M I N E R V A
İzaha gerek yok, gördünüz yürüdüm çıktım. 🚶🏻♀️
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.650
Ben de böyle düşünenlerdenim. Özellikle okul çağı çocukları virüs gerçeğinden ne kadar uzak tutarsak yeni normal dediğimiz bu süreci alışkanlık haline getirmeleri de o kadar zorlaşıyor. Evde oturup virüsün varlığından haberdar olmakla, dışarı çıktığında önlem almayı deneyimlemek aynı şey değil. Biz ilk çıktığımızda, dışarı çıktığımızda şöyle şöyle yapmamız gerekiyor demekle, dışarıda bunu yapma becerisini kazanmanın aynı şey olmadığını farkına vardım.Kızım 4,5 yaşında. Bizim kreş de telafi eğitimi sebebiyle ağustosta açılacak, asıl dönem eylülde başlıyor. Şimdilik ağustosta göndermeyi düşünmüyorum. İkinci dalga gelecek mi, ülkede vaka saysı artacak mı sorularının cevabı da eylüldeki duruma açıklık getirecek kafamda, getirmeyebilir de. Ama vaka sayısında bir patlama olmazsa eylülde göndermeyi planlıyorum.
Corona tamamen ortadan kalkmadan göndermemek bayağı ütopik... Bu virüsün yeryüzünden tamamen silinmesi için uzun yıllar geçmesi gerekiyor. Ülkede vaka sayısının sıfırlanması da öyle uzun zaman alacak. Bunu beklersek çocuklarımızı koruyalım derken başka türlü zararlar verebiliriz. İki ucu şeyli değnek dedikleri bu sanırım. Kızım maske, hijyen kurallarına büyük ölçüde alıştı. Okulla kayıt için görüştüm, onlar da alacakları önlemleri anlattılar, güvenilir buldum. %100 bir koruma sağlanamaz tabi ama bir yerden hayata karışmaya da başlamamız lazım. =( Ay çok dertliyim aslında ya.
Güzel söylüyorsunuz ,ben de bir anne olarak cok tedirginim ki cocugum büyük olmasina ragmen.Peki siz ögretmenim demişsiniz ,siz göreve başlamayacak mısınız? Yani eve cocuklariniza mikrop tasima ihtimaliniz doguyor böylelikle.Ya da siz calisirken cocuklarinizi baskalari bakacak da siz görmeyecek misiniz? Bu nasil olucak ?Öğretmen olduğumu belirterek başlayayım.
Eğitimin sağlıktan önemli olduğunu düşünmüyorum.
Bu nedenle korona tamamen ortadan kalkana kadar biri 3.sınıf diğeri 7.sınıf olan çocuklarımı okula göndermeyi düşünmüyorum.
Eşimle bu konuda hemfikiriz.
Gerekirse yıl tekrarı yapmalarını bile göze aldık.
Cocugu okula gondermemek gibi bi hakkı var mı vatandasin? Corona 2 yil bitmezse 2 yil okula mi gondermeyecegiz? Cocugum 3 yasinda. Okula henuz gitmiyor. Gidecek yasta olsa gonderirdim.
Ne kadar degisik bir yorum.. Camilere gelene kadar bir sürü yer var gereksiz, tiyatro yerleri sinemalar barlar vs...??Devlet okullarinin ogrenci sayisini azaltmasi mumkun degil. Yapilan yeni okul,devam eden okul insaati hic gordunuz mu? Ben gormedim de. Ben devletin yerinde olsaydim,tum camiileri saglam sekilde dezenfekte edip okula cevirirdim. Fazla fazla ogretmen atamasi yapardim. Ulkenin tum kaynaklarini egitime aktarirdim. İbadet evde yapilabilir ama egitimin uzun sure evde yapilamayacagini hepimiz gorduk. Ulkede yeteri kadar okul yok ama camii var. Ve bize bu konuda yardimci olabilir bu mekanlar.
Haklısınız. Çocuklarımızı virüsün kollarına atacak değiliz elbette ama fanusta da yaşatamayız ki. Riski sıfırlayamayız ama azaltabiliriz. İşte daha az riskli olduğunu düşündüğümüz ortamlara da yavaş yavaş girmeye başlamak gerekiyor. Virüsün yanında, çocuğumuzun zihin ve sosyal becerilerinin gelişimi de düşünülmesi gereken şeyler. Yetişkin değiller ki bunu göz ardı edelim. Sosyalleşme ihtiyaçları bizden çok daha hayati. Bu o kadar üzüyor ki beni. Hiçbir çocuk şu dönemi hak etmiyordu.Ben de böyle düşünenlerdenim. Özellikle okul çağı çocukları virüs gerçeğinden ne kadar uzak tutarsak yeni normal dediğimiz bu süreci alışkanlık haline getirmeleri de o kadar zorlaşıyor. Evde oturup virüsün varlığından haberdar olmakla, dışarı çıktığında önlem almayı deneyimlemek aynı şey değil. Biz ilk çıktığımızda, dışarı çıktığımızda şöyle şöyle yapmamız gerekiyor demekle, dışarıda bunu yapma becerisini kazanmanın aynı şey olmadığını farkına vardım.
Gereksiz mekan dediginiz sinema ve tiyatro mu? Hadi diyelim gereksiz, Her mahallede tiyatro,sinema ve bar var mi sizce? Olsa tamam,devlet odesin sahiplerine parasini alsin diyebilirdim. Bahsettiginiz yerlerin sayisi okuldan daha az ve devlete ait degil. El koyulamaz dolayisiyla. Devlete ait olan ve her mahallede bulunan tek sey camii. Yorumumu dini yorum olarak algilamissiniz ama alakasi yok o yuzden size aciklama yaptim. Yoksa gerek yoktu aslinda aciklamayaNe kadar degisik bir yorum.. Camilere gelene kadar bir sürü yer var gereksiz, tiyatro yerleri sinemalar barlar vs...??
Gereksiz mekan dediginiz sinema ve tiyatro mu? Hadi diyelim gereksiz, Her mahallede tiyatro,sinema ve bar var mi sizce? Olsa tamam,devlet odesin sahiplerine parasini alsin diyebilirdim. Bahsettiginiz yerlerin sayisi okuldan daha az ve devlete ait degil. El koyulamaz dolayisiyla. Devlete ait olan ve her mahallede bulunan tek sey camii. Yorumumu dini yorum olarak algilamissiniz ama alakasi yok o yuzden size aciklama yaptim. Yoksa gerek yoktu aslinda aciklamaya
Ay bi camilerimiz kaldı ya bırakında kalsın..müslüman ülkesi olan türkiyenin meşhurdurrr camileri .. Canım ülkemGereksiz mekan dediginiz sinema ve tiyatro mu? Hadi diyelim gereksiz, Her mahallede tiyatro,sinema ve bar var mi sizce? Olsa tamam,devlet odesin sahiplerine parasini alsin diyebilirdim. Bahsettiginiz yerlerin sayisi okuldan daha az ve devlete ait degil. El koyulamaz dolayisiyla. Devlete ait olan ve her mahallede bulunan tek sey camii. Yorumumu dini yorum olarak algilamissiniz ama alakasi yok o yuzden size aciklama yaptim. Yoksa gerek yoktu aslinda aciklamaya
hocam merhabalar öncelikle çok eşekkür ederim böyle bir konu açtığnıız için.Sevgili hanımlar bildiğiniz gibi 31 Ağustos itibariyle okullar eğitime yeniden başlayacak. Ben de bir öğretmen olarak velilerin ne düşündüğünü merak ettiğim için bu anketi açmaya karar verdim.
Benim de 4 yaşında bir oğlum var. Corona olmasaydı bu sene anaokuluna göndermeyi düşünuyordum ancak bu şartlar altında vazgeçtim.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Çocuğunuzu göndermeyi düşünüyorsanız okulda sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyacağını düşünüyor musunuz?
Elbette. Camiiler sadece ibadet icin kullanilacaktir diye bir kural yok nasilsa, artik gitgide yayginlasiyor cogu camiiye kutuphane yapilabilir,cocuklarimiz guvenle icinde egitim gorebilir. Yapi itibariyle icinde bulundugumuz surece cok uygun birer okul olabilirler,tavanlar yuksek,alanlari genis. Mesafeli sekilde cocuklar oturabilir. Ogretmenin sesini cok rahat duyabilir akustik sayesinde. Wc ihtiyaci icin yetersiz kalirsa seyyar tuvaletler getirilebilir. El yikama sadirvanda cok rahat yapilabilir,en kucuk camiide bile 6 tane musluk var sadirvanda mesela. Koylerde okul yok ama camii var en azindan bir tane. Niye degerlendirilmesin? Onlar da devletin ve bizim paramizla yapildi. Niye kullanmayalim?Camilerde yazları çocuklara zaten dini eğitim veriliyordu bunu tüm seneye ve tüm derslere uyarlayabilirsek bu fikir de değerlendirilebilir
Camii bir yere gitmeyecek ki ,gecici bir sure kullanilsa musluman ulkeye hayirli evlat yetistirilse fena mi olur arkadasim? Yeteri kadar kilise,sinagog,cem evi olsa onlari yapalim okul. Konu camiiler yok olsun degil,bakin onceki yorumlarimda sebeplerini de acikladim,genisligi ve akustigiyle cok rahat kullanilabilecek mekanlar. Arzu ederseniz okuyabilirsiniz. Camiiler yok edilsin degil yani amac.Ay bi camilerimiz kaldı ya bırakında kalsın..müslüman ülkesi olan türkiyenin meşhurdurrr camileri .. Canım ülkem