala da Van diyorsa ilk tercih zaten dogu oldugu icin van gelir.
Acikca nelerden tabiz verip nelerden veremeyecegini soylemen lazim.
Van olursa beni bekleme demen lazim eyer bu senin icin onemliyse.
Sonucta senin de sana ihtiyaci olan ailen var.

Iyi dusun derim.

Asirete katlanayim da ayni sehirde yapamam ya

Kız uzaktan Aşiret sana ne yapacakta katlanamıyosun.Hem Van'da olman daha iyi.Ankarada olursan,o sülaleden Ankarada Üniversiteyı kazanan gençleri size gönderirler haaa madem orayı kazandın bizim orda bilmemkimin oğluyla eşi oturuyor filan diye valla daha beter :KK70: Yaşanan şeyler yani bunlar olmaz sanmayın oluyor.Ama Van'da olursan hizmet kısmından başka bişey zorlamaz.Vanda da çalışırsan hiç bişey zorlamaz çünkü kız çocuklarına değil ama Gelinlere düşkün olur herkes bizde.Üstüne gelmezler çok saygılı davranırlar.Sadece o kör olası hizmet yokmu vaaaalla mutfaktan çıksan deeert çıkmasan dert anacım.Bizim gelinlerden biliyorum yani.Bide Van çok büyük ya,ha diyince gelemezler ki sizde aynı semtte oturmayın.Öyle tek minibüse binip senin evinin önünde insinler filan öyle bişey bildiğin büyük şehir.

Kız uzaktan Aşiret sana ne yapacakta katlanamıyosun.Hem Van'da olman daha iyi.Ankarada olursan,o sülaleden Ankarada Üniversiteyı kazanan gençleri size gönderirler haaa madem orayı kazandın bizim orda bilmemkimin oğluyla eşi oturuyor filan diye valla daha beter :KK70: Yaşanan şeyler yani bunlar olmaz sanmayın oluyor.Ama Van'da olursan hizmet kısmından başka bişey zorlamaz.Vanda da çalışırsan hiç bişey zorlamaz çünkü kız çocuklarına değil ama Gelinlere düşkün olur herkes bizde.Üstüne gelmezler çok saygılı davranırlar.Sadece o kör olası hizmet yokmu vaaaalla mutfaktan çıksan deeert çıkmasan dert anacım.Bizim gelinlerden biliyorum yani.Bide Van çok büyük ya,ha diyince gelemezler ki sizde aynı semtte oturmayın.Öyle tek minibüse binip senin evinin önünde insinler filan öyle bişey bildiğin büyük şehir.
Icim rahatladi mesajinizdan ötürü teşekkür ederim ihtiyacim vardi sanırım böyle iyi birkaç yöne. Hala vana gitmek konusunda kararsizim ama ailesi beni istemez saniyordum belki severler beni de belli olmaz bak o zaman :)

Vallahi o kadar korkucak bişey yok.Sen doğul DEĞİLSİN galiba o yüzden ön yargılısın Aşiret diyince aklına başka bişey geliyodur filan.Bu o ortamı görmemekle alakalı bence.O yüzden ön yargılı davrandığını düşünmesi normal çocuğun.Bizde de Ordu'lu Sinop'lu gelinler var.Hepsi başta çok korkmuş ama sonradan herkes ay ne korkmuştuuuuuuuuum diye itirafların ardı arkasını kesmiyolar.İstemiceklerinide hiç sanmıyorum çünkü gerçekten Kız çocuğun değeri her aşirette yoktur ama Gelinin değeri herrr aşirette vardır bunun altına imzamı atarım.Hatta öyle bi seviçle karşılanırsın ki sen bile şaşırabilirsin bundanda emin ol :)))))) Sadece hizmet,tek beklenen hizmet.Oda hep birlikte bi buluşma olunca.Sanmaki hergün hergün dip dibeyiz öyle bişeyde yok vallahi.Herkes kendi derdinde.Sadece düğünlere cenazelere gitmemek hizmet etmemek çok ayıp karşılanır.Ben hiç zorlanıcağını sanmıyorum.Hatta eger gidersen Van İskelede cafede çayını yudumlayıp vapurları izlerken beni an :cool: Ricaa ederiim :KK73:

Duygularini kenara koy.Mantikla davran ve dusün.Vana gidersen asla geri donmez ve ailene duskunsen cok sikinti yasarsin.evlendikten sonra sorun yasiycagina bastan üzülmek en iyisi gibi..Erkek arkadasiniz ailesine düskündür ve asiret kulturu farkli oluyor geri ankaraya yakin gelmenize karsi gelir aşiret kendi basiniza sonradan karar veremezsiniz.ya herseyi kabul edip devam ediceksiniz yada yol yakinken buna bir nokta koyucaksiniz.

erkek arkadasin icin 'cok anlayisli' demissin.. uzlasmasi gerekmez mi, ille de van demek yerine?

Benim van konusunda düşünecegim bir sey yok daha doğrusu düşünecegimi düşündüm ve kararim kesin. Kk den de aldigim fikirlerle alip karşıma konuşacağım dediginiz gibi bitecekse de bitsin bi şekilde toparlanirim 2 3 yıl kimse olmaz hayatimda ama sonradan alışirim diye düşünüyorum

Icim rahatladi mesajinizdan ötürü teşekkür ederim ihtiyacim vardi sanırım böyle iyi birkaç yöne. Hala vana gitmek konusunda kararsizim ama ailesi beni istemez saniyordum belki severler beni de belli olmaz bak o zaman :)

hani çok kararlıydın? :/
insanlar bu kadar sayfa yazmış etmiş hala kararsızım diyorsun..

hani çok kararlıydın? :/
insanlar bu kadar sayfa yazmış etmiş hala kararsızım diyorsun..
Oraya gitmemek konusunda kararliyim bugun net bir şekilde söyledim. Benim kararim kesin ve degismeyecek bunu bil dedim ve bundan sonra geri adim atti zaten ortada bir şehir kısmına sıcak bakmaya başladı. Ben ailesi bile beni sevmez asiret ici olmadan kiz almak bile istemezler diye dert ediyordum, arkadasin yazdigi o konuda icim rahatlatmişti. Yani orda yanlış anlaşılmış son cümle beni severler belki belli olmaz demek istedim. Kararsizim demisim onu hangi kafayla dedim hatırlamıyorum, kavga gürültü tüm gün ne dediğimi biliyor muyum ben:KK70: ama o sayfalar boşuna yazilmadi merak etmeyin ilk defa bu kadar tilkilik yaptim ve o bizi bitiriyormuş giderek, iliskimizi riske atiyormus gibi davrandim. Zaten o da benim ankarayi büyük sehir olduğu icin istediğimi saniyor arada bir yer de olur dedim sonra biraz bakışı değişti. Oluyor gibi.Teşekkür ederim fikir veren herkese

Son düzenleme:
Oraya gitmemek konusunda kararliyim bugun net bir şekilde söyledim. Benim kararim kesin ve degismeyecek bunu bil dedim ve bundan sonra geri adim atti zaten ortada bir şehir kısmına sıcak bakmaya başladı. Ben ailesi bile beni sevmez asiret ici olmadan kiz almak bile istemezler diye dert ediyordum, arkadasin yazdigi o konuda icim rahatlatmişti. Yani orda yanlış anlaşılmış son cümle beni severler belki belli olmaz demek istedim.

hah iyi madem kusura bakma yanlış anlamışım.
en doğrusunu yapmışsın çünkü bir tarafın fedakarlık yapması diğer tarafın keyfine göre yaşaması doğru değil
iki taraf da çabalasın bu iş için
bahaneleri de çok hafif bence çünkü ailesine parayı uzaktan da yollayabilir
annesi arayıp ağlıyormuş senin annen de arayıp ağlayacak zamanla mesela :/

hah iyi madem kusura bakma yanlış anlamışım.
en doğrusunu yapmışsın çünkü bir tarafın fedakarlık yapması diğer tarafın keyfine göre yaşaması doğru değil
iki taraf da çabalasın bu iş için
bahaneleri de çok hafif bence çünkü ailesine parayı uzaktan da yollayabilir
annesi arayıp ağlıyormuş senin annen de arayıp ağlayacak zamanla mesela :/
Eksik yazmisim mesaji kusura bakmayin. Tamamladim tekrar. Bende aynisini dedim zaten ailesine aldigi maasin cogunu gönderiyor durumlari yok gondersin sorun değil. Beni istemedigim bi hayata zorlamasin sadece. Zaten su ortada bir yerlerde fikrine alışmaya başladı ama tercih döneminde belli olacak her şey. Yani van i yazip yazmamasi bağlı. O zamana kadar belirli periyotlarla bu konuyu açmayı düşünüyorum.
Tamam hic icime sinmiyor bir yerlerde onun annesi babasi üzülüyor ama düşündüm bugün koskoca insanlar. 5 tane daha evlatlari var illa benimkinin orda olmasini gerektiren bir sebep yok ki. Fikirleriniz icin tesekkur ediyorum insan bazen yaşadığı icin objektif bakamayabiliyor. Duygular isin içine girince karışıyor hersey. Kk cok faydali bu konuda

Ailesinin beni kabullenemeyeceği de ortada. Kürtler ve aşiretler. Ayrimcilik yada küçümsemek icin söylemiyorum ama onlarin istediği gibi biri olamam ki hic bi zaman bu cok açık degil mi? Bir de vanda bununla basedemem

oo bayağı bir sıkıntı var o zaman. kültürel açıdan böyle uçurumlar varsa evlenince ciddi sorunlar yaşarsınız. bence bu ilişkiyi daha fazla uzatmayın derim ilerde daha çok üzülürsünüz yoksa, ayrılmak daha zor gelir iş ciddileştikçe...

Ya hala mesafe sorun ediliyor ya ona şaşırıyorum. Bi uçak mesafesi gözünüzü bu kadar korkutmayın.
Tercih senin tabi batıdan doguya gidip gayet mutlu olanda var mutsuz olan da var sana bağlı biraz da .

X