merhaba arkadaşlar,
çocukluk yıllarında kemikliydim ama kilolu değildim. herşey ortaokuldan sonra adetim başlamayınca annemin panik olup bütün jinekolokları gezmemizle başladı. şehir şehir bile gezdik. denemediğim ilaç kalmadı. içinizde o ilaçların değişik modlarını ilk kez kullanan varsa tavsiye verebilirim hepsini kullandım çünkü. sonunda stres falan filanda derken yarım dünya oldum. bu sefer ben panikledim. ne kadar diyet modeli varsa (dayanamayıp bıraktığımda çok oldu) denedim. baktım olmuyor kendimi zayıflama ilaçlarına verdim. bu sefer tam dünya olma yolundaydım, spora geçtim. saatlerce haftanın nerdeyse her günü spor salonunda çalıştım. elime geçen incelme yerine sımsıkı bir vücut oldu hele omuzlarıma gıptayla bakan çoğu arkadaşımla aynı salonda ter döktük. dedim böyle olmayacak uzman bir diyetisyene gideyim. uzman bir endokrin uzmanına gideyim. gittik öğle öğünüm evden taşıdığım (düdüklü tencerede pişirilmiş yeşil sebzeler) çorba yada 2 galetayla cacık olurdu sonunda ayakta duramayacak duruma geldim. noldu onca uğraş ve gerçekten acaip sıkı diyetle 2 ayda 5 kg verdim aynı diyeti yaptığım arkadaşım (onun diyetinde hep kilo verdiği için artılar vardı) 16 kg verdi. hem baş ağrılarım sıklaştı hem motivasyonum sıfır oldu. birde 4-5 ay süren (zatürreye çeviriyor dedi doktor) bir öksürüğe tutuldum. gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmadı. sonunda ünlü diye ücra bir yerdeki doktor bana demir eksikliğin var durmadan diyetle geçmiş ömrün toparlayamıyorsun dedi. demir için serum olarak verilen kiremit rengi sıvılarımızı aldık. öksürüğümüz geçti diyete sonsuza kadar veda ettik. sonuç nedir? kilolarımla mutluyum yazmamı bekliyorsunuz ama yazamayacağım. nerdeyse 12 senedir adet düzenleyiciler ve hormon takviyeleri kullanmaktayım. bugun olmuş kilo veremiyorum. regl olamıyorum. insülin direncim var. aç kalınca elim ayağım titreyip şekerim düşüyor henüz 1 kez bayıldım :) pko var. yok yok. ne yazıkki bunlara rağmen diyet yapmak zorundayım. regl olamam için psikiyatriste kadar sevk etmiş olan türkiyenin çoğu yerindeki sevgili jinekolok arkadaşlar nedense kilo yüzünden adet olamayıp kilo yüzünden hamile kalamadığım görüşünde. şu an 86 kilodayım. sanırım 85 üstü kimse doğuramıyor yada adet görmüyor :)))
en son bölgesel zayıflama yöntemleri ve akupunktur denedim... zayıflama kemerleri, sauna şortlar, yürüyüş bandı, bel hareketleri için aletler dambıllar bilimum zayıflama ekipmanıda elimde mevcut. geriye çok da fazla yöntem kalmadığını sanıyorum ama birşeyleri yanlış yapıyorum sanırım...
30 yaşındayım, gıda müh. yim yediklerime dikkat etmeyi bırak masaya oturduğumda masaya bakıp kalori hesaplayıp yerim. (bazen çığrımdan çıktığımda oluyor) diyete 95 i görünce başladım. martta başladım. bu sefer dönmek yok sonuna kadar devam edeceğim. hali hazırda ne yöntem olursa en az 1 ay deneyeceğim. 4 ay=9 kg vermişim benim bünyeye göre muhteşem
yarışma için pek umut vaadeden biri değilim ama grubuna almak isteyen olursa orda devam edeceğim kendi yarışıma...