Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesi (İşte yeni kabine)

Yok yok diktatör demiyorum, öyle yorumlamıyorum ama yetkileri su an Osmanlı padişahlarından bile fazla, Baas rejimini anımsatıyor... Seçimle geliyor ama bütün medya elinde, müthiş bir manipülasyon dönüyor ortada, sermaye arkasında , halk genel olarak eğitimsiz bu yüzden olayın detayını göremiyor. Ve devletin verdiği yardıma göbeğinden bağlı mılyonlar var, insanlar aslında maaşımı emeğimin karşılığı gibi alsam ve dolaylı vergılerı düşürse benim bu sadakaya ihtiyacım olmayacak diye düşünecek ama o da yok.

Ha neden bütün bunlara rağmen seçinle geliyor , çünkü lider kültü var bu topraklarda. Ek olarak ve en önemli nedenlerden biri de din.. buralar eski Roma imparatorluğu toprağı ve Hırıstıyanlıgın egemen oldu sonra da İslam'ın egemen olduğu topraklar... Hırıstıyanlık da İslam da sermaye ve devletle buluştuğu anda hızla yayıldılar. Kapadokya'ya gidince gördüğün bir kaç şey var mağaralara saklanan ilk dönem hırıstıyanları peki kimden saklanıyorlar, tabi ki devlet otoritesi olan, gücü ve yeri gelince "şiddet kullanma yetkisi olan ve ceza almayan" tek yapı olan devletten. Daha sonra Roma nın resmî dini olan hristiyan din adamları , hem iktidar ile iyi geçinmemin ne olduğunu anlamış olarak , iktidarı kutsayan politik tavır alırlar. İktidarda isyanından korktuğu çoğunluğu apokaliptik bir dünya algısı ile uyşturup, ilahi adaletin elbet bir gün tecelli edeceğini, burnunda sonsuz yaşamın olduğu öte dünyada olacağını , o zaman kadar sabır ve sebat gösterilmesi gerektiğini aşılayıp dururlar... işin özü üç bin yıllık devlet geleceği olan, en az iki bin yıllık din geçmişi olan bu topraklarda biat hayatta kalmanın en önemli unsur olduğunu hücrelerimize işlemiş durumda... Bak mesela eskiden imparatorluk içinde yaşayan farklı dini gruplar neden, iktidarın dinine döner? Neden mesela koskoca pagan coğrafyası birden Roma hırıstıyankıgı benımsedıkten sonra dönüp hırostyan oldular da, eski dinlerinde kalmadılar , ya da müsavi olmadılar? Benzeri Osmanlı coğrafyası içinde geçerli , neden sonradan din değiştirenler Sünni Hanefi oldular da Alevi ve ya safi ya da Şii olmadılar... neyse konuyu iyice dağıttım ama , din ve iktidar ilişkisi ve apokaliptik dünya algısı incelenmeye değer.

kemerleri bağlayalım ülke olarak uçuşa geçiyoruz .... özellikle ekonomimiz arş-ı alaya yükselecek

Seçim zamanında bunu ben de çokça yazdım. Din satar diye kızıyorlar, ama ülkenin gerçeği bu.
Çünkü insanlar için en kutsal olana sahip çıkan kimse en iyisi o. Muhalefetin eksiği bunu inandıramamış olmaları.
Gerek elinde medyanın gücü olmayışı, gerek yakın zamana kadar zaten saygı duymuyor olmaları işleri zorlaştırdı.

Çoğunluk olanın dinine geçen azınlığı garipsemiyorum, farklı bir seçimden yine farklı bir seçime geçmek onlar için toplumsal kabulü zorlaştırırdı.
İnsan yaratılışının temeline inince, insan sosyal bir varlık. Toplumda kabul görmek insan için önemli. İnsanlar tarafından anlaşılmak bir ihtiyaç. Kolay olanı seçmiş oldular.

Özellikle Osmanlı dönemi için Aleviliği seçmek gayrimuslim azınlık olmaktan çok daha beterdi.

Dinde zorlama yoktur, ayetinin bir muslumanı bir şeye zorlamamak olarak yorumlanan, yaygın görüşün aksine gayri müslim için geçerli olduğu düşünülüyor.
Yani bir museviyi zorla musluman yapamaz kimse.
‘Sizin dininiz size; benim dinim bana’ ayetiyle de örtüşür, bir gayrimuslime bu sebepten din konusunda baskı yapamazsınız.

Devamında ki Osmanlı anlayışı şöyledir,
Ama bir kişi musluman olduğunu söylediyse, toplumsal düzende İslamiyete aykırı davranışlar sergileyemez.
Örneğin evinde içilen içki kendi gunahıdır, ama ulu orta içemez. Burada içki yasağı getirilmesine ama hani dinde zorlama yoktu? Savunması geçerli değildir. (Tefsiri bu mudur bilmiyorum, o zamanın bakış açısı budur)

Alevilik çok çeşitli. Hakim değilim ayrışılan noktalara, hangi noktada Sünni Müslümanlığa göre gunah/kufur işlemiş oluyorlarsa yapamazlar. Toplumda muslumanız diyip Aleviliği seçemezler. Sünni anlayışı benimsemek durumundalar. Aksi halde toplum düzenini bozacak şekilde bir ikilik çıkarmış olurlar. Bunun da sonuçları ortada. (Osmanlı dönemi için konuşuyorum, şahsi görüşlerim değil)

Hristiyanlık için olan durumu da araştırmak bakmak lazım.

Bu ülkede laiklik var diyorlar ama unutuyorlar, toplum laik değil. Hiç bir zaman olmadı.

Aynı şekilde Mune okursa e ama Dini katıyorsunuz, yapmayın diyecek ama ayrışmıyor işte. din düşünüldüğü gibi camide kalan bir olgu degil. Toplumda yaşayış şeklinde var. Dolayısı ile siyasette; ülke yönetiminde, eğitimde her yerde karşımıza çıkıyor.
Evrim’in müfredattan çıkarılması gibi örneklere kadar geliyor

ya farkındayım karma karışık yazıyorum :)) ama daha net ve düzenli yazmaya çalıştığımda uzun uzun oluyor. Bayaga kitabi bilgiye dönüyor. Düşünce garip işte her şey bir şeyi çağrıştırıyor :)

Parfüm fiyatlarının yükselmesi dışında olumlu çok beğeniyorum.

Benim de geçen yıl tatil yaptığım otelde başımı sağdan sola çevirince 7 garson koşardı bir isteğim varmıymış diye..
Bu yıl 5 garsona düşürmüşler sayıyı.. şezlongdan ayağa kalkınca gelen sayısı da 3 azalmış..
Çok canım sıkıldı.. Başka otelde kalacağım artık

Mantıklı.

dönüp dolaşıp kokuya geliyorsun, gözümden kaçmıyor

suraya bir yere derdinizi seveyim butonu koysalar komple rahatlarız gibi ne demiş Oscar Wilde; bana lükslerimi verin, gereksinimlerim olmadan da yaşarım

suraya bir yere derdinizi seveyim butonu koysalar komple rahatlarız gibi ne demiş Oscar Wilde; bana lükslerimi verin, gereksinimlerim olmadan da yaşarım

Doğru demiş. En büyük derdim erteleyip durduğum İspanya tatili.

Onun yerine daha kısa bir Avrupa turuna razı gelip 2 numaranın vizesi için başvurduk :)

Berat ALBAYRAK enerji bakanlığından ----Hazine bakanlığına ,herkese böyle kayınpeder bee offf offff

Daha uzun uzun yazacağım bu mesajına ama teolojik farklılar önemli değil , yazıldığım şey onunla ilgili değil zaten. Egemen din anlayışına entegre olur herkes bilerek ve isteyerek, egemen ılan mantıklı olduğu için, iktidar ile ilişkisi ve bunun olumsuz gelirleri ve olumsuz sonuçlarından kaçınmak için. O yüzden Alevilik sunnılık değil mesele , sisteme entegr din anlayışı.

İlk paragrafa ise katılmıyorum. Onun hakkında da yazacağım ama su an çok vaktim yok. Kimsenin kimsenin saygısızlığı falan yok, standardıze edılmıs, merkeze cekılmış Sünni bir inanç var, saygı duyulmamak gibi bır durumun aksıne korunup kollanıp, diğerlerinin bu anlayışa asimile olması için çaba harcanan bir inanç. Ama devlet için onun da bir şekli var, bir İdil Sünnilik var , milletin anlamadığı da bu. Diyanet de, din dersleri de vs de Sünniliği besler, onu destekler İdeal olanın bu olduğunu anlatır... o yüzden saygı duyulmuyordu demek havada kalıyor, Türkiye cumhurıyetı gerçek anlamda hiç bir zaman laik olmadı zaten , laik bir devlette diyanet diye bir kurum, din dersleri diye bir garabet, ihl diye bir şey olmaz ama ülke bir gün laik olacak, ha bugün ha yarın bilinmez ama olacak, suyun akışı bunu gösterıyor.
Muhalefet dindar görünmek zorunda değil, ama bu bir normmuş gibi yansıtıyor, namaz kılmalar vs göz önüne alınıyor ki evet biz de sizdeniz demek isteniyor. Bu sizden olmak ne anlama geliyor peki, sen kendin hırsızlık yapmazsan ben de yapmak demek, sen şunu yaparsan ben de yaparım demek. Simgesel bir mesaj veriyor ama dünya görünür ibadet edenlerin ama ruhani olarak zayıf olanların eylemlerini öyle ve ya böyle görüyor. Bu göz önündelik elbet başka bir geleceğe taşıyacak bizi. Beni asıl şaşırtan ne biliyor musun , hırsızlık yapanın kolunu keselim diyenlerle dolu burası, ama hırsızlık sadece elle yapılan bir şey değil , kafa hala hırsızlığın bırının cebınden para çalmakla ya da evınden eşya çalmakla yapılan bir eylem olduğu dönemde kalmış, neyse buna görünürde inanırken , bilgisayarda bir tuşa basarak, kurulan bir vakıf aracılığı ile, haketmeyene verilen bir ihale ve ardından alınan rüşvet ile çalınan milyonlardan rahatsızlık duymayıp aksine destekleyenlerin varlığını görmek.eylem ile söylem uyuşmuyor.

Kuzum peki biz neyiz?
Secimlerden sonra esime demistim keske bende onlar gibi olsaydim , sonuclardan mutlu olup hicbirs3y dusunmeyip ohhh ne guzel hayat diyebilseydim
Bende o kafadan istiyorum , topluma entegre olup mutlu olmak istiyorum
Su anda cok mutsuzum yaw

Ülkemize yeni saltanatlık ay pardon başkanlık sistemi hayırlı uğurlu olsun nice nice veliahtlara
Bize müstehaktır herkes hakettiğini yaşar

Şunu ekliyeyim birgün gelecek bu yönetimden pişman olacak sistem adamları biz yanıldık pişmanız derlerse ki diyecekler onlar tarih sayfalarının yüz karası olacaklar

Son düzenleme:
Ben bunu söyleme cesaretini gösterenlere saygı duyabilmek için çabalayacağım elbet de ama ben bu adamlara hiç oy vermedim diyenlerle dolacak buralar diye düşünüyorum.. Tıpkı cemaati yere göğe sığdıramayanların bugün tuu kaka ilan ettikleri gibi günler de göreceğiz ömrümüz olursa... 2. Büyük kandırıldık vakası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…