- 22 Ağustos 2015
- 29.571
- 86.138
-
- Konu Sahibi humukulasyon
çok fena mevsimsel salgın var şu an , gün içinde sağlık ocağından birkaç kere geçtim tıklım tıkış, hastaneler de öyle.genel olarak önlemimizi alalım yeter.metrobüslerde görüyorum maske takmış ama ellerini gözlerine sokup ovuşturanlar, ağzına parmaklarıyla bişeyler sokanlar.e ne anladım ben o maskeden
korona virüsü, 400-500 mikrohücre çapına sahip , boyutları büyük bir virüstür, herhangi bir maske bile virüsün girişini engeller, bu nedenle eczacıları 2 katlı 3 katlı maske istiyoruz diye zorlamaya gerek yoktur.
virüs havaya değil, yere yerleşir, bu nedenle hava yoluyla bulaşma ihtimali düşüktür
korona virüsü, metal bir yüzeye bulaştığında 12 saat yaşayacak, bu yüzden ellerinizi sabun ve su ile yıkamak bile yeterli olacaktır
kumaşlara bulaştığında corona virüsü 9 saat kalır, bu yüzden kıyafetleri yıkamak veya iki saat güneşe maruz bırakmak onu öldürmek için yeterlidir.
virüs 10 dakika boyunca ellerde yaşar, bu nedenle cep boyutlarındaki alkol ve dezenfektanları cepte taşımak ve sık sık önlem amaçlı kullanmak faydalı olacaktır
virüs 26-27 ° c sıcaklığa maruz kaldığında öldüğü için , sıcak bölgelerde yaşayamamaktadır. ayrıca sıcak su ve sıcak içecekler içmek ve güneşe maruz kalmak yeterince iyidir.
dondurmadan uzak durmak ,soğuk yiyecekler ve içecekler tercih etmemek önemlidir.
ılık su ve tuzla gargara yapmak virüsü bademciklerde iken öldürür ve akciğerlere geçmesini önler.
bu talimatlara uymak virüsü önlemek için önemlidir.”
unıcef
İstanbul diye cnn muhabiri ağzından kaçırdı. Çapa da whatsappdan gelen mesaj üzerine teyitsiz fakat Twitter da tt şuan ilk sırada olasılığı yüksekKaynak?
Pendikteyim amann yaaBakan açıklama yaparken çok panikti sesi titriyordu. Şimdi Face'e baktım da İstanbul'da Ümraniye Kartal diye söylentiler var.
Arkası gelir kesinBeni korkutan o kişinin kaç kişiyle temas içerisine girdiği. E malum selamlaşmayı selamlaşırken sarılmayı seven bir milletiz. Artık ne olacak bilemem. Stok yapmaya başlayalım en iyisi.
İstanbul diye cnn muhabiri ağzından kaçırdı. Çapa da whatsappdan gelen mesaj üzerine teyitsiz fakat Twitter da tt şuan ilk sırada olasılığı yüksek
Zaten soylemek cok mantiksiz.. olacaklarin onune gecilmez zaten salgin var.Istanbulda olma ihtimali bence cok yuksek. Dusunsenize bakan vakanin Istanbul'da oldugunu aciklasaydi? Yarin herkes market eczane, hastane kostururdu. Bunun onune ilk etapta gecebilmek adina soylememislerdir. Tedbirli davranmakta yarra var. Hayat devam ediyor. Virus nerede olursa olsun sonucta calismak zorundayiz. Yemek-icmek zorundayiz. Allah yardimcimiz olsun
Ayy bende koca disardan getirir diye korkuyorum esnaf adam. Yoksa ben gunlerce evden cikmam sorun yoktaValla ben kendime bulaşmayacagindan emimim asiri pinpirikliyim disarda kimseyle temasa girmem hicbirseye dokunmam ellemem kapilara tuvalete vs
.. ama benim kocam pis kesin o bulastirir bana cok gerildim şuanzaten butun hastaliklari eve o getiriyo bana bulaştiriyoooo. Neyse bunlari niye yazdim bilmiyorum siz yabanci degilsiniz
Kaos ortamıda yaratır zaten ekşi sözlükte biri vurun gebertin yazmış. Böyle piskopatların olduğu bir yerde söylenmemesi daha mı hayırlı acaba?Cnn türk te muhabir ağzından kaçırdı İstanbul diye ama doğru mu bilmiyorum. Sonradan panik yaptı zaten
İnanılmaz panik yapyorummm napcaz yaaa hasta olan insancık ne haldedir kim bilir
Önce 26 27 derece de ölüyormuş dediler. Ama bugün bş araştırma sonucu bu bilgiyi değiltrmş. 36 37 demiş.Evet ama sıcak ülkelerde hava kaç derece acaba bu derecelere ulaştığı halde virüs varsa o bilgi de çok güvenilir değil demektir