- Konu Sahibi caykasigi1234
-
Bıkanlar okumayabilirler, ilgilenmeyebilirler.Bıkmadınız mı sayfalarca aynı şeyleri yazmaktan, konuşmaktan?
Kapalı alana, kalabılağa girmiyoruz, hijyen kurallarına dikkat ediyoruz, iyi besleniyoruz. Tamam bitti. Başka yapacak bir şey var mı? Bunları tekrar tekrar tekrar tekrar tekrar yazmanın ne anlamı var.
Aynen çok büyütülmüş yeaaSıktı şu korona muhabbeti her yerde karşıma çıkıyor. Normal zamanda titiz olduğunuz kadar titiz olsanız yetecek ekstra olarak otobüsten inince ellerinizi sileceksiniz o kadar. Büyüttükce büyütüldü. Zaten sağlık bakanligi süreci iyi kontrol ediyor gerekli tedbirleri alıyor bu kadar evham yapmaya gerek var mı ?
Aynen çok büyütülmüş yeaa
O yüzden Çin bilmem kaç milyonluk eyaletini karantina altına aldı
O yüzden hasta insanların kapısına kaynak yaptırdı
O yüzden İtalya alarma geçti
O yüzden Fransa sınırlarını kapattı
Bunların hepsi abartıyor yeaa
Siz çok bildiğinizi sanıyorsunuz ama bilmiyorsunuz.
Olay sizin söylediğiniz kadar basit olsaydı Dünya Sağlık Örgütü kırmızı alarm vermezdi.
Neyse corona kaparsanız böyle konuşabilir misiniz acaba merak ediyorum.
Kusura bakmayın ben yanlış anlamışım.Sizi değil o metni hazırlayıp paylaşana dedim dikkatli okuduysanız.ben ilk okuduğum andan itibaren saçma bir açıklama olduğunu düşündüm zaten.unicefin açıklamasından önce yani.hem madem unicef yalanlamış o zaman hala unicef böyle böyle demiş diye neden dayanak olarak paylaşım yapılıyor?
Bizlerin büyütme sebebi bu aslında.Hanımefendi büyük resim kursuna gitmiş sanırım.
Sen ben gibi cahiller bilmez bunları
Biri italyaya söylese de abartmasa keşke
Ne kadar yanıldığınızı kısa zamanda göreceksiniz.Nefes yoluyla geçmediği unicef tarafından açıklandı ancak birinin salyasıyla teriyle temas etmeniz gerekiyor. Normal bir grip değil evet ama kanser de değil. Bağışıklık sistemiyle alakalı dendi .Normalde ellerimizi yıkıyor muyuz ? Evet. Kıyafetlerimizi düzenli yıkıyor muyuz ? Evet. Yediklerimizi ictiklerimizi yıkıyor muyuz ? Evet. Kirli bir ortamdan cikınca ıslak mendil ve kolonya/parfüm/dedorant kullanıyor muyuz ? Evet. Yani rutin temizlik aslında. Herkes bu sekilde ufak detaylara dikkat etse sorun ortadan kalkacak. Coronaya yakalanıcam diye dışarı çıkmamak kaza geciririm diye trafiğe çıkmamak gibi bir şey.
Bizlerin büyütme sebebi bu aslında.
Ülkesinde 3 ay sonra ilk vaka görülmüş insanlarız.
Tüm olaylara, süreçlere vakıfız.
Bu çok aşırı büyük bir şans.
Devlet, sağlık kurumları falan her an tetikteydi ve bizlere zaten bildiriler yapıyordu.
Ama işler çığrından çıkan ülkeleri gördükçe onlar gibi olmayalım adına bu hassasiyet.
Gözümüzün önünde dururken, balkondan balkona şarkı söyleyen bir toplumu görüp ne yaptıysa aksini yapmakta fayda var işte.
Bence büyük resmi bile göremiyor.Hanımefendi büyük resim kursuna gitmiş sanırım.
Sen ben gibi cahiller bilmez bunları
Biri italyaya söylese de abartmasa keşke
Ne kadar yanıldığınızı kısa zamanda göreceksiniz.
Şey yapıyor musunuz mesela normal zamanda ;kasiyerden kartı alınca o kartı dezenfekte etmek, marketten getirdiğiniz şeyleri dezenfektan, çamaşır suyu vb ile silmek falan?
Yani tabii ki yapmıyordu. Market poşetleri, arabaları dahil her yerden bulaş olabiliyor. Muhakkak atladığımız şeyler olacaktır veya anlık tepkiler sebebiyle dikkatsizlikler. Mahal vermemek için eve kapanmak en mantıklısıBen mesela otobüste o tutamaçlardan tutunur sonra da elimi ıslak mendille siler işe gidince de yıkardım. Ama o sırada telefonuma da dokunurdum. Hiç onu silmek aklıma gelmezdi. Şimdi otobüste bir yere sırtımı yaslayıp tutunmadan gidiyorum. Telefonumu ve bilgisayar klavyemi vs de siliyorum. Bunları herkes yapıyor muydu?
Bence büyük resmi bile göremiyor.
Ülkemizde böyle yasaklar söz konusu değil ancak Teknoloji devi denilen Çin koskoca şehri karantina altına alıp milyon dolarlık zarara uğramayı göze aldıysa ortada büyük problemler vardır. Hanımefendi istediği kadar söylesin. Hatta mümkünse Dünya Sağlık Örgütü'nün başına geçsin.
Bir de bu geniş davranan kitleyi anlamıyorum, bugün kayınvalide küsmüş gitmedik diye. Bir hafta öncesinden gelmeyiz demiştik, dün de dedik hala sabah beklediğini yazmış. Dünya kırılıyor insanlar tıkınma derdinde. Biraz es verseler şu curcunaya keşke.
Ben de bu fikri sonuna kadar destekliyorum.Normal el yıkama mendille silmeyle bu iş hallolsaydı bu kadar yayılmazdı zaten
Bence devletin daha büyük yaptırımı olmalı
Özellikle şüpheli olup 14 gün kuralına uymayanlara
E yok zaten.Valla belki söylediğim yanlış ama bu kadar hafife alanlar enfekte olursa eğer umarım kendilerinden başka kimseye bulaştırmaya imkan bulamazlar. Ben ailemin böyle benciller yüzünden hasta olmasını istemem. Mesela düzcede bi adam korona şüphesi var diye kızını karantinaya aldırmamak için hastaneden kaçırmış. Sığır. Vatan hainliğinden bir farkı yok bunun benim gözümde. Ha cinayet işlemişsin ha sağlık otoritelerini dinlemeyip ona buna masumlara bulaştırmışsın. Ne farkı var ki?
Ben de bu fikri sonuna kadar destekliyorum.
Aylardır her ülkeye gireni sorgusuz sualsiz alıp 14 gün karantinaya koyacaktık.
Şuandan sadece 1 hafta önce ne kadar bilinçli ama bir o kadar da rahattık.
Sadece 1 haftayla ne hale geldik.
İlk ve bağlantılı vakalar beni yine çok korkutmuyordu, hemen müdahale edildi diye.
Ama o zaman da ablamın yakınında biri olma olasılığıyla tüm yoğunluğumu coronaya verdim.
Fakat 6. Umre vakası başka bir boyutta artık, ülkenin her yerine yayılmış, konu komşumuzun, apartman görevlimizin teması olmuş bile olabilir.
Yaşlı insanlar laf dinlemezler, yurtdışı gelişte kesinlikle zorunlu izolasyon olmalıydı, artık iş işten geçti ne yazık ki.
Kapımızı çaldı çalacak diye bekliyorum.
Kızlar birşey sorucam.
Stok yapıyor musunuz?
Yani yapmalı mıyız sizce?
İtalya’nın hatası toplu göçe sebep olmak.Bugüm bir video izledim. Ülkelerdeki enfekte insan sayısının grafiği. İlk zamanlar çin singapur diye sıralanırken bir anda italya en sondan yukarıya fırlıyor. Nüfusu çinden az ama enfekte sayısı çinin yarısı kadar. 1 kişi bile yetiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?