- 1 Haziran 2012
- 6.774
- 22.590
- 598
- Konu Sahibi caykasigi1234
-
Nefes yoluyla geçmediği unicef tarafından açıklandı ancak birinin salyasıyla teriyle temas etmeniz gerekiyor. Normal bir grip değil evet ama kanser de değil. Bağışıklık sistemiyle alakalı dendi .Normalde ellerimizi yıkıyor muyuz ? Evet. Kıyafetlerimizi düzenli yıkıyor muyuz ? Evet. Yediklerimizi ictiklerimizi yıkıyor muyuz ? Evet. Kirli bir ortamdan cikınca ıslak mendil ve kolonya/parfüm/dedorant kullanıyor muyuz ? Evet. Yani rutin temizlik aslında. Herkes bu sekilde ufak detaylara dikkat etse sorun ortadan kalkacak. Coronaya yakalanıcam diye dışarı çıkmamak kaza geciririm diye trafiğe çıkmamak gibi bir şey.
Benim mantığıma uymayan bir teori o.
Eğer güneş ışınları öldürseydi, dünyanın en sıcak iklimlerinde vakalar görülmüyor olurdu.
Şuan baktığımızda cehennem sıcağını yaşayan, güneşe dik açıyla maruz kalan ülkelerde bile var.
Bunun bir süreç olduğunu ve hepimizin hayatına bir şekilde temas edeceğini kabullendim.
Temennim, birçok ülkede yapılan deneysel çalışmaların hızlanması ve etkili olması.
Belçika iddialı, işe yaramasını umuyorum ama en az 6 ay süreç var önlerinde.
Daha virüsü bile tam tanımlayamıyorlar, mutasyona mı uğruyor, meçhul.
İlacı ya da aşısı olduğunda, korkutucu bir anı olarak rafa kalkacak olan bir hastalık.
Olay coronaya yakalanmak değil zaten ''bulaştırmak''.Salgın hastalık bu.
Bilim adamları zaten söylüyor virüsle herkes temas edecek diye,önemli olan bu süreci uzatmak böylece hastanelerde yığılma olmaz.
Gerekmedikçe dışarı çıkmayın evet,devlet keyfine tatil vermedi,amaç insanların toplu alanlarda yığılmasını engellemek.Avm lerde,kafelerde millet gezsin diye verilmiyor tatil.Ya da gün gezmelerine gidilsin diye.Devlet üzerine düşen her şeyi gayet iyi yapıyor şu an,biraz da bize bir şeyler düşüyor.
Coronadan bu kadar korkan birinin unicef diye hazirlanan fake metinden haberinin olmaması üstüne unicef i de unescoyla karistirması da ne bileyim :)Yalnız o da unesco, unicef değil
Güney amerikada mevcut şuan, ılıman iklim egzotik adalarda, güney Afrika da falan her yerde.Ama benim bildigim o sicak ülkelerde vakalar tek tük. Yani bati ülkelerindeki gibi yüksek degilmis. Ve olan vakalar hep 'o bölgelerden' gelenlerdenmis.
Tabiki bu mantik ile Italya ve Ispanyada 'sicak ülkeler' olarak sayiliyor. Ancak ordada havalar süper sicak degil ki Afrika gibi mesela.
Gerçekten siyasete girmek istemiyorum ama Türk yetkililerin maşallahı var. Almanlardan daha hızlı kararlar çıkarttılar
İngiliz bir arkadaşımla konuşuyorduk bu olayları.
Onların hükümeti ''herkes bağışıklık geliştirsin en iyi çözüm bu'' tarzı bir şeyler demişİnternette de ''Türkiye'de bir vaka görüldü okullar tatil oldu İngiltere neden böyle'' tarzı eleştiriyorlar ülkelerini İngilizler İlk defa kıskanılan taraftayız,demek ki böyle bir hismiş ahsjsdjajs
Bu bilgi yalan zaten daha önceki mesajda da belirttim.unicef adı altında biri bir metin yazmış çesitli dillere cevrilmis. Unicef bunun yalan olduğunu kendilerine ait bir metin olmadığını açıkladı. Tam metni bulamadım şu anBenim mantığıma uymayan bir teori o.
Eğer güneş ışınları öldürseydi, dünyanın en sıcak iklimlerinde vakalar görülmüyor olurdu.
Şuan baktığımızda cehennem sıcağını yaşayan, güneşe dik açıyla maruz kalan ülkelerde bile var.
Bunun bir süreç olduğunu ve hepimizin hayatına bir şekilde temas edeceğini kabullendim.
Temennim, birçok ülkede yapılan deneysel çalışmaların hızlanması ve etkili olması.
Belçika iddialı, işe yaramasını umuyorum ama en az 6 ay süreç var önlerinde.
Daha virüsü bile tam tanımlayamıyorlar, mutasyona mı uğruyor, meçhul.
İlacı ya da aşısı olduğunda, korkutucu bir anı olarak rafa kalkacak olan bir hastalık.
Ekstra olarak kalabalıklara girmeyin, mecbur kalmadıkça seyahat etmeyin, gerekmedikçe toplu taşıma kullanmayın, sağda solda gezinmeyin diyorlar aslında ama bu kısmı kimse dikkate almıyor gibi sıkıntı o. Yoksa kolonya raflarının boşaltılmasından el temizliğine hassasiyet gösterildiği belli oluyor. Özellikle yaşlılar hiçbir şeyin farkında değil gibi, şu 65 yaş üstü ücretsiz ulaşımın bir süreye askıya alınması gerek bence.Tabii ki her hastalık gibi bu da ciddiye alınmalı. Ama ulusal ve yerel tüm kaynaklar tek önlemin temizlik olduğunu söylüyor. Hicbiri ekstra önlem olarak keselenin kaynar suyla yıkanın demiyor mesela. Veya maske takın demiyor. Öksürük hapşırık gibi durumları olanlar icin maske kullanin deniyor. Hatta o maskeler mikrop kapıyor diye tavsiye edilmiyor.Bizim toplumumuz ise bunu yanlış yorumluyor. Eğer ekstra bir önlem paylasilsaydı onu yapardık. Zaten günlük temizlik alışkanliklarimiza dikkat etmemiz gerektiği söyleniyor.
Dikkate alınamıyor çünkü seçenek yok kimimiz okula kimimiz dershaneye kimimiz de işe gidiyor. Mecbur toplu taşıma kullanacağız. 65+ amcalar ve teyzelerde biraz kendine dikkat etsin eltisine görümcesine kahveye nasılsa ücretsiz diye otobüse binip gitmesin. Onlardan bize bulaşma ihtimali daha yüksek. Cünkü onların kapma ihtimali daha yüksek. Benim oturduğum semtte yas ortalaması yüksek amcalar teyzeler hic dikkat etmiyor valla. Her gün otobüs agzina kadar doluEkstra olarak kalabalıklara girmeyin, mecbur kalmadıkça seyahat etmeyin, gerekmedikçe toplu taşıma kullanmayın, sağda solda gezinmeyin diyorlar aslında ama bu kısmı kimse dikkate almıyor gibi sıkıntı o. Yoksa kolonya raflarının boşaltılmasından el temizliğine hassasiyet gösterildiği belli oluyor. Özellikle yaşlılar hiçbir şeyin farkında değil gibi, şu 65 yaş üstü ücretsiz ulaşımın bir süreye askıya alınması gerek bence.
Sıktı şu korona muhabbeti her yerde karşıma çıkıyor. Normal zamanda titiz olduğunuz kadar titiz olsanız yetecek ekstra olarak otobüsten inince ellerinizi sileceksiniz o kadar. Büyüttükce büyütüldü. Zaten sağlık bakanligi süreci iyi kontrol ediyor gerekli tedbirleri alıyor bu kadar evham yapmaya gerek var mı ?
İlk sayfada 4 tane corona konusu olduğu için olabilir mi? Günlerdir her gün en az 2 yeni corona başlığı açılıyor. Mesela açılmış konulardan devam etseniz olmaz mı? Onlara girmiyorum ben. Her konuda yüzlerce sayfa aynı şey konuşuluyor, aynı insanlar farklı konulara aynı şeyleri yazıyor. Gerçekten bir faydası olduğuna inanmıyorum bunu burada tekrar tekrar yazmanın. Fikrimi belirttim, ben her gün birkaç yeni corona konusu görmekten bıktım forumda. Corona ile ilgili okumak istediğimde daha teyitli bilgiler veren mecralara giriyorum ben. Buraya iki kafa dağıtmaya, kaynana konusu okumaya geldiğimde de corona görünce bunalıyorum. Ben bunalıyorum diye yazmayın yasaklansın demiyorum yanlış anlaşılmasın sadece fikrimi söylüyorum. Bence bdv için uygun konu değil.
Temizligine bu kadar dikkat eden coronadan korkan hanımlar bir zahmet elinize değil dirsek icinize hapşurun cok rica edicim
Bıkmadınız mı sayfalarca aynı şeyleri yazmaktan, konuşmaktan?
Kapalı alana, kalabılağa girmiyoruz, hijyen kurallarına dikkat ediyoruz, iyi besleniyoruz. Tamam bitti. Başka yapacak bir şey var mı? Bunları tekrar tekrar tekrar tekrar tekrar yazmanın ne anlamı var.
İşte aynı şekilde canımınız istediği konuyu kurallar çerçevesinde bizde buraya açabiliriz. Sizden izin almamız gerektiğini fark etmemiştik. Kusura bakmayınGerginlikten beslendiğiniz belli oluyor, söylemenize gerek yoktu. Canımın istediği başlığa canımın istediği şeyi kurallar çerçevesinde yazabileceğimi sanıyordum, sizden izin almam gerektiğini farketmemişim kusura bakmayın.
Sizi değil o metni hazırlayıp paylaşana dedim dikkatli okuduysanız.ben ilk okuduğum andan itibaren saçma bir açıklama olduğunu düşündüm zaten.unicefin açıklamasından önce yani.hem madem unicef yalanlamış o zaman hala unicef böyle böyle demiş diye neden dayanak olarak paylaşım yapılıyor?O cahil diye beni kastediyorsunuz sanirim. Ama unicef olayı günlerdir sosyal medyada ve googleda dolaşıyor ayrıca stklar sadece tek bir konuyla değil o konuyu ilgilendiren sağlık problemleriyle de ilgilenir iki gün öncede unicef bu metin bize ait değil diye yalanlamış. Ben de biliyorum unicefin ne olduğunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?