Degil ayol neden olsun. Din isteyen herkesin icinde yasayabilecegi bir olgu. Benim dusuncem tamamen mekanla alakali. Keske devletimiz zamaninda egitime de dine verdigi degeri verseydi de bol bol okul yapsaydi,atanamayan ogretmenlerin yarasini sarsaydi,siniflar 15 kisi olsaydi biz de rahat rahat okula yollayabilseydik su anda.Bu konuda hassasım.. Yorumunuz dini acıdan degilse sıkıntı yok tabiki
Evet. Derslerin belli bir saati var zaten akşam gene ibadet kaldığı yerden devam edilebilir.. Ama bence buda çözüm degil çok erken açtılar okulları bilemiyorum baska çözümler bulunmalı bence mesela ders saatleri azaltilmali ve tenefüs olmamali wc harici.. 3 saatlik ders yeter mesela 1 gün için. Çocuklar maske uyarisina uyamazlar yoksa tenefüslerde..Camii bir yere gitmeyecek ki ,gecici bir sure kullanilsa musluman ulkeye hayirli evlat yetistirilse fena mi olur arkadasim? Yeteri kadar kilise,sinagog,cem evi olsa onlari yapalim okul. Konu camiiler yok olsun degil,bakin onceki yorumlarimda sebeplerini de acikladim,genisligi ve akustigiyle cok rahat kullanilabilecek mekanlar. Arzu ederseniz okuyabilirsiniz. Camiiler yok edilsin degil yani amac.
Elbette, mekan sorununun yaninda bu sorunlar da var. Alinan onlem de yok, ikili egitimde zaten cogu okul,yine de siniflar en az 30 kisi mesela. Yillarca surecek bir virus tehlikesine karsin dusunulmeyen pek cok ayrinti var.Evet. Derslerin belli bir saati var zaten akşam gene ibadet kaldığı yerden devam edilebilir.. Ama bence buda çözüm degil çok erken açtılar okulları bilemiyorum baska çözümler bulunmalı bence mesela ders saatleri azaltilmali ve tenefüs olmamali wc harici.. 3 saatlik ders yeter mesela 1 gün için. Çocuklar maske uyarisina uyamazlar yoksa tenefüslerde..
Peki siz göreve başladığımız da siz kapıp eve getirirseniz ne olacak ? Sadece meraktan sordum bende öğretmenimÖğretmen olduğumu belirterek başlayayım.
Eğitimin sağlıktan önemli olduğunu düşünmüyorum.
Bu nedenle korona tamamen ortadan kalkana kadar biri 3.sınıf diğeri 7.sınıf olan çocuklarımı okula göndermeyi düşünmüyorum.
Eşimle bu konuda hemfikiriz.
Gerekirse yıl tekrarı yapmalarını bile göze aldık.
Ben Çalışmıyorum cok şükür. Böyle bir dönemde ıyiki diyorum ama çalışmak zorunda olan anneler icin Cok üzülüyorum gerçekten. Ailesi yakinda olmayıp ne yapacağını bilmeyen Cok kisi var. Allah yardımcıları olsun.Kızımı kesinlikle krese yollamayacagim asi bulunmadıkça ve insanlar bu kadar beyinsizce davranirken bu delilik olur.Cocugumu sokakta bulmadım o kendini koruyamaz
Haklısınız,aslında evden birisi ücretsiz izne ayrılsa çocuğa baksa diğeri mümkün oldugunca kendini koruyup ise gitse, Mayıs 2021 e dek disimizi siksak.Bakanimiz bu gidişle en iyi günümüz bu günlerdi diyeceğiz diyorBen Çalışmıyorum cok şükür. Böyle bir dönemde ıyiki diyorum ama çalışmak zorunda olan anneler icin Cok üzülüyorum gerçekten. Ailesi yakinda olmayıp ne yapacağını bilmeyen Cok kisi var. Allah yardımcıları olsun.
Evet. Hafta sonu yasaklari vs de kalktı artık. Sanki bitmiş gibi devam ediliyor. Keske haftada 3 gün yasak olsa. Bu sekilde malesef insanlar takmıyor.. Çogu taşıdığını bile bilmeden atlatiyor ve başkasına da bulaştıriyor. Tabi bitmez bitermiHaklısınız,aslında evden birisi ücretsiz izne ayrılsa çocuğa baksa diğeri mümkün oldugunca kendini koruyup ise gitse, Mayıs 2021 e dek disimizi siksak.Bakanimiz bu gidişle en iyi günümüz bu günlerdi diyeceğiz diyor
Bende boyle dusunuyorum okul butun onlemleri alacaktir ama cocuklar birbirleriyle icli disli olacaklar kimde hastalik var kimde yok kim tasiyici durumunda bilemeyecegiz bu yuzden okullarin acilmasini hic istemiyorumAslında eğitime çok fazla ara verildi gitmesini çok istiyorum ama dikkat etmeyeceklerini bildiğim için gitmesini istemiyorda olabilirim
Okullar artık yerleşim yerleri içine yapılmadığı için görmüyorsunuz..Yapilan yeni okul,devam eden okul insaati hic gordunuz mu? Ben gormedim de.
Sizinkii gene büyük. Neyi nasıl yapacağını bilecek yaşta ama 6 7 yasinda bir cocuk icin malesef cok erken bir zamanOğlum 13 yaşında hiç göndermek istemiyorum
Ama göndercem mecbur
Evde hiç takip etmiyorum eba'yı
Evet büyük ama hijyene hiç dikkat etmezSizinkii gene büyük. Neyi nasıl yapacağını bilecek yaşta ama 6 7 yasinda bir cocuk icin malesef cok erken bir zamanBenim kızım bu ayın sonunda 6 olcak yeni ve büyük tuvaletini bile kendi silip yıkayamıyor daha doğrusu ben güvenemiyorum içime sinmiyor cocuk sonuçta. Okulu tuvaletleri vs düşünemiyorum bile . Asla göndermem aslaaa...
Öylemi çok üzüldüm Allah yardımcısı olsun oğlunuzun da sizinde. Evet riskli grup arasinda. Bende tek böbrekliyim. Napicaz bilmiyorum gerçekten zorrEvet büyük ama hijyene hiç dikkat etmez
Oğlum kalp hastası bu da beni endişelendiriyor
Evde 3 yaşında kardeşi var
Malum okuldan alıp eve getirebilir virusu Allah korusun
Ama evde de olmuyor egitim
Tamamen okulları açmasalar o da saçma olur tabi :/
Tabiki benim de eve virüs getirme ihtimalim var ama çocuklardan daha düşük.Peki siz göreve başladığımız da siz kapıp eve getirirseniz ne olacak ? Sadece meraktan sordum bende öğretmenim