- 15 Kasım 2014
- 4.155
- 11.056
-
- Konu Sahibi humukulasyon
cok uzucu deprem zamanı da boyle yapmıstı kotu olan ınsanlar
Fiyatlar ne durumda ?trendyolda el dezenfektanı var bugün sipariş ettim
cok dogru soyluyorsunHiç mi vicdan kalmadı anlamıyorum polen mevsimi giriyor benim gibi alerji hastalarının tümü maskeye muhtaç ama piyasada yok
Sabah ilaçlarımı yazdırdım doktora, eczanelerde nefes açıcılar yok çekiyor herkes kafasına göre alıp stoklamış, alerjim olmasına rağmen nefes açıyı yılda bir bilemedin iki gün kullanıyorum ama buna hayati derecede ihtiyacı olanlar var, virüs solunum sıkıntısı yapıyor diye duyan kafasına göre ilaç depoluyor hiç mi düşünmüyorlar bazıları için o ilaçlar yaşam demek
Kolonyalar, dezenfektanlar birden bire yüzde beşyüz fiyat artışına uğradı
Millet deli gibi alış veriş yapıyor, ulan 100 kilo bakliyat alsan ne olur, hava ısındı aha sana böceklendi bir ay sonra bu ne kadar vicdansızlık, ne kadar kafasızlıktır anlamıyorum yeminle
Ya valla şunları okudukça gülme geliyor, korku ve panik var anlıyorum da stok yapmaya gerek yok, bizim burası pek minik bir yer nüfusumuz az, sırf kamu nabzını ölçmek için civardaki marketlere gitmeyi düşünüyorum bu yazıları gördükçe, burası da panik yaptıysa yok artık diyeceğimİnternete şöyle bir bakın :) kolonya vs için konuşuyorum kolonya veya el dezenfektanı almaya kalkın el dezenfektanı için mesela 10 siteye bakın 1 tane dahi bulamayacaksınız :)
Bunu yapmak da mumkun degil. Ticaret hayatin bir gercegi. Hepimiz de faydalaniyoruz. Ekobomi boyle devam ediyor yoksa ulke icin cok soru olur.Evet haklısınız ama bu tip durumlarda bence yapılmalı
Sonuçta bu hastalık yayılırsa binlerce insan ölücek
O yüzden geçici olarak hastalığın yoğun görüldüğü ülkelerden uçuşlar durdurulmalı
Abla valla bende çok panik yokta önlem alıyorum yani ne yalan söyleyeyim.. mesela kolonya aldım sabah küçük bidon şeklinde ve dün akşam el ve cilt dezenfektanı aldım yanii küçük şişelere koyup otobüs metro vs kullandığımda sürekli kullanayım diye hamileyim yaw daha çocugumm doğmadı bi doğsun görem ondan sonra bariYa valla şunları okudukça gülme geliyor, korku ve panik var anlıyorum da stok yapmaya gerek yok, bizim burası pek minik bir yer nüfusumuz az, sırf kamu nabzını ölçmek için civardaki marketlere gitmeyi düşünüyorum bu yazıları gördükçe, burası da panik yaptıysa yok artık diyeceğim
Diyelim ki bugün virüs bulaştı o kargodan gelene kadarrrr 3 aydır vardı bugüne kadar almadıysam demek ki umursamiyorum ben sıvı sabun vs kolonya hep alırım evimeİnternete şöyle bir bakın :) kolonya vs için konuşuyorum kolonya veya el dezenfektanı almaya kalkın el dezenfektanı için mesela 10 siteye bakın 1 tane dahi bulamayacaksınız :)
Alkol demissiniz umarim yanlis anlayip 2 bira alan olmaz. Cunkubira gibi alkol orani dusuk ickilerin viruse karsi hicbir etkisi yok.Rabbim yardımcımız olsun misafirlik etmeyin kabul de etmeyin anlayış şart... Tokalaşmayı kesin asla biz öyle millet değiliz demeyin candan kıymetli değil tüm dünya yaşıyor bunu herkes anlayışlı olur heralde. Alkol alın etil bulursanız tabi sağı solu telefon çanta sürekli silin. Ben izban metro binerken eldiven kullanmaya karar verdim tuttuğumuz herşeyden geçebilmek ihtimali çok yüksek olduğundan.
Ya evet persembenin gelisi carsambadan belliydi ama biz bugunleri bekledik. Plansizlik ve panik olacak sanirim en buyuk etken. Allah korktugumuza ugratmasinMaskelerin bir koruyuculuğu yok ki şuan piyasada sahteleri türedi yani iki türlüde işe yaramıyor gerçekten dikkat edildiğinde yayılacak bir virüs değil ama bizim Türk kültürü çok değişik o yüzden emin değilim yayma potansiyeli çok yüksek. Zaten başımıza ne geliyorsa plansızlık ve bilgisizlikten geliyor. Onca zaman oturup bugün paniklemek bana çok komik geliyor
Valla bizde hop oturup hop kalkmıyoruz ama bile bile de lades demiyorum, önlem alan insanlara da uzaylı gözü ile bakmıyorum.. Gayet normal davranış olarak geliyor bana .. insanlar hamile, bebekleri var, anneleri babaları var sevdikleri var.. ne demişler sen önlemini al gerisini Allaha bırak, herşeyin hayırlısı :)Diyelim ki bugün virüs bulaştı o kargodan gelene kadarrrr 3 aydır vardı bugüne kadar almadıysam demek ki umursamiyorum ben sıvı sabun vs kolonya hep alırım evime
İstanbul'dayım dışarı çıktım bugün marketlerde ekstra bir yoğunluk görmedim ben. El dezenfektanı, kolonya da aldım, bitmemiştiBen de aksam cikmayi dusunuyordum hemen cikip bakasim var marketlere ne yapmislar diye evde makarna pirinc bile yok benim ette alinacaktiinsallah yolmamişlardir heryeri
Dışarıdaki yemekleri tüketmeyin, evde kendiniz yapın daha sağlıklı ve hijyenik olur, sigara dumanından bir şey olacağını sanmam, nefesi tıkar rahatsız eder ama hastalık bulaşmasına neden olmaz bence, daha ziyade vücut salgılarından bulaşıyor, bir de yakın temastan, insanlarla 1 metreden az bir mesafede olmamalısınız.Arkadaslar meraktan soruyorum bu ara dışarıda yapilan yiyecekler hakkinda ne düşünüyorsunuz? Bir de diyelim ki taşıyıcı birinin sigara dumanını ufkemesi ayni etkiyi yaratir mi?
Surekli maske takmayın, el yikayin, dezenfekte edin deniyor. Bu konuda bir açıklama gormedim.