çözümsüz dert

Ya hu ya da iyi olun ve onlara bir temizlik önerin ücretini de verin.anlat kayinvaludene pid ama yetisemiyordun yaşlısın de.sonuçta yaşlı insanlar temizleyiyordur ne yapsin

Böyle şeyler KESİNLİKLE mümkün değil. Akrabaları geçin, komşular (komşuluk ilişkisi fazla) ohoo susmaz. Kızı var ama iş yapmıyor, gelini var ama iş yapmıyor, kendi demek iş yapmıyor diye başlarlar. Gereksiz yere masraf denir. Üstelik bu anlattıklarımın çoğu görümcemin evinde olan şeyler. Tuvalet olayları kv evinde, çarşaf, havlu, tuvalet terliği görümcemin evinde. Biz genelde görümcemin evinde kalmak zorunda kalıyoruz, çünkü herkes bir arada olsun diye bütün sülale aynı anda çağrılıyor. Yatacak yer de önceden ayarlanmış oluyor. Bir de görümcemin evi daha büyük 2 katlı ve oda sayısı fazla.

Normal bir insan olsaydı kolera olurdu.
Pisliğe bağışıklık kazanmışlar??!

Görümcem ve ailesi evet kazanmış olabilir. Kv bu derece pis değil, mesela ben çarşaf getirdiğimi ağzımdan kaçırdım, sadece kv biliyor yani. O sene 'siz bu akşam burada kalın' dedi ve bana paketten çarşaf-pike takımı açtı. Ama eşim orada kalmak istemiyor, çünkü bana gülümsese bile amcalarının ve babasının gözüne batıyor. Ayıptır vs şeklinde. Kahve yapıyordum mutfakta, eşim geldi yanıma, kolay gelsin hayatım dedi ve başımın tepesinden (saçlarımdan) öpüp gitti. Bunu da amcası görmüş. Bağırtı koptu birden, bunlar fingirdeşiyor da ayıp diye bir şey kalmamış da. Sanki bastı bizi tövbe tövbe.

Bence bırak eşin kendi gidip gelsin sen hiç bulaşma o işlere.Zaten sende diyosun kardeşler dipdibe değiller diye.O yüzden vay gelin hanım gelmemiş diye kimse ötmez.Öterlersede 3güne unuturlar.Ama eşiniz ne olursa olsun kardeş vasfı sebebiyle bulunmalı bence.Ben yerinizde olsam eşimi salar ben oğluşumla kafa dinlerdim.İnsanlar anlamıyor ama evcil hayvanlar evlatlarımız gibi (sevene). O yüzden ne kendinizi hırpalayıııın nede oğluşunuzu yalnız bırakın.

Kesinlikle, oğlum diyorum zaten, ama insanlar anlasın diye köpeğim diye belirtmek zorunda kaldım. Evlattan farkı yok, aynı o şekilde seviliyor. 2 günlüğüne gidicez, ben 2. gün dönücem eşim bir süre daha kalacak. Bu şekilde çözüm oldu. Çok teşekkürler.

Eh konusurlarsa konussunlar, o pisliklerini cekmekten daha iyidir. Vazifenizi bu sekilde yerine getirebilirsiniz. Konusurlarsa bide esin hemen cevap versin, ki zaten ancak seneye geri görürsün onlari, yani dedikodu etseler dahi nolur? Yemin ile ben borca girip otele giderdim ama o eve girmezdim.

Bu arada krdedi karti kullanamazmisiniz?

Bu ay sıkışığız doğru, otelde kalacak maddi gücümüz yine de var. Ama annesinin babasının konuşmasından bahsetmiyorum ben, komşulara kadar laf düşüyor ne hikmetse. İnanın 1 gece kalırız otelde, arkasından ne onları beğenmediğimiz kalır, ne burnumuzun büyüklüğü kalır. 3 tane yenge var, düşmanıma dilemem, ülkeler arası savaş bile çıkarabilirler o dilleriyle. Kendi düğünümde oynadığım için bile dedikodumu yaptılar düşünün. 1-2 gün konuşurlardan çok, neler neler konuşurlar, ne yalanlar ve iftiralar döner. Bu da eşimle beni çok yıpratır.

Bilemedim, sende bayaaa sabir ve dayanma gücü varmi. Ben olsam asla o eve giremizdem, hayir, mümkünati yok. Ki ben cok asiri titiz bir insan degilim, dagnik bir insanim fakat daima temizimdir ve yazdiklarin resmen migdemi bulandiriyor

Ne diyim, esin yine senin gibi bir insan ile cook sansli

Bilemedim, sende bayaaa sabir ve dayanma gücü varmi. Ben olsam asla o eve giremizdem, hayir, mümkünati yok. Ki ben cok asiri titiz bir insan degilim, dagnik bir insani' fakat daima temizimdir ve yazdiklarini

Aslında yok. Gayet asabi bir insanım. Ama eşimi seviyorum. Doğru ya da yanlış şöyle düşünmeye çalışıyorum:

Bu insanlar, ailesi/akrabaları bizim için dış kapının mandalı. Senede bir defa bir kaç gün normalde tahammül göstermeyeceğim şeylere susayım. Problem çıkarmayayım. O zaman eşim mutlu oluyor. O zaman beni de mutlu etmeye çalışıyor. Eşim her gidip dönüşümüzde bana teşekkür eder.

Eder etmesine de, artık yıllar geçtikçe sanırım katlanamaz oldum. Belki de eskisinden daha temiz oldum (ki kendi evimde öyle değilim) Ya da birike birike bıktım. Bir yandan düşünüyorum çok çok sevdiğim bir arkadaşımın evi öyle olsaydı bı kadar takar mıydım diye. Belki de ailesine uzak olduğum için 3 batacaksa 5 batıyor bunlar.

Eşime haksızlık etmek de istemiyorum. Benim aileme karşı kötü hiçbir şeyi yok. Habersiz de gelirler, aylarca da kalırlar (farklı şehirlerdeyiz) ne kalplerini kırmıştır ne kötü söz söylemiştir ne de başka bir şey. Bunlar için katlanmaya çalışıyorum ama bu ay yazdıklarım nedeniyle gidesim yok.

Temizlik konusunda kendimi gördüm bian anlattıklarınızda. Benim eşiminkilerde öyle. 11 ay önce evimize çeyiz yerleşirken kendi babama dedimki yüzey temizleyici alıver.. Allahım kıyamet koptu sanki o neymişşş ne işe yararmışşş suyla silermiş kv hep, bunuda kp diyor. kaynanan suyla siler mis gibi de olurrr ne gerek var masrafaa vuhuuu niler niler ve inanın yüzey temizleyici deyince o ne dedi kayınvalide?! yani bilmiyordu bile! düğün olmadan önce eşyalar yerleşirken hatta telefonda bana dedi ki evin dolaplarını bi güzel sildim.. Bende ohh dedim içimden süper hazırcacık hemen koyarım kaseleri tabakları. ana evime bi geldim ki arabanın bi bezi varmış avuç kadar leşşşş gibi, bi de arabanın bi deterjanı onunla silmiş. köpüklü gibi bişey yani o deterjanda saçma bişi. tabi sonra kendim yine baştan silmiştim. ben siliyorum mesela, mobilya bezim ayrı cam bezim ayrı yer bezim ayrıdır. o yer beziyle yeri siliyordu hiç tekrar suya sokup sıkmadan hop mobilyayı hop kapıları. bezi bi kez sıkmadan herrryeri siliyodu.. yani içim sinmeye sinmeye leş gibi geldi gözüme ve çeyizlerimi yerleştirmiştim balayından bi geldik herrryeri baştan sildim.. onlardada öle deterjan falan bulamazsın ama bana gelip göre göre artık yağ çöz alır oldu. Kızartma yapar, suyla siler heryeri havlu meseleside aynı. gri gri havlular el silmeye yürek ister leş gibi tozlu balkonlara çıplak ayakla çıkar evin içine girerler geri. yeri sildiği bezle kendi evinde mobilyalarıda siler. bi bakarsın tozlu yeri siliyor, bi bakarsın bi anda tv yi siler o bez ve suyla. ıslak mendille bayram temizliği yapar öylece silip geçer ıslak mendille.. bana sürekli temizlik yapma boşver kalsın yorulma der. bende çalışıyorum ve her c.tesi bi güzel temizlik yaparım e yorulurumda haliyle. boşver der.bende diyorumki ben tozlu pis evde duramam tiksinirim Nişanlıyken bi çoğunu farkettiğimde eyvah dedim..napıyorum ben! ayvayı yedim dedim. Eşimden çok tırstım öyle olcak diye. Ama Allaha şükür gayet iyi. titiz olmasada pasaklı değil. iğrenç kirli işler yapmaz. bi tadilat şu bu yaparken dikkatli davranır.duş kabini ovdu dün mesela, su lekeleri rahatsız etti gözünü ovdu kireççözücü verdim eline bezlerimide bilir. heryeri her bezle silmediğim için. dün klima takıldı eve ben işteyim aradı beni, ben duvar silcem hangi bezle sileyim hatun

O dipçe beni bitirdi. :)) Nasıl kafam takık bu konulara anlatamam..
Kardeşler iyi görülmese de adı kardeş.. Düğün, bayram, cenaze olunca kıymete biniveriyorlar nedense.. Gitmek hakkı, eşi olarak da eşlik etmenizi bekliyor.
Tüm sebepleriniz çok çok haklı.. Düğün evi diye temizliğe özen gösterirler mi? Sanmam gerçi telaş diye salarlar.
Bu mevsimde battaniyeye gerek yok, çok aşırı şıklıktan da anlamıyorlar herhalde, düz bir elbise bulup alsanız. Şöyle yarım kollu abartısız uygun bir şey? Yol ve takı giderine yapacak bir şey yok, eşiniz için deyip bir kez daha katlanacaksınız sanırım. Ne var bunlarda katlanıver diyenler olacaktır ama çok iyi anlıyorum, birinin evinde su bile içemem. Yatamam, kullanamam el havlusunu. Çok zor, Allah kolaylık versin..

Sülalenin gitmemeniz halinde hatta eşinizin gitmemesi halinde ne diyeceğini umursamayip gidip otelde kalmaniz durumunda diyeceklerinden çekinmeniz tuhaf değil mi ? Ama maddi yönden kalamam diyorsaniz birşey diyemem.. Ama en temizi bana da otel gibi geldi,inşallah çözersiniz..

kolayı var dugun gunu gıdın akşamına orada olursunuz hmen hazırlanıp dugun yapılacak yere gecersınız , o aksamda otelde kalın , ertesı gunde dırek yol acıkın donun.
takı olarakta bır altın takıverın.
hem kardes gorussun gorusmesın gıtmemek olmaz..

Okudukça kendi hayatım döndü gözünün önünde.ama bizimkiler allah var tertemizler düzenliler mis gibidir heryer.ama bende gittim mi birşey yiyemem çünkü yemek kültürümüz çok başka hep eşim dısarı cıkarır orda yerim.hergün yıkanmak isterim ama baska yerde hergün yıkanılmaz.yeni kıyafetler almak gerek orda giydiklerim acık kacar.çok uzak ucak parası giderken herkese hediye almak gerek.ahhh ahh zor işin kardeşim düşününce daraldım bizimde kardeşler evlendiğinde aynı dertleri yasıycam

Çok doğru söylüyorsun, bir gazla elinizdeki birikimden harcamayın.

ıyyykkk ben hiç titiz değilim ama anlattığın hal beni komaya sokar herhalde.... öğğğkkk kusçağım geldi... bulaşık makinası olayı kola 10 lu kapsuller satılıyor 5 tl bişi alırsın onlardan rahat edersin. aman yaa onlarla tokalaşamam bile ben.... veba olunur o evde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…