- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.902
- 32
- Konu Sahibi humukulasyon
Arkadaşlar panik yapmak şu an çok gereksiz. En ufak soğuk algınlığı/grip belirtisine de hastaneye koşup zaten tıklım tıkış acilleri daha da meşgul etmeyin. Vaka zaten görülecekti, ben 1'den fazla vaka açıklanmasını bekliyordum hatta. Bunun yüksek olasılıklı olduğu ne zamandan beri söyleniyordu, ilk defa duymuş gibi davranmayın. Bakanımız da söyledi, bir vaka salgın demek değil. Bundan sonrası önem taşıyor. Corona 50 yaş altında çok nadir ölüm gösteriyor, 10 yaşın altında bildirilen hiç ölüm olmadı. Hastaların %80'i hafif geçiriyor, %18'i profesyonel tıbbi yardım alarak atlatıyor, ölüm oranı %2. Buraya hep yazdım, influenza daha ölümcül. Yakında aşısının da bulunacağını tahmin ediyorum.
Günlük hijyen kurallarına uyun, damlacıkla bulaştığı için insanlarla mesafe koyun yeterli. Kaos çıkarmanın hiçbirimize faydası yok. Nişanlım hekim, yoğun hasta alan bir bölümde çalışıyor, panik olunması gereken bir durum olsa ilk ben olurdum. Ciddiye almayın demiyorum ama panik olunacak bir durum yok. Bakanın açıklamaları gayet yerindeydi.
Günlük hijyen kurallarına uyun, damlacıkla bulaştığı için insanlarla mesafe koyun yeterli. Kaos çıkarmanın hiçbirimize faydası yok. Nişanlım hekim, yoğun hasta alan bir bölümde çalışıyor, panik olunması gereken bir durum olsa ilk ben olurdum. Ciddiye almayın demiyorum ama panik olunacak bir durum yok. Bakanın açıklamaları gayet yerindeydi.