- 29 Mart 2018
- 13.209
- 46.516
- 548
- 26
- Konu Sahibi caykasigi1234
-
Ziyarete gidenler toplumu bırak kendilerini bile düşünmüyorlar. Çoğunun virüs umrunda olmadığına eminim.Ay geldiler mibunu kacırmısım bak.
Ya sorma hic uyan olduğunu düşünmüyorum sahsen. Benim komsumda geldi gerci kadını hic disari cikarken gormedim ama onun sadece cıkmaması bisey ifade etmiyor ki ziyarete yanına gelenler cabası
Ben sürekli probiyotik yoğurt, kefir yapıyorum ya ondan diyorumSüt bence de olmaz, bozulur bozulmasa bile besleyiciliği kalmaz. Süt bulunur yahu, ne olacak sütten :)
Ben sürekli probiyotik yoğurt, kefir yapıyorum ya ondan diyorum
Yurtdışından gelenlere etmedik hakaret bırakmayıp, neredeyse toplayıp yakacak kadar öfkeli olan insanlar sahil kenarlarında piknik yapıyor, avmlerde geziyor, düğün dernek eksik kalmıyor. Ben de buna gıcık oluyorum. Biz kendimizi tecrit ettik evimizde ama bende virüs yok belki sokakta gezenlerde var ve her yere yaya yaya geziyorlar kim bilebilir??
Bu arada başta öksürükle yayılıyor sadece, cansız yüzeyde 2 saatten fazla yaşamıyor, kuluçka süresi 7 gün dediler ama her gün yeni bir yayın çıkıyor ve bu bilgilerin hepsi değişiyor. Baya 2 haftaya kadar cansız yüzeyde yaşayabiliyormuş ve yalnızca öksürük hapşırık değil kanalizasyonlardan dışkı yoluyla bile buluşabiliyormuş. Engellemek imkansız gibi bilemiyorum.İnşallah son bulur bir an önce.
Kızlar sütü guzelce kaynattıktan sonra ellerinizi guzelce yıkayın ve parmagınızla test yapın 7 ye kadar sayın 7.sayıda ısı parmaginizi ısıracak sıcaklıkta olmalı. Bu sekilde tutar guzelce.Alicja
Siz de onlara söylenin o zaman. Ben market alışverişini bile sanaldan yapan, sosyalleşme fırsatını açıkhava etkinlikleriyle değerlendiren biriyim. En son ne zaman avm ya da kafeye gittiğimi hatırlamıyorum bile.Sizi durumun ciddiyetini hiç anladığınızı zannetmiyorum nedense. Ülkeler sokağa asker indiriyor, marketler yağmalanıyor. Ay sıkıldım yaaa kanalı değiştirin bi artık üf ya modundasınız.
O işin sonunda polisle herkese zorunlu karantina var, biz de fellik fellik avm/kafe gezenlerden sıkıldık o ne olacak?
Valla bravo evliyim çocuğum var hala beceremiyorum komşuya mayalatıyorum kaynanam yok diye şu an
1 saatini bile almıyor ya.Valla bravo evliyim çocuğum var hala beceremiyorum komşuya mayalatıyorum kaynanam yok diye şu an
Kız çok kolay ben dün fırında yaptım inanılmazdı
1 kilo sütü kaynattım. Kavanoza döktüm. Azıcık soğuyunca 1.5 yemek kaşığı yoğurt ekledim. Fırına koydum. 6 saat sonra baktığımda yoğurt olmuştu
1 saatini bile almıyor ya.ben eski usül yapıyorum, bunda risk yok denemek istersen dene.
Ben sütü normal ateşte kaynatıyorum, kaynamaya başlayınca altını kısıp bi 15 dakika daha kaynatıyorum (sütün içine su katılmışsa gitsin diye), ara ara altını karıştırmak lazım dibi tutmasın diye.
Sonra ocaktan alıyorum ağzı açık bir şekilde soğumaya bırakıyorum. Normalde 40 derece olana kadar beklenir ama sende ısı ölçer yoksa parmağını süte daldır, 8 saniye bekle eğer parmağın yanmıyor ve son saniyeler doğru hafif sıcaklık hissediyorsan olmuş demektir içine yoğurdu koy (ben 3 litreye 1.5yemek kaşığı koyuyorum) ağzını kapat güzelce sar 8 saate mayalanıyor. Bende kendi kendime yapmayı öğrenmiştim hiç tutmadığı olmadı. :)
Mune tüm corona konuları tek bir başlık altına toplansa olmaz mı ? Hep aynı şeyler konusuluyor,yazılıyor.
......
Tamam arkadaşlar en cok siz yaşayın en titiz en ciddi siz olun tek tek her alintiya cevap veremeyeceğim
Hayır yok.
Virüs eşyaların üzerinde yaşayamıyor.
Hayır yok.
Virüs eşyaların üzerinde yaşayamıyor.
Şimdi taşınmış bdvden farketmemişim iyi forumlarAblacım niye bu kadar takıldınız siz bdv den de taşınmış konu, beğenmeyen girip okumaz zorla mı sokuyorlar topiğe :))
İyi de konu bdvde değil zaten.Mune tüm corona konuları tek bir başlık altına toplansa olmaz mı ? Hep aynı şeyler konusuluyor,yazılıyor.
......
Tamam arkadaşlar en cok siz yaşayın en titiz en ciddi siz olun tek tek her alintiya cevap veremeyeceğim
Anladım, kusura bakmayın. Araştırdım malesef böyle bir risk varmış. :/Hanım
Forumda link vermek yasak, özel mesajdan araştırmaları göndereyim. Tabi Çinden gelen kargolar en az 10 günde geliyor, onların risk oluşturduğunu düşünmüyorum.
Bdvden yeni taşınmış yazdiktan sonra farkettim tabii ki isteyen istedigi yerde konussun.. Bdvde sürekli ayni konu acilip ayni yorumlar yapılınca tepki göstermistim. İyi forumlarİyi de konu bdvde değil zaten.
Konu taşınmış.
Okumak istemeyen okumaz, biz kurallar çevçevesinde istediğimiz konuya istediğimiz şeyi yazabiliriz. Bunlar aynı şeyler bile olsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?