siz anlamak istediğiniz gibi anlayın
siz o zaman kayınpederinizin ilk sıfatını babalıktan değilde, oğlunu evlendıren maddı yardım yapmak zorunda olan adam olarak değerlendiriyorsunuz.
peki umarım eşinizde, sizde evlatlarınıza sizin beklediğiniz kadar güzel bi hayat sunabilirsiniz.
insanların ikiyüzlü davranmamalrından yanayım, bazı kayınvalideler sırf oğlum hanım köylümü oldu diye denemek için para istiyo başka talepleri oluyo acaba yapacak mı diye bi ego tatmini yarışı bu, buna kızarım deliririm, dediğim gibi bi hastalık olur tabiki atadır destek olunur gerekirse altını temizlersin evladız, ama bunu acaba yapacak mı diye deneyenler var benim babannem bana ağda yaptırcak mesela ben kabul etsem, yaşlı kadının mahrem yerlerinde ne kadar kıl olur zaten ilaçlardan dökülmüş (bi kere yaptım ordan biliyorum), eli ayağı tutuyo yemesi içmesi çenesi o biçim ama hep acaba istesem yaparmı diye bi haleti ruhiye içinde...
ama Egem ablayada (abla dememe kızmayacağını umuyorum) katılmıyo değilim gelinlerinde kendilerine şunu sormaları gerekiyo herşeyimizi onlar yapsa evime karışmalarına katlanabilir miyim, bence katlanamazlar, ben kendi adıma ne Şam'ın şekeri ne arabın yüzü diyenlerdenim, ben her haltımı kendim yaparım her zorluğu kendim çekerim, evime tabiki gelecekler tabiki kalacaklar ama herşeye karışmakmış beni ezmeye çalışmakmış çekemem, annemide çekemem babamıda çifte standart yok bu konuda, bi laf vardır: iyi olmak kolaydır zor olan adil olmaktır...
ama bazı arkadaşlar analık babalık yardım edınce olur görüşünü savunuyor.
bu seferde ne oluyor bılıyomusun anne baba çocuğa her imkanı sunmuşsa "zaten yapmak zorundaydı" denıyor önce.
sonra "yapmasa bız kendımız sahıp olabılır yapardık" denıyor,
sonrada "yaptıda noooldu" oluyor.
anne baba çocuğun evıne bıle gitse laf oluyor.
evet canım.üstelik bunu söyleyen kişi kendilerine ev aldılar bize para vermediler diyor
canım abla değil teyze de diyebilirsin,ben senden çok büyüğüm.demek istediğimi anlayanlardan olman çok güzel,teşekkür ederim.ben hiç bir zaman bunları yapıyorum bana bakmak zorundalar demedim.hatta allah korusun birgün yalnız kalırsam huzurevine gitmek isterim ki evlatlarımın gözünde yük olarak gözükmeyeyim
Ne güzel de dediniz sağolun , bunu biliyor olmanız güzel.
Ozaman kadının da koca üstünde her hakka sahip olmadığını biliyor olmalısınız.
Birde hiç bişey yapmadı hiç bişey isteyemezler demeyeceksiniz kusura bakmayın.
ama bazı arkadaşlar analık babalık yardım edınce olur görüşünü savunuyor.
bu seferde ne oluyor bılıyomusun anne baba çocuğa her imkanı sunmuşsa "zaten yapmak zorundaydı" denıyor önce.
sonra "yapmasa bız kendımız sahıp olabılır yapardık" denıyor,
sonrada "yaptıda noooldu" oluyor.
anne baba çocuğun evıne bıle gitse laf oluyor.
Ne güzel de dediniz sağolun , bunu biliyor olmanız güzel.
Ozaman kadının da koca üstünde her hakka sahip olmadığını biliyor olmalısınız.
Birde hiç bişey yapmadı hiç bişey isteyemezler demeyeceksiniz kusura bakmayın.
İroniyi anlamak zordur egem
insanların ikiyüzlü davranmamalrından yanayım, bazı kayınvalideler sırf oğlum hanım köylümü oldu diye denemek için para istiyo başka talepleri oluyo acaba yapacak mı diye bi ego tatmini yarışı bu, buna kızarım deliririm, dediğim gibi bi hastalık olur tabiki atadır destek olunur gerekirse altını temizlersin evladız, ama bunu acaba yapacak mı diye deneyenler var benim babannem bana ağda yaptırcak mesela ben kabul etsem, yaşlı kadının mahrem yerlerinde ne kadar kıl olur zaten ilaçlardan dökülmüş (bi kere yaptım ordan biliyorum), eli ayağı tutuyo yemesi içmesi çenesi o biçim ama hep acaba istesem yaparmı diye bi haleti ruhiye içinde...
ama Egem ablayada (abla dememe kızmayacağını umuyorum) katılmıyo değilim gelinlerinde kendilerine şunu sormaları gerekiyo herşeyimizi onlar yapsa evime karışmalarına katlanabilir miyim, bence katlanamazlar, ben kendi adıma ne Şam'ın şekeri ne arabın yüzü diyenlerdenim, ben her haltımı kendim yaparım her zorluğu kendim çekerim, evime tabiki gelecekler tabiki kalacaklar ama herşeye karışmakmış beni ezmeye çalışmakmış çekemem, annemide çekemem babamıda çifte standart yok bu konuda, bi laf vardır: iyi olmak kolaydır zor olan adil olmaktır...
Kim kimin üzerinde her hakka sahip olabilir ki ?
tatlı dille bi yere varılmaz, sırtına binen çok olur, bu da benim naçizane hayat tecrübem 26 yaşındayım annemden teyzelerimden babannemden etrafımdaki kadınlardan harmanladığım şey bu
buyuk konusuyorsunuz...sızde gelınınızden bırsey beklemeyın o zaman olurmu oyle sey burda anlatmak ıstedgmız sey aılelerın tabıkı basımızn ustunde yerı var ama bazı durumlarda aıleler gerı planda kalmasını bılmelı sız ıstedgınız gbı davranıyorsanız karsınızdakındende aynı davranısı gorursunuz
Buraya açılan konunun içeriğinin bir bilet parası olduğunu unutyorsunuz sanırım.
Bilet aldı diye eşine tavır yapmış hanımefendi bu normal mi allah aşkına ?
peki siz neden kendinizi eşinizin ailesi üzerinden maddi haklara sahip olduğunu düşünüyorsunuz?
Çeneni tut kızım tut dedim ama yine yapamıycam.
Yakın zamanda eşimin kardeşi benim kocişime abi diyorrrrr yada eşimin annesi benim kocacığma oğlum diyorrr gibi konular çıkacak diye korkuyorum.
Burda ki yorumları okudukça abimden ve yengemden soğuyorum. ( Allaha çok şükür melek gibi bir yengem var buradakilere hiç benzemiyor)
Hatta inanın insanlardan soğuyorum.
Ne kadar kötü insanlar var ya.
Ya ne garip insanlar var.
BİR BİLET PARASI NEDİR YA 70 TL
İstemiş de istemiş.
İstesin be istesin.
Sizlerin annesi kocanızın yanında isteyebilecek mi ?
Kadının sizin yanınızda isteme zorunluluğu yok.
Abim evlendi diye ben herşeyi yengemin yanında konuşmak zorunda değilim ki ..
Benim muhattabım abimdir , karısına söylerse buyursun kendi söylesin. Hesapları bir olabilir.
Ben abimle olduğum gibi yengemle olamam ki
Yenge ben abimden para isticem izininle mi demeliyim.
Benim yakınım kimse mevzuyu da onunla konuşurum.
Ablamdan para isteyeceksem eniştemle değil , abimden istiyeceksem yengemle değil , kızımdan isteyeceksem damatdan değil , oğlumdan isteyeceksem de gelinden değil.
Çekinirim arkadaş kimse oğul , kız , abi , kardeş gibi olamaz.
Yapıp yapmaması da önemli değil ayrıca.
Borçsuz evleniyor benim abim. Ama annem babam kredi ödeyecek.
Neden ya mecburmuydular ???
Bende üniversite okuyorum bu arada.
Benim babam zengin değil 800 emekli maaşı var birde nakliyeci olarak çalışıyor 55 yaşında adam.
Hepsini geçtim yok ailesi şunu bunu yapmadı para istiyor diyenler var.
Ozaman sizlere göre de annem babam abimi evlenince sömürme hakkını kazandıÖyle ya yapmayanın hakkı yok yapanın var.
Valla arkadaş evlenmeyi yiyorsa biyerlerin herşeyini de kendin yapacaksın.
Kusura bakmayın ama bir bilet parası yüzünden eşinize tavır yapmanız çingenelik.
Ayıp ya ayıp vallahi...
Ay hemcinslerimden nefret etmeye başladım.
Evlenince insanlığımı kaybedeceksem allah bana nasip etmesin.
24 yaşındayım bende çevremdeki herkes yaşımdan çok daha fazla olgun olduğumu, düşüncelerimin hal tavırlarımın büyük olduğunu söylüyor.bu arada: yaşlanarak değil yaşanarak öğrenilir,zaman insanları değil armutları olgunlaştırır diye bi söz vardır, bu lafım genel kayınvalideler temelinde söylemiyorum herkes için geçerli
İnşallah oğluma/ kızıma elimden geldiğince herşeyini yapmak isterim.. Ama ben yaptım diye de ; o koltuğu ben aldım gelin çekil ordan. Salon takımını biz aldık gelin 2885058 gün orda kalcam.. Diye bir düşünceye Asla ve Asla sahip olmadan..
evet diyenler varr kaynanalar kötüde gelinler masum mu zalim gelinlerde varr ben 12. sayfada yazdımm okursanız sevinirim...
ben bana ev alsınlar dmeıyorum kii sadece borc olarak bile bize borcumuzu ödeyebıleyecegımız kadar para verebilirdi... Bu nasıl bir vicdan.
Konunun bilet parası olduğunu SADECE 1 cümleyle hatırlamışsınız. geri kalanların bilet parasıyla iç içe olduğunu düşünmüyorum
Eşimin ailesi üzerinden maddi haklara sahip olduğunu düşünüyorum ? Böyle birşey kesinlikle söylemedim. Gösterirseniz buna nerden vardığınızı yardımcı olabiilrim.
Evet annelik babalık kısmen buna bakıyor.. Yeni yeni modalar çıkıyor ya. Önceden babalar oğullarının düğünlerini herşeyini yapardı. Şimdi Asortik gelinler AAA biz istemeyiz büyütmüş okutmuş yeter. Diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?