Corona mücadelesinde artık top vatandaşta..Haydi birlik olma zamani

Ziyarete gidenler toplumu bırak kendilerini bile düşünmüyorlar. Çoğunun virüs umrunda olmadığına eminim.
6. Vakada umreden gelen bir kişide çıktı zaten.

Cansız yüzeyde yaşama süresi maksimum 9 gün lütfen yanlış bilgilendirme olmasın. Ortalama 4-5 gün tahta, paslanmaz çelik, pvc gibi yüzeylerde dayanabiliyor.

2-3 günlük örneklerin bulaşıcılık taşıdığı tespit edilmiş.

Kızlar sütü guzelce kaynattıktan sonra ellerinizi guzelce yıkayın ve parmagınızla test yapın 7 ye kadar sayın 7.sayıda ısı parmaginizi ısıracak sıcaklıkta olmalı. Bu sekilde tutar guzelce. Alicja

Siz de onlara söylenin o zaman. Ben market alışverişini bile sanaldan yapan, sosyalleşme fırsatını açıkhava etkinlikleriyle değerlendiren biriyim. En son ne zaman avm ya da kafeye gittiğimi hatırlamıyorum bile.

Valla bravo evliyim çocuğum var hala beceremiyorum komşuya mayalatıyorum kaynanam yok diye şu an

Kız çok kolay ben dün fırında yaptım inanılmazdı
1 kilo sütü kaynattım. Kavanoza döktüm. Azıcık soğuyunca 1.5 yemek kaşığı yoğurt ekledim. Fırına koydum. 6 saat sonra baktığımda yoğurt olmuştu

Valla bravo evliyim çocuğum var hala beceremiyorum komşuya mayalatıyorum kaynanam yok diye şu an
1 saatini bile almıyor ya. ben eski usül yapıyorum, bunda risk yok denemek istersen dene.
Ben sütü normal ateşte kaynatıyorum, kaynamaya başlayınca altını kısıp bi 15 dakika daha kaynatıyorum (sütün içine su katılmışsa gitsin diye), ara ara altını karıştırmak lazım dibi tutmasın diye.
Sonra ocaktan alıyorum ağzı açık bir şekilde soğumaya bırakıyorum. Normalde 40 derece olana kadar beklenir ama sende ısı ölçer yoksa parmağını süte daldır, 8 saniye bekle eğer parmağın yanmıyor ve son saniyeler doğru hafif sıcaklık hissediyorsan olmuş demektir içine yoğurdu koy (ben 3 litreye 1.5yemek kaşığı koyuyorum) ağzını kapat güzelce sar 8 saate mayalanıyor. Bende kendi kendime yapmayı öğrenmiştim hiç tutmadığı olmadı. :)
Bir de yoğurt tuttuğunda bi kavanoza 2 3 kaşık yoğurt koyarsın mayalamak için. Bir dahakine sütü kendi yoğurdunla mayalarsın. Probiyotik istersen kahvaltılık satan yerlerde probiyotik yoğurt mayası satılıyor. Onlarda bağışıklık için çok sağlıklı. Hem miniğin de varmış, yoğurt, kefir yapıp bol bol içirirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
MuneMune hesabı doğrulanmış üye. tüm corona konuları tek bir başlık altına toplansa olmaz mı ? Hep aynı şeyler konusuluyor,yazılıyor.
......
Tamam arkadaşlar en cok siz yaşayın en titiz en ciddi siz olun tek tek her alintiya cevap veremeyeceğim

Sizin hatırınız için deneyeceğim kızlar haber veriririm size

Hanımlar lütfen sakin olun rica ediyorum.
Sürekli aynı konuyu okumak istemeyenlere de hak vermek lazım, zira tamam ciddi bir mesele ama devamlı konu açılması paniği tetikliyor da olabilir, bu virüs yayılım hızı nedeniyle ciddi bir virüs mü? Evet ve Sağlık Bakanlığı gerekli hassasiyeti gösterip tv medya aracılığıyla devamlı kamu spotu yapıyor zaten.

Polis nezaretinde karantinadan bahsedilmiş, evet oldu ama neden oldu? İnsanların bu panik havası yüzünden korkup evlerde öleceğiz psikolojisi yüzünden, dikkat edelim, bakanlığın bilgilendirmelerini ve bizden yapmamızı istediği hijyen kurallarını uygulayalım ama devamlı bu virüs odaklı düşünüp psikolojimizi etkilemesine de izin vermeyelim çünkü umarım daha kolay atlatır, diğer ülkelerle benzer karantina uygulamalarına maruz kalmayız ama evlerde mecburi karantina yaşamak zorunda kalırsak psikolojimizin sağlam olması gerekiyor, o yüzden belki de bazı insanlar panik havasını dağıtmaya çalışıyor.

Mesela ben, bu virüsün bizim bölgede olduğu dedikodusu var, birileri karantinaya alınmış, hastane bilgi vermiyormuş, bu dedikodu kısmen doğru ama Corona yüzünden mi henüz belli değilmiş ama Corona o kadar korku yarattı ki o kişiler bu virüsü taşımıyorsa dahi insanlar kendini Corona var, ondan karantinaya alındılar, bize de bulaştı, hepimiz öleceğiz modunda, karantinaya alınanlar belki yanından geçtiğim biriydi, belki kızımın oturduğu cafede oturdu o da, velhasıl dedikodu gerçekse yüzlerce belki binlerce kişi risk altında ama virüs kaptıysam düşüncesiyle paniğe kapılırsam tahribatı virüs kadar etkili olur.

Her türlü önlemi alacağız ama soğukkanlı da kalmak zorundayız, bu sebeple lütfen endişelerini kendi içinde bastıran insanları da sorumsuz olarak nitelendirmeyin.

Son düzenleme:

Ablacım niye bu kadar takıldınız siz bdv den de taşınmış konu, beğenmeyen girip okumaz zorla mı sokuyorlar topiğe :))

butun dünyaya virus bulasmis hala fakir edebiyati yapanlar var ...

İyi de konu bdvde değil zaten.
Konu taşınmış.
Okumak istemeyen okumaz, biz kurallar çevçevesinde istediğimiz konuya istediğimiz şeyi yazabiliriz. Bunlar aynı şeyler bile olsa.

Hanım

Forumda link vermek yasak, özel mesajdan araştırmaları göndereyim. Tabi Çinden gelen kargolar en az 10 günde geliyor, onların risk oluşturduğunu düşünmüyorum.
Anladım, kusura bakmayın. Araştırdım malesef böyle bir risk varmış. :/
Dokunduğumuz yere de dikkat etmeliyiz hatta dokunmadan önce antibakteriyel ıslak mendille falan tutmalıyız. :/

İyi de konu bdvde değil zaten.
Konu taşınmış.
Okumak istemeyen okumaz, biz kurallar çevçevesinde istediğimiz konuya istediğimiz şeyi yazabiliriz. Bunlar aynı şeyler bile olsa.
Bdvden yeni taşınmış yazdiktan sonra farkettim tabii ki isteyen istedigi yerde konussun.. Bdvde sürekli ayni konu acilip ayni yorumlar yapılınca tepki göstermistim. İyi forumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…