Merhaba
1.67 boyunda 102.5 kiloyum.Evliyim ve bir oğlum var.Kilo sorunum doğumdan sonraki dönemde başladı.Doğuma kadar çalışıyordum oğlumla ilgilenmek için işi 8 aylıkken bıraktım doğum sonrası 6 kilo fazlalığım vardı ve sonra nasıl olduysa 80 li kilolara ulaştım lohusa döneminde diyetisyen eşliğinde 9 kg kadar verdim...İş dolayısıyle şehir değiştirince diyetisyene gitmeyi bıraktım 90 ları gördüm 2 sene içinde...Kendi kendime uyguladığım diyetler spor salonu,yürüyüşler zayıflama ilaçları derken 10 kilo verdim 15 kg aldım gibi gelgitlerle yine diyetisyene gitmeye başladım 2007 de 89.5 kg dan 78 i gördüm bu kiloyu 4 ayda verdim ve yine diyeti bıraktım.102 kiloya çıktım ama bu arada hep spor hayatımda oldu tabi hareketsizlikte tam niyetlenip başlıyordum ki tekrar bir bıkkınlık en başa dönüyordum....yine bir diyetisyene gittim 8 kg verdim ama çok zor .....ve şimdi yine 102 kg geliyorum...7 senedir mücadele ediyorum ama bir yerde istikrarsızlığımla yeniliyorum
Benim sorunum profesyonel kişilerinde dediği gibi beslenme düzeni günde 7 veya 11 öğünle kg veriyorum hatta hiç sporsuz ama ben öğünlü beslenemiyorum tembelim, yemek yemeye üşeniyorum....Beslenme programında aklım hep öğünlerde kaçırmamak için, kaçırdığım ara öğün bile diyetisyenin tartısında çıkıyor karşımıza yağ olarak ...tabi bir zaman sonra insan sıkılıyor offf diyorum bırakıyorum sonuç fazlasıyla başa dönüş.....Fazla kilosu olan arkadaşlar beni çok iyi anlar.......Zayıflama ilaçlarını da denedim benim iştahla ilgili bir problemim olmadığı için ve onlarda iştahı kestiği için sonuç sıfır.......şu an formula 7 kullanmaya başladım 8 mayıstan beri amacım içindeki karışımlar diyorum ya tembellikten onları da yapıp içmiyorum...en azından o açığı bu şekilde kapatayım bakalım ne olacak diye düşündüm...fakat inanılmaz bir durum wc ile arkadaş olduk ve bu durum sanırım iştahımı açtı :)) acıkıyorum ancak doygunluk hissetmiyorum ve tabiki dikkat ediyorum kendimi deniyorum henüz kg vermedim beslenme programına uymaya çalışıyorum haftada 4-5 gün yürüyüş yapmaya çalışıyorum.....Ben programa başladığımda çok istikrarlı oluyorum yalnız bir zaman sonra sıkılıyor bırakıyorum..Aslında listeler olan bir sistemle yapmıyorum beslenmeyi yani tek tip tarzda değil beslenme şeklim gayte sağlıklı besin değişimleri ile uyguluyorum ancak sorun 3 saatte bir öğünleri atlamamak olduğu için bir yerde kırılma noktası oluşuyor......Fakat 1 aydır ruh halime göre bıraktım durumu 7 senedir hep bir telaş içinde yaptım bu zayıflama maratonunu ve olumlu sonuçlarım olumsuzlukla son buldu tabi hata hep benimdi....Spor hekimi ile görüştüm sağlıklı beslenme ile haftada 3 ile 5 gün yürüyüşlerle rahat ve emin adımlarla uzun bir vadeye yayıyorum zayıflama sürecimi.....Sonuçta kaybedecek birşeyim yok nasılsa 7 senedir her mevsime aynı umutla başlıyorum çok şükür sağlığım yerinde sağlıklı insanın umudu ,umutlu insanın hedefleri vardır diyerek yola devam.Diliyorum kilo sorunu yaşayan arkadaşlarla mutlu sonuçlar alır hep birlikte kutlarız.Sizden ricam bana hedefime ulaşmak için yol arkadaşı olmanız.Davetinizi bekliyorum,sevgiler.