kendinizi tümüyle ne istediğinizi algılamadan doktorun söylediğini tümüyle kabul etmek çok doğru olmadığı gibi doktorun önerdiğini büyüklüğü de göz ardı etmek çok anlamlı gelmiyor bana..burada ne istediğini bilerek doktor ile ortak hareket etmek önemli bana kalırsa... ben hep söyledim ,heop söylüyorum ve hep söylemeye devam edeceğim.. arkadaşlar lütfen birbirinizi gögüs dokunuz yoksa 400 cc nin altını düşünmeyin gibi yönlendirmeyin bence... çünkü böyle yönlendirmeler sonucunda,insan doktora gittiğinde 400 cc konulmasını isteyebilen bir kişi,vücudu ve deri kalitesi,gögüs kafesinin şekli ve genişliği buna uygun değilse doktordan hayır cevabını alırsa mutsuz oluyor.. Çünkü her insanın vücut yapısı aynı değil ve birisinde 400 cc nin ykaladığı görüntüyü bir başkası 300 cc ile yakalayabiliyor.. bu noktada protezlerin markası ve profilleri ve damla mı yuvarlak mı olduğuna göre çok farklılık gösteriyor.. bir de damla mı yuvarlak mı olmalı konusuna gelince,kişiye damal yakışıyorsa damla olmalı yuvarlka yakışıyorsa yuvarlak olmalı..damlanınj üst tarfalrının boş kaldığı düşüncesi ,gerçekçi olmayan bir düşünce,çünkü ben de damla kullanıldı ve üstleri dolgulu dolgulu..naci bey bi kontrolümde anlatmıştı,bir kongrede başka bir doktor yüzlerce ameliyat resmi göstermiş ve resimlerin damla mı yuvarlak mı olduğunu belirlemelerini istemiş,ve doktorların gördükleri resimlerden protezlerin damal mı yuvarlak mı olduğunu anlayabilme başarıları %47 gibi bi değer çıkmış..yani düşünsenize o kadar uzamna insanlar bile ameliyat sonuçlarının duruşuna göre damla mı yuvarlak mı olduğunu ayırt etme konusunda %100 ü bırakın %90 bile doğru sonuca ulaşamıyorlar ki,biz hastaların ameliyat sonucunda yuvarlak mı damla mı daha güzel duracağını anlamamız daha güç ..bazı damla protezler yuvarlağa yakın bir görüntü veririken,bazı yuvarlka protezler de kas altında damal görüümü veriyor..şimdi ne kadarçok protez markası var değil mi? mentor,natrelle,arion,nagor,allergan,daha bilemediğimiz yüzlercesi,mentorun sadece benim bildiğim damlanın 300 serisi diye bi serisi var o da low profil,high profil,medium profil,low height modarete plus,high height modarete plus,modarete plus gibi bir sürü çeşidi var.. açıklamalrına bakınca zihniniz dönüyor.. mesele size bi örnek low profil 370 ,medium profil de 420 cc ye denk gelebiliyor,yani aynı sandığımız protezler aslında farklı profilllere ve sertlik derecesinee sahip oldukları için farklı görünüm elde ediyorlar.. yani işin kısası birbirimizi lütfen cc konusunda aman 300 aşağısı olmasın,aman 400 aşağısı olmasın diye yönelendirmeyelim,çünkü çok ama çok farklı ve fazla kriter var..