Covid biri yardım etsin lütfen 😭

çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin
yaşınız genç size bişey olmaz diyorlar ama (38 yaşındayım) bende sigaradan dolayı korkuyorum
36 yasında gunde bir paket sigara ıcen biriyim, bende aynı sebepten korkuyorum of, aklıma hep olumsuz kotu seyler geliyor.

Babam yogun bakımda 4 gündür ilk basamak covid tevadisi işe yaramadı cigerlerde ilerlemiş..Ankara'dan ilaç gelecekmiş bu nedir iyi olan varmı bu şekilde biri yardm etsin
Allah yardımcınız olsun 16. Günüm ve iyileşemyrm bi türlü çok ciddi sıkıntı yaratıyor insanda

Ne gibi sıkıntılarınız var, kac yasındasınız?
Cok gecmıs olsun size de
36 yaşındayım hiç bi sağlık sorunum yoktu sigara alkol yoktu, bi anda öksürğk krizyle geldi, şuan aşırı halszm başım dönyr ama kan tahlillerim değerler şeker tansiyon herşey norml, aşırı halsz yorgun bitkin düşüyorum, rapor aldım gelip yattım her yanım dökülüyor kapalı alanda uzun süre kalamıyorum nefesim daralıyo bnm de ciğerlere temas etmişti tek kurtulduğum öksürük krizleri ve kusma oldu

Şu anda annem babam ve yengem pozitif biz de temaslı olduğumuz için 10 gündür karantinadayız.
Yengemin durumu ağırdı ama gitgide toparlıyor, sırtım ciğerlerim ağrıyor diyordu. Babam oturduğu yerde titriyordu sıtma tutmuş gibiydi, sesi filan gitti 2-3 gün yoğun geçirdi şimdi bayağı iyi. Annem de hiçbir belirti yok ama sonucu pozitif.
Yengem ciğerlerinden rahatsız basit bir gribi bile zatürreye yakın atlatır. Babam ameliyatlı ve ömür boyu içmesi gereken ilaçları var. Annem tansiyon hastası ama kendine çok iyi bakar muhtemelen onun hafif geçirme nedeni o

Ya Allah yardımcın olsun, oksurugun normal oksurukten ayırt edilir sekilde mi peki
Sigara ıctıgım ıcın oksurugum hep olur benim, covıd oksurugu ile normal oksurugumu ayırt edebilir miyim sizce?

Ya Allah yardımcın olsun, oksurugun normal oksurukten ayırt edilir sekilde mi peki
Sigara ıctıgım ıcın oksurugum hep olur benim, covıd oksurugu ile normal oksurugumu ayırt edebilir miyim sizce?
Evet ediliyor öksürmekten kusmaya boğulmaya başlıyorsunuz bnde öyleydi, ve öksürürken içiniz parçalanıyor gibi oluyor acı veriyor

filyasyon ekibi gelip yapmıyor mu? Ben de temaslıydım. Belirtilerim olunca ilçe sağlığı ararım filyasyon ekibi hemen gelip yaptı

filyasyon ekibi gelip yapmıyor mu? Ben de temaslıydım. Belirtilerim olunca ilçe sağlığı ararım filyasyon ekibi hemen gelip yaptı
Hadı ya senın adına cok sevındım.
On gun once ilk babam pozitif cıktı, geldiler.. anneme ve bana yapmadılar test ama karantınaya aldılar. Gıdıp evımde gireyim karantına pozitif olan yerde durmayım dedım, hayır dediler.. Gıdıp kendim de yaptıramadım cıkamazsın dediler.
Sonra annemde nezle falan basladı ozaman annem gıdıp hastanede yaptırdı onlar gelip yapmadı, sonra annem pozitif cıktı 9.gun.onun ıcınde eve geldiler, dedım evde annem babam pozitif artık bana da yapılması gerekmiyor mu? Agır bır belirtiniz var mı dediler, yok?
O zaman bekleyeceksin dediler, dedım ozele gıdıp kendim yaptırayım cıkamazsın dediler. Senın anlayacağın, ongundur evde belirtim olmasın allahım dıye dua edip bekliyorum.
Hangi ilcedesın? Testin nasil cikti?

google dan olduğunuz ilçe için telefonuna bakıp arayın bence. Hatta filyasyon ekibi ilaç vermeye geldiğinde aradıkları numarayı da arayıp öğrenebilirsiniz numarasını.
Benim pozitif. Sırt, bel ağrım ve baş ağrım ile başladı. Çok şiddetli tabii ki. Neredeyse 10 gün oldu asla hafiflemiyor. Çok zor bir süreç. İnşallah negatifsindir.

Cok gecmıs olsun ınsallah en kısa zaman agrıların biter. Insallah oyledır on gundur bekliyorum boyle. İki kez geldı ekip, ikisinde de yapmadılar Iste. Karantınam hayırlısı ile bıttıgınde gıdıp zaten yaptıracagım.bu psikoloji ile ile bilinmezlıkle devam edemem hayatıma.

Çok teşekkür ederim.
Nasıl yapmazlar anlamıyorum. Belirti yok diye de olabilir. İlk bir kaç gün boşa yaptırmış olursun demişlerdi bana da. Belirti olunca aradım.
Evet süreleri bitince özelde yaptırmak iyi olabilir. Covidlilerle 10 gün geçirdim dediğinde doktor istemiyle ek ücret vermeden yaparlar bence

İyiiiiiisiiiin, sakin ol ne olur

Kendimin farkındayım su surece girmeden de zor bir donemdeydım ustune bu olunca boyle deli gibi herkese sormak herkesle konusmak bir teselli bulmak istiyorum. Farkındayım durumumun, kac gundur herkese aynı seyleri soruyorum. Allah akil saglıgımı da korusun. Surdan hayırlısı ile çıkayım adak adadım, onu yapıcam ınsallah
İyiyim dı mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…