Yaa yerimmm yap kızzzYapacğsım bunu ciddi ciddi düşündüm bugün. Her ne kadar eşim anlamadığım bir şekilde asla istemiyor olsa da atanmamı, ona sormayacağım. Kendisine de söyledim. Yanımda olmak istersen ne ala, karşı çıkarsan yolları ayırırız. İlk yapacağın şey seninle aynı fikirde olan babama söylemen, ondan destek alman olacak ama artık hiçbiriniz umurumda değilsiniz. Ya benim yanımda olursun ya da hayatımdan çıkarsın. Dedim. "tamam sen git sınava kazan da bakarız" diyor. Kazanamayacağımı düşünüyor çünkü.
Ya bir şey sorucam haddimi aştıysam özür dilerim
Cidden bu adamı seviyor musun yoksa çocugunun hatrına mı?
cidden atanıp çalışsan mesela
Kendin için iyi olacagını dusundugun bir şey yapsan
Bu tarz öfke patlamalarıyla başladı benim annamler de
keşke diyorum kendisi için bir şey yapsaymış
Abartıyorlar ya inanma. Anamın aldığı üç tane tapıra laf ediyorlar.Obsesif yeni gelin sendromu. Kapların hepsine tek tek kurdele bağlamadığına şükür kardeş.
Yapacğsım bunu ciddi ciddi düşündüm bugün. Her ne kadar eşim anlamadığım bir şekilde asla istemiyor olsa da atanmamı, ona sormayacağım. Kendisine de söyledim. Yanımda olmak istersen ne ala, karşı çıkarsan yolları ayırırız. İlk yapacağın şey seninle aynı fikirde olan babama söylemen, ondan destek alman olacak ama artık hiçbiriniz umurumda değilsiniz. Ya benim yanımda olursun ya da hayatımdan çıkarsın. Dedim. "tamam sen git sınava kazan da bakarız" diyor. Kazanamayacağımı düşünüyor çünkü.
Ama önemli olan bu tavirda istikrar göstermek idrakçim. Bdv'den bildigim kadari ile arada böyle atar yapiyorsun çünkü hakli olarak bikiyorsun. Ancak önemli olan arada lafini vurdun gol degil, davranislarin ilede göstermen.
Yani evi mok götürsün, o yapsin. Oglan ister 5 saat tablet önüne konulsun, umursama, mecburen onda olsun. Yemek yapma, o yapsin gibi gibi. Ve bunda istikrar sergile. Tezgaha dayanamayan sen, bunlar senin için çok zor seylerdir eminim.
Ancak kisir döngü olmamasi için, gerçek seni rahatlatacak bir düzeni oturtmak için cidden bir aksyona geçmen lazim. Yoksa dediklerinde %100 degil, %500 haklisin.
KatılıyorumZaten kızlar benim diyebileceğim, aklıma gelen her şeyi söylemiş idrak.
Anne babası 6 yaşındayken ayrılan biri olarak benim ekleyeceğim tek şey, annemi mutlu, huzurlu görmenin çocuk olarak benim için en değerli şey olduğu. Birlikte olup mutsuz olacaklarına, ikisi de ayrı ayrı mutlu oldu. O nedenle kendin için değilse bile çocuğun için kendini koru
Bir amacın olursa canın da tazelenir. Bu söyleyeceğimi yanlış anlamayacağını biliyorum evlatlarımız hepimizin canı vazgeçilmezi ama insan faktörü apayrı bir şey. Şu dünyada kendini ne zaman bir insana tam manasıyla bağlamadan bir şeylerin izinde devam edersin, o zaman huzura erişirsin. Benim bu evde bir odam var mesela, ayrı, yatakodamızdan ayrı sadece bana ait şeylerle dolu olan bir oda. Bu olmazsa huzurum olmaz, beni meşgul eden çocuğum ve saçma ev işleri harici kendimi yaşayacağım bir alanım olmazsa deliririm. Bunu her insan yaşar. Sen de yaşıyorsun, engellenmiş ve harcanmış hissediyorsun. Bu yüzden geç değilken, kendin için başla. Dönüp arkada kalanları da irdeleme, gelmek isteyen sana yetişir. Çocuğun yarın öbür gün daha gururlanır "Annem kazandı, yaptı" der. Aksine "Kendini evin içinde temizliğe gömüp ışığını söndürdü, benim için" diye kendini suçlamaz. Bu duyguyu evlada yüklemek esasen en ağırı.
"Resmi bıraktım, odayı misafir odası yaptım çünkü kendim yok oldum, siz yaşayın" gibi esasen çocuğumun benden istemediği bir fedakarlığı, onun için gerekmiş gibi boynuna yüklemekten sakınırım. Bunu gördüm ben annemde ve gereksiz fedakarlıklar bir süre sonra feryat oluyor, çocuk işittiyor, işittikçe ya normalleştirip kulak tıkamayı öğreniyor, ya da "Benim müsebbibi" diye ana bağımlılığına kayıp saçma bir hale giriyor.
Kendin için başla gülüm, değişkenleri sen değişerek oynatabilirsin. Kendini önce hayata kalıcı bir şeyle bağla, çocuğun açtığın yoldan gelecek, eşin de gelirse anlarsa ne ala, gelmezse zaten yokmuş dersin.
Anacım mevzu ev işi bilmem ne değil ki, bunlardan ibaret değil en azından. Ben aşırı verici bir tipim, sorumluluktan kaçmam şikayet de etmem zaten. Ancak ben yapabileceğim kadarını yapıp buna rağmen "kişiliğin de değişsin, daha çok kadın ol, daha çok anne ol, daha çok daha çok" tepkisi ile karşılaşıyor isem orada sıkıntı var işte. Bugün kendisine de söyledim. Bak ben saçma sapan şeylere takılmam. Dolma da sararım, baklava da açarım. Bunlar benim insanlığımdan götürmez, beni daha az entelektüel, daha az gelişmiş yapmaz. Bunlara takılmam bile. Benim tek derdim insanlık ya. Beni bir gör idrak kim ben ondan ne bekliyorum, o neyden ne kadar fedakarlık ediyor. Nelere katlanıyor bir gör ya çok şey istemiyorum dedim. Böyle patlamalarda genelde anlar, bir süre insan olur. Ama bir süre işte. Sonra yine sar başa.
İstikrar evet önemli. Umarım bu sefer olur, en olmadı sonrası delilik zaten.
Zaten kızlar benim diyebileceğim, aklıma gelen her şeyi söylemiş idrak.
Anne babası 6 yaşındayken ayrılan biri olarak benim ekleyeceğim tek şey, annemi mutlu, huzurlu görmenin çocuk olarak benim için en değerli şey olduğu. Birlikte olup mutsuz olacaklarına, ikisi de ayrı ayrı mutlu oldu. O nedenle kendin için değilse bile çocuğun için kendini koru
Ben boşan demiyorum ama annem 50 yaşın üstünde bana dedıgı tek şeyLyanna gönlüm boşanmak istemiyor. Çünkü imkansız değil değişmemiz. Aldatma, şiddet, geri dönüşü olmayan bir hata olmadı. Çok yıprandık, çok çabuk tükettik her şeyi ama bu noktada bir anne olarak "evladımın anne ve babasıyla birlikte büyümesi için elimden gelen her şeyi yaptım" diyebilmek önemli benim için. He şu var, oğlum için elimden gelen her şeyi yaparken kendim için de bir şeyler yaptım ve çatışma sebebimiz bu oldu diyeceksem o vakit ayrılırız. Çünkü ben olmaktan vazgeçince ne sevgi ne huzur kalıyor ortada. Şimdiden plan yapıp kendimi doldurmayacağım ama kpss olacak. Deneyeceğim en azından denemedim demeyeceğim.
O kadar haklısın ki. Benim sorunum, herhangi bir girişimi bütün olarak ele almam. Parça olacaksa hiç olmasın kafasında olmam. Mesela şu an evdeyim, çocuğa bakıyorum ha da işsizim her neyse. Bu oldu ya, tamam ben yokum demektir o zaman anne olayım o zaman ev hanımı olayım. Ama dediğin gibi bir odam olsa ki boşta bir oda var aslında. Çocuğu oyuncaklarını doldurduğum. Bu bile iyi gelecek, bu bile ben olmamı sağlayacak. Ama bütünü istediğim gibi değilse parça için çaba sarf etmiyorum. Halbuki parçalar birleşince bütünde ben olacağım belki.
Aha verdim eline tableti çocuğun yayıldım ben de. Bugünden itibaren başladım. Tabletten ölmez.
hayatımda gördüğüm tek canlı ve içini dışını bildiğim düzgün evlilik anne babama ait.Ve Vander'e yazdigin seye katilmiyorum. Iyi bir evlilikte halen ask olmali. Bir tutku olmali. Iyi bir evlilik sirket degildir. Artik neyi kabul ettigine bagli. Istesem esim ile sadece ev arkadasi olarak geçinebilirim (ki her zaman degil, halen küslük, bos yere tartisma gibi huylari var adamin). Ama ben istemiyorum. Ben özlenilmek istiyorum, sevilmek istiyorum. Görülmek istiyorum. Bunlar için evet bosaniyorum.
Yok ben boşan diye demedim zaten. Sadece insanın annesini mutlu görmesi, kalan birçok şeyi önemsiz kılıyor onu demek istedim. Çok iyi bir ev hanımı, çok iyi bir eş olmak, çok mükemmel anne olmak zorunda değilsin, sen mutlu, rahat, keyifli olursan eksik kalan kısımlar zaten göze batmaz onu demek istedim.Lyanna gönlüm boşanmak istemiyor. Çünkü imkansız değil değişmemiz. Aldatma, şiddet, geri dönüşü olmayan bir hata olmadı. Çok yıprandık, çok çabuk tükettik her şeyi ama bu noktada bir anne olarak "evladımın anne ve babasıyla birlikte büyümesi için elimden gelen her şeyi yaptım" diyebilmek önemli benim için. He şu var, oğlum için elimden gelen her şeyi yaparken kendim için de bir şeyler yaptım ve çatışma sebebimiz bu oldu diyeceksem o vakit ayrılırız. Çünkü ben olmaktan vazgeçince ne sevgi ne huzur kalıyor ortada. Şimdiden plan yapıp kendimi doldurmayacağım ama kpss olacak. Deneyeceğim en azından denemedim demeyeceğim.
Sonrasi delilik degil, bosanma idrakçim. Bosanma dünyanin sonuda degil.
Yani tamam herseye hakim degilim, anlatmadiklarin çok sey var da surdan bile anliyorum adamin sana saygisi olmadigi. Daha fazla daha fazla istedigi seyler, ihtiyaç oldugu seyler degil. Seni ezmek için öyle diyor. Sana saygisi olmayan bir adamin, sevgiside yoktur.
Bunlar çok sert cümleler biliyorum fakat bence durum biraz böyle. Ve bunu sende yeni fark etmeye basliyorsun. Sen verdikçe tabiki alir. Sorun verici olmakta degil, alici olmaktada degil.
Bende sevgisizlikten bosaniyorum. Görülmemek nedir bilirim. Ne kadar aci bir his oldugunu biliyorum. Insaniz, yeri geliyor takdir istiyoruz. Yeri geliyor kafamizdan oksama "çok güzel oldu bu" duymak istiyoruz. Yeri geliyor "sen dur, çok yaptin zaten, biraz ben yapim" duymayi istiyoruz.
Ve esim bunlari az çok yapiyordu (daha farkli defolari var). Bunlarin hiç yapilmadigi, yada sadece bir atar sonrasi yapildigi düsüncesi çok üzücü.
Ve Vander'e yazdigin seye katilmiyorum. Iyi bir evlilikte halen ask olmali. Bir tutku olmali. Iyi bir evlilik sirket degildir. Artik neyi kabul ettigine bagli. Istesem esim ile sadece ev arkadasi olarak geçinebilirim (ki her zaman degil, halen küslük, bos yere tartisma gibi huylari var adamin). Ama ben istemiyorum. Ben özlenilmek istiyorum, sevilmek istiyorum. Görülmek istiyorum. Bunlar için evet bosaniyorum.
Cünkü simdi baze seyleri alttan alabilirim diyelim kizim için. Ama 10 yil sonra artik sabrim iyicene tasir. Ev hir gür olur ve kizimin zihninde evlilik yada ask bambaska bir yer alir. Ben ise bosansam bile yeni bir hayat daha zor kurarim, yasimdan dolayi.
Bazen insan kendini seçmeli. Bundan korkulmamali. Kendini seçmek seni kötü anne yapmaz, hatta tam tersi, daha iyi anne yapar diye düsünüyorum.
Idrakyollariiltihabi bak tablet için çok güzel oyunlar var; mental up oyunları çocuklar için gayet geliştirici.
Onları yükle. Hot wheels oyunu var bir de seni bile sarar, oğlanla sırayla oynuyoruz o oyunu tablette.
Geniş ol biraz, inan oğluşunun hırçınlığı, senin peşinden ayrılmaması da geçecek. Sen rahatladıkça geçecek.
hayatımda gördüğüm tek canlı ve içini dışını bildiğim düzgün evlilik anne babama ait.
bu yüzden bir gün evlenirsem ne istediğimi biliyorum.
37 sene geçmesine rağmen hala birbirlerine aşıklar, flörtleşirler, kahve dateleri olur, konuşmadan anlaşırlar,
tartıştıklarında sırası gelen alttan alır ve en gıcık olduğum nokta bize karşı gerçekten bölünmez bir takımdırlar
annem hep der siz gidersiniz baban kalır
biz izin verdiğimiz müddetçe babam hala anneme serenatlar yapar annem utanır falanIste istedigim evlilik! Elbette ilk bastaki sapsallik, kelebekler felan kalmiyor. Ama bir ask olmali. Birbirine baglilik, bir ihtiyaç olmali. Böyle evlilikler, senin gösterdigin gibi cidden varlar. Istisnada degiller. Sadece kendimize verdigimiz degere bagli. Ne kadar çabuk pes ettigimize bagli.
Daniel Sloss diye bir komedyen var ve hayati bir puzzle'e benzetir. Ve ask olan yerde biz çok zaman aslinda parçasi o degilken, yine sikistirip, ittiriyoruz oraya koyuyoruz. Yalniz kalma korkusundan, bilinçsizlikten yada kendimize verdigimiz az degerden. Kendine sadece %20 deger verirsen, sonra biri gelip %40 deger verirse "vaaay be ne kaa deger veriyor" dersiniz, ki halbuki o kisi sana %100 hatta %110 deger vermesi gerekiyor diye anlatiyor.
Netflixte var showu, adi "jigsaw". Kendisi çok daha güzel anlatiyor. Hatta ona baktiktan sonra ilk o zaman bosanmak aklima gelmisti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?