- 3 Şubat 2018
- 25.527
- 109.938
- 598
- Konu Sahibi caykasigi1234
-
Bir şeyi 40 gün yaparsan yaptığın eylemi alışkanlık haline getirirmişsin. Corona ilk kez 11 Martta ülkeye geldi. Bugün 15 mart.. Gitti 4 gün, kaldı 36 gün. Ha gayret a dostlarHayırlısıyla şu Corona'dan kurtulursak şuraya yazıyorum kuzu, ölürsem mölürsem Mune abla dediydi dersin, biz aynı tas aynı hamam devam ederiz, suya sabuna dokunmadan aylarca yaşarız
Bu akşam hangi kanaldı hatırlamıyorum ama Prof ve doktorların katıldığı bir program izledim, Çin CoronaVirüs raporu yayınlamış, raporda şöyle bir şey geçiyormuş: tüm ülkelere hitaben ne olursa olsun bu virüsle baş etmek istiyorsanız agresif tedbirler alın demiş, bu da onların uyguladığı zorunlu karantinalar anlamı taşıyor, bu hale getirmemiz şart mıydı? Çalışmak zorunda olanlar henüz idari izinli sayılmayanlar müstesna, diğerlerimiz 15 gün ya da 1 ay evde otursak, çok mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasak çok mu zordu?Almanyada bu hafta bayern ve Nordrhein-Westfalen kısımda sosyal hayata kısıtlama getireceklermis. Ve bunu neden yapıyorlar, çünkü biliyorlar ki insanlara ne kadar söylesense uymayacaklar.
Bu akşam hangi kanaldı hatırlamıyorum ama Prof ve doktorların katıldığı bir program izledim, Çin CoronaVirüs raporu yayınlamış, raporda şöyle bir şey geçiyormuş: tüm ülkelere hitaben ne olursa olsun bu virüsle baş etmek istiyorsanız agresif tedbirler alın demiş, bu da onların uyguladığı zorunlu karantinalar anlamı taşıyor, bu hale getirmemiz şart mıydı? Çalışmak zorunda olanlar henüz idari izinli sayılmayanlar müstesna, diğerlerimiz 15 gün ya da 1 ay evde otursak, çok mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasak çok mu zordu?
Adamın biri de çocuğunu karantinaya alacaklar diye hastaneden kaçırmış, aynısını başka bir ülkede yapmışlar, sanırım Singapur'da, enfekte olan bir hasta kaçmış ve şu an ülkede yaklaşık 8000 kişiye bu hastalığı onun bulaştırmış olabileceği ihtimali üzerinde konuşuluyormuş, bu da bu akşam izlediğim programda uzmanların dile getirdiği bir konuydu.
Bu akşam hangi kanaldı hatırlamıyorum ama Prof ve doktorların katıldığı bir program izledim, Çin CoronaVirüs raporu yayınlamış, raporda şöyle bir şey geçiyormuş: tüm ülkelere hitaben ne olursa olsun bu virüsle baş etmek istiyorsanız agresif tedbirler alın demiş, bu da onların uyguladığı zorunlu karantinalar anlamı taşıyor, bu hale getirmemiz şart mıydı? Çalışmak zorunda olanlar henüz idari izinli sayılmayanlar müstesna, diğerlerimiz 15 gün ya da 1 ay evde otursak, çok mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasak çok mu zordu?
Adamın biri de çocuğunu karantinaya alacaklar diye hastaneden kaçırmış, aynısını başka bir ülkede yapmışlar, sanırım Singapur'da, enfekte olan bir hasta kaçmış ve şu an ülkede yaklaşık 8000 kişiye bu hastalığı onun bulaştırmış olabileceği ihtimali üzerinde konuşuluyormuş, bu da bu akşam izlediğim programda uzmanların dile getirdiği bir konuydu.
Mesela ben akademisyenimBu akşam hangi kanaldı hatırlamıyorum ama Prof ve doktorların katıldığı bir program izledim, Çin CoronaVirüs raporu yayınlamış, raporda şöyle bir şey geçiyormuş: tüm ülkelere hitaben ne olursa olsun bu virüsle baş etmek istiyorsanız agresif tedbirler alın demiş, bu da onların uyguladığı zorunlu karantinalar anlamı taşıyor, bu hale getirmemiz şart mıydı? Çalışmak zorunda olanlar henüz idari izinli sayılmayanlar müstesna, diğerlerimiz 15 gün ya da 1 ay evde otursak, çok mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasak çok mu zordu?
Bir önceki gelen grup evlerine gitmişti. Onlara bir sürü ziyaretçi gitti.Karantinaya alinmadilar mi .. nereye gidecekler..
Yazıp çiziyoruz ama lütfen hepimiz ölecekmişiz gibi korku ve paniğe kapılmayalım, dikkat edilmesi gereken hijyen kurallarına uyalım, mümkün olduğunca kalabalık ortamlarda bulunmayalım.
Ayrıca evde karantina süreci yaşamak zorunda kalırsak kafamıza göre ilaç almayalım çünkü sanırım Fransa bu konuda bir açıklama yapmıştı, iyi gelir diye alınan bazı grip soğuk algınlığı ilaçları virüsü daha etkin hale getiriyormuş, açıklamayı bulursam eklerim, bilgi sahibi olmak istiyorsanız ülkemizdeki haberlerin yanısıra, dünya sağlık örgütü ve coronayla mücadele eden diğer ülkelerin haberlerini de takip edin.
Oldu mu 11.Vaka sayısı arttı :/
Bdvden yeni taşınmış yazdiktan sonra farkettim tabii ki isteyen istedigi yerde konussun.. Bdvde sürekli ayni konu acilip ayni yorumlar yapılınca tepki göstermistim. İyi forumlar
Burdada durum aynı inanki onlara bakınca insan kendini sorguluyor. Birde gevşek gevşek bize bulaşmaz korkana bulaşır Allah korur falan diyorlar. Çıldırmamak elde değil. Suçlamak kolay bu sefer ellerinden gelenin fazlasını yapıyor görevliler ama takan kim.O zaman sonra insanlar ölmeye baslasa hiç hükumeti suçlamasin. Bari tek uymayana bulaşsa neyiseinsanların bencilligi de ne biliyim. Almanyadada bazı kendilerini bilmezler aynı devam ediyor. Heleki instagramda kendini birşey zanneden tayfa yine grup bukusmalarina felan devam ediyor. Sanki okullar felan bosuna yasaklandi. Böyle salaklar yüzünden yakında buraya da ev karantinasi gelir
18 mişOldu mu 11.
Avrupayı tümden kaplayan ülkelerde bile 1 hafta dolmadan bu sayılara ulaşmadı.
Şuan 11 vaka, olası 100 den fazla demek.
Geçmiş olsun, kapatılsın artık şu ülkeye giriş çıkış.
Patili kankim seni neden banladılar çok üzüldüm. Şikayet eden eller kolonyadan egzema olsun
Bu arkadaşımızı kaybettik. 2007 yılında burada tanışmıştık. Yaşadığım yere gelin gelmişti. Sonra ben başka bir şehire evlendim. Ama sosyal medya üzerinden falan irtibatta sayılırsın. Hatta kına geceme gelmisti. İki oğlu olmuştu. Ama karaciğer hastasiymis hiç duymadım. Eşinden karaciğer nakli yapılmış. Hastanede covid olmuş ve kaybettik 3 hafta önce. Taniyaniniz varsa duyurmak istedim. Belki bir dua ederiz2 hafta önce grip oldum ve bronşite döndü geçen hafta rapor aldım ne olur ne olmaz kimseye sebep olmayayım diye. Kronik rahatsızlığım da mevcut ay sonuna kadar da izinliyim. Bağışıklığınız kuvvetli olabilir ancak bu karşınızdakinin de olacağı anlamına gelmiyor. Dün arkadaşlarla buluşscaktım ama gitmedim yine çarşamba günü kahvaltı var onada gitmeyeceğim. Tedbirlerimi alıyorum çocuklarımı sürekli uyarıyorum umarım en kısa sürede hasarsız atlatırız bu süreci.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?