- Konu Sahibi caykasigi1234
-
Kadın hala trip atma derdinde, çok şaşırtıcı ve komik, aynı zamanda da sinir bozucu..Bir de bu geniş davranan kitleyi anlamıyorum, bugün kayınvalide küsmüş gitmedik diye. Bir hafta öncesinden gelmeyiz demiştik, dün de dedik hala sabah beklediğini yazmış. Dünya kırılıyor insanlar tıkınma derdinde. Biraz es verseler şu curcunaya keşke.
Bende zaten bunlar var. Başka birşey almaya gerek var mı ki? Ben su aldım 2 damacana, sende öyle yapabilirsin. Maya mantıklıymış bende maya alayım bari. Teşekkür ederim bilgi için.Ben aldıklarımı söyleyeyim. Hepsi 1 kilo olanlardan nohut fasülye mercimek pirinç , 4 paket makarna, tuz, 5 kilo un.
Başka gerek görmedim. Ama bir arkadaşım su da aldı. Bana çok mantıklı geldi. Başka arkadaşım ise maya aldı ekmek yapma durumunda kalırsak diye.
Sonuçta bunlar tüketilen şeyler. Yarın nohut yapacağım mesela. Korona olsa da olmasa da yiyeceğiz. Ama 10 paket nohut almaya gerek yok bence.
Ben bi şey almadım. Insanların stok yapma nedeni korku değil aslında. Bir karantina ya da sokağa çıkma yasağına hazırlık yapmaya çalışırken abarttı insanlar.Kızlar birşey sorucam.
Stok yapıyor musunuz?
Yani yapmalı mıyız sizce?
Bu bilgiyi nerden aliyorsunuz? Benim bildigim virüs ancak bir host (yani bir canli) ile yasam sürdürebilir. Yani insan disi 1 saat bile yasam sürdüremez corona. Kalmis 9 gün.
Siz kulukça zamani ile sasirtmayasiniz?
Ben biraz aldım yalan yok. Ama şöyle bizim normal alisverisimiz de buna yakındır zaten esimde bende indirimde gördüğümüzde cok fazla alırız akmaz,kokmaz son kullanma tarihi uzun zaman sonra olan seyleri. Sadece az olanlara ekleme yaptık.Kızlar birşey sorucam.
Stok yapıyor musunuz?
Yani yapmalı mıyız sizce?
Bende en başta senin gibi düşünüyordum ancak 6.vaka ilk hastanın çevresinden değilde umreden gelen birinde çıkınca ister istemez gerildim. Ülkemize gelen hali hazırda toplam 21bin vatandaş var. :/Ben bi şey almadım. Insanların stok yapma nedeni korku değil aslında. Bir karantina ya da sokağa çıkma yasağına hazırlık yapmaya çalışırken abarttı insanlar.
Ben de alsam mı bilemedim. Şu an evde olanlar en fazla 10 gün yeter bize. Sonra yine almak lazım olacak.
Hayır yok.İnsan dışında virüsler elbette ayakta kalır sadece çoğalmak için insan hücresine ihtiyaç duyar.
Hasta birisi metal kapı koluna dokunur ve beş gün sonra siz de dokunur ve elinizi ağzınıza götürürseniz hastalanabilme ihtimaliniz var.
İnsan dışında virüsler elbette ayakta kalır sadece çoğalmak için insan hücresine ihtiyaç duyar.
Hasta birisi metal kapı koluna dokunur ve beş gün sonra siz de dokunur ve elinizi ağzınıza götürürseniz hastalanabilme ihtimaliniz var.
En iyisini yapmışsınız. 20 paket makarna alanları görünce şaşırıyorum bu kadarı da saçma. Ama bize birşey olmaz yeaa mantığında hareket edip hazırlık yapmamakta saçma. Kuru bakliyat, makarna, kişisel temizlik malzemeleri, yağ bunlar dursa da bozulmayacak şeyler. Hem kullanılmasa bile bir sonraki alışverişten tasarruf edilmiş olur.Ben biraz aldım yalan yok. Ama şöyle bizim normal alisverisimiz de buna yakındır zaten esimde bende indirimde gördüğümüzde cok fazla alırız akmaz,kokmaz son kullanma tarihi uzun zaman sonra olan seyleri. Sadece az olanlara ekleme yaptık.
Tuvalet kağıdı, islak mendil,havlu pecete veya antibakteriyel sıvı sabun almadik mesela onlar zaten vardı stoklu.
Ama ihtiyacimiz olan seyleri bizi bi sure idare edecek kadar uzerine ekleme yaptık. Küçük cocugum var ve hamileyim hic bisey almamakta risk kıtlıktan cıkmıs gibi almakta
Aynen bnde cvbini verdim zatenUnicef koruma alntına almaz yalnız sizin dediğiniz de UNESCO ‘dur
Benden önce 37734 kişi yazmış zaten sorry.
Bende en başta senin gibi düşünüyordum ancak 6.vaka ilk hastanın çevresinden değilde umreden gelen birinde çıkınca ister istemez gerildim. Ülkemize gelen hali hazırda toplam 21bin vatandaş var. :/
Ben aldırdım mecburen, evde de yarım yaeım makarnalar vardı onlarla birlikte bi 30 gün kesin yeter bize. Yani abartı bir şekilde alışveriş yapmaktansa kuru bakliyatı, yağı, şampuanı, diş macununu, tuvalet kağıdını 2 katı fazla almakta yarar var.
Sizi durumun ciddiyetini hiç anladığınızı zannetmiyorum nedense. Ülkeler sokağa asker indiriyor, marketler yağmalanıyor. Ay sıkıldım yaaa kanalı değiştirin bi artık üf ya modundasınız.Bıkmadınız mı sayfalarca aynı şeyleri yazmaktan, konuşmaktan?
Kapalı alana, kalabılağa girmiyoruz, hijyen kurallarına dikkat ediyoruz, iyi besleniyoruz. Tamam bitti. Başka yapacak bir şey var mı? Bunları tekrar tekrar tekrar tekrar tekrar yazmanın ne anlamı var.
Orası neresi bilmiyorum ama burada stok sıkıntısı yok. Yani ben marketçiyle konuştuğumda fiyatlar sabit kalacak yeterli stoğumuz var dedi. Eğer haksız yere fiyat arttıranları görürseniz mutlaka şikayet edin. Milletin bu zamanda fırsatçılık yapmaya hakkı yok.Bizim sürekli alışveriş yaptığımız bir toptancı var, yani sokağa çıkma yasağı dahi olsa mutlaka gereken şeylere ulaşabileceğimizi biliyorum bulunduğumuz yerde. Ama o gün toptancı, bugün aldığımız fiyata yarın alamıyoruz tedarikçiler fiyat arttırıyor diyince ufak tefek birşeyler aldık. Çünkü evet yine bulunacak ama fiyat artabilir çünkü insanlar haddinden fazla saldırdı, gereksiz yere
Herkes kendisine yetecek kadar alsa sorun olmazdı. 1 senelik stok yapan deliler gördü bu gözler. 30 paket makarnayı 1 senede yer insan. Şaka gibi :)
Kuzucuğum gelmişler bile. Son grup 5000 kişi bugün gece geldi sanırım. 16000 kişi günlerdir aramızdaydı zaten, yasağa uydular mı tabiki hayır :/Maya alıcam bende mesela ekmek yapılır hamur yapılır vs. Suyu arıtmadan kullaniyoruz oyle olmasa su alırdık.
Umreden gelecek olan 21.000 kisiden korkuyorum açıkçası sonucta mutlaka birimizin annesi,kardesi,komşusu. Ben sahsen babam gelse gitmem yanına bu durumda o ayrı ama insanlar boyle degil maalesef. dikkatsiz davranılırsa o zaman yayılma riskini düşünmüyorlar
Orası neresi bilmiyorum ama burada stok sıkıntısı yok. Yani ben marketçiyle konuştuğumda fiyatlar sabit kalacak yeterli stoğumuz var dedi. Eğer haksız yere fiyat arttıranları görürseniz mutlaka şikayet edin. Milletin bu zamanda fırsatçılık yapmaya hakkı yok.
Ufak ufak almak en iyisi, mesela 1 aylık yağını, kuru bakliyatını alsan hiçbirşey olmaz bir sonraki alışverişten tasarruf edersin.
Dedigim gibi biz normalde de akıp kokmayan seyleri fazla aldığımız icin fiyat olarak güzel tasarruf ediyoruz. Hazir varken aşırı fazla almaya gerek yok. Çünkü bizim 10 kilo kuru fasulye veya 30-40 paket makarna almamiz demek dukkanların kapanma durumunda baskasinin bulamaması demek.En iyisini yapmışsınız. 20 paket makarna alanları görünce şaşırıyorum bu kadarı da saçma. Ama bize birşey olmaz yeaa mantığında hareket edip hazırlık yapmamakta saçma. Kuru bakliyat, makarna, kişisel temizlik malzemeleri, yağ bunlar dursa da bozulmayacak şeyler. Hem kullanılmasa bile bir sonraki alışverişten tasarruf edilmiş olur.
İşte diyorum ya fırsatçılar.. Ben hiçbir yerde kolonya bulamıyorum, bulamadığım için dezenfektan aldım :/Aynen burada da stok sıkıntısı yok. Tek biten kolonyaydı, temizlik ürünleri satılan bir dükkan da 4 katı fiyatına satıyordu, o sabah almış ve aldığı fiyatın üstüne normal karını koyup satıyordu. Zabıta da gelip baktı, doğru fiyat gerçekten tedarik edenler fiyat arttırmış.
Ben de stok sıkıntısı yaşanacağını zannetmiyorum.
Ay geldiler miKuzucuğum gelmişler bile. Son grup 5000 kişi bugün gece geldi sanırım. 16000 kişi günlerdir aramızdaydı zaten, yasağa uydular mı tabiki hayır :/
İşte diyorum ya fırsatçılar.. Ben hiçbir yerde kolonya bulamıyorum, bulamadığım için dezenfektan aldım :/
Şu saçma sapan sürekli meyve sebzeye dalanlar onlar çürüdüğünde ne yapacak merak ediyorum
Ben çiğ süt koymak istiyordum ama annem olmaz dedi, olmaz mı gerçekten?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?