- 14 Ağustos 2018
- 19.309
- 72.338
-
- Konu Sahibi humukulasyon
bence zaten gelmişti ve hatta bir çok insan anlamadan atlattı bile.Kızlar Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın bu gece 12.40 civarı açıkladığına göre Türkiyede koronavirüs İlk vakası görüldü. Pozitif test çıkan kişi erkekmiş ve şuan da hayattan izole edilmiş durumda. Açıklamayı dinlerken açıkçası biraz gerildim. Fakat panik yapmamak en önemlisi. Zaten gelecekti ve geldi. Bu zamana kadar da Ülke olarak süreci iyi yönetiyorız. Kalabalık illerde yaşayanlar lütfen mümkün olduğunca kalabalık yerlere girmeyin.
ben kendimce şu önlemleri aldım:
mümkün olduğunca kalabalık ortamlara girmiyorum.
dışardayken temasta bulundugumda mutlaka ellerimi bol sabunla yıkıyorum. ve yanımda limon kolonyası taşıyıp sık sık ellerime sıkıyorum.
eve gelince de telefonumu eşyalarımı vs siliyorum.
siz neler yapıyosunuz ve ne düşünüyosunuz bu konu hakkında. Neler yapılmalı bundan sonraki süreçte sizce güzelce atlatır mıyız bu dönemi. Artık biz de kırmızıyız haritada. Tek dileğim italya ve iran gibi aniden yükseliş olmaması
Sıcak bölgede yaşayamaz olayı insallah dogrudur ama suan yaz mevsimini yasayan ulkelerde de goruluyorkorona virüsü, 400-500 mikrohücre çapına sahip , boyutları büyük bir virüstür, herhangi bir maske bile virüsün girişini engeller, bu nedenle eczacıları 2 katlı 3 katlı maske istiyoruz diye zorlamaya gerek yoktur.
virüs havaya değil, yere yerleşir, bu nedenle hava yoluyla bulaşma ihtimali düşüktür
korona virüsü, metal bir yüzeye bulaştığında 12 saat yaşayacak, bu yüzden ellerinizi sabun ve su ile yıkamak bile yeterli olacaktır
kumaşlara bulaştığında corona virüsü 9 saat kalır, bu yüzden kıyafetleri yıkamak veya iki saat güneşe maruz bırakmak onu öldürmek için yeterlidir.
virüs 10 dakika boyunca ellerde yaşar, bu nedenle cep boyutlarındaki alkol ve dezenfektanları cepte taşımak ve sık sık önlem amaçlı kullanmak faydalı olacaktır
virüs 26-27 ° c sıcaklığa maruz kaldığında öldüğü için , sıcak bölgelerde yaşayamamaktadır. ayrıca sıcak su ve sıcak içecekler içmek ve güneşe maruz kalmak yeterince iyidir.
dondurmadan uzak durmak ,soğuk yiyecekler ve içecekler tercih etmemek önemlidir.
ılık su ve tuzla gargara yapmak virüsü bademciklerde iken öldürür ve akciğerlere geçmesini önler.
bu talimatlara uymak virüsü önlemek için önemlidir.”
unıcef
unıcef filan değil . allah askına 26 derece ölüyorsa insan vucudunda nasıl çogalıyor ?korona virüsü, 400-500 mikrohücre çapına sahip , boyutları büyük bir virüstür, herhangi bir maske bile virüsün girişini engeller, bu nedenle eczacıları 2 katlı 3 katlı maske istiyoruz diye zorlamaya gerek yoktur.
virüs havaya değil, yere yerleşir, bu nedenle hava yoluyla bulaşma ihtimali düşüktür
korona virüsü, metal bir yüzeye bulaştığında 12 saat yaşayacak, bu yüzden ellerinizi sabun ve su ile yıkamak bile yeterli olacaktır
kumaşlara bulaştığında corona virüsü 9 saat kalır, bu yüzden kıyafetleri yıkamak veya iki saat güneşe maruz bırakmak onu öldürmek için yeterlidir.
virüs 10 dakika boyunca ellerde yaşar, bu nedenle cep boyutlarındaki alkol ve dezenfektanları cepte taşımak ve sık sık önlem amaçlı kullanmak faydalı olacaktır
virüs 26-27 ° c sıcaklığa maruz kaldığında öldüğü için , sıcak bölgelerde yaşayamamaktadır. ayrıca sıcak su ve sıcak içecekler içmek ve güneşe maruz kalmak yeterince iyidir.
dondurmadan uzak durmak ,soğuk yiyecekler ve içecekler tercih etmemek önemlidir.
ılık su ve tuzla gargara yapmak virüsü bademciklerde iken öldürür ve akciğerlere geçmesini önler.
bu talimatlara uymak virüsü önlemek için önemlidir.”
unıcef
Ben hep bunu düşündümbence zaten gelmişti ve hatta bir çok insan anlamadan atlattı bile.
Avustralya da çoğalma daha az dendiSıcak bölgede yaşayamaz olayı insallah dogrudur ama suan yaz mevsimini yasayan ulkelerde de goruluyor
Havalar ısınınca düzelir dendi ama öyle olsa dediğim gibi sıcak ülkelerde gorulmezdi
Sıcak bölgede yaşayamaz olayı insallah dogrudur ama suan yaz mevsimini yasayan ulkelerde de goruluyor
Havalar ısınınca düzelir dendi ama öyle olsa dediğim gibi sıcak ülker de gorulmezdi
çok fena mevsimsel salgın var şu an , gün içinde sağlık ocağından birkaç kere geçtim tıklım tıkış, hastaneler de öyle.genel olarak önlemimizi alalım yeter.metrobüslerde görüyorum maske takmış ama ellerini gözlerine sokup ovuşturanlar, ağzına parmaklarıyla bişeyler sokanlar.e ne anladım ben o maskedenBenim babam yiģenim filanda rahatsiz. Gozük tabi ama hava degisimlerinden kaynakli da olabiliyor. Esim grip oldu gecti 2 gunde.
Evet yayılma oranı daha düşük ama yine de görüluyormusAvustralya da çoğalma daha az dendi
ilk vaka İstanbul Çapa da görülmüş.
Yaa evt ama çok kötü vallaKendisini hayattan izole etmişler ailesini de kontrol altında tutuyolarmış. Kızlar zaten ölüm oranı oldukça düşük yaşınız gençse normal grip gibi atlatacaksınız bir cogunuz inşallah. Ondan panik yapmayın. Risk grubunda olanlar genelde yaşlı insanlar ve bağışıklığo düşük olanlar.
ilk vaka İstanbul Çapa da görülmüş.
Bakan açıklama yaparken çok panikti sesi titriyordu. Şimdi Face'e baktım da İstanbul'da Ümraniye Kartal diye söylentiler var.Cnn türk te muhabir ağzından kaçırdı İstanbul diye ama doğru mu bilmiyorum. Sonradan panik yaptı zaten