Anket Corona tümüyle bitmese de çocuğunuzu okula göndermeyi düşünüyor musunuz?

Çocuklarınızı okula gönderecek misiniz?

• Ankete Katılan
    632
Maalesef bu virüs artık hayatımızın bir parçası. Tedbirli davranarak, çocuklarımızı bilinçlendirerek göndereceğiz. Büyük kızım bu sene ilkokula başlayacak. Virüs ilk çıktığı andan beri sürekli olarak anlattık. Okula mezuniyet için provaya gittiler son bir aydır oldukça başarılıydı bu konuda yaşına göre. Evden çıkarken asansör düğmelerine veya dışarıda etrafa dokunmamaya dikkat ediyor. Alışkanlık edindik dışarıda bir yere dokunduğumuzda dezenfektan sıkıyoruz ellerimize. Yanımıza almayı unuttuysak maskemize, yüzümüze dokunmamayı aşıladık.
Okula başladığında da yanına hijyen çantası/vakumlu poşeti hazırlamayı düşünüyorum. İçine sırasını, kalemlerini silmesi için hijyen mendili, dezenfektan sprey ve jel, kapı kollarına dokunurken kullanması için bol bol peçete/kağıt havlu, ayrı ayrı poşetlerde gün içinde kullanacağı maskeler koymayı düşünüyorum.

Merhaba. Ben de Türkçe öğretmeniyim. Üç yaşında kızımı kreşe başlatacaktım, vazgeçtim. Vaka sayısı sıfır olmadan okul açılırsa ücretsiz izne ayrılacağım.

devlet lisesinde çalışıyorum. Sınıflarımız 40kişi. İkili öğretim sabahçı öğlenci modele geçecekmişiz muhtemelen sınıf sayısının düşeceği başka planlar da uygulanır. sınıf içerisinde sıkıntı olacağını sanmıyorum ama ya teneffüs olduğunda... koridorda koşmalar şakalaşmalar... wc den sonra elini bile yıkamayanlar var. ergenler sonuçta kişisel uyarıları pek dikkate almıyorlar ama inşallah işin ciddiyetinin farkına varıp gelirler. Öğretmenler de öğrenciler de okullarını özledi

Oglum lise 2 ye baslayacak. Lise1 i okumadan lise 2 oldum diyor. Okulunu arkadaslarini ozledi. 4 aydir evde. Hic cikmadi. Evde olmak onun sosyallesmesini ve ozguvenini de azaltti. Kendisi 4 gozle 31 Agustosu bekliyor benim endiselerim olsa da.

Kızım 4,5 yaşında. Bizim kreş de telafi eğitimi sebebiyle ağustosta açılacak, asıl dönem eylülde başlıyor. Şimdilik ağustosta göndermeyi düşünmüyorum. İkinci dalga gelecek mi, ülkede vaka saysı artacak mı sorularının cevabı da eylüldeki duruma açıklık getirecek kafamda, getirmeyebilir de. Ama vaka sayısında bir patlama olmazsa eylülde göndermeyi planlıyorum.

Corona tamamen ortadan kalkmadan göndermemek bayağı ütopik... Bu virüsün yeryüzünden tamamen silinmesi için uzun yıllar geçmesi gerekiyor. Ülkede vaka sayısının sıfırlanması da öyle uzun zaman alacak. Bunu beklersek çocuklarımızı koruyalım derken başka türlü zararlar verebiliriz. İki ucu şeyli değnek dedikleri bu sanırım. Kızım maske, hijyen kurallarına büyük ölçüde alıştı. Okulla kayıt için görüştüm, onlar da alacakları önlemleri anlattılar, güvenilir buldum. %100 bir koruma sağlanamaz tabi ama bir yerden hayata karışmaya da başlamamız lazım. =( Ay çok dertliyim aslında ya.

benımde 4 yasnda oglum var calıstıgım ıcın mecbur yolluyordum ozel krese gıdıyordu su donemde evde babaannesıyle kalıyo gondermek ıstıyoruz bı yandan kafamız karısık kı acıkcası asla çocukların oldugu ortamda sosyal mesafeye dıkkat gıbı bısy soz konusu olamaz cocuk bunlar ne kadar uzakta tutsalar bır sekılde yanyana mutlaka geleceklerdır o yuzden soylenen o ozel okulların ozellıkle sunu yapıyoruz bunu yapıyoruz lafları bos ya hıc yollamıycaz yada göze alıp rıskı bılıp susucaz mecburıyetı olmadıkca kımse yollamaz emınım

Her sınufın teneffüs arası farklı olacak diyorlar

Kizim 4 yasinda krese gidiyor normalde.imkanlar el verirse bu yil gondermeyi dusunmuyorum tehlike tamamen ortadan kalkarsa ancak oyle gonderirim

Çocuğum olsaydı kesinlikle göndermezdim.
Çocuklarının sağlığının okula gitmelerinden daha önemli olduğunu düşünüyorum.Eğitim-ögretim icin okula gitmeleri şart değil.

Devlet okullarinin ogrenci sayisini azaltmasi mumkun degil. Yapilan yeni okul,devam eden okul insaati hic gordunuz mu? Ben gormedim de. Ben devletin yerinde olsaydim,tum camiileri saglam sekilde dezenfekte edip okula cevirirdim. Fazla fazla ogretmen atamasi yapardim. Ulkenin tum kaynaklarini egitime aktarirdim. İbadet evde yapilabilir ama egitimin uzun sure evde yapilamayacagini hepimiz gorduk. Ulkede yeteri kadar okul yok ama camii var. Ve bize bu konuda yardimci olabilir bu mekanlar.

Benim kızım 6 yaşında ve ilkokula başlayacak. Ama gönderne taraftarı değilim çünkü bebeğim var ve ben kronik böbrek hastasıyım.. okul herzaman olur ama evlat can ve sağlıktan öte aslaaa ve aslaa geçemez benim için!! 7 de başlasın gerekirse birinci sınıfa. Bu şekilde gönderemem...

haziranın 15 inde bu yana gönderiyorum. pandeminin yoğun olan sürecinde evdeydim.işe çağrılınca mecbur verdik.sıkıntı yaşamadık çok şükür.sınıf mevcutları azaltıldı servisler bölündü vs. devam ediyoruz okula.

Aa normal ilkokul mu?? Kreş ya da gündüz bakımevinden mi bahsediyorsunuz? Benim bahsettiğim 3.sınıf

Benim oglum anasinifinda haziran basi acildik agustosta bitecek demislerdi ama zaten 31 agustostada 1.sınıfa basliyacaklar . Bizde karisik durumdayiz.

Ben virusun bulasmama ihtimali oldugunu dusunmuyorum.oyle ya da boyle belki gecirdik farkinda bile degiliz.ilk zamanlar tabii ki cok tedbirli davrandik ben 3 ay cocuklarimla disari cikmadim.
Ama okullar acilinca gondericem.virusun tamamen bitmesi diye bir seyin soz konusu oldugunu dusunmuyorum

Artık okul çağında çocuğum yok,şayet olsaydı ne yapardım bilemezdim,anne ne kadar tembihlese çocuğunu okulda ne yapacağını bilemeyiz.
Bunun oyunu var yan yana olması var,tuvalete girip el yıkamadan çıkan çocuklarınız var bunuda düşünmek lazım.
Bana göre erken bir tarihte açılıyor okullar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…