çözümsüz dert

Canım valla su olan yerde pislik dert değil. Giderken yüklen temizlik malzemesini gidince de at makinaya Çarşaf battaniye ne varsa. Laf eden olursa da düğün evi gelen giden olacak olmaz böyle dersin hem de sevaba girersin hem evin gelinisin hoşlarına bile gider belki. Ha temizlik yapmaya mı gidiyorum dersen o başka ama çoğumuz Kv evinde yapmışızdır yani.

Esiniz anlayisliymis tepkisi cok fazla olmamış

Ama tepki vereceği bir şey yok ki. Samimi söylüyorum, abartmadığım gibi anlatmadıklarım da var. Bebeğin altını saatlerce değiştirmemiş kardeşi, kakasını yapmış ve bezin kenarlarından taşıp, koltuk örtüsüne bulaşmış. Kardeşi gözümün önünde örtünün o kısmını koltuğun arka tarafına çevirdi ve öylece bıraktı. Üstelik o zamanlar yatmamız için bize açtığı koltuktu o. (4-5 sene öncesinden bahsediyorum)

Okurken hepsi gözümde canlandı. Çok kötü şeyler bunlar. Zaten havlunuzu çarşafınızı yanınızda götürüyormuşsunuz. Battaniye yorgan zor evet ama nevresim götürüp battaniyeye geçirebilirsiniz. Tuvalet için de tek kullanımlık klozet kağıtları var. Çok pahalı değil. Fark etmezler bile, yanınızda götürüp tuvaleti kullanırken o kağıtlarla belki bir nebze de olsa rahat edebilirsiniz. Ayrıca dezenfektan alıp spreyli küçük şişelere koyarak klozetin çevresine sıkıp pisliğe karşı önlem alabilirsiniz. Mümkünse yemeğinizi dışarıda yiyin dışarıda yiyemediğiniz zamanlarda bir bahaneyle sandviç tarzı şeyler hazırlayabilirsiniz kendinize. Ya da sarılık vs. bulaşıcı bir hastalığınız olduğunu söyleyip kendi yiyeceklerinizi ve bardak tabak vs. ayırabilirsiniz. Tabi bunlar hep geçici çözümler ama neyse ki çok uzun soluklu kalmıyormuşsunuz. Aylarca kalmak zorunda olduğunuzu düşünsenize ben bile düşünürken içim bir tuhaf oldu. Allah kolaylık versin.

Kuzen falan olsa neyse de kardes bu ama ya.. Eşinizi uzmeyin bence ve beraber gidin.. o kadar masraf yapılmış zaten biraz daha olsun kardes nihayetinde ve düğünün tekrarı yok. Tabi ki orda olmak ister. Köpeğiniz icin de bi yer bulursunuz barinak tarzi, hayvanlari kres demiyeyim de onun gibi tatile falan gidenlerin biraktiklari yerler varmis tam bilmiyorum , bi konuda yazmislardi yine ordan biliyorum. Yerinizde olsam giderdim. Olmadi öğretmenevi gibi bi yerde kalin dugun kalabalığı var diyerek gerekirse uygun olur hem.

Elbette. Tek derdim düğün değil zaten, yazdıklarım ve üstüne binen diğer sebepler eklenince çaresiz hissettim kendimi. Yakın arkadaşlarıma da anlatmak istemiyorum. Eşimin ailesi sonuçta. Onu küçük düşürür gibi olurum. Tanımadığım insanlarla dertleşmek istedim.

cok hos bir davranis
taktir ettim, burda herkes böyle ince düsünmüyor malesef
diger sebepleri bilemeyiz ama dedigim gibi kardes sonucta, isterlerse 10 yilda bir görüssünler
esin yanliz giderse ve orda seninle ilgili onu üzecek birsey oldugunda, bütün o pisliye dayandigin günler belkide bosa cikacak
bilmiyorum anlatabildimmi

Canım valla su olan yerde pislik dert değil. Giderken yüklen temizlik malzemesini gidince de at makinaya Çarşaf battaniye ne varsa. Laf eden olursa da düğün evi gelen giden olacak olmaz böyle dersin hem de sevaba girersin hem evin gelinisin hoşlarına bile gider belki. Ha temizlik yapmaya mı gidiyorum dersen o başka ama çoğumuz Kv evinde yapmışızdır yani.

Bunu düşündüm, ama şunu fark ettim; bir kere bir işe elimi attıysam artık bana kalıyor o iş. Mesela terası mı süpürdüm, tamam artık süpürdüğümü gördüler ya artık ben süpürene kadar kimse ellemez, benden beklenir. Eğer daha ağır işlere kalkışırsam sırf benim gelişimi beklerler, yorgan battaniye ne varsa ellerimden öper.

Arkadaşlar şu an eşim geldi. diyalog halinde yazıyorum.

E: ben sensiz bir yere gitmem biliyorsun (cidden gitmez). Gitmek istemiyorsan tamam gitmeyelim. Ama bu yüzümüze senelerce vurulur. Ailem seni seviyor biliyorsun (sevdiklerini sağda solda söylüyorlarmış gerçekten). Ben diyorum ki, düğünden bir gün önce akşam gidelim, düğünün ertesi günü sen oğlan ameliyatlı olduğu için geri dön. Ben de bir kaç gün daha kalır dönerim.

B: Süper olur. İstediğin kadar kal, benden yana sıkıntı olmaz biliyorsun. (niye bu kadar kaldın demem, tek kalmaktan korkmam)

Böyle diyerek anlaştık, şimdi huzurla uyumaya gitti. Bana da 2 gün katlanmak kaldı. Bu seneyi böyle atlattım gibi, darısı seneye. Keşke birazcık temiz olsalar da ben de huzurla kalsam.

Tavsiyeleriniz için ve dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Kardeş düğününe gidilmese olmaz, hemde siz de gitmelisiniz. Bikaç gün sabredeceksiniz hepsi bu. Eşinizde o ailenin içinde büyümüş, nasıl eşinizi kabullendiyseniz onları da öyle kabullenin.

İsminize bayıldım Küçükkurbağa. Eşimin kabullenecek bir yanı yok, tamamen zıt ailesi ile. Hatta bana 'aileme yakın olsaydık kesin boşanırdık' diyecek kadar da dürüst ve farkında bazı şeylerin. Ailemizi seçemiyoruz, okul ve iş hayatı için ayrılana kadar onun da bildiği, alıştığı dünya oydu. Artık o da farkında, ama elbette tamamen farkındayım demez, diyemez. O zaman ailesini beğenmiyor gibi olur. Demesini de istemiyorum, sadece farkında olsun, bazı şeyleri neden yaptığımı ve neden gitmeye gönülsüz olduğumu bilsin yeter.

Amin, teşekkür ederim. Kısmet, bakalım. Kim öle kim kala demişler, plan program yapmak boşa. Temizlik konusunda düzelme olmayacak belli; yeter ki beter olmasın.

Cok iyi olmuş :) Eşiniz de anlayışli ama galiba. Olmasi gerektiği gibi daha doğrusu. Baskasi olsa daha en bastan tartışırdi nasil gelmezsin diye ve geri dön demezdi. Bi an once gecer gider düğün inşallah. katlanmak zor olur ben de cok tiksinirdim :KK12: ama 2 gün idare edin artık:KK200:

Cok iyi olmuş :) Eşiniz de anlayışli ama galiba. Olmasi gerektiği gibi daha doğrusu. Baskasi olsa daha en bastan tartışırdi nasil gelmezsin diye ve geri dön demezdi. Bi an once gecer gider düğün inşallah. katlanmak zor olur ben de cok tiksinirdim :KK12: ama 2 gün idare edin artık:KK200:

Kesinlikle anlayışlı, ama karşılıklı. Her ikimiz de fedakarlık yapmaya çalışıyoruz. Zaman zaman o erkeklik gururu, damarı tutmuyor değil elbette.

Asıl problemler seneye başlayacak gibi :KK43: Bize daha yakın olacaklarmış, çünkü yeni gelinden nefret ediyorlarmış ve onunla aynı yerde olmak istemiyorlarmış :KK43: Bu durumda senede 1 kere değil, daha çok gitmemizi isteyecekler :KK43:

1 önceki sayfadaydı sanırım, oraya yazdım, evet öyle yapıcaz. 1 gün önce akşamdan gidicez, ben düğünün ertesi günü dönücem, eşim kalacak. Teşekkür ederim önerinize.

Ya hu ya da iyi olun ve onlara bir temizlik önerin ücretini de verin.anlat kayinvaludene pid ama yetisemiyordun yaşlısın de.sonuçta yaşlı insanlar temizleyiyordur ne yapsin

O kötü olur işte :/ ee anlayış gostersin artık, kimse o pisligi cekmek zorunda degil En Büyük KK evde banyo tuvalet vb temizken oradaki kirlilik onu da rahatsiz etmeli aslinda.. yeni gelinle aralari dugunden sonra iyi olur inşallah diyelim :-)

X