Daha baştan sıkıldım bu kaynanadan :(

Ana oğul arasındaki konuşmada sizin de illa olmanız gerekmez ki. İstenen para 1 milyar olsa anlarım ama en fazla 100 milyon bilemedin 200 milyondur. Bu meblağ için k.validen "dur gelinim de gelsin, onun da onayı alayım" demek zorunda değil bence.

Benim eşim tek erkek değil 2 tane abisi var aynı yerdeyiz hepimiz.. Birşey olur hemen eşimee taksi çağırr.. Hastayız ( grip ) Çabuk gel acile götür. elim kesildi burnum kanadı kıymık battı..... vs. Diğer oğlanlar evdedir benimki işte ama benim eşim aranır. İşi gücü bırakıp grip için acillerde koştur artık.. Düşüncesiz insanlardan dinlenip dinlenip kaçıcaksın ben bunu bilirim.
Ayrıca dediğinz gibi meyve götürmüş bir gün buna kızmam.

benim kaynanam esimi okutmamis 18 yasin da ise girmis. bi meslegi bile yok düsünün. esim de kafasina vur ekmegini al öyle biridir yani. maasini annesine verirdi. verirmis demiyorum cünkü bu maas vermeler ben geldikten sonra bile devam etti. (8 sene) ben türkiyeden gelin geldim. almanyaya gidicem diye türkiye de igne dahi almadilar. bilezik taktilar onu da bozdurdular. neyse almanyaya geldim ev 55 m² ve beraber yasiyoduk 2 cocuk + kaynana ve kaynata ile birlikte. keske o evin bastan fotolarini cekseydim de gösterseydim kk da ibretlik diye bi sene koltuklari degistik. öbür sene baska bi yeri yani yeni gelin evini hic tadamadim kaynanamlar temelli gitti simdi. 3 seneden beri kafam rahat yani. her sene gelirler ve esim alir biletlerini. hic bisey demem. gene buna da sükür diyorum artik. cok dert görmeyince insan ufacik seyleri sorun yapiyor. o halde bile annem her zaman bana kizim senden kötü olanlara bak senden iyi olanlara degil derdi pasif direnisci annecigim. ben 13 senelik evliyim yeni gelinlere sunu tavsiye ediyorum ufacik seyleri problem yapip da en güzel günlerinizi mahvetmeyin. cocuklar olduktan sonra esinizle basbaya cay icmeyi bile özliyceksiniz. bugünlerin kiymetini bilin.

Bu ilk para isteyisi sanırım istedigi de sadece bilet parası bu kadar büyütmeyin.
Arkası gelirse kırmadan borclarınız oldugunu vs. anlatırsınız.

Biz de eşimle herşeyimizi kendimiz yaptık, borç harç demeden. Ama içimizi karartmadığımız için belki de, 1 yıl dolmadan tüm borçlarımız bitmişti, altınlarım duruyordu, üstüne hamileydim ve araba kredisine girmiştik. Ama hep diyorum eşime, iki taraf da ailesine ufak tefek yardımlar yapar, yapmalıdır, belli br meblağa kadar karşı tarafın bilmesine bile gerek yok diye.

siz yine şanslılardansınız benim kayınvalidem bana altın bile takmadı eşim kredi çekip bana altın taktı hala kredi ödüyorum eşya kredisi düğün kredisi altın kredisi öde öde bitmiyor 2 yıl oldu evleneli biz hala borçlarla boğuşuyoruz ve kayınvalidem evimi ziyaret etmek için bizden bilet parası istiyor kısacası takmayın eşinize müsait bir dille anlatın ben eşime söyledim gelmek isteyen çıkıp gelir ben borç öderken kimseye tek kuruş yollamam dedim eşimde haklı buldu ve halen bizden yol parası bekliyorlar neymiş evimi ziyaret edecekmiş hah ha daha çok bekler bu kafayla giderse :) sıkmayın canınızı emin olun siz üzüldüğünüzle kalırsınız onlar sefa sürer hep mutlu kalın inşllh ...

Birikim yapsa bile bunu kardeşinizin karısına altın olarak takmak zorunda değil bence zaten. Bugünün yarını var, gençliğin yaşlılığı var, insanların birikimlerini olası yaşlılık sıkıntıları için saklamak istemesi de çok normal bence.

tamamen katılıyorum düşüncelerinize bence de iyi niyetle onlara maddi manevi yardım edersek Allah da hep bize yardım edecektir

Yani ben anneme icimden geldiginde bir miktar para verebilmeliyim..

Bence burda öyle konular açılıyor ki aileler yardımcı olmayı , altınları almayı bırak kendi borçlarını ödetiyorlar yeni evlilere.. Bence ailen kardeşine yapıyorda sana yapmıyor diyerek eşinizi üzmekten başka bişey elde edemezsiniz yazık adamada.. Durumları yoksa nasıl yapsınlar ayrıca bi bilet parası ne kadardır ki ?.. Sende bu ay ki hediyeni gelecek ay alırsın şakayla karışık ima edersn sıkma canını bu kadar ya :)

Açık açık isteyecek tabiiki, o bir anne neden oğlundan çekinsin ki ? Üstelik sizin yanınızda isteme zorunluluğu yok ki..

Anneniz oldu ki,sizden para istese, eşiniz ''hayır benim yanımda istesin'' derse gücenmez misiniz ? Nasıl yani diye şok olmaz mısınız ?

vay anasını , demek oğlumuzdan da para ısteyemıycez ..
utanmamız , sıkılmamız gerekıcek ..
Ben anlayamıyorum bu gelınlerın tutumunu .
yanı tamam yenı bır aıle oluyorsunuz eşi herseyı oluyorsunuz ama yanı ınsan tamamen sızın olamazkı ..
Erkek yıne erkektır , evlattır, abıdır, kardestır .. sıze oldugu kadar aılesınede sorumlulukları vardır ..
Nıye yanı annesıne yardım edınce para verınce sorun cıkartıyorsunuz ..
Aynı seyı bır erkek yapsaydı vay tas tas ustunde kalmazdı !..
cok haksız bır durum bence..

İşte kadınlar evlendikten sonra sadece koca ve baba olmalılar, diğer bütün görevlerini ya da sıfatlarını terk etmesini istiyorlar.
Ama kendileri, kendi aileleri söz konusu olunca çok bencil olunuyor.

DAHA SONRA, böyle bir bakış açısına sahipken, sonradan yaşanılan tüm olumsuzlukları kayınvalidesinin üstüne atarlar.

Son düzenleme:
cok hırslı insanlarsınız nasıl mutlu olursunuz bilmem ya annesi tabiki bi bilet istemiş yüz tl en fazla ne var bunda.
ya benimkinin ailesi gibi olsalar ne yapacaksınız.
hiç birşeye karışmıyor!
benzin parasını bile nişanlımdan istiyorlar
öbür oğullarına kızlarına deligibi bakıyorlar bu oğullarına zırnık yok!

sızın annenızınkı can da damat beyin annesi patlıcan herhalde ya da kocanızı leylekler getirmiş dünyaya...bundan doğal ne olabılır abartmışsınız darılmaya hakkınız yok...

ha dersenız bana hediye almadı onu bılemem ama annesı yuzunden hediye almamasıysa mevzu burada yıne annesının bır kabahatı yok eşinizin düşüncesizliği ..

İnşallah oğlum büyüyüp de evlenmeye kalktığında senin gibi bir gelin bulmaz canım

Bence abartıyorsunuz. Annesidir elbette oğlundan para isteyebilir. Bu bilet parası da olabilir başka bir şey de.
Neden sizin olduğunuz yerde istemesi gerekiyor onu da anlamış değilim.

Söylediklerinize katılıyorum...

yorumları okumadım ama sen haklısın kaynananın kocası yokmu parası yokmu nıe sızden ıstıo sız yenı ewlısnz ne bu ?
yanı bıde o gezecek dıe sana dogm gununde hedıye bıle almıcak hmde ılk basbasa dgumgunu.
gezmeyıversın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…