- 22 Nisan 2015
- 2.139
- 1.517
- Konu Sahibi kavun kokusu
Bence gitmelisiniz...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kardeşinin düğününden ne olursa olsun men edemezsinizAslında yok. Gayet asabi bir insanım. Ama eşimi seviyorum. Doğru ya da yanlış şöyle düşünmeye çalışıyorum:
Bu insanlar, ailesi/akrabaları bizim için dış kapının mandalı. Senede bir defa bir kaç gün normalde tahammül göstermeyeceğim şeylere susayım. Problem çıkarmayayım. O zaman eşim mutlu oluyor. O zaman beni de mutlu etmeye çalışıyor. Eşim her gidip dönüşümüzde bana teşekkür eder.
Eder etmesine de, artık yıllar geçtikçe sanırım katlanamaz oldum. Belki de eskisinden daha temiz oldum (ki kendi evimde öyle değilim) Ya da birike birike bıktım. Bir yandan düşünüyorum çok çok sevdiğim bir arkadaşımın evi öyle olsaydı bı kadar takar mıydım diye. Belki de ailesine uzak olduğum için 3 batacaksa 5 batıyor bunlar.
Eşime haksızlık etmek de istemiyorum. Benim aileme karşı kötü hiçbir şeyi yok. Habersiz de gelirler, aylarca da kalırlar (farklı şehirlerdeyiz) ne kalplerini kırmıştır ne kötü söz söylemiştir ne de başka bir şey. Bunlar için katlanmaya çalışıyorum ama bu ay yazdıklarım nedeniyle gidesim yok.
Sülalenin gitmemeniz halinde hatta eşinizin gitmemesi halinde ne diyeceğini umursamayip gidip otelde kalmaniz durumunda diyeceklerinden çekinmeniz tuhaf değil mi ? Ama maddi yönden kalamam diyorsaniz birşey diyemem.. Ama en temizi bana da otel gibi geldi,inşallah çözersiniz..
eşini kardeşinin düğününe gitmeyelim mi dedin oda tamam o vakit ben tek gideyim dedi
ses etmedi yani tövbe haşa peygamber gibi adam mış valla
bu arada köpeğinizi eşinizin ailesinden üste tututorsunuz gibi algıladım yazık o adamların yaşam tarzı böyle demekki sizin evcil hayvanınız hasta olmasın ama eşiniz ailesiyle görüşmesin bu mudur yani
Temizlik konusunda kendimi gördüm bian anlattıklarınızda. Benim eşiminkilerde öyle. 11 ay önce evimize çeyiz yerleşirken kendi babama dedimki yüzey temizleyici alıver.. Allahım kıyamet koptu sanki o neymişşş ne işe yararmışşş suyla silermiş kv hep, bunuda kp diyor. kaynanan suyla siler mis gibi de olurrr ne gerek var masrafaa vuhuuu niler niler ve inanın yüzey temizleyici deyince o ne dedi kayınvalide?! yani bilmiyordu bile! düğün olmadan önce eşyalar yerleşirken hatta telefonda bana dedi ki evin dolaplarını bi güzel sildim.. Bende ohh dedim içimden süper hazırcacık hemen koyarım kaseleri tabakları. ana evime bi geldim ki arabanın bi bezi varmış avuç kadar leşşşş gibi, bi de arabanın bi deterjanı onunla silmiş. köpüklü gibi bişey yani o deterjanda saçma bişi. tabi sonra kendim yine baştan silmiştim. ben siliyorum mesela, mobilya bezim ayrı cam bezim ayrı yer bezim ayrıdır. o yer beziyle yeri siliyordu hiç tekrar suya sokup sıkmadan hop mobilyayı hop kapıları. bezi bi kez sıkmadan herrryeri siliyodu.. yani içim sinmeye sinmeye leş gibi geldi gözüme ve çeyizlerimi yerleştirmiştim balayından bi geldik herrryeri baştan sildim.. onlardada öle deterjan falan bulamazsın ama bana gelip göre göre artık yağ çöz alır oldu. Kızartma yapar, suyla siler heryeri havlu meseleside aynı. gri gri havlular el silmeye yürek ister leş gibi tozlu balkonlara çıplak ayakla çıkar evin içine girerler geri. yeri sildiği bezle kendi evinde mobilyalarıda siler. bi bakarsın tozlu yeri siliyor, bi bakarsın bi anda tv yi siler o bez ve suyla. ıslak mendille bayram temizliği yapar öylece silip geçer ıslak mendille.. bana sürekli temizlik yapma boşver kalsın yorulma der. bende çalışıyorum ve her c.tesi bi güzel temizlik yaparım e yorulurumda haliyle. boşver der.bende diyorumki ben tozlu pis evde duramam tiksinirim Nişanlıyken bi çoğunu farkettiğimde eyvah dedim..napıyorum ben! ayvayı yedim dedim. Eşimden çok tırstım öyle olcak diye. Ama Allaha şükür gayet iyi. titiz olmasada pasaklı değil. iğrenç kirli işler yapmaz. bi tadilat şu bu yaparken dikkatli davranır.duş kabini ovdu dün mesela, su lekeleri rahatsız etti gözünü ovdu kireççözücü verdim eline bezlerimide bilir. heryeri her bezle silmediğim için. dün klima takıldı eve ben işteyim aradı beni, ben duvar silcem hangi bezle sileyim hatun
O dipçe beni bitirdi. :)) Nasıl kafam takık bu konulara anlatamam..
Kardeşler iyi görülmese de adı kardeş.. Düğün, bayram, cenaze olunca kıymete biniveriyorlar nedense.. Gitmek hakkı, eşi olarak da eşlik etmenizi bekliyor.
Tüm sebepleriniz çok çok haklı.. Düğün evi diye temizliğe özen gösterirler mi? Sanmam gerçi telaş diye salarlar.
Bu mevsimde battaniyeye gerek yok, çok aşırı şıklıktan da anlamıyorlar herhalde, düz bir elbise bulup alsanız. Şöyle yarım kollu abartısız uygun bir şey? Yol ve takı giderine yapacak bir şey yok, eşiniz için deyip bir kez daha katlanacaksınız sanırım. Ne var bunlarda katlanıver diyenler olacaktır ama çok iyi anlıyorum, birinin evinde su bile içemem. Yatamam, kullanamam el havlusunu. Çok zor, Allah kolaylık versin..
bir de bulaşık makinası için ben olsam 5-10 kapsül alırım evden götürürüm.
dura dura paslanmasın der çalıştırırım. madem onlar sudan geçiriyor diye elde yıkıyorsunuz. en temiz ve zahmetsiz bu olur sizin için.
ıyyykkk ben hiç titiz değilim ama anlattığın hal beni komaya sokar herhalde.... öğğğkkk kusçağım geldi... bulaşık makinası olayı kola 10 lu kapsuller satılıyor 5 tl bişi alırsın onlardan rahat edersin. aman yaa onlarla tokalaşamam bile ben.... veba olunur o evde...