- 18 Ekim 2018
- 7.901
- 32.722
- 548
valla ben bulamadım. emlak vergisi ödenecek ama üzerinde mülk de gözükmüyor borç da gözükmüyorTam olarak ne ödeyeceksiniz bilmiyorum ama çoğu borç ödeniyor.
anlamadım bu işten
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
valla ben bulamadım. emlak vergisi ödenecek ama üzerinde mülk de gözükmüyor borç da gözükmüyorTam olarak ne ödeyeceksiniz bilmiyorum ama çoğu borç ödeniyor.
Yeni bir sinir bozucu konu buldum. Ilk sayfadaki yorum söyle
"Kira yoksa niye gecinemesin 3000 az parami "
Evet 3bin lira o slogan gibi, harca harca bitmez. Türkiyede yasamiyorum ve ben bile biliyorum o meblag ile yasanilmayacagini
Kaplara bağlamadı, umarım başka yerlere de başlamamıştır.Obsesif yeni gelin sendromu. Kapların hepsine tek tek kurdele bağlamadığına şükür kardeş.
Ben merak ediyorum milletin az dediği para ne acaba?
Çocuk yoksa bir yetişkin kirasız 3.000e geçinir. Çok rahat yaşamaz tabii ama geçinir.Yeni bir sinir bozucu konu buldum. Ilk sayfadaki yorum söyle
"Kira yoksa niye gecinemesin 3000 az parami "
Evet 3bin lira o slogan gibi, harca harca bitmez. Türkiyede yasamiyorum ve ben bile biliyorum o meblag ile yasanilmayacagini
Kaplara bağlamadı, umarım başka yerlere de başlamamıştır.
Sıkıntıdan duvarlara sürtünücem yav.
Çocuk yoksa bir yetişkin kirasız 3.000e geçinir. Çok rahat yaşamaz tabii ama geçinir.
Çocuk yoksa bir yetişkin kirasız 3.000e geçinir. Çok rahat yaşamaz tabii ama geçinir.
Sürtünecek baska seyler varken, duvarlar niye?
ben geçiniyorum ama standartlarımı düşürerek yetmiyor paraaaaÇocuk yoksa bir yetişkin kirasız 3.000e geçinir. Çok rahat yaşamaz tabii ama geçinir.
Alkışlıyorum çok haklısın daHemen dedikodumu yapmışsınız pis pis. Kocama 33 yıllık birikmiş erkek nefretimi kusuyordum. "çekin elinizi, dilinizi üstümden. 27 yıl babam olacak çüklünün emirlerini dinledim, 6 yıldır seni dinliyorum. Beni cin atına bindirme, kpss ye girer atanır seni de boşar, babamı da hayatımdan silerim. Beni azıcık tanıdıysan yapacağımı bilirsin. İnsan ol otur, çocuk aile ortamında büyüsün. Yettiniz artık. Elaleme de, namusuna da, kadınlığa da, anneliğe de sıçarım. Bunca yıl herkes için yaşadım, bundan sonra kimse için yaşamaya niyetim yok. Adam olduğun kadar kadın olurum, insan olduğun kadar insanlık görürsün. Ne yapacaksın babama mı şikayet edeceksin, buyur telefon orada. Hepinizi silerim anladın mı? 27 yıl sustum babama, dedim sen babam gibi değilsin insansın, yobaz sığ değilsin evlendim seninle. Babamdan beter çıktın. Ancak o 27 yıl Susan ürkek kız yok artık. Yemin ederim hepinizi yakarım bak" dedim. Daha bir sürü şey söyledim.
Tamam sakin ol, tamam delirme dedi. İçinde taşan bir öfke var. Tamam bu öfkenin tek sebebi kocam olacak adam değil. İnsan doğduğundan itibaren baskılanmaya, elalem korkusu ile yaşamaya, aman ağzımızın tadı bozulmasın diye kendinden vazgeçmeye alışınca daha da sabrı kalmıyor hiçbir pipiliye. Günlerdir kendimi sorguluyorum ben kimim ne istiyorum diye. 33 yaşına gelmiş koca kadın kimlik kargaşası yaşıyor bir ergen gibi. Aha patladım sonunda. Bir saat konuştum aralıksız. En nihayetinde benim artık kendimden vazgeçmeye niyetim yok. Ben buyum arkadaşım ya olduğum gibi kabul edersin ya da beni boşar gider gıkı çıkmayan sana yedi yirmi dört hamur işi yapan bir kadınla evlenirsin. Ben bu kadarım. He ısrarla olmadığım birine dönüşmemi istiyorsan sen önce kendin mükemmel ol. Kaslı ol, zengin ol, anlayışlı ol, babalık yap, yatakta mükemmel ol. Ne oldu canın mı acıdı? Ağır mı geldi söylediklerim? Demek ki sen mükemmel olduğun için susmuyormuşum. Yine diyorum ne kadar adamsan o kadar kadınluk görüyorsun. Elinizi dilinizi çekin üzerimden. Ne Allahsınız, ne de benim sahibim. Yeter artık.
Dedim. Konuştum, durmadan konuştum. Şu an hafiflemiş hissediyorum kendimi.
Alkışlıyorum çok haklısın da
ne yaptı da birden patladın
Ya da yılların vermiş olduğu bir şey
Hemen dedikodumu yapmışsınız pis pis. Kocama 33 yıllık birikmiş erkek nefretimi kusuyordum. "çekin elinizi, dilinizi üstümden. 27 yıl babam olacak çüklünün emirlerini dinledim, 6 yıldır seni dinliyorum. Beni cin atına bindirme, kpss ye girer atanır seni de boşar, babamı da hayatımdan silerim. Beni azıcık tanıdıysan yapacağımı bilirsin. İnsan ol otur, çocuk aile ortamında büyüsün. Yettiniz artık. Elaleme de, namusuna da, kadınlığa da, anneliğe de sıçarım. Bunca yıl herkes için yaşadım, bundan sonra kimse için yaşamaya niyetim yok. Adam olduğun kadar kadın olurum, insan olduğun kadar insanlık görürsün. Ne yapacaksın babama mı şikayet edeceksin, buyur telefon orada. Hepinizi silerim anladın mı? 27 yıl sustum babama, dedim sen babam gibi değilsin insansın, yobaz sığ değilsin evlendim seninle. Babamdan beter çıktın. Ancak o 27 yıl Susan ürkek kız yok artık. Yemin ederim hepinizi yakarım bak" dedim. Daha bir sürü şey söyledim.
Tamam sakin ol, tamam delirme dedi. İçinde taşan bir öfke var. Tamam bu öfkenin tek sebebi kocam olacak adam değil. İnsan doğduğundan itibaren baskılanmaya, elalem korkusu ile yaşamaya, aman ağzımızın tadı bozulmasın diye kendinden vazgeçmeye alışınca daha da sabrı kalmıyor hiçbir pipiliye. Günlerdir kendimi sorguluyorum ben kimim ne istiyorum diye. 33 yaşına gelmiş koca kadın kimlik kargaşası yaşıyor bir ergen gibi. Aha patladım sonunda. Bir saat konuştum aralıksız. En nihayetinde benim artık kendimden vazgeçmeye niyetim yok. Ben buyum arkadaşım ya olduğum gibi kabul edersin ya da beni boşar gider gıkı çıkmayan sana yedi yirmi dört hamur işi yapan bir kadınla evlenirsin. Ben bu kadarım. He ısrarla olmadığım birine dönüşmemi istiyorsan sen önce kendin mükemmel ol. Kaslı ol, zengin ol, anlayışlı ol, babalık yap, yatakta mükemmel ol. Ne oldu canın mı acıdı? Ağır mı geldi söylediklerim? Demek ki sen mükemmel olduğun için susmuyormuşum. Yine diyorum ne kadar adamsan o kadar kadınluk görüyorsun. Elinizi dilinizi çekin üzerimden. Ne Allahsınız, ne de benim sahibim. Yeter artık.
Dedim. Konuştum, durmadan konuştum. Şu an hafiflemiş hissediyorum kendimi.
Evde tekim, pc oyunu saatim geldi.
Normal zamanda bu saat oğlanın uykudan uyandığı saatti, yemeğini yerdi ben oyun oynardım, yanımda sohbet ederek beni izlerdi kuzum. "Anne süper atladın, bu bulmacayı çözemedik acaba kapı nerede" falan fıstık. Özledim keratayı.
Ya bir şey sorucam haddimi aştıysam özür dilerimYılların birikmişliği aslında ama evdeyiz ya hep, sürekli bir eleştirme bir beğenmeme hali. Tamam sıkıntıdan bana sarıyor anladım da benim bünyenin o kısmı dolu arkadaş. Benim eleştirilmeye, biçimlendirilmeye anlayışım yok. Doluyum o konuda. Oradan gelmesin, gelirse sıçarım bugün olduğu gibi. Kibir diyorlar buna ama değil.
İnşallah adrese teslim olmuştur da kendini bi görür senin Baba Vanga da. Ama moralini bozmak istemem, bu öfke patlamaları da sıradanlaşırsa iyice psikolojini bitirirsin gülüm. Olmuyorsa, yaramıyorsa yap o dediğini, kpssye gir çalış, atan. Peşinden gelen gelsin. Çocuğunun yuvası sensin, bir çocuğun en sağlam yuvası annesidir ve senin sağlıklı bir psikolojide olman en önemlisi. Anlayacak, görecek bunları oğlun. Ne babasına bilensin düşman olsun, ne aranızda savrulsun. İyi olacaksa değerlendir cin atını canım benim, oğlun hissediyor. İçini de karartma lütfen.
Yılların birikmişliği aslında ama evdeyiz ya hep, sürekli bir eleştirme bir beğenmeme hali. Tamam sıkıntıdan bana sarıyor anladım da benim bünyenin o kısmı dolu arkadaş. Benim eleştirilmeye, biçimlendirilmeye anlayışım yok. Doluyum o konuda. Oradan gelmesin, gelirse sıçarım bugün olduğu gibi. Kibir diyorlar buna ama değil.