Hayır aynen sistemdeki gibi işliyor. Görevi devralan mavi boncuk dağıtıyor destekçilerine, sözler veriyor vs. Geçenlerde TUSiAd vergiler için düzenleme istiyordu, peki TUSİAD DNA vergi alamayan devlet kimden alacak? Senden benden ondan fıkır fukaradan..
Erdoğan bir iki ay önce İngiltere'ye gitti kimle görüştü , ne dedi orada neler oluyor, bu görüşmeler neye delalet, üstelik Mehmet Şimşek de gitti hemen ardından...
"Daha sonra İngiltere'ye hareket edecek olan Şimşek ve Çetinkaya, 29 Mayıs Salı günü Londra'da yabancı fon yöneticileri ve iş adamlarıyla buluşacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz hafta İngiltere'ye yaptığı üç günlük ziyarette uluslararası yatırımcılar ve küresel fon yöneticileriyle bir araya gelmişt""
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201805241033578478-simsek-cetinkaya-yatirimcilar-gorusmek-londra/ Bir önceki mesajına da kısaca değineyim ama uzun yazmak lazım. Eğitimi neden düzeltsinler turuncu? İyi ve nitelikli eğitim almak bir ayrıcalık, eskiden olduğu gibi belirli küçük bir zümrenin iyi eğitim aldığı bir dönem. Neden halka iyi eğitim versinler, ya da eğitimle sınıf atlamayı mümkün kılsınlar? Böyle bir sistem yaratmak demek, kendi çocukları ve torunları vs vs için tehlike demek...parası olanın değil, nitelikli olanın üste çıkması, ellerindeki sermayenin bölünmesi demek.... Sen boşuna mı adrese dayalı sistem, özel okul teşviki gibi şeyler getirdiler sanıyorsun ya da zorunlu ihl tercihleri. Kaç tane fakir semtte içinde uzun zamandır görev yapan, spor salonu olan, müzik odası olan, yeterli memuru ve hizmeTlisi olan, yani fiziksel durumu ve akademik kadrosu dünya standardında olan okul var? Er iti durum burkan her okuldan bin öğrenciden birinin (ki o da aile desteği veya aşırı zekası ile ) başarılı olmasını örnek gösterip " başarısızsanız bunun nedeni sizlersiniz, çalışmamanız bakın Ali ye buradan taşa nereye gitti" diyecekler, ya peki geriye 999 kişi ne olacak? Muhakame yeterseniz kazanmayan, okuduğunu anlayamayan ya da neden sonuç ilişkisi kuramayan binler ve hatta milyonlar bu çağda ne yapabilir, nasıl bir gelecek bekler onları!kabine hep sermaye sahiplerinden oluşuyor ilginç hem de çok ilginç.
Durum epey vahim aslında...gerçi artık bakanların bir önemi de yok artık, tek adam var, o ne derse o, yarın kanun çıkarıp milletin diplomasını da iptal edebilir , ülkeyi savaşa da sokabilir... ne yazık ki ülkesini değil, partiyi seçenler kazandı!
Söylemeye çalıştığım bir noktada o kişi eskiyor, yada çıkarlar çatışıyor yada yenisi daha fazlasını vaat ediyor olacak, yada halk artık yeter diyecek ama demiyor :)
Sistemin sonucunda yöneticinin sıkışması lazım ama sıkışmıyor. Oy alamamaktan korkmuyor.
Erdoğan ı sen diktatör rejimi ile bir tutarak yazıyorsun sanırım ama adam demokrasi rejimi ile yapıyor yapacagını. Silah zoruyla degil gayet seçimle. Öyle ki seçmenin %10-20 lik bir kısmı var canını ver dese verecekler.
Arkasında böyle bir destek varken kalan %47 için diktatörmüş, kötüymüş, sırtı yere gelmez. Çiftçi ölmüş, öğrenci sürünmüş, alım gücü düşmüş.....
Bunun başka örnekleri var mı başka ülkelerde bunu da merak ediyorum.
Ben 2004 de liseden mezun oldum, İstanbul un iyi bir Anadolu lisesi, geriye dönüp baktığımda aldığım eğitim beni tatmin etmiyor. Hatta yazık diyorum.. ellerinde yetenekli öğrenciler varken yetiştirme zahmetine girmeyenlere.
Bu daha ağır müfredat anlamında degil, daha sosyal, kendini daha iyi ifade eden, güncelden haberdar, hobileri olan birey yetiştirme anlamında.
Halbuki münazara takımları kurulsaydı;
Müzik grupları kurulsaydı, (öğrencilerin kendi kurduğu vardı ama okulda yasaktı)
Pamuk içine fasulye koymakla sınırlı deney bilgimiz genişletilseydi,
Yazarların/şairlerin, Doğum/ölüm yıldönümlerinde eserlerini inceleseydik,
Öğretmenlerimizden bir tanesi hayalimizdeki eğitim sistemini sorsaydı, yazdırsaydı, bir tanesi donemin Milli eğitim bakanını sorsaydı? Bazı şeyleri öğretmenin derdine düşseydi, 1-2 yıla oy kullanacak gençlere bir şeyler katmayı amaçlasaydı? Nerede.... hayal :)
He diyeceksin ki ilerlemesi gerekirdi, daha beter oldu, orada zaten hemfikiriz.
Eğitim konusunda zaten artık başkaları beni pek bağlamıyor. İsterlerse amuda kalkıp soruları çözme zorunluluğu getirsinler.
Ben ciddi ciddi çocuklarımın sosyalleşme problemini çözersem homeschooling bile düşünürüm.
Müfredatmış, sınavlarmış zerre umrumda degil.
Kendim gibi birilerini bulursam ne ala :)
Ve bence birileri başlattı zaten okula ve eğitime kendince bir bakış açısı geliştirmeyi.
Devamı da gelecektir.
Ne olacak? Ulaşılabilir olmayacak... yine parası olana hitap edecek. Varsın etsin, ne yapalım. Kim kurtulsa kardır diyeceğiz. Bir sonraki nesile umudumuzu bağlayacağız.