Kuzum peki biz neyiz?
Secimlerden sonra esime demistim keske bende onlar gibi olsaydim , sonuclardan mutlu olup hicbirs3y dusunmeyip ohhh ne guzel hayat diyebilseydim
Bende o kafadan istiyorum , topluma entegre olup mutlu olmak istiyorum
Su anda cok mutsuzum yaw
Aynen oyle..yanlis ulke ve yanlis zamanMilana ne diyeyim ki, cevabım yok. Yanlış zamanda yanlış ülkede doğduk sanırım... bize bir avuç acı kaldı.
sessizce okurken bi an ic sesim sandim :)Daha uzun uzun yazacağım bu mesajına ama teolojik farklılar önemli değil , yazıldığım şey onunla ilgili değil zaten. Egemen din anlayışına entegre olur herkes bilerek ve isteyerek, egemen ılan mantıklı olduğu için, iktidar ile ilişkisi ve bunun olumsuz gelirleri ve olumsuz sonuçlarından kaçınmak için. O yüzden Alevilik sunnılık değil mesele , sisteme entegr din anlayışı.
İlk paragrafa ise katılmıyorum. Onun hakkında da yazacağım ama su an çok vaktim yok. Kimsenin kimsenin saygısızlığı falan yok, standardıze edılmıs, merkeze cekılmış Sünni bir inanç var, saygı duyulmamak gibi bır durumun aksıne korunup kollanıp, diğerlerinin bu anlayışa asimile olması için çaba harcanan bir inanç. Ama devlet için onun da bir şekli var, bir İdil Sünnilik var , milletin anlamadığı da bu. Diyanet de, din dersleri de vs de Sünniliği besler, onu destekler İdeal olanın bu olduğunu anlatır... o yüzden saygı duyulmuyordu demek havada kalıyor, Türkiye cumhurıyetı gerçek anlamda hiç bir zaman laik olmadı zaten , laik bir devlette diyanet diye bir kurum, din dersleri diye bir garabet, ihl diye bir şey olmaz ama ülke bir gün laik olacak, ha bugün ha yarın bilinmez ama olacak, suyun akışı bunu gösterıyor.
Muhalefet dindar görünmek zorunda değil, ama bu bir normmuş gibi yansıtıyor, namaz kılmalar vs göz önüne alınıyor ki evet biz de sizdeniz demek isteniyor. Bu sizden olmak ne anlama geliyor peki, sen kendin hırsızlık yapmazsan ben de yapmak demek, sen şunu yaparsan ben de yaparım demek. Simgesel bir mesaj veriyor ama dünya görünür ibadet edenlerin ama ruhani olarak zayıf olanların eylemlerini öyle ve ya böyle görüyor. Bu göz önündelik elbet başka bir geleceğe taşıyacak bizi. Beni asıl şaşırtan ne biliyor musun , hırsızlık yapanın kolunu keselim diyenlerle dolu burası, ama hırsızlık sadece elle yapılan bir şey değil , kafa hala hırsızlığın bırının cebınden para çalmakla ya da evınden eşya çalmakla yapılan bir eylem olduğu dönemde kalmış, neyse buna görünürde inanırken , bilgisayarda bir tuşa basarak, kurulan bir vakıf aracılığı ile, haketmeyene verilen bir ihale ve ardından alınan rüşvet ile çalınan milyonlardan rahatsızlık duymayıp aksine destekleyenlerin varlığını görmek.eylem ile söylem uyuşmuyor.
Ben kayinpederimle iliskimi kesiyorum :)Berat ALBAYRAK enerji bakanlığından ----Hazine bakanlığına ,herkese böyle kayınpeder bee offf offff
Canim sorun ne biliyormusun gun gelwcek baskasi baskan olacak hic olmadi olum var dunyada iste o gun yargilandiklarinda demokrasi nerde diye konusacaklarÜlkemize yeni saltanatlık ay pardon başkanlık sistemi hayırlı uğurlu olsun nice nice veliahtlara
Bize müstehaktır herkes hakettiğini yaşar
Şunu ekliyeyim birgün gelecek bu yönetimden pişman olacak sistem adamları biz yanıldık pişmanız derlerse ki diyecekler onlar tarih sayfalarının yüz karası olacaklar
Seçim zamanında bunu ben de çokça yazdım. Din satar diye kızıyorlar, ama ülkenin gerçeği bu.
Çünkü insanlar için en kutsal olana sahip çıkan kimse en iyisi o. Muhalefetin eksiği bunu inandıramamış olmaları.
Gerek elinde medyanın gücü olmayışı, gerek yakın zamana kadar zaten saygı duymuyor olmaları işleri zorlaştırdı.
Çoğunluk olanın dinine geçen azınlığı garipsemiyorum, farklı bir seçimden yine farklı bir seçime geçmek onlar için toplumsal kabulü zorlaştırırdı.
İnsan yaratılışının temeline inince, insan sosyal bir varlık. Toplumda kabul görmek insan için önemli. İnsanlar tarafından anlaşılmak bir ihtiyaç. Kolay olanı seçmiş oldular.
Özellikle Osmanlı dönemi için Aleviliği seçmek gayrimuslim azınlık olmaktan çok daha beterdi.
Dinde zorlama yoktur, ayetinin bir muslumanı bir şeye zorlamamak olarak yorumlanan, yaygın görüşün aksine gayri müslim için geçerli olduğu düşünülüyor.
Yani bir museviyi zorla musluman yapamaz kimse.
‘Sizin dininiz size; benim dinim bana’ ayetiyle de örtüşür, bir gayrimuslime bu sebepten din konusunda baskı yapamazsınız.
Devamında ki Osmanlı anlayışı şöyledir,
Ama bir kişi musluman olduğunu söylediyse, toplumsal düzende İslamiyete aykırı davranışlar sergileyemez.
Örneğin evinde içilen içki kendi gunahıdır, ama ulu orta içemez. Burada içki yasağı getirilmesine ama hani dinde zorlama yoktu? Savunması geçerli değildir. (Tefsiri bu mudur bilmiyorum, o zamanın bakış açısı budur)
Alevilik çok çeşitli. Hakim değilim ayrışılan noktalara, hangi noktada Sünni Müslümanlığa göre gunah/kufur işlemiş oluyorlarsa yapamazlar. Toplumda muslumanız diyip Aleviliği seçemezler. Sünni anlayışı benimsemek durumundalar. Aksi halde toplum düzenini bozacak şekilde bir ikilik çıkarmış olurlar. Bunun da sonuçları ortada. (Osmanlı dönemi için konuşuyorum, şahsi görüşlerim değil)
Hristiyanlık için olan durumu da araştırmak bakmak lazım.
Bu ülkede laiklik var diyorlar ama unutuyorlar, toplum laik değil. Hiç bir zaman olmadı.
Aynı şekilde Mune okursa e ama Dini katıyorsunuz, yapmayın diyecek ama ayrışmıyor işte. din düşünüldüğü gibi camide kalan bir olgu degil. Toplumda yaşayış şeklinde var. Dolayısı ile siyasette; ülke yönetiminde, eğitimde her yerde karşımıza çıkıyor.
Evrim’in müfredattan çıkarılması gibi örneklere kadar geliyor
ya farkındayım karma karışık yazıyorum :)) ama daha net ve düzenli yazmaya çalıştığımda uzun uzun oluyor. Bayaga kitabi bilgiye dönüyor. Düşünce garip işte her şey bir şeyi çağrıştırıyor :)
Sakin gelme buraya zira burasi b.k a dondu zaten bir sure sonra demokrasi diye bagiracaklar ben hep diyorum son belli saddam rejimi nasil sonlandiysa buda oyle olacakEtiketlemissiniz geldim ama soyleyecek birseyim yok, mal meydanda.. O kadar yazdik, cizdik, gene 'heryerde kolayca yetisen patatesi bile ithal etmeye baslayanlar' devlet yonetimini tekrar kazanarak ekonomiyi batirmaya devam etmeye de onay aldilar. Hazinenin basina da en yakin akraba oturtulmus, ohh.. Miss..
Artik kendim icin ugrasiyorum. Turkiyeye geri donus planlarim vardi, Izmir'den ev alma planlarim vardi, bu secim sonucuyla hepsi bitti. Turkiye'ye guven benim acimdan artik sifir.. Orada kalan parami birileri keyfince TLye dondurmeden, sonra da dolar kurunu komik bir rakkama sabitleyip parayi pul etmeden (nasil yapacaksa), velhasil hala benimken ve hala para ediyorken cekmekle mesgulum. Gunluk transfer limitini 40 binden 20 bin dolara indirmisler bile, vakit aliyor. Faizler de 3-4 puan artmis bile.. Bosta donen TLmi vadeliye cevirdim, eriyip gitmesin hazir faizler de cikiyorken.. Onla da dolar almak icin biraz inmesini bekliyordum ama bu gidisle inecek gibi gorunmuyor. Tarihin en buyuk ekonomik krizinin icine giriyormusuz, hazirlanmak lazim. Kurunun yanisira yanmamak icin..
Size yeni Turkiye'nin Baas rejimine benzer yeni rejiminde iyi sanslar.. Basinizda Baskomutan Tayyip, Ortadogu cehenneminde yanmamaniz icin dua edecegim, ama sadece anti-Akpliler icin...
Evet, ucuncu dunya ulkesi olma yolundayiz, hatta belki de olduk bile.. Ben yazarken dolar 4.76 idi, 4.81 e cikmis son 15 dakika icinde, daha da duracak gibi gorunmuyor.. Guvenmeyip parasini ceken yabancilar artiyor gibi.. Bakalim bu gidisi durdurmak icin faizler gelecek ay nerelerde olacak. Kredi borcu olanlarin gelecegi kotu gorunuyor.Sakin gelme buraya zira burasi b.k a dondu zaten bir sure sonra demokrasi diye bagiracaklar ben hep diyorum son belli saddam rejimi nasil sonlandiysa buda oyle olacak
Neden guvensinler bariz yemek icin damadini koydu neden cekmesinler ama sor simdi dis guclerdir hatta damat belki fetocudur bu kadar algi var :)Evet, ucuncu dunya ulkesi olma yolundayiz, hatta belki de olduk bile.. Ben yazarken dolar 4.76 idi, 4.81 e cikmis son 15 dakika icinde, daha da duracak gibi gorunmuyor.. Guvenmeyip parasini ceken yabancilar artiyor gibi.. Bakalim bu gidisi durdurmak icin faizler gelecek ay nerelerde olacak. Kredi borcu olanlarin gelecegi kotu gorunuyor.
Of be arkadaşım dış mihraklar bilmiyon sen neden yorum yapıyon ben olsaydım bu kurla seçilsem bu hale gelse valla yerin dibine girer istifa ederdim demek koltuğa pisleten kalkamıyor utancından valla ben Cumhurbaşkanı olsam doları en az 4 e çekerdim zor değil ama yapamıyorlar ne yazıkDolar 4.90 olmus gelisen ulkemin gelisen toplumu bu ekonomi ile hepinize mutluluklar :)))
Yalnız acı ama gülüyoruz of oofffDolar 4.90 olmus gelisen ulkemin gelisen toplumu bu ekonomi ile hepinize mutluluklar :)))
Napayim ya kimseyi ezmek gibi derdim yok ama milletin cogu halinden memnundsa bana hic koymaz :)Yalnız acı ama gülüyoruz of oofff
Dolar 4.90 olmus gelisen ulkemin gelisen toplumu bu ekonomi ile hepinize mutluluklar :)))
Nerden goreyim anlatin bileyim kendi damadi 16 yillik enkazi devraldim diyir kim vardi basta ?Bunlar ileri seviyedeki ulkemizi kiskanan dış guclerin oyunu iste Buyuk resmi gorun lutfen..