Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesi (İşte yeni kabine)

Milli Eğitim Bakanının eğitimci olması tahsilli olması beni hiç umutlandırmadı çünkü Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi mezunu, Uluslararası İlişkiler doktorası bulunan akademisyen Ahmet Davutoğlu'nu dış siyasette gördük neler yaptı

Özel okul sahibi ve özel hastane sahibi bakanlar ha bir de damat bakan eskiden kızların çeyizi beylikler falan olurdu neyse nerden düştüm yine bu bölüme

Kimin ne bakanı olduğu beni hiç ilgilendirmiyor... Berat Albayrak hazine ve maliye bakanı.. Face de Hastane sahibi olan sağlık bakanı, özel okul sahibi olan milli eğitim bakanı... Ooooh mis gibi Türkiye Cumhuriyeti oldu sana Türkiye A.Ş. diye bir paylaşım görmüştüm.. Ben bu ülkeden umudu 24 haziranda kestim.. ...Hadi hayırlı olsun .. Tepe tepe kullansınlar... Hayırlı işler..

Eski Bakan Ekrem Pakdemirli’nin oğlu Bekir Pakdemirli Tarım Bakanı oldu

23:51 | 9 Temmuz 2018
Eski ANAP'lı bakan Ekrem Pakdemirli'nin oğulları yeniden gündeme geldi. Pakdemirli'nin küçük oğlu Bekir Pakdemirli yeni kabinede Tarım ve Orman Bakanı olurken kardeşi Mehmet Pakdemirli ise FETÖ soruşturmaları nedeniyle cezaevinde bulunuyor.

Eski bakan Ekrem Pakdemirli’nin küçük oğlu Bekir Pakdemirli Tarım ve Orman Bakanı oldu. Bekir Pakdemirli’nin ağabeyi ve Celal Bayar Üniversitesi eski rektörü Mehmet Pakdemirli ise FETÖ soruşturması kapsamında cezaevinde bulunuyor.

FETÖ ile mücadele konusunda sürekli eleştirilen Erdoğan yönetiminin, kardeşi FETÖ soruşturmaları nedeniyle cezaevinde olan bir ismi kabinesine alması da şaşkınlık yarattı.

https://www.sozcu.com.tr/2018/gunde...i-oldu-2512476/amp/?__twitter_impression=true

Şimdi fırsat bulup izleyebildim.
Hep söylediğimi yine söylüyorum. Kabaca tanımladıkları şeylerde sonuçlar bunlar olsa bile bizde toplum çok acayip.
Taassup mu dersin, inanç mı dersin, eğitimsizlik mi dersin, teslimiyet mi dersin, bıkkınlık mı dersin bilmiyorum.
Örneğin video da yönetim şekilleri doğru anlatılsa da, sonuçları biz de farklı işler, işliyor, toplum dinamiklerimizi çözmek imkansız :)

Efsane kadro efsane.. nihayet zenginleri dusunen bir kabine geldi ben cok memnunum.. ozel hastane sahibi bakanimizdan her ozel hastaneye Starbucks tesvigi isteyebiliriz cok sukur.. ozel okul sahibi bakanimizdan ozel okul tesvigini arttirmasini talep edebiliriz.. ekonomi bakanimizi soylemiyorum bile, sayesinde dolar birikimimiz daha ilk saatten anlam kazandi canim canim insallah asgari ucretlilerden alinacak vergilerle ekonomimiz daha da saha kalkacak ve Amerikayi hatta Norveci gececegiz gelisimde.. son olarak da su veren itfaiyenin hortumunu opeyim

Turizm bakanını unutmuşsun
TUR sahibinin TURizm bakanı olması
Büyük oyunu gör kardeşim

Feto, kardeşin kardeşe düştüğü bir konu.
Bu tek başına bir gösterge olamaz.
Ama ben de az once Twitter ına baktım, bim, Turkcell ve bir şey daha yönetim kurulu üyesi yazıyordu.
Her bakanlığa şirket gözüyle bakacağız madem Biraz daha ilgili isimleri görseydik...

Ben şimdiden isteklerimi düşünmeye başladım mesela. Ne de olsa artık hepsi şirket. Vatandaş olarak memnuniyetimiz olmadı ama parasıyla degil mi? Müşteri daima haklıdır

Valla bu kadar mücadele ediyor madem böyle bir ismi kabinesine alması enteresan
Yeni bir dönem başlıyor derken insan gerçekten şaibesiz isimleri görmek ister diye düşünüyorum

Valla benim icin hava hos turuncu’m, saglik parayla, adalet parayla, egitim parayla, gezme-yeme-icme parayla.. eh yerdeki bozuklugu bile dolara ceviren bir akilli olarak dolarin da gidisi belli olduguna gore bana gore hava hos.. asgari ucretle dolabini et doldurdugunu iddia edenler dusunsun, ben tadini cikaracagim artik :)

Ben de tuzu kuru olanlardanım :)

ama garip işte. Aman ne haliniz varsa görün diyip kenara çekilesim gelmiyor artık..
4-5 seneye şu işlerin kenarından köşesinden tutar olmak istiyorum.
Siyaset için değil, belki dernekle/vakıfla okul, bir şey merkezi vs... şeklinde.
Neresi doğru, kim daha az çıkarını düşünür, hangi eğitim, hangi kişi? Belki hiç biri diyip ne haliniz varsa görün kıvamına o zaman ulaşacağım..
sanırım çocuklar için bir kaç enerjim kaldı, harcayıp gideyim diyorum :)

Tam da bu geldi aklıma kabineyi okur okumaz. Yazacaktım son sayfaya kadar okuyayım yazayım demiştim...
Valla kimse gelip kandırıldık, hata yaptı af diledi affettik demesin...
Biri Fetö soruşturması ile içerde biri hükümet de bakan... Binlerce ihrac edilen var son günlerde. Eee tabi yeni fetöcülere yer açmak lazım bir yandan da...
MEB'in başına kimi getirirlerse getirsinler sürekli tepeden müdahale ile çok zor. Bilinçli sorgulayan bir nesil istenmiyor ki zaten. Eğitim konusu bana göre tamamen bitik...
TV ler yaz dönemine girince yarışma programlarına dadandı annem. 2 gündür dikkatimi çekiyor bakıyorum.
Boğaziçi Edebiyat okuyor hanım kızımız Stefan Zweig'ı tanımıyor.. Joker kullanıyor. Jokeri de tanımıyor.
Matematik öğretmeni 9 yıldır başka bir hanım kız '' Baki kalan gök kubbede hoş bir sada imiş'' sözünün kiem ait olduğunu bilmiyor.. Onu geçtim cevap soruda saklı ama soruyu bile doğru okuyamıyor. Seyirciye soruluyor o tam facia. Seyirci Fuzuli cevabını veriyor...
Hani burada konu bilememek de değil. herkes herşeyi tabi ki bilemez de...
Şu kitabın yaşayan yazarı diyor soruda... Şıklara bakıp ben eliyorum. 2 zaten şair bunlar değil. 3. ölmüştü geçenlerde o zaman budur diye akıl mantık da yürütülmüyor...
Benim aklımda tek şey kalıyor bu durumda. Bu üniversitelere ezber sistemi ile de girmiyor bu insanlar. Ellerinde cevap anahtarı ile girip kazanıp ite kaka diploma sahibi oluyor... Diğer tarafta da evladının eğitimi için ömrünü adayanlar..
Program bittiğinde epey zaman ekrana takılı kaldım.. Çok üzüldüm ben çok kayıp bir nesil var...

Cok mükemmel valla billa cok beğendim. Bekledigimiz gunlere az kaldi. Ucacagiz kizim

Ben şahsen cok beğendim. Hele ki damadin maliye bakani olmasi EF SA NEEE

Hayır aynen sistemdeki gibi işliyor. Görevi devralan mavi boncuk dağıtıyor destekçilerine, sözler veriyor vs. Geçenlerde TUSiAd vergiler için düzenleme istiyordu, peki TUSİAD DNA vergi alamayan devlet kimden alacak? Senden benden ondan fıkır fukaradan..

Erdoğan bir iki ay önce İngiltere'ye gitti kimle görüştü , ne dedi orada neler oluyor, bu görüşmeler neye delalet, üstelik Mehmet Şimşek de gitti hemen ardından...

"Daha sonra İngiltere'ye hareket edecek olan Şimşek ve Çetinkaya, 29 Mayıs Salı günü Londra'da yabancı fon yöneticileri ve iş adamlarıyla buluşacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz hafta İngiltere'ye yaptığı üç günlük ziyarette uluslararası yatırımcılar ve küresel fon yöneticileriyle bir araya gelmişt""https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201805241033578478-simsek-cetinkaya-yatirimcilar-gorusmek-londra/

Bir önceki mesajına da kısaca değineyim ama uzun yazmak lazım. Eğitimi neden düzeltsinler turuncu? İyi ve nitelikli eğitim almak bir ayrıcalık, eskiden olduğu gibi belirli küçük bir zümrenin iyi eğitim aldığı bir dönem. Neden halka iyi eğitim versinler, ya da eğitimle sınıf atlamayı mümkün kılsınlar? Böyle bir sistem yaratmak demek, kendi çocukları ve torunları vs vs için tehlike demek...parası olanın değil, nitelikli olanın üste çıkması, ellerindeki sermayenin bölünmesi demek.... Sen boşuna mı adrese dayalı sistem, özel okul teşviki gibi şeyler getirdiler sanıyorsun ya da zorunlu ihl tercihleri. Kaç tane fakir semtte içinde uzun zamandır görev yapan, spor salonu olan, müzik odası olan, yeterli memuru ve hizmeTlisi olan, yani fiziksel durumu ve akademik kadrosu dünya standardında olan okul var? Er iti durum burkan her okuldan bin öğrenciden birinin (ki o da aile desteği veya aşırı zekası ile ) başarılı olmasını örnek gösterip " başarısızsanız bunun nedeni sizlersiniz, çalışmamanız bakın Ali ye buradan taşa nereye gitti" diyecekler, ya peki geriye 999 kişi ne olacak? Muhakame yeterseniz kazanmayan, okuduğunu anlayamayan ya da neden sonuç ilişkisi kuramayan binler ve hatta milyonlar bu çağda ne yapabilir, nasıl bir gelecek bekler onları!kabine hep sermaye sahiplerinden oluşuyor ilginç hem de çok ilginç.

Durum epey vahim aslında...gerçi artık bakanların bir önemi de yok artık, tek adam var, o ne derse o, yarın kanun çıkarıp milletin diplomasını da iptal edebilir , ülkeyi savaşa da sokabilir... ne yazık ki ülkesini değil, partiyi seçenler kazandı!

Arkadaşlar otomatik düzeltme faciasına uğruyorum sık sık, yazım hatalarından dolayı özür dilerim! Genel hatlarıyla anlattıklarım anlaşılıyor ise o da güzel gerçi:)

Söylemeye çalıştığım bir noktada o kişi eskiyor, yada çıkarlar çatışıyor yada yenisi daha fazlasını vaat ediyor olacak, yada halk artık yeter diyecek ama demiyor :)
Sistemin sonucunda yöneticinin sıkışması lazım ama sıkışmıyor. Oy alamamaktan korkmuyor.
Erdoğan ı sen diktatör rejimi ile bir tutarak yazıyorsun sanırım ama adam demokrasi rejimi ile yapıyor yapacagını. Silah zoruyla degil gayet seçimle. Öyle ki seçmenin %10-20 lik bir kısmı var canını ver dese verecekler.
Arkasında böyle bir destek varken kalan %47 için diktatörmüş, kötüymüş, sırtı yere gelmez. Çiftçi ölmüş, öğrenci sürünmüş, alım gücü düşmüş.....
Bunun başka örnekleri var mı başka ülkelerde bunu da merak ediyorum.

Ben 2004 de liseden mezun oldum, İstanbul un iyi bir Anadolu lisesi, geriye dönüp baktığımda aldığım eğitim beni tatmin etmiyor. Hatta yazık diyorum.. ellerinde yetenekli öğrenciler varken yetiştirme zahmetine girmeyenlere.
Bu daha ağır müfredat anlamında degil, daha sosyal, kendini daha iyi ifade eden, güncelden haberdar, hobileri olan birey yetiştirme anlamında.
Halbuki münazara takımları kurulsaydı;
Müzik grupları kurulsaydı, (öğrencilerin kendi kurduğu vardı ama okulda yasaktı)
Pamuk içine fasulye koymakla sınırlı deney bilgimiz genişletilseydi,
Yazarların/şairlerin, Doğum/ölüm yıldönümlerinde eserlerini inceleseydik,
Öğretmenlerimizden bir tanesi hayalimizdeki eğitim sistemini sorsaydı, yazdırsaydı, bir tanesi donemin Milli eğitim bakanını sorsaydı? Bazı şeyleri öğretmenin derdine düşseydi, 1-2 yıla oy kullanacak gençlere bir şeyler katmayı amaçlasaydı? Nerede.... hayal :)

He diyeceksin ki ilerlemesi gerekirdi, daha beter oldu, orada zaten hemfikiriz.
Eğitim konusunda zaten artık başkaları beni pek bağlamıyor. İsterlerse amuda kalkıp soruları çözme zorunluluğu getirsinler.
Ben ciddi ciddi çocuklarımın sosyalleşme problemini çözersem homeschooling bile düşünürüm.
Müfredatmış, sınavlarmış zerre umrumda degil.
Kendim gibi birilerini bulursam ne ala :)
Ve bence birileri başlattı zaten okula ve eğitime kendince bir bakış açısı geliştirmeyi.
Devamı da gelecektir.
Ne olacak? Ulaşılabilir olmayacak... yine parası olana hitap edecek. Varsın etsin, ne yapalım. Kim kurtulsa kardır diyeceğiz. Bir sonraki nesile umudumuzu bağlayacağız.

Oy verdikleri parti seçilince otomatikman sınıf atlamış oluyorlar zaten..:)))
Akıllı, zeki, kültürlü ve entellektüel oluyorlarsa oy verince dahasına ne gerek var ki.. Neden zorlasın kendini, rahatını bozsun..
Bu kafaya bu uygulama gayet uygundur bence...
Galibin aslında mağlup olduğu bu döngüde eğitimli ve sorgulayan insana duyulan nefret ve öfkenin kendilerine tek getirisi de, kendilerine vizyon diye verilen arkası tuğralı doblo-kıraathane-avm-Ertuğrul Diriliş çemberi ile her yerde takabildiği başörtüsü , imam hatipler, yani cehalete mahkum edilen çocuklar....

Ben de tuzu kuru zümredenim.. Standardım değişmez olası kriz vs'de. O sebeple sağlık, ekonomi'den çok eğitime taktım kafayı:)))

Aşk olsun benim ismimi etiketlememişsiniz ama buldum sizi geldim buradayım eee nerde kalmıştık dolardamı yoksa hazine bakanındamı valla artık oy verenler düşünsün diyorum kurunun yanında yaş olucaz ama olsun yapacak tek şey var inş biz başından beri yanılmışızdır onlar haklıdır demek geliyor içimden ama hiçte öyle durmuyor ama neyse ya göreceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…