daha bir aylik evliyim ama bosaniyoruz...

yuh ağzım açık kaldı Allah ablana sabır versin ben dayanamazdım vallahi...

ablam anadolu lisesinde öğretmen. kız perişan oldu. kız 2 kere çocuk düşürdü bunların yüzünden. kocası 7 yıl çalışmadı "maaşın ikimize de yeter" diyerek. sonra babamın dayatmasıyla zar zor dershaneye gitti geçen yaz memur olarak atandı. ama yapmadığını da bırakmadı. bütün evi hala ablam geçindirir, bütün parasını döker eve ama kocası elini cebine atmaz hatta maaşını ne yaptığını söylemez. çok cinsler çook. ablamda seviyorum diyor ama gözümüzün önünde çürüdü kız. babama da laf söyletmiyor sonra evde bana kızıyor diyerek. daha neler var neler. işte böyle kocalar beş para etmiyor kızlar. olan hem çalışan hem eve bakan hem de kaz gibi yolunan kızlara oluyor valla.. kurtarın kendinizi bu kan emicilerden..

ablam anadolu lisesinde öğretmen. kız perişan oldu. kız 2 kere çocuk düşürdü bunların yüzünden. kocası 7 yıl çalışmadı "maaşın ikimize de yeter" diyerek. sonra babamın dayatmasıyla zar zor dershaneye gitti geçen yaz memur olarak atandı. ama yapmadığını da bırakmadı. bütün evi hala ablam geçindirir, bütün parasını döker eve ama kocası elini cebine atmaz hatta maaşını ne yaptığını söylemez. çok cinsler çook. ablamda seviyorum diyor ama gözümüzün önünde çürüdü kız. babama da laf söyletmiyor sonra evde bana kızıyor diyerek. daha neler var neler. işte böyle kocalar beş para etmiyor kızlar. olan hem çalışan hem eve bakan hem de kaz gibi yolunan kızlara oluyor valla.. kurtarın kendinizi bu kan emicilerden..
Allahım kocamdan son aylarda resmen soğumuştum ama şuan şükrettim 23 yaşında 2buçuk yaşında oğlu var afedersin eşek gibi çalışıyor hala işte mesela tek şyş yanı bu sanırım ama olsun olmaması berbatmış boşanmak istemiyormu alla allaa şaşırtıcı

Allah Allah babasına araba almak ıcın mı evlenmıs senınle gıdıp kredı ceksın alsın madem cok araba meraklerı varsa senın hakkın o altınlar verme sakın

Allahım kocamdan son aylarda resmen soğumuştum ama şuan şükrettim 23 yaşında 2buçuk yaşında oğlu var afedersin eşek gibi çalışıyor hala işte mesela tek şyş yanı bu sanırım ama olsun olmaması berbatmış boşanmak istemiyormu alla allaa şaşırtıcı

çook dedik boşan diye ama 14 yaşında ergen gibi aşığım deyip ağlıyor. ilk düşüğünden sonra bi çocukları oldu şimdi 6 yaşında. okul parasını, herşeyini ablam karşılıyor. son düşüğünü 1 ay önce yaptı. o da ağrım var demesine rağmen adam doktora götürmedi. ablamın doktoru özel, devlete git diye tutturdu. devlette 1 ay sonrasına randevu veriyor. özelde topu topu 30 lira bi muayene.. işte devletti özeldi diye yediler birbirlerini kız düşük yaptı sonunda.

ayrıca 1 yıldır bozuk olan bulaşık makinasını tamir ettirmediği için kız hergün 2 saat bulaşık yıkıyormuş yaptığı yemeğin üstüne. ayrıca hafta sonları 2 saatlik yayla yolculuğu...

valla ben 3 senedir diyorum boşan diye ki adamın feysten bikaç kıza yazdığını yakalamış ona rağmen hiçbişi yapmadı. anca kendini yedi. ne bileyim ya, ablam boşanırsa kafayı yer sanırım. geri kafalı bi aptal olduğu için. üzüntümden söylüyorum bunları. gözümüzün önünde hayatını yakıyor..

Son düzenleme:
çook dedik boşan diye ama 14 yaşında ergen gibi aşığım deyip ağlıyor. ilk düşüğünden sonra bi çocukları oldu şimdi 6 yaşında. okul parasını, herşeyini ablam karşılıyor. son düşüğünü 1 ay önce yaptı. o da ağrım var demesine rağmen adam doktora götürmedi. ablamın doktoru özel, devlete git diye tutturdu. devlette 1 ay sonrasına randevu veriyor. özelde topu topu 30 lira bi muayene.. işte devletti özeldi diye yediler birbirlerini kız düşük yaptı sonunda.

ayrıca 1 yıldır bozuk olan bulaşık makinasını tamir ettirmediği için kız hergün 2 saat bulaşık yıkıyormuş yaptığı yemeğin üstüne. ayrıca hafta sonları 2 saatlik yayla yolculuğu...

valla ben 3 senedir diyorum boşan diye ki adamın feysten bikaç kıza yazdığını yakalamış ona rağmen hiçbişi yapmadı. anca kendini yedi. ne bileyim ya, ablam boşanırsa kafayı yer sanırım. geri kafalı bi aptal olduğu için. üzüntümden söylüyorum bunları. gözümüzün önünde hayatını yakıyor..
bana büyü yapıldığını düşünüyorum vallahi onada yapılmış falan olmasın bende boşanamıyorum ne dayaklar ne küfürler ne laflar...haddi var hesabı yok boşanamıyorum basiretim bağlanıyo ayrı yerde yatsam bile he bide son olarak bende boynuzlandım ama yok arkadaş ...

bana büyü yapıldığını düşünüyorum vallahi onada yapılmış falan olmasın bende boşanamıyorum ne dayaklar ne küfürler ne laflar...haddi var hesabı yok boşanamıyorum basiretim bağlanıyo ayrı yerde yatsam bile he bide son olarak bende boynuzlandım ama yok arkadaş ...

canım büyüyü bilmiyorum ama cesaretsizlik, korku, duygusallık, ezilmişlik, örselenmişlik bunların nedeni. yani boşandıktan sonraki hayattan korkuyor, adam onun özgüvenini öyle yerle bir etmiş ki kendine hiçbir güveni yok mutlu olamayacağını düşünüyor boşanırsa. zaten karakter olarak hayatıyla ilgili büyük kararlar alabilen, gururlu ve gözükara biri değil. bir de çocuk faktörü var. tabiki zor bi olay boşanmak ve çok kişisel birşey. sonradan pişman olup bize sizin yüzünüzden dememesi için çok üstüne gitmiyoruz. bir defa ölmektense sırf korkusundan hergün ölmeyi tercih ediyor. bize de üzülmek kalıyor sadece..

allahtan şiddeti yok adamın. sen şiddete nasıl katlanıyorsun yahu? ben olsam oyarım! en karşı olduğum şey. ablama sürekli soruyorum zaten el kaldırıyo mu diye. allahtan yok sadece surat yapıyor günlerce diyor. bi duysam el kaldırdığını boğazına yapışırım hayvanın!

canım büyüyü bilmiyorum ama cesaretsizlik, korku, duygusallık, ezilmişlik, örselenmişlik bunların nedeni. yani boşandıktan sonraki hayattan korkuyor, adam onun özgüvenini öyle yerle bir etmiş ki kendine hiçbir güveni yok mutlu olamayacağını düşünüyor boşanırsa. zaten karakter olarak hayatıyla ilgili büyük kararlar alabilen, gururlu ve gözükara biri değil. bir de çocuk faktörü var. tabiki zor bi olay boşanmak ve çok kişisel birşey. sonradan pişman olup bize sizin yüzünüzden dememesi için çok üstüne gitmiyoruz. bir defa ölmektense sırf korkusundan hergün ölmeyi tercih ediyor. bize de üzülmek kalıyor sadece..

allahtan şiddeti yok adamın. sen şiddete nasıl katlanıyorsun yahu? ben olsam oyarım! en karşı olduğum şey. ablama sürekli soruyorum zaten el kaldırıyo mu diye. allahtan yok sadece surat yapıyor günlerce diyor. bi duysam el kaldırdığını boğazına yapışırım hayvanın!
ver ablanın telefonu bi dertleşelim o anlatsın ben anlatayım ağlaşalım aynı durumdayım ya kardeşim çıldırıyor benimde..

Zaten siz farkında değilsiniz belki ama; güvesizliğe dayalı bir ilişkiniz var. Mesela engelli indirimi şöyle oluyor, galiba vergileri kaldırıyorlarmış, öyle biliyorum. Her neyse, babasına veya eşinize güvenseydiniz alırdınız o arabayı. Benim düşüncem bu.
Bu evlilik yürümez emin olun. Kocanızın parasal hesapları, sizin güvensizliğiniz... Pek oluru yok :KK31:
Canimm guvensizlikle alakasi yok. Esimin bu kadar minnet diymasini istemiyorum. .. bide surekli gel git diyecek bize..

Canimm guvensizlikle alakasi yok. Esimin bu kadar minnet diymasini istemiyorum. .. bide surekli gel git diyecek bize..

Evet okudukça farkettim, sizi kullanmalarına izin vermeyin. Tamam ailedir, baş üstünde yeri vardır, hasta olur, götürürsünüz ama azarlamalar falan ne için. Alacaklarsa kendileri alsınlar, şöfore ihtiyaç duyarlarsa siz yardımcı olursunuz :KK55:

Son düzenleme:
Annesi telefon da azarlamis kizlar araba neden alinmiyo diye

canım işte bi önceki sayfada anlattığım gibi, sizi kullanıcaklar. her fırsatta çağırıcaklar ve senin ödediğin arabayla onlara gideceksin zorla. yok gelemeyiz diyemiceksin altınızda araba var canım nolucak dicekler..

bence eşin de annem beni azarlıyo diye sızlanmasın o da farkındadır bunların ne için yapıldığının. hatta kendi de bunu istediği için sana hemen karşı olarak altın muhabbeti yapmış baskı yapmak için. gerçekten yakma hayatını. gençsin, güzelsin ve ayaklarının üzerindesin. aşk ve sevgi iki kişiliktir. tek başına hep kaybedersin. kullandırma kendini valla. başka da bişi diyemicem. umarım herşey gönlünce olur..

daha 1 aylık evlisin en güzel zamanların olmalı ama eşinin yaptığına bak! bence eşin bu aklı ailesinden aldı ve şu an uygulamasını bekliyorlar( genelde böyle olur talimatı alırlar eş uygulamak istemezse sorun çıkar kendimden biliyorum) açıkcası ben babanın tavrını çok beğendim çünkü sonra taviz verilmiş olunuyor kimse kimseyi takmıyor onun için iyi yapmış baban. bakalım eşin n eyapacak ne karar vercecek daha önemlisi sen düşünüyorsun ölç tart bir aylık evlisin bitirmek ağır olabilir.ama sakın dediğini yapma .bu arada eşinin ailesi arabayı aldınız mı diye soracaklarına sizin aranızı düzeltmeye çalışmamaları çok anormal

daha 1 aylık evlisin en güzel zamanların olmalı ama eşinin yaptığına bak! bence eşin bu aklı ailesinden aldı ve şu an uygulamasını bekliyorlar( genelde böyle olur talimatı alırlar eş uygulamak istemezse sorun çıkar kendimden biliyorum) açıkcası ben babanın tavrını çok beğendim çünkü sonra taviz verilmiş olunuyor kimse kimseyi takmıyor onun için iyi yapmış baban. bakalım eşin n eyapacak ne karar vercecek daha önemlisi sen düşünüyorsun ölç tart bir aylık evlisin bitirmek ağır olabilir.ama sakın dediğini yapma .bu arada eşinin ailesi arabayı aldınız mı diye soracaklarına sizin aranızı düzeltmeye çalışmamaları çok anormal

söylediklerinizin her kelimesinden haklısınız bence bunlar araba aldırmak için düğün olmasını beklemişler. Şimdi kabul edip araba alsalar eminim ilerde altınlarla ilgili başka planlarda yapar bu insanlar hiç taviz vermeyin

tatlım senin baban 10 numara adammıs.kızımı kullandırmam demeye getırmıs sana sahıp cıkmıs.haklıda.yarın bıgun cocuk olck bunlar sen mecbursun artık dıye düşünüp dahada fazlasını yapmaya baslayabılırler.napalım kısmet böyleymıs.ınsallah karsına daha ıyı bırı cıkar onla olursun.belkıde ılerde boşanırsak araba elden gıtmesen dıye sızın ustunuze olsun ıstemedı.ayrıca erkegın dugunde taktıgı takılar sana aıttır erkek onlara karısamaz sen ıstersen yardım amaclı verebılırsın ona.burdan bellı paracı oldugu bi kere.

Yahu bu kadar akıllı mantıklı şeyler yazmışsın fakat eşin paraları verecem diyor kayınvalide cesaretle laf sayıyor . Sen nasıl aile eğitimi almış biriyle evlendin arkadaşım . Bu adam sana nasıl koca olacak düşündün mü hiç hayalet gibi evinizde yaşarlar haberin olsun varlıkları olmasa adları olur bir an evvel kurtul ayrıca her boşanana da herkes sulanmıyor idare et diyen arkadaşında köyde dün geldi halde .

hayır bir de babana düşüncem demiş..
seven adam haklısınız baba bi hata ettim der hemen o an sizi kaybetmemek için atak yapar sizin ki düşüncem demiş..
bence hata var kesinlikle devam etseniz bile bi gün yeniden yaşanacak bunlar..
hiç kendinizi yıpratmayın madem ayakları üstünde durabilen ve böyle bi babaya sahipsiniz gerçekten kendinizi harcatmayın derim.

seven erkek böyle bir soru karşısında "düşünecem" demez!
öyle anlatmışsın ki, ayrılmak için senden nafaka bile ister gibi duruyor,
üzüldüm, ilk 1 ayda çekilecek çile mi!

Aslinda en bastan beri belliydi hersey.. ben calisan ve maasi iyi sayilabilecek bi bayandim.. yas olarak ondan kucuk.. daha sevgiliyken basladi hesaplara .. evlenince su kadar paramiz olur sunu aliriz sunu satariz gibi.. kac kere kavga ettim sen paraan baska bisey bilmezmisin diye.. o zaman sen bana namussuz mu diyorsun diye üste cikti.. dugunde ailesi Hicbisey yapmadi biz yaptik .. benim babam verdi cogu seyi.. dun ipler koptu... babasinin adina araba almak istiyordu. Ben istemedim. . Babasinin engelli indirimi varmis cok ucuza gelirmis fln.. bende dedimki yarin oburgun babana bisey olursa o araba ustunde hicbir halkimiz yok.. araba alalim ok ama sadece bizim adimiza alalim..bunu dedim diye ailesine iftira atmisim namussuz hirsiZ DEMISIM.. neler neler... sonra madem oyle dedi sana taktigim altinlari geri ver onlarla ben alirim dedi.. burada olayi babam duydu ve karsisina alip konustu.. boyle evlilik olmaz. Dilekçeni ver oglum ben kizimi harcatmam dedi.. esim de dusuneyim bi iki gun dedi... kizlar cok kotuyum babamin yanina geldim.. benim icin en zoru da annem sen bunun mu sevgisine inandin dedi.. ben onunla evlenmek icin ailemle arami bozmustum..
Cok kotuyum.... ne olacak simdide sinirden altinlari geri istedim diyo.. cok uzgunum... anneme beni mahçup ettin araba alinmadi diye aradi bana laf saydi diyo...

Çok zor bir durum gerçekten Allah yardımcınız olsun. Keşke sevgiliyken görebilseydiniz bunları, tabi aynı evin içine girince iş değişiyor görmek istemediğiniz ya da görmediğiniz taraflarını öğreniyorsunuz. Davul bile dengi dengine demişler buna bu günlerde çok inanır oldum. Eşiniz ailesiyle sizin aranızdaki köprüyü sağlam tutmayı becerememiş maalesef .. Biraz zamana ihtiyacınız var bu konuda kafanızı iyice toplamalısınız ondan sonra düşünüp taşınıp ileride pişman olmayacağınız bir karar vermelisiniz ve bu kararı verirken sakın ama sakın başkalarının size müdahale etmesine izin vermemelisiniz.

aslinda en bastan beri belliydi hersey.. Ben calisan ve maasi iyi sayilabilecek bi bayandim.. Yas olarak ondan kucuk.. Daha sevgiliyken basladi hesaplara .. Evlenince su kadar paramiz olur sunu aliriz sunu satariz gibi.. Kac kere kavga ettim sen paraan baska bisey bilmezmisin diye.. O zaman sen bana namussuz mu diyorsun diye üste cikti.. Dugunde ailesi hicbisey yapmadi biz yaptik .. Benim babam verdi cogu seyi.. Dun ipler koptu... Babasinin adina araba almak istiyordu. Ben istemedim. . Babasinin engelli indirimi varmis cok ucuza gelirmis fln.. Bende dedimki yarin oburgun babana bisey olursa o araba ustunde hicbir halkimiz yok.. Araba alalim ok ama sadece bizim adimiza alalim..bunu dedim diye ailesine iftira atmisim namussuz hirsiz demısım.. Neler neler... Sonra madem oyle dedi sana taktigim altinlari geri ver onlarla ben alirim dedi.. Burada olayi babam duydu ve karsisina alip konustu.. Boyle evlilik olmaz. Dilekçeni ver oglum ben kizimi harcatmam dedi.. Esim de dusuneyim bi iki gun dedi... Kizlar cok kotuyum babamin yanina geldim.. Benim icin en zoru da annem sen bunun mu sevgisine inandin dedi.. Ben onunla evlenmek icin ailemle arami bozmustum..
Cok kotuyum.... Ne olacak simdide sinirden altinlari geri istedim diyo.. Cok uzgunum... Anneme beni mahçup ettin araba alinmadi diye aradi bana laf saydi diyo...

babası engelli ise engel oranına bakarlar her engelli indirimden yaralanamıyor heyet raporu alıcak h sınıfı ehliyet alır h sınıfı otomobil alır diye bu bir
ikicisi babasının ehliyeti varmıymış h sınıfı engelli ehliyeti
üçüncüsüde engelli araç satışarında ötv alınmıyor indirimli oluyor ama onu yalnız babası kullanabilir senin eşinin özrü var mı

X