Daha baştan sıkıldım bu kaynanadan :(

siz anlamak istediğiniz gibi anlayın

Anlamak istediğim gibi anlamıyorum.. Sorun ne biliyormusunuz anneler ogullarını kocaları gibi benımsıyorlar sanki hiç yanlarından gitmicek gibi ilgileniyorlarda ilgilenıyorlar.. Ama ne yaparsınız ki bir el kızı geliyor alıyor ve gidiyor.. Bir bebeğin elinden oyuncağını aldığınız gibi. Bebebk nasıl aglıyorsa kaynanalarda(% 10 hariç) baslıyorlar bu hırslarıyla gelinlerle çarpışmaya.. Herkes için söylemıyorum.. Çok zalim olan kaynanalar için!

Anlamıyorsunuz galiba
Bizim anlatmak istediğimiz sizin söylediğiniz hiç bişey yapmadı ki karışsın diyenlere tokat gibi cevap .
Bunu anlamayıp bide buna cevap vermenize çok güldüm gerçekten

İnşallah oğluma/ kızıma elimden geldiğince herşeyini yapmak isterim.. Ama ben yaptım diye de ; o koltuğu ben aldım gelin çekil ordan. Salon takımını biz aldık gelin 2885058 gün orda kalcam.. Diye bir düşünceye Asla ve Asla sahip olmadan..

canım abla değil teyze de diyebilirsin,ben senden çok büyüğüm.demek istediğimi anlayanlardan olman çok güzel,teşekkür ederim.ben hiç bir zaman bunları yapıyorum bana bakmak zorundalar demedim.hatta allah korusun birgün yalnız kalırsam huzurevine gitmek isterim ki evlatlarımın gözünde yük olarak gözükmeyeyim

herkes ne işine ne geliyorsa öyle hareket ediyor canım

yani ne yaparsan yap yaranamıyorsun

Son düzenleme:
evet canım.üstelik bunu söyleyen kişi kendilerine ev aldılar bize para vermediler diyor

Bak canım benım orda demeye calıstıgım bana neden ev araba almadılar demıyorum kiiiiiiii demeye calıstıgımmm biz o kadar ay borç ödedik sıkıntı cektik o kadar parası vardı neden oglum kalan borclarınızı şu parayla ödeyin demedi biz sonra verirdik zaten bende eşimde mühendisiz çalışıp öderdik zorda kalana yardım anlatmaaya çalıştıgımmm

umarım anlamışsınızdır...

Abla bu konuyu bi kez daha konuşmuştuk seninle, adaletli davranıldığı müddetçe evlilik bi düzene girecektir, olayı benim annem babam durumuna getirmemek lazım, düşüneceksin benim annem dese ne derim, ben kendimden örnek vermiştim hatta, annemle bitmek bilmeyen bi rende polemiğimiz var, rendeyi tutuyo en arka kuytulara sokuyo, anne her gün kullanıyoruz şuraya koy diyorum, yok diyo bide sen kendi evinde öyle yap diyo, sanki babamın evinde misafirim, senmisin bunu diyen bende diyorum yapacam diyorum yatak odası çekmeceme koyacam rendeyi, şimdi ben bu cevabı anneme veriyosam kayınvalidemede veririm, çünkü o evin hanımı benim, ama anneme cadı vs gibi hitaplar kullanmıyosam eşimin annesinede kullanamam

Kadının koca üstünde her hakka sahip olup olmama durumu mu? Aynı evde yaşayan Eşten bahsediyoruz farkındaysanız. Tabiki eşime fatihh niye hapşurdun. Fatih niye nefes aldın? deme gibi hakkım yok. Fakat evlilik bir kurumdur. Ve şuan ortada tartışılan şeyde Para mevzusuysa.. Eşlerin parası ortaktır. İkisi beraber birşeyler için uğraşırlar beraber aynı tabaktan yerler geleceklerini beraber kurarlar yatırımlarını beraber yaparlar. Eve gelen para kadınında kocanında eşit hakkı vardır. Kimse ben bunu ortaya koymcm deme hakkına sahip değildir. O zaman maddiyat konusunda benim kocamın üstünde ummadığınız kadar hakkım oluyor. Ben çalışmasam o bana bakmak zorunda nasıl hakkım olmadığını düşünürsünüz.. ( evli olmadğınız için böyle düşündüğünüzü varsayıyorum.)

evet diyenler varr kaynanalar kötüde gelinler masum mu zalim gelinlerde varr ben 12. sayfada yazdımm okursanız sevinirim...

ben bana ev alsınlar dmeıyorum kii sadece borc olarak bile bize borcumuzu ödeyebıleyecegımız kadar para verebilirdi... Bu nasıl bir vicdan.

buyuk konusuyorsunuz...sızde gelınınızden bırsey beklemeyın o zaman olurmu oyle sey burda anlatmak ıstedgmız sey aılelerın tabıkı basımızn ustunde yerı var ama bazı durumlarda aıleler gerı planda kalmasını bılmelı sız ıstedgınız gbı davranıyorsanız karsınızdakındende aynı davranısı gorursunuz

İroniyi anlamak zordur egem

kırmızı yerlerle işaretlediğim gibi oldu benım hayatımdada...kendim kurdum yuvamı kendım ettim, kendım ödedım..

ne bı yardım gördum nede ettim, istememde etmemde...

ama bu maddı yardımlardan önce annelik hakkı babalık hakkı denen şey vardır bence buda ancak evlat sahıbı olduktan sonra idrak edilebilir.

kendı aılemede aynı şeyler geçerlidir, eşimin ailesindede ama bu onları evımde ıstememe, yada kayınvalidemın 70 liralık bilet parasını istemesine kızma hakkını doğurmaz bende...

ben nasıl anneme umreye giderken cebine harçlık koyuyorsam eşimde annesine şehir dışına çıkarken harçlık vermelı.

bence vermeyen eşten korkmalıdır kişi.

bugün annesne bunu esirgeyen, düşünmeyip merhamet etmeyen benı nasıl sevsinki, düşünebilsinki...

aksıne ben söylerim eşime anneni ara, hal hatır sor nasılmış özel konuşursan anlatır derim...

bunun hiçbir zaman zararını görmedim, aksine böyle olduğum için kazandığımı düşünüyorum.

yuvamın huzuru, bereketi kayınvalidemın duasıyla artıyor.

Kim kimin üzerinde her hakka sahip olabilir ki ?

peki siz neden kendinizi eşinizin ailesi üzerinden maddi haklara sahip olduğunu düşünüyorsunuz?

tatlı dille bi yere varılmaz, sırtına binen çok olur, bu da benim naçizane hayat tecrübem 26 yaşındayım annemden teyzelerimden babannemden etrafımdaki kadınlardan harmanladığım şey bu

tatlı dille bi yere varılmaz demeyelimde fazla iyilikten maraz doğar, kesinlikle.

ama herşeyin kararıda vardır değilmi.durması gerketiği yeri bildikten sonra insan sırtınada kımse bınemez.

gönül rızalığıyla yapılıyorsa veya tatlı dille anlatılıyorsa bundan zarar geleceğini düşünmüyorum.

Buraya açılan konunun içeriğinin bir bilet parası olduğunu unutyorsunuz sanırım.
Bilet aldı diye eşine tavır yapmış hanımefendi bu normal mi allah aşkına ?

Buraya açılan konunun içeriğinin bir bilet parası olduğunu unutyorsunuz sanırım.
Bilet aldı diye eşine tavır yapmış hanımefendi bu normal mi allah aşkına ?

Normal değillll kesinliklee tabi alıcak ben annem istese almıcakmıyım?

Bunlar sorun edilecek konu değil ama benim yaşadıklarım oldukça büyük konular ben sadece birşeyden bahsettim anlatsam roman olur herhalde....

peki siz neden kendinizi eşinizin ailesi üzerinden maddi haklara sahip olduğunu düşünüyorsunuz?

Eşimin ailesi üzerinden maddi haklara sahip olduğunu düşünüyorum ? Böyle birşey kesinlikle söylemedim. Gösterirseniz buna nerden vardığınızı yardımcı olabiilrim.

Konunun bilet parası olduğunu SADECE 1 cümleyle hatırlamışsınız. geri kalanların bilet parasıyla iç içe olduğunu düşünmüyorum

bu arada: yaşlanarak değil yaşanarak öğrenilir,zaman insanları değil armutları olgunlaştırır diye bi söz vardır, bu lafım genel kayınvalideler temelinde söylemiyorum herkes için geçerli
24 yaşındayım bende çevremdeki herkes yaşımdan çok daha fazla olgun olduğumu, düşüncelerimin hal tavırlarımın büyük olduğunu söylüyor.

doğrudur bunun sebebıde yaşanmışlıklardır bencede.

ama ne olursa olsun 70 yaşında, eşini kaybetmiş, acılar yaşamış, yoksulluklarda 11 çocuk yetiştimiş bi kadın var karşımda değilmi.

bununla ben bir olabilrmiyim?

inşallah yapabilirsiniz, her imkanıda sunabılırsınız.

bu defada yaptılarda beklıyor demez gelinizi/damadınız...

yapsanızda yapmasanızda severler, saygı duyarlar en azından oğlunuuzun annesi olduğunuz için....

sizin konunuzu bılmıyorum.
kötü kaynanaların olmadığını savunmuyorum asla.

ama her kaynana oğlunun iyiliğini ister düşüncesindeyim.

Konunun bilet parası olduğunu SADECE 1 cümleyle hatırlamışsınız. geri kalanların bilet parasıyla iç içe olduğunu düşünmüyorum

Geri kalanlarıda burada yapılan yorumlara yorum olarak düşünebilirsiniz :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşimin ailesi üzerinden maddi haklara sahip olduğunu düşünüyorum ? Böyle birşey kesinlikle söylemedim. Gösterirseniz buna nerden vardığınızı yardımcı olabiilrim.

yorumlarınız genelinden bu kanıya vardım çünkü.

eşimin annesi babası yardım etmek zorunda düşüncesi hakim sizde.

çok araştırmaya gerek yok bikaç mesaj geçmişinize bakarsak görürürz değilmi?

bu yorumunuz böyle düşünmeme yetti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…