- 17 Aralık 2015
- 26.447
- 48.145
-
- Konu Sahibi humukulasyon
maskeler ise yaramiyor yazmissiniz ben onu aldim ama bir ise yaramiyor anlaminda yazdiniz sandim.Maske aldım demedim ki
Maskelerin bir koruyuculuğu yok ki şuan piyasada sahteleri türedi yani iki türlüde işe yaramıyor gerçekten dikkat edildiğinde yayılacak bir virüs değil ama bizim Türk kültürü çok değişik o yüzden emin değilim yayma potansiyeli çok yüksek. Zaten başımıza ne geliyorsa plansızlık ve bilgisizlikten geliyor. Onca zaman oturup bugün paniklemek bana çok komik geliyorMinicik.bi ilcedeyim maskeler karaborsa esimde veteriner hekim her yer pahali fiyattan satmaya calisiyor firmacilar sende varsa 3 kati fiyatina bize sat diyorlarmis. Bu kadar panik yapmak bizi oldurecek sanirim
Zor bir durum ama sağlıklı kalmaya çalışıp ona şükredin..Benim de maldivlere balayı rezervasyonum vardı Ağustos'daparama mı yansam hayallerime mi bilemiyorum
Ben de aynı sizin gibiyim. Etrafımdaki paniği, stokçuluğu soğukkanlılıkla izliyorum. Virüsten değil, gereksiz istifçilikten aç kalacağız kalırsak. Kardeşim aradı, abla babam eve stok yapacak gerek var mı diye :) Dedim saçmalama, eğer bulgurun az kaldıysa git 1kg yeni al tabi ama evde açılmamış paketin varken 5kg bulgur almana da gerek yok yani..59 sayfayı okuyamadım, geldim. Şahsi fikrim gözümü, kulaklarımı birkaç mecra dışında haberlere, insanlara kapamaktan yana. Yapılacak şeyler belli. Güzel beslen, temizliğine dikkat et, kalabalık yerlerden olabildiğinde uzak dur. Gerisini de kaderci bir yaklaşımla kabullenişte buluyorum. Çocuklarım için endişeleniyordum ama 0-9 yaş arası risk grubuna girmiyor diyorlar ama 2 yaş altı risk grubunda söylentileri de var. Bu konuda doğru bir bilgi bulamadım sanırım.
Büyük kızım kreşe gidiyor, onu göndermeye devam edeceğim. Yani göndermesem, nereye kadar göndermeyeceğim diye düşünüyorum. Maske almadık. Göz mukozasından da bulaşabiliyor deniyordu ama ya. Eve yiyecek stokunu biraz abartı buluyorum. Gerçi çok mantıklı bir insan olan eşim bile az önce eve azıcık bir şey stoklayalım diye mesaj atmış. Gönlü olsun diye birkaç paket makarna, kuru bakliyat alalım bari. Ay ben niye bu kadar soğukkanlıyım, cehalet mutluluk mu getiriyor bilmiyorum ama insanların bu kadar panik olması bana çok şaşırtıcı geliyor.
Sözlerim genel, kişisel almayın olur muAy şu virüsü bile siyasete bağlıyorsunuz ..
Bir durulun bir susun az bi durun hele yaa nasıl insanlar olduk Ya Rab !
Bende hükümetten memnun değilim ama kalkıp ta burada hükümeti sorumlu tutmuyorum.
Kimse bu devletin Cumhurbaşkanını sevmek zorunda değil, hükümeti sevmek kabullenmek zorunda değil. Ama Allah aşkına yeterin ya hu ! şuan ki mesele zaten bambaşka .
Mune hangi konuya girsem kendimi parlamento da gibi hissediyorum.
Ben de spor konusunda çok kararsız kaldım , sonuçta kalabalık ortamlar , ne kadar sağlıklı olabilir ki diye ama bilemedim.
daha demın kendı konumda da yazdım
dunya genel olarak zaman zaman yoklanır kus grıbı domuz grıbı sarbon gıbı... bu seferkıde korona . 2 sene sonra da baska vırus olur
abartmaya gerek yok temız olan aynen temızlıge hıjyene devam etsın pis olanda bır zahmet ellerını yıkamayı ogrensın :) dısardayken el agza goze yuze foşurt foşurt zaten surulmez ınsanların toplu tuvaletlere gırıp cıkıp yurudugu yollarda kenarlara merdıvenlere oturulmaz trabzanlara hurrraaa el surtulmez zaten. e buna dıkkat etmeyen de bu vırusten olmasa baska turlu hastalıklara yakalanabılırdı .
yanı gunluk rutın dıkkat etmenız gereken hıjyene dıkkat eder guzel beslenır ınsanlarla şapur şupur olunmazsa sıkıntı yok, koronaya gelene kadar 39823938 cesıt vırus var hepsınden cekının
Bence yurt dışı uçuşları iptal edilmeliydi
Adam Avrupa’dan gelmiş
O geldiği uçaktaki yolculara da bulaştırdı görevlilere falan
Tek bir vaka olduğunu düşünmüyorum
Evet haklısınız ama bu tip durumlarda bence yapılmalıVakaların kontrol edilemediği ülkelerden uçuşların durdurulması gerekiyor ama tüm ülkelere kapıları çok değil yalnızca 1 gün kapatırsak ne ekonomi kalır ne de oluşacak kaosu durdurabilirsiniz. Virüsten daha tehlikeli bir ortam oluşur. Tamamen dışa bağımlı ülkelerde bu dediğiniz imkansız.
İstanbul'da misiniz.Kızlar biraz önce markete gittim. Kasiyer millet deli gibi kolanya dezenfektan çamasir suyu aliyor dedi. Allah yardimcimiz olsun.
CIRILLA,Ben otobusten iner inmez ellerini silen yikayan bir insan degildim yemek yemeyeceksem, yerlere filan da otururdum, oyle oraya buraya dokunmayayim olaylarina hiç dikkat etmezdim ve ben kışı hastaliksiz geciririm hatta eşim hasta olsa bile beni etkilemez, grip olmuş insan degilim yillardir.Ama korkuyorum simdi. Ben bile kolonya surunmeye basladim bugun
:)Ben otobusten iner inmez ellerini silen yikayan bir insan degildim yemek yemeyeceksem, yerlere filan da otururdum, oyle oraya buraya dokunmayayim olaylarina hiç dikkat etmezdim ve ben kışı hastaliksiz geciririm hatta eşim hasta olsa bile beni etkilemez, grip olmuş insan degilim yillardir.Ama korkuyorum simdi. Ben bile kolonya surunmeye basladim bugun
CIRILLA,
endişe edebilirsiniz ama panik yapmayın, kronik bir hastalığınız var mı? Sanmıyorum, sağlıklı ve genç birisiniz, kişisel hijyene dikkat ederseniz bulaşsa bile soğuk algınlığı kadar bir etkiyle atlatırsınız.
İnsanların kolonyaları bile stoklaması:)
2012'de de dünyanın sonu gelecek kehaneti yüzünden marketlerde hiçbir şey kalmamıştı :)) Henüz dünyaya bir şey olmayacak, bizlere de olmayacak, dikkatli olalım yeterli, bu virüste geçip gidecek.