Covidli eşimin içinden canavar çıktı :/

İnanın biz karantinadayken,camdan kedi gibi sokağı izliyordum. Normalde evcimenim,severim evde oturmayı ama yasak ya acayip moralim bozuluyordu dışarı çıkamadığım icin. Birde hastasın,kemiklerin ayak parmaklarına kadar ağrıyor ki benim daha evvel kırılan parmaklarım özellikle çok ağrımıştı. Gece uyanıp ben eşimi,eşim beni ve tabi teker teker çocukları kontrol ediyormuşuz birbirimizden habersiz. Sonradan denk geldik de anladık ikimizde çaktırmadan birbirimizi yokluyoruz.
Bir yanın kimse bu hastalıktan sokakta ,sağda solda düşüp ölmüyor ilk gösterilenler(çin) gibi diyor,öteki yanın ya birşey olduysa ,ani birşey olursa o kadar ilaç iciyorum şu bu diyip kaygılanıp içten içe huzursuz oluyor.
Evde tek olsam kafayı yerdim ki normalde eşim 2 saat çocukları alsın çıksın kafamı dinleyeyim kafasındaydım ama hastayken,hele böylesine ,her gün birilerinin öldüğü,entübe edildiği bir durumu yaşarken insan normal düşünemiyor. Bence hafif bile atlatıyor olsa konu sahibinin eşi,içten ice düşünüyordur,evde tekim,bana aniden birşey olsa kim bilecek vs diye.
Anlayış gösterilmeli bencede.

evet sıradan bir soğuk algınlığı olsa aman ne nanemolla adam derim ama bu işin ucu ölüme dokunuyor.
benim kuzenim 1 sene önce hafif atlatmıştı güya, şu an ciğerleri nedeniyle hastanede, sekel bırakmış.
bu ortamda bu hastalığa yakalanan insana da takılmazsın.

Eşime dedim ki bu yorumlardan sonra, ben işi kapatıp seninle mi kalsam, dedi saçmalama öyle şey olur mu. Ya sana birşey olsa hem ben daha rahat ederim böyle tüm evi kullanıyorum. Mantıklı olan da bu zaten

Geçmiş olsun,umarım bir an önce toparlanır kuzeniniz.
Gerçekten kime ne yapacağı bilinmez bir illet.
Ben o dönem çocuklar ateşlense hastalansa yada başka bir kaza olsa ne yaparım diye de ekstra korkmuştum. Kapımın önünde arabama binip hastaneye gitmem bile yasakti(o dönem epey sıkıydı ipin ucu,polis karantinada olanları kontrol ediyordu bazen,asm'deki ebe her gün arıyordu ) düşünsenize,evde bir kaza olsa bir yerleri kırılsa vs ben yada eşim çıkamayacak,çocuğu ambulansa koyup götürecekler tek başına.
Gece kabuslar görerek kan ter içinde uyandım defalarca.
İllaki entübe edilmek gerekmiyor hafif,ağır farketmeksizin,cidden insanı fiziksel ve ruhsal anlamda yıpratan,yoran bir surec

Ama şimdi sizin de pek nazik olduğunuz söylenemez, karşılıklı sinirler gerildi, yorumları okudum ve öyle yazdım
Buraya birşey yazıyorsak linç yemeyi hakettiğimiz anlamına mı gelir? Laf sokmalar, İrrite irrite yazmalar, gerçek hayatta böyle mi bu insanlar. Sanmam, düzgünce bana hak vermeyenler de olmuş, onlara birşey demedim misal beğendiğim yorumlar da oldu.

Eşime dedim ki bu yorumlardan sonra, ben işi kapatıp seninle mi kalsam, dedi saçmalama öyle şey olur mu. Ya sana birşey olsa hem ben daha rahat ederim böyle tüm evi kullanıyorum. Mantıklı olan da bu zaten
Ya zaten ben size işi gücü bırakın evinize gidin demedim hiçbir yorumumda,diyememde belli olmaz belki siz hastalanacaksınız ağir geçireceksiniz ,bakın ben eşimle ikimiz pozitif çıkınca en ufak belirtisi olmayan çocuklarımı bile anneme yada kardeşime gönderemedim risk alıpta ki eşimde bende ayakta zor durur haldeydik,o kemik,kas ağrısı hala aklımda,eşimin boğulurcasına öksürüğü kulaklarımda ,buna rağmen aman taşıyıcı olabilirler riske girmeyin sizde ben vebal alamam,bir şekilde idare edicem dedim sürüne sürüne 2 çocukla atlattım.
Benim size anlatmaya çalıştığım eşiniz normal bir grip geçirmiyor.
Hatırlamayan var mı wuhanda insanlar yerlere düşüp ölüyordu sokakta pat diye. Neler gördük izledik,duyduk,haliyle o hastalığa yakalanan insan ister istemez farklı bir psikolojiye bürünüyor bu bir gerçek. Birazcık sabırlı ve hoşgörülü olmalisiniz bence. Gerçekten yaşayan bilir o karantina sürecini.

çok geçmiş olsun umarım sizde negatif bir iz bırakmadan geçmiştir.
gerçekten fizikselden çok ruhsal anlamda zorlayıcı.

Çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin. lütfen bu kadar bırakmayın kendinizi, dayanamadığınız bir şey varsa acile gidin.
Benim 7. Gunum ben bugun kotulestim.
Simdi haberlere bakiyorum karantina suresini 7 gune indirmisler hayretler icerisindeyim.
Cok dayanamazsam gidicem.
Sirtimda yogun agri var.

Allah sifalar versin. Lütfen bu kadar olumsuz düsünmeyin. Bizde gecen sene gecirdik. Bir hafta zordu, ama ayaga kalkabiliyorduk. Insallah sizde cabuk atlatirsiniz

Çok geçmiş olsun.. Moralinizi yüksek tutun. Atlatacaksınız inşallah..

Kaçıncı gününüz?

Bizde ailece 1 ay önce geçirdik gerçekten çok zordu bizim için. Hepimiz 4. günden sonra rahatladık tabi süreci belli olmayan ve ara ara pik yapan bir hastalık olduğu için tedirgindik.. Çok şükür korktuğumuz gibi ilerlemedi.

Tabi kalıcı durumlar yaşıyoruz hala..

temasli ama ev ev geziyor, Allah akil fikir versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…