Corona mücadelesinde artık top vatandaşta..Haydi birlik olma zamani

Olay coronaya yakalanmak değil zaten ''bulaştırmak''.Salgın hastalık bu.
Bilim adamları zaten söylüyor virüsle herkes temas edecek diye,önemli olan bu süreci uzatmak böylece hastanelerde yığılma olmaz.
Gerekmedikçe dışarı çıkmayın evet,devlet keyfine tatil vermedi,amaç insanların toplu alanlarda yığılmasını engellemek.Avm lerde,kafelerde millet gezsin diye verilmiyor tatil.Ya da gün gezmelerine gidilsin diye.Devlet üzerine düşen her şeyi gayet iyi yapıyor şu an,biraz da bize bir şeyler düşüyor.

Ama benim bildigim o sicak ülkelerde vakalar tek tük. Yani bati ülkelerindeki gibi yüksek degilmis. Ve olan vakalar hep 'o bölgelerden' gelenlerdenmis.

Tabiki bu mantik ile Italya ve Ispanyada 'sicak ülkeler' olarak sayiliyor. Ancak ordada havalar süper sicak degil ki Afrika gibi mesela.

Gerçekten siyasete girmek istemiyorum ama Türk yetkililerin maşallahı var. Almanlardan daha hızlı kararlar çıkarttılar

Güney amerikada mevcut şuan, ılıman iklim egzotik adalarda, güney Afrika da falan her yerde.
Ben corona map den takip ediyorum, herhangi başka yere bakmıyorum.
Günlük rutinim haline getirdim, sabah akşam açıp bakıyorum.
Bu sene tüm dünya sağlık krizi yanında maddi kriz de yaşayacak, kaynaklar tükenecek falan filan hikayesine, şöyle küçük izole bir ülkeye tatile gitsek yazın 2 3 ay diye baktım, yer bulamadım gidecek.
Bizim evin balkonu da iyidir diyorum kendime

Gerçekten siyasete girmek istemiyorum ama Türk yetkililerin maşallahı var. Almanlardan daha hızlı kararlar çıkarttılar

İngiliz bir arkadaşımla konuşuyorduk bu olayları.
Onların hükümeti ''herkes bağışıklık geliştirsin en iyi çözüm bu'' tarzı bir şeyler demiş İnternette de ''Türkiye'de bir vaka görüldü okullar tatil oldu İngiltere neden böyle'' tarzı eleştiriyorlar ülkelerini İngilizler İlk defa kıskanılan taraftayız,demek ki böyle bir hismiş ahsjsdjajs

Havalarin isinmasiyla etkisinin azalacagi ile ilgili bilgiyi ben de duydum ama kesin birsey soylenmiyor. Dunya haritasına baktığımda, gercekten de, cok sicak diyebileceğimiz ulkelerde vaka sayisi tek tuk. Ben asagidaki linkten inceliyorum.

Avrupa bizi gerçekten kıskanıyor olmalı ilk defa

Bu bilgi yalan zaten daha önceki mesajda da belirttim.unicef adı altında biri bir metin yazmış çesitli dillere cevrilmis. Unicef bunun yalan olduğunu kendilerine ait bir metin olmadığını açıkladı. Tam metni bulamadım şu an

Ekstra olarak kalabalıklara girmeyin, mecbur kalmadıkça seyahat etmeyin, gerekmedikçe toplu taşıma kullanmayın, sağda solda gezinmeyin diyorlar aslında ama bu kısmı kimse dikkate almıyor gibi sıkıntı o. Yoksa kolonya raflarının boşaltılmasından el temizliğine hassasiyet gösterildiği belli oluyor. Özellikle yaşlılar hiçbir şeyin farkında değil gibi, şu 65 yaş üstü ücretsiz ulaşımın bir süreye askıya alınması gerek bence.

Dikkate alınamıyor çünkü seçenek yok kimimiz okula kimimiz dershaneye kimimiz de işe gidiyor. Mecbur toplu taşıma kullanacağız. 65+ amcalar ve teyzelerde biraz kendine dikkat etsin eltisine görümcesine kahveye nasılsa ücretsiz diye otobüse binip gitmesin. Onlardan bize bulaşma ihtimali daha yüksek. Cünkü onların kapma ihtimali daha yüksek. Benim oturduğum semtte yas ortalaması yüksek amcalar teyzeler hic dikkat etmiyor valla. Her gün otobüs agzina kadar dolu

Korona ile mücade etmek cehaletle mücadele etmekten daha kolay

fikrinizi soylediginizin farkindayim ben eger tek tepkim size olsaydi sizi alintilardim cekinmem ondan. bunun icin kolay yol var polemik yaratip insanlarla dalga gecerek yazmak yerine mesajlar kiblenir, yonetim uygun buldugu konuyu kapatir birinden devam edin der. mesela ilk gun acilan corona konusu baska bir basliga tasindi. anlatmak istediginizi anladim ama bence tepkinin turu bu olmamaliydi.

Yazmanın size ne zararı var ?
Okumadan korona başlıklarını geçebilirsiniz.
İnsanlar birbiriyle dayanışmak, haberleşmek istiyor. Kaldı ki halkı galeyana getirecek bir başlık da değil. Herkes üzerine düşeni yapsın diye açılmış bir başlık.
Hepimiz 10lu premium paketle kkya üye olmuşuz gibi davranmanın anlamı yok ki . İstersek 100 tane corona başlığı açarız. Yasak ise mune bizi banlar.

Zaten bu konudaki ayh sıkıldım korona korona tipindeki mesajlar bile insanların hala hafife aldığını gösteriyor. Yani bu insanlara 1000 başlık da açsan boş

İşte aynı şekilde canımınız istediği konuyu kurallar çerçevesinde bizde buraya açabiliriz. Sizden izin almamız gerektiğini fark etmemiştik. Kusura bakmayın

Sizi değil o metni hazırlayıp paylaşana dedim dikkatli okuduysanız.ben ilk okuduğum andan itibaren saçma bir açıklama olduğunu düşündüm zaten.unicefin açıklamasından önce yani.hem madem unicef yalanlamış o zaman hala unicef böyle böyle demiş diye neden dayanak olarak paylaşım yapılıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…