Corona mücadelesinde artık top vatandaşta..Haydi birlik olma zamani

konu basligi kayinvalide de icinden corona mi cikti hanimlar ne oldu bu tepki neden? baslikta kocaman corona yaziyor, iceri giriyor okuyorsunuz ondan sonra bikbikliyorsunuz.

tamam siz asiri bilinclisiniz ellerinizi silersiniz,yikarsiniz,kendinizi sirkeli suya yatirirsiniz ama burada yazilanlardan bir kisi bile feyz alip umre ziyaretine gidecek yakinini uyarsa bu butun turkiye icin kardir. bencil olmayin, insanlarin kanser hastasi, yasli, organ nakilli tanidiklarini dusunun. pandemi nedir guzelce bir arastirin.

Sağlık bakanlığının instagram hesabında COVID-19 adı ile kayıtlı hikayelerde Prof.Dr. Ateş KARA soruları cevaplamış, izleyebilirsiniz. O kargo ile bulaşmayacağını söylüyor

Yurtdışından gelenlere etmedik hakaret bırakmayıp, neredeyse toplayıp yakacak kadar öfkeli olan insanlar sahil kenarlarında piknik yapıyor, avmlerde geziyor, düğün dernek eksik kalmıyor. Ben de buna gıcık oluyorum. Biz kendimizi tecrit ettik evimizde ama bende virüs yok belki sokakta gezenlerde var ve her yere yaya yaya geziyorlar kim bilebilir??
Bu arada başta öksürükle yayılıyor sadece, cansız yüzeyde 2 saatten fazla yaşamıyor, kuluçka süresi 7 gün dediler ama her gün yeni bir yayın çıkıyor ve bu bilgilerin hepsi değişiyor. Baya 2 haftaya kadar cansız yüzeyde yaşayabiliyormuş ve yalnızca öksürük hapşırık değil kanalizasyonlardan dışkı yoluyla bile buluşabiliyormuş. Engellemek imkansız gibi bilemiyorum. İnşallah son bulur bir an önce.

Gerçekten öyle. BDV de onlarca kaynana-görümce-evlilik vb birbirinin benzeri konu var. -Ki olsun da zaten bu konuların yeri bdv- Ama bu corono konusu da olsun. Bunu şimdi önemsemeyeceksek ne zaman önemseyeceğiz ya? Abartıyorsunuz diyen insanlarla ayrı dünyada mı yaşıyoruz anlamadım.

İlk sayfada 4 tane corona konusu olduğu için olabilir mi? Günlerdir her gün en az 2 yeni corona başlığı açılıyor. Mesela açılmış konulardan devam etseniz olmaz mı? Onlara girmiyorum ben. Her konuda yüzlerce sayfa aynı şey konuşuluyor, aynı insanlar farklı konulara aynı şeyleri yazıyor. Gerçekten bir faydası olduğuna inanmıyorum bunu burada tekrar tekrar yazmanın. Fikrimi belirttim, ben her gün birkaç yeni corona konusu görmekten bıktım forumda. Corona ile ilgili okumak istediğimde daha teyitli bilgiler veren mecralara giriyorum ben. Buraya iki kafa dağıtmaya, kaynana konusu okumaya geldiğimde de corona görünce bunalıyorum. Ben bunalıyorum diye yazmayın yasaklansın demiyorum yanlış anlaşılmasın sadece fikrimi söylüyorum. Bence bdv için uygun konu değil.

sağolun açıklamanız için, en iyisi hiç internet üzerinden sipariş işine girmemek evdekilerle idare etmek..
Aslında bir şekilde olağan yaşamımıza devam etmemiz gerekiyor.
Gerekli tedbirleri en üst seviyede alarak.
Yani bu süreç 1 yıldan uzun olacak ve sadece bu sürede 1 milyar insana bulaşacağı öngörülüyor.
Aşı, ilaç neyse bulunduğunda ise hepimizin hayatında grip gibi bir şey olarak yerini alacak.
Nereye kadar izole yaşayabiliriz, imkanı yok.
Kaldı ki, sokağa çıkma yasağı ilan edilen ülkelerde bile izinle çıkılabiliyor, tabi gezmeye değil ama sonuçta esir değiliz.

Burada önemli olan üst seviye tedbirlerdir.
Tek vaka varken belki hepsi kontrolde tutulur ve ülke sıfırlanırdı ama artık çok geç umreden dönenler ile.

Sokağa eldivenle çıkmak, yıkama ve dezenfekteyi eldiven üzerinden yapmak, market, avm, tuvalet gibi şeylerden sonra o eldiveni atıp yenisini takmak, dışarıdan aldığımız şeyleri eve sokarken temizlemek, iyi beslenmek, sağlıklı yaşamak vb şeyler.
Mesela antibakteriyel mendil aldım ben, eve gelen poşete dezanfektan sıkıp, içlerindeki bu mendille temizleyip dolaba koyuyorum.
Bir üst jenerasyonumuz zaten deterjanlı bezle silmeden dolaba bir şey koymazdı, o usül yani.

Italyaya virüsün bukadar yayilmasinin tek nedeni bu zihniyete göre haraket etmek. Dün italyada 250 kisi öldü ve tv ye konuk olan italyan doktor biz ilk günlerde ciddiye aldik halki uyardik ama halk ciddiye almadi izole olmadu oyüzden bu ölümler yaşaniyor ve şuanda halk bilinçlendi farkındalık oldu ama ne çare iş isten gecti diye bangır bangır bağırıyor

Unicef coronayi korunmasi gereken kulturel miras filan ilan etmis olmasin asfafhh
Who dur o who - world health organization/ dunya saglik orgutu
Ben unicefin ne olduğunu biliyorum da siz bilmiyorsunuz anlaşılan :) unescodur o olsa olsa. Corona dan bu kadar korkup unicefin metnine hic denk gelmemis olmanızda şaşırtıcı

Evet haklisin!

Googledan arastirdim ve buldugum bilgi bu. Inglizcesi olan okuyabilir. Laborotuvar ortaminda yapilmis deney sonucundan ortaya çikmis. Ilginç bir sekilde günesin bir dezenfektan olarak çalistiginida söylüyorlar. Yani bol günes gören bir yere virüs saptiysa, o yerde daha az yasayabilir. Acaba harbiden bahar ve yaz aylarinda azalacakmi bu virus?

Ancak sey okumusutm Ispanlyol grip (sanirim oydu) bu sekilde olmus. Kis aylarinda sonra baharda bitmis gibiydi. Ancak sonbaharda tekrar vurmus ve iki kati insan ölmüs. Bu virüs giders, tekrar gelirmi?

Trafik kazasından ölme ihtimaliniz daha yüksek diyorlar ya, düşük diye yolun ortasından yürüyor musunuz peki? Biraz tedbirli olmanın kimseye zararı olmaz.

Fazla tedbirli olmanin tedbirli olmayana zarari varmi .YOK... ama tedbirli olmayanin kendiyle beraber cevresine zarari olabilirmi.VAR.

Birkaç hafta önce ben de sizin gibi düşünüyordum ancak şöyle bir durum var bu yeni tip bir virüs olduğu için hakkındaki bilgiler de kısıtlı maalesef ve sürekli yeni yayınlar çıkıyor. Her yeni yayında bu bilgiler güncelleniyor. Çinde ilk görüldüğünde insandan insana bulaşmaz denmiş yalnızca hayvandan insana bulaşabileceği düşünülüyormuş ve öyle açıklanmış mesela. O yüzden abartmadan ciddiye almakta fayda var.

O cahil diye beni kastediyorsunuz sanirim. Ama unicef olayı günlerdir sosyal medyada ve googleda dolaşıyor ayrıca stklar sadece tek bir konuyla değil o konuyu ilgilendiren sağlık problemleriyle de ilgilenir iki gün öncede unicef bu metin bize ait değil diye yalanlamış. Ben de biliyorum unicefin ne olduğunu.

Benim mantığıma uymayan bir teori o.
Eğer güneş ışınları öldürseydi, dünyanın en sıcak iklimlerinde vakalar görülmüyor olurdu.
Şuan baktığımızda cehennem sıcağını yaşayan, güneşe dik açıyla maruz kalan ülkelerde bile var.
Bunun bir süreç olduğunu ve hepimizin hayatına bir şekilde temas edeceğini kabullendim.
Temennim, birçok ülkede yapılan deneysel çalışmaların hızlanması ve etkili olması.
Belçika iddialı, işe yaramasını umuyorum ama en az 6 ay süreç var önlerinde.
Daha virüsü bile tam tanımlayamıyorlar, mutasyona mı uğruyor, meçhul.

İlacı ya da aşısı olduğunda, korkutucu bir anı olarak rafa kalkacak olan bir hastalık.

Şu virüs vakası ve sonrasında yaşananlar bana eskiden izlediğimiz Amerikan bilim kurgu filmlerinden birindeki kabus sahneleri yaşıyormuşum gibi hissettiriyor. Bu tarz şeyler hep filmlerde olur sanırdım. Baya tüm dünya bildiğin karantinaya aldı kendini. Çok korkunç değil mi ya

Unicef coronayi korunmasi gereken kulturel miras filan ilan etmis olmasin asfafhh
Who dur o who - world health organization/ dunya saglik orgutu
Unicef koruma alntına almaz yalnız sizin dediğiniz de UNESCO ‘dur
Benden önce 37734 kişi yazmış zaten sorry.

Son düzenleme:
Tabii ki her hastalık gibi bu da ciddiye alınmalı. Ama ulusal ve yerel tüm kaynaklar tek önlemin temizlik olduğunu söylüyor. Hicbiri ekstra önlem olarak keselenin kaynar suyla yıkanın demiyor mesela. Veya maske takın demiyor. Öksürük hapşırık gibi durumları olanlar icin maske kullanin deniyor. Hatta o maskeler mikrop kapıyor diye tavsiye edilmiyor.Bizim toplumumuz ise bunu yanlış yorumluyor. Eğer ekstra bir önlem paylasilsaydı onu yapardık. Zaten günlük temizlik alışkanliklarimiza dikkat etmemiz gerektiği söyleniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…