Corona mücadelesinde artık top vatandaşta..Haydi birlik olma zamani

Sıktı şu korona muhabbeti her yerde karşıma çıkıyor. Normal zamanda titiz olduğunuz kadar titiz olsanız yetecek ekstra olarak otobüsten inince ellerinizi sileceksiniz o kadar. Büyüttükce büyütüldü. Zaten sağlık bakanligi süreci iyi kontrol ediyor gerekli tedbirleri alıyor bu kadar evham yapmaya gerek var mı ?

Avm gezmeyi, altin gunlerimizi, akraba ziyaretlerini düğün dernek gezmelerini lütfen erteleyelim..Devletimiz elinden geleni yapti yapıyor da vatandaşın bilinçli olmasi şart..Tek tarafli mücadele olmaz..Etrafimizdaki uyaralim..Mücadeleye uygun yaşayalım..Bugünlerin bir an once gecip gitmesini istiyorsak elimizden geleni yapalim..Daha guzel saglikli günlerin bir an once gelmesi ümidiyle

Var tabikide olmasaydi bu kadar kisiye yayilim gosterirmiydi bu illet...Ayrica hala tedavisi yok.Normal bir grip diyip hayatina kisitlama getirmeyen insanlari asla anlamiyorum..Normal bir gripte okullar tatil edilip uzaktan egitime mecbur kalinmazdi..Giris cikislar kapatilip tum festivaller musabakalar ertelenmezdi..Yada enfekte oldugunuzda sevdiklerinizden ayrı 14 gun karantinada kalmassiniz...Sadece dediginiz gibi otobüsten inince el silmeyle bitmiyor iş...Nefes yolu ile pekala geciyor..Bu yuzden bu kaos ortaminda gezenti kisilerin evinde oturmasi zor olmasa gerek..Calismak zorunda olan insanlar var biraz saygi lütfen..Sozum size degil ayrica konuya açıklık getirdim ve kendi dusuncelerimi uyguladiklarimi paylastim saglikli gunler

Bazi insanlar durumun neden vahim olduğunu hala anlamadıkları için atıp tutuyorlar. Yeterli kadar takip etmiyorlar diğer ülkelerde olanları. Iki hafta önce Almanyadada panik yoktu. Simdi durum bambaska. Bu durumu ciddi almayanlar yüzünden zaten daha hızlı yayılıyor.

Ya şu kadar habere, panik denilen ortama rağmen hala bazı insanlar olayın ne kadar ciddi olduğunun farkında değil. İşin kötüsü bu işte kurunun yanında yaş da yanıyor. :/

Ben de bu zihniyeti anlamiyorum nasil bu kadar duyarsiz olunabiliyor..Mesela insanlar toplu alışverişe kiziyor ama napsinlar kendilerini guvende hissedemiyorlar ki insan dogasinda bu cok onemlidir..Guvende oldugunu hissetmek..Normal zamanda otobusten inerken sil elini okey ama dunya olagan üstü hal durumunda iken haydi gezeyim elimi iki siler gecerim demek diger insanlari tehlikeye atmak tan baska bir sey degil..

Ya şu kadar habere, panik denilen ortama rağmen hala bazı insanlar olayın ne kadar ciddi olduğunun farkında değil. İşin kötüsü bu işte kurunun yanında yaş da yanıyor. :/
Malesef anlatamiyoruz işte..Bizde sikildik corono haberlerinden gönül isterki insani gelecege dair umutlandiran mutlu eden haberler izlesin ama durum ciddiki su an ki en önemli gundem bu

Nefes yoluyla geçmediği unicef tarafından açıklandı ancak birinin salyasıyla teriyle temas etmeniz gerekiyor. Normal bir grip değil evet ama kanser de değil. Bağışıklık sistemiyle alakalı dendi .Normalde ellerimizi yıkıyor muyuz ? Evet. Kıyafetlerimizi düzenli yıkıyor muyuz ? Evet. Yediklerimizi ictiklerimizi yıkıyor muyuz ? Evet. Kirli bir ortamdan cikınca ıslak mendil ve kolonya/parfüm/dedorant kullanıyor muyuz ? Evet. Yani rutin temizlik aslında. Herkes bu sekilde ufak detaylara dikkat etse sorun ortadan kalkacak. Coronaya yakalanıcam diye dışarı çıkmamak kaza geciririm diye trafiğe çıkmamak gibi bir şey.

kendinizi dusunmuyorsaniz yasli insanlari dusunun. hayat dursun demiyor kimse ama otobusten inince elleri SILMEK kadar da basit degil maalesef. emin olun o kadar basit olsaydi bu sosyal mesafelendirme isine hic girilmezdi, en onemlisi turizmi derinden etkileyecek tedbirler alinmazdi. biraz daha genis bakin kendiniz icin degilse sevdikleriniz veya bizim sevdiklerimiz icin.

Ülkeler kendi fişlerini çekip vatandaşlarını karantinaya alıyor. Markete gitmek için izin kağıdı dolduruluyor. Biz de bu duruma niye düşelim? Kafeden çıkmayan İtalyanlar şimdi kemoterapi tedavilerini acil değil diye erteliyor.

Umreden gelen insanlara da üzülüyorum keşke zamanında bilinçli davranıp hiç gitmelerine izin verilmeseydi. Çoğu yaşlı insanlar çok kötü oldu gerçekten. İnsanlar çok umursamaz çok acayip hala düğün dernek var havai fişek patlıyor dünden beri. Çok tuhaf anlamlandıramıyorum. Virüs var diye kendini yırtan kitle yok oldu birden aşırı geniş kitle geldi

Dediğim gibi insanlar durumun neden ciddi olduğunu anlamıyorlar. Sağlık sisteminin çökmemesi için erken müdahale gerekli olduğunu mesela. Zaten virus bu sene bizimle. Almanyada 60-70% hastalanacagini düşünüyorlar. Şu anda mümkün olduğu kadar hasta oranını yavaslatmaya calisiyorlar. Cünkü herkes birden hastalansa sağlık sektörü bunu kaldiramaz. Bazi vatandaslar inatla "ama ev karantinada değiliz" diye ısrar ediyor. Ama illaha o noktaya mi gelmesi lazim?

Yoo gayetde geçiyor ekleyin haberi bende rahatlayayim..Insanlarin agiz yolu ile bulastirdigi heryerde geçiyor..O yuzden maske takmayani dövuyorlar çinde..Siz her an kanser olucam korkusu ile yada disari cikarken araba carpicak korkusu tasimassiniz fakat şu durumda insanlar bana gecebilir, hasta kisiye bilmeden de olsa temas edebilirim dusuncesi ile oturuyolar evinde..Yada saglik bakanimiz okullari bosuna tatil etti dimi adam basbas bagiriyor evlerden gerekmedikce cikmayin diye..Buyrun siz rahat hayatiniza devam edin hanfendi ben sizin gibi dusunenlerden değilim kesinlike

Unicef adına internette yayınlanan haber aslında Unicefin değil sadece balon haber. Ne yazık ki havada 3 saat asılı kalabiliyor üzgünün

Türkiyede ilk ölüm vakaları olsa rahatlar o tayfa sanırım biraz. Ama işte kendilerine olur o zamam insallah, baskalarin sevdiklerine değil.

ciddi olmadiginizi ironi yaptiginizi dusunmek istiyorum.... virus tasiyan insanlarla ayni otobuse bindiginiz, dugunde kol kola halay cektiginiz, altin gununde kisir tarifi verdiginiz surece elinizi yikamak sizi korumaz... kendi canini dusunmuyorsa toplumun canini sagligini dusunmeli insanlar.

sikinti virusun bulasmasi degil, enfekte olmus insanlarin sayisinin cok olmasi. nitekim hastanelerin bir kapasitesi var. vaka cok olursa hastaneler yetmez kalp krizi gecirenleri bile kabul etmiyorlar hastanelere italyada...

2 hafta önce grip oldum ve bronşite döndü geçen hafta rapor aldım ne olur ne olmaz kimseye sebep olmayayım diye. Kronik rahatsızlığım da mevcut ay sonuna kadar da izinliyim. Bağışıklığınız kuvvetli olabilir ancak bu karşınızdakinin de olacağı anlamına gelmiyor. Dün arkadaşlarla buluşscaktım ama gitmedim yine çarşamba günü kahvaltı var onada gitmeyeceğim. Tedbirlerimi alıyorum çocuklarımı sürekli uyarıyorum umarım en kısa sürede hasarsız atlatırız bu süreci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…