Coronasavar

Yeni bir sinir bozucu konu buldum. Ilk sayfadaki yorum söyle

"Kira yoksa niye gecinemesin 3000 az parami "

Evet 3bin lira o slogan gibi, harca harca bitmez. Türkiyede yasamiyorum ve ben bile biliyorum o meblag ile yasanilmayacagini

Ben merak ediyorum milletin az dediği para ne acaba?

Ben merak ediyorum milletin az dediği para ne acaba?

Asgari ücret ile geçinenler örnek olarak veriliyor

Baska biride diyor, biz çift olarak 4bin ile 6bin arasi kazaniyoruz, rahat geçiniyoruz diye. OESO verilerine göre, niye okudugunu anlayamamakta ögrencilerin zorlandigini, bu konu gösteriyor

Yeni bir sinir bozucu konu buldum. Ilk sayfadaki yorum söyle

"Kira yoksa niye gecinemesin 3000 az parami "

Evet 3bin lira o slogan gibi, harca harca bitmez. Türkiyede yasamiyorum ve ben bile biliyorum o meblag ile yasanilmayacagini
Çocuk yoksa bir yetişkin kirasız 3.000e geçinir. Çok rahat yaşamaz tabii ama geçinir.

Hemen dedikodumu yapmışsınız pis pis. Kocama 33 yıllık birikmiş erkek nefretimi kusuyordum. "çekin elinizi, dilinizi üstümden. 27 yıl babam olacak çüklünün emirlerini dinledim, 6 yıldır seni dinliyorum. Beni cin atına bindirme, kpss ye girer atanır seni de boşar, babamı da hayatımdan silerim. Beni azıcık tanıdıysan yapacağımı bilirsin. İnsan ol otur, çocuk aile ortamında büyüsün. Yettiniz artık. Elaleme de, namusuna da, kadınlığa da, anneliğe de sıçarım. Bunca yıl herkes için yaşadım, bundan sonra kimse için yaşamaya niyetim yok. Adam olduğun kadar kadın olurum, insan olduğun kadar insanlık görürsün. Ne yapacaksın babama mı şikayet edeceksin, buyur telefon orada. Hepinizi silerim anladın mı? 27 yıl sustum babama, dedim sen babam gibi değilsin insansın, yobaz sığ değilsin evlendim seninle. Babamdan beter çıktın. Ancak o 27 yıl Susan ürkek kız yok artık. Yemin ederim hepinizi yakarım bak" dedim. Daha bir sürü şey söyledim.

Tamam sakin ol, tamam delirme dedi. İçinde taşan bir öfke var. Tamam bu öfkenin tek sebebi kocam olacak adam değil. İnsan doğduğundan itibaren baskılanmaya, elalem korkusu ile yaşamaya, aman ağzımızın tadı bozulmasın diye kendinden vazgeçmeye alışınca daha da sabrı kalmıyor hiçbir pipiliye. Günlerdir kendimi sorguluyorum ben kimim ne istiyorum diye. 33 yaşına gelmiş koca kadın kimlik kargaşası yaşıyor bir ergen gibi. Aha patladım sonunda. Bir saat konuştum aralıksız. En nihayetinde benim artık kendimden vazgeçmeye niyetim yok. Ben buyum arkadaşım ya olduğum gibi kabul edersin ya da beni boşar gider gıkı çıkmayan sana yedi yirmi dört hamur işi yapan bir kadınla evlenirsin. Ben bu kadarım. He ısrarla olmadığım birine dönüşmemi istiyorsan sen önce kendin mükemmel ol. Kaslı ol, zengin ol, anlayışlı ol, babalık yap, yatakta mükemmel ol. Ne oldu canın mı acıdı? Ağır mı geldi söylediklerim? Demek ki sen mükemmel olduğun için susmuyormuşum. Yine diyorum ne kadar adamsan o kadar kadınluk görüyorsun. Elinizi dilinizi çekin üzerimden. Ne Allahsınız, ne de benim sahibim. Yeter artık.

Dedim. Konuştum, durmadan konuştum. Şu an hafiflemiş hissediyorum kendimi.

Çocuk yoksa bir yetişkin kirasız 3.000e geçinir. Çok rahat yaşamaz tabii ama geçinir.

Ama söz konusu 2 yetiskin ve istanbul gibi bir yer. Hele su belirsiz zamanda, gida fiyatlarin firladigi felan. Türkiyeye gittigimde bende gida fiyatlarina sok olmustum. 2-3 birsey aldik, 200 lira verdik kassada. Neyse, yine konuyu fazla siyasete getirmeyelim..

Sürtünecek baska seyler varken, duvarlar niye?

Evde tekim, pc oyunu saatim geldi.

Normal zamanda bu saat oğlanın uykudan uyandığı saatti, yemeğini yerdi ben oyun oynardım, yanımda sohbet ederek beni izlerdi kuzum. "Anne süper atladın, bu bulmacayı çözemedik acaba kapı nerede" falan fıstık. Özledim keratayı.

Alkışlıyorum çok haklısın da
ne yaptı da birden patladın
Ya da yılların vermiş olduğu bir şey

Alkışlıyorum çok haklısın da
ne yaptı da birden patladın
Ya da yılların vermiş olduğu bir şey

Yılların birikmişliği aslında ama evdeyiz ya hep, sürekli bir eleştirme bir beğenmeme hali. Tamam sıkıntıdan bana sarıyor anladım da benim bünyenin o kısmı dolu arkadaş. Benim eleştirilmeye, biçimlendirilmeye anlayışım yok. Doluyum o konuda. Oradan gelmesin, gelirse sıçarım bugün olduğu gibi. Kibir diyorlar buna ama değil.

İnşallah adrese teslim olmuştur da kendini bi görür senin Baba Vanga da. Ama moralini bozmak istemem, bu öfke patlamaları da sıradanlaşırsa iyice psikolojini bitirirsin gülüm. Olmuyorsa, yaramıyorsa yap o dediğini, kpssye gir çalış, atan. Peşinden gelen gelsin. Çocuğunun yuvası sensin, bir çocuğun en sağlam yuvası annesidir ve senin sağlıklı bir psikolojide olman en önemlisi. Anlayacak, görecek bunları oğlun. Ne babasına bilensin düşman olsun, ne aranızda savrulsun. İyi olacaksa değerlendir cin atını canım benim, oğlun hissediyor. İçini de karartma lütfen.

Tabiki özlersin. Bende kizimi annemlerde biraktigimda ilk uyumanin, hiçbir is yapmanin keyfine variyorum. Sonra 3.gün özleme olayi basliyor ama :)

Ha ama biraz kizim konusunda manyak oldugumdan dolayi ilk günden itibaren ariyorum annemi, bu kiz ne yedi ne yapti diye. Sonra annem bikinca bana temiz bir firça atinca "sanki biz kiza bakmayi bilmiyoruz, bu ne hep rapor, rahat ol" felan diye aramalari seyreklestiriyorum.

Ya bir şey sorucam haddimi aştıysam özür dilerim
Cidden bu adamı seviyor musun yoksa çocugunun hatrına mı?

cidden atanıp çalışsan mesela
Kendin için iyi olacagını dusundugun bir şey yapsan
Bu tarz öfke patlamalarıyla başladı benim annamler de

keşke diyorum kendisi için bir şey yapsaymış

Yapacğsım bunu ciddi ciddi düşündüm bugün. Her ne kadar eşim anlamadığım bir şekilde asla istemiyor olsa da atanmamı, ona sormayacağım. Kendisine de söyledim. Yanımda olmak istersen ne ala, karşı çıkarsan yolları ayırırız. İlk yapacağın şey seninle aynı fikirde olan babama söylemen, ondan destek alman olacak ama artık hiçbiriniz umurumda değilsiniz. Ya benim yanımda olursun ya da hayatımdan çıkarsın. Dedim. "tamam sen git sınava kazan da bakarız" diyor. Kazanamayacağımı düşünüyor çünkü.

Ama önemli olan bu tavirda istikrar göstermek idrakçim. Bdv'den bildigim kadari ile arada böyle atar yapiyorsun çünkü hakli olarak bikiyorsun. Ancak önemli olan arada lafini vurdun gol degil, davranislarin ilede göstermen.

Yani evi mok götürsün, o yapsin. Oglan ister 5 saat tablet önüne konulsun, umursama, mecburen onda olsun. Yemek yapma, o yapsin gibi gibi. Ve bunda istikrar sergile. Tezgaha dayanamayan sen, bunlar senin için çok zor seylerdir eminim.

Ancak kisir döngü olmamasi için, gerçek seni rahatlatacak bir düzeni oturtmak için cidden bir aksyona geçmen lazim. Yoksa dediklerinde %100 degil, %500 haklisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…