How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Corona mücadelesinde artık top vatandaşta..Haydi birlik olma zamani

Almanyada bu hafta bayern ve Nordrhein-Westfalen kısımda sosyal hayata kısıtlama getireceklermis. Ve bunu neden yapıyorlar, çünkü biliyorlar ki insanlara ne kadar söylesense uymayacaklar. 🙄

Hayırlısıyla şu Corona'dan kurtulursak şuraya yazıyorum kuzu, ölürsem mölürsem Mune abla dediydi dersin, biz aynı tas aynı hamam devam ederiz, suya sabuna dokunmadan aylarca yaşarız:KK70:
Bir şeyi 40 gün yaparsan yaptığın eylemi alışkanlık haline getirirmişsin. Corona ilk kez 11 Martta ülkeye geldi. Bugün 15 mart.. Gitti 4 gün, kaldı 36 gün. Ha gayret a dostlar (:

Almanyada bu hafta bayern ve Nordrhein-Westfalen kısımda sosyal hayata kısıtlama getireceklermis. Ve bunu neden yapıyorlar, çünkü biliyorlar ki insanlara ne kadar söylesense uymayacaklar. 🙄
Bu akşam hangi kanaldı hatırlamıyorum ama Prof ve doktorların katıldığı bir program izledim, Çin CoronaVirüs raporu yayınlamış, raporda şöyle bir şey geçiyormuş: tüm ülkelere hitaben ne olursa olsun bu virüsle baş etmek istiyorsanız agresif tedbirler alın demiş, bu da onların uyguladığı zorunlu karantinalar anlamı taşıyor, bu hale getirmemiz şart mıydı? Çalışmak zorunda olanlar henüz idari izinli sayılmayanlar müstesna, diğerlerimiz 15 gün ya da 1 ay evde otursak, çok mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasak çok mu zordu?
Adamın biri de çocuğunu karantinaya alacaklar diye hastaneden kaçırmış, aynısını başka bir ülkede yapmışlar, sanırım Singapur'da, enfekte olan bir hasta kaçmış ve şu an ülkede yaklaşık 8000 kişiye bu hastalığı onun bulaştırmış olabileceği ihtimali üzerinde konuşuluyormuş, bu da bu akşam izlediğim programda uzmanların dile getirdiği bir konuydu.

Bu akşam hangi kanaldı hatırlamıyorum ama Prof ve doktorların katıldığı bir program izledim, Çin CoronaVirüs raporu yayınlamış, raporda şöyle bir şey geçiyormuş: tüm ülkelere hitaben ne olursa olsun bu virüsle baş etmek istiyorsanız agresif tedbirler alın demiş, bu da onların uyguladığı zorunlu karantinalar anlamı taşıyor, bu hale getirmemiz şart mıydı? Çalışmak zorunda olanlar henüz idari izinli sayılmayanlar müstesna, diğerlerimiz 15 gün ya da 1 ay evde otursak, çok mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasak çok mu zordu?
Adamın biri de çocuğunu karantinaya alacaklar diye hastaneden kaçırmış, aynısını başka bir ülkede yapmışlar, sanırım Singapur'da, enfekte olan bir hasta kaçmış ve şu an ülkede yaklaşık 8000 kişiye bu hastalığı onun bulaştırmış olabileceği ihtimali üzerinde konuşuluyormuş, bu da bu akşam izlediğim programda uzmanların dile getirdiği bir konuydu.

Ben de izliyordum az önce o programı, virüsün hiç görünmediği tek avrupa ilkesi Karadağ diyorlardı. Direkt olarak bütün komşularla sınırları kapatmışlar ve hala tek bir vaka bile görünmemiş. Tamam çok küçük bir ülke ama tek geçim kaynağı turizm olan bir ülke bunu becerebilmiş, anlayamadım nasıl olmuş. Keşke dışa bağımlı olmasaydı ülkemiz de biz de en baştan önlemleri alabilseydik. Ama hem çok kalabalığız hem de dışa bağımlıyız maalesef. Şu saatten sonra önünün alınabileceğini düşünmüyorum, karantinadaki umreden gelen yolcuları görünce. Hepsi iç içe, yemek servisi için sıra bekliyorlar dip dibe. Çok enteresan olmuş. İçlerinde hastalığı taşıyan yoksa da muhtemelen oradan çıkarken hepsi hasta olacak

Aynen öyle. Insanların bencilligini aramizda en zayif olanlar ödeyecek. Bugün İngilterede virus bebeğe bulaşmış. Doğum sırasında mi yoksa önceden mi bilmiyorlar. Hem bebek hem anne hasta. İnstagram a bakıyorsunuz hamile kadınlar günler de felan geziyor Almanyadada. Hic mi korkmaz insan. Bilemiyorum yani

Yazıp çiziyoruz ama lütfen hepimiz ölecekmişiz gibi korku ve paniğe kapılmayalım, dikkat edilmesi gereken hijyen kurallarına uyalım, mümkün olduğunca kalabalık ortamlarda bulunmayalım.
Ayrıca evde karantina süreci yaşamak zorunda kalırsak kafamıza göre ilaç almayalım çünkü sanırım Fransa bu konuda bir açıklama yapmıştı, iyi gelir diye alınan bazı grip soğuk algınlığı ilaçları virüsü daha etkin hale getiriyormuş, açıklamayı bulursam eklerim, bilgi sahibi olmak istiyorsanız ülkemizdeki haberlerin yanısıra, dünya sağlık örgütü ve coronayla mücadele eden diğer ülkelerin haberlerini de takip edin.

Mesela ben akademisyenim
Yarın 3 araç gidiş 3 araç dönüş 6 vesayet kullanacağım
Neden? Çünkü bize tatil edilmedi.
Akademik çalışmalafı evdeb tamamlama şansım varken bomboş okula gidip geleceğim
Ders yok, tüm gün oturacağız

Aldığım duyuma göre mebin tüm öğretmenlere izin verdiği gibi yök de izin verilmesini istemiş ama özel üniversite rektörlerinden bazıları evde oturan akademisyene para vermek istemediği için reddetmiş. İnsanlıktan nasibini almamış bunlar.

Üstelik bize evde oturmak istiyorsanız ücretsiz izin alın diyorlar. Halbuki borcum var, zaten zor geçiniyorum. Hadi benim eşimin maaşı var. Tek maaş ev geçindiren eşi çalışmayan erkek hocalar nasıl alsınlar o izni. Üstelik mantığı da yok, yani bomboş okul. Üretim yapan bir alan değiliz ki işe gitmediğimizde firma zarara uğrasın. Benim evde oturmam ile işte oturmam arasında rektörü etkileyen hiçvir fark olmayacak.

Bu sebeple herhangi bir akademisyen enfekte olursa umarım bu karara sebep olanlar da aynısını yaşar.

Ya birde maçlar seyircisiz oynanma kararı var.Maç seyircisiz ama toplanmışlar stadın dışından seyrediyorlar.Nerde kaldı yasak?

Yazıp çiziyoruz ama lütfen hepimiz ölecekmişiz gibi korku ve paniğe kapılmayalım, dikkat edilmesi gereken hijyen kurallarına uyalım, mümkün olduğunca kalabalık ortamlarda bulunmayalım.
Ayrıca evde karantina süreci yaşamak zorunda kalırsak kafamıza göre ilaç almayalım çünkü sanırım Fransa bu konuda bir açıklama yapmıştı, iyi gelir diye alınan bazı grip soğuk algınlığı ilaçları virüsü daha etkin hale getiriyormuş, açıklamayı bulursam eklerim, bilgi sahibi olmak istiyorsanız ülkemizdeki haberlerin yanısıra, dünya sağlık örgütü ve coronayla mücadele eden diğer ülkelerin haberlerini de takip edin.

Fransanin sağlık bakanı bir tweet yazmıştı ibuprofen hakkında. Bir kac bilim adamı tarafından ibuprofenin hastalığın daha çabuk ilerlettigini iddia etti. Ama şu anda yeterli kadar deneme olmamış durumda. Yani henüz iddia olarak kabul ediliyor. Güya ıtalyada hatanelik olan vakaların çoğu evde ilk belirtilerde ibuprofen almis. Kesin kanıt yok ama istatistik olarak. İbuorofen yerine paracetamol kullanılmasını tavsiye etmişler o yazida

Bir de yapılan bir araştırma var çok garibime gitti, koronavirüs pozitif olup Hastalığı atlatanlarda aynı kitle test yapıp negatif sonucu almışlar. Ama aynı zamanda rektal sürüntü örneği aldıklarında yine virüse rastlamışlar. Kanalizasyon suları denize karışıyor. Bu süre içerisinde -bu benim düşüncem bu arada- Deniz balığı yemeyin , mümkünse çiftlik balığı tercih edin. Bugün balık günümüzdü ama böyle düşününce içim kaldırmadı. Bir programda da aynı şey konuşuluyordu hastaların idrar ve dışkılarının toplanması gerektiği ama kanalizasyona karıştığı yönünde. Sonuçta korona hakkında çok fazla şey bilinmiyor kanıtlanmış yeterli veri de yok. İbupurofen örneğinde olduğu gibi. Bir de tedavide hiv ve anti sıtma ilaçlarının kullanıldığı yazılmıştı; virüs akciğerlerde bağ doku oluşumuna sebebiyet veriyormuş. Ve akciğerlerde %20 hasar bırskabiliyormuş, sperm kalitesini de %60 etkiliyormuş.Türkçe pek kaynak yok ama yabancı kaynaklardan birçok Bilgi geliyor ama virüs değişiyor sanırım; çünkü çocuklar risk grubunda değil dediler İngiltere’de 30 saatlik bir bebekte korona görüldü. Çin’de de böyle bir bebek vardı ve tedavi uygulamadan kendisi iyileşmişti; umarım şngilteredeki bebek için de aynısı olur. Rabbim şifa versin tüm hastalara.

Bdvden yeni taşınmış yazdiktan sonra farkettim tabii ki isteyen istedigi yerde konussun.. Bdvde sürekli ayni konu acilip ayni yorumlar yapılınca tepki göstermistim. İyi forumlar

Patili kankim seni neden banladılar çok üzüldüm. Şikayet eden eller kolonyadan egzema olsun

O zaman sonra insanlar ölmeye baslasa hiç hükumeti suçlamasin. Bari tek uymayana bulaşsa neyise 🙄 insanların bencilligi de ne biliyim. Almanyadada bazı kendilerini bilmezler aynı devam ediyor. Heleki instagramda kendini birşey zanneden tayfa yine grup bukusmalarina felan devam ediyor. Sanki okullar felan bosuna yasaklandi. Böyle salaklar yüzünden yakında buraya da ev karantinasi gelir
Burdada durum aynı inanki onlara bakınca insan kendini sorguluyor. Birde gevşek gevşek bize bulaşmaz korkana bulaşır Allah korur falan diyorlar. Çıldırmamak elde değil. Suçlamak kolay bu sefer ellerinden gelenin fazlasını yapıyor görevliler ama takan kim.

herkes hala geziyor tozuyor benim moralim bozuldu haberleri izledikçe sıkılıyorum moralim bozuluyor evde tekim ben çıkmıyorum ama herkes dışarıda bütün sevdiklerim bütün yakınlarım geziyor tozuyor muhabbetten geri kalmıyorlar ben evdeyim ama herkes geziyor herkes kafasına göre yaşıyor ben kimseyle görüşmemem lazım bu durumda yani aynı evde yaşadığım insanlarla bile görüşmemem lazım ama onlar sonuçta eve girecekler beraber yaşıyoruz sonuçta bunalıma girdim 😢😢😢😢

2 hafta önce grip oldum ve bronşite döndü geçen hafta rapor aldım ne olur ne olmaz kimseye sebep olmayayım diye. Kronik rahatsızlığım da mevcut ay sonuna kadar da izinliyim. Bağışıklığınız kuvvetli olabilir ancak bu karşınızdakinin de olacağı anlamına gelmiyor. Dün arkadaşlarla buluşscaktım ama gitmedim yine çarşamba günü kahvaltı var onada gitmeyeceğim. Tedbirlerimi alıyorum çocuklarımı sürekli uyarıyorum umarım en kısa sürede hasarsız atlatırız bu süreci.
Bu arkadaşımızı kaybettik. 2007 yılında burada tanışmıştık. Yaşadığım yere gelin gelmişti. Sonra ben başka bir şehire evlendim. Ama sosyal medya üzerinden falan irtibatta sayılırsın. Hatta kına geceme gelmisti. İki oğlu olmuştu. Ama karaciğer hastasiymis hiç duymadım. Eşinden karaciğer nakli yapılmış. Hastanede covid olmuş ve kaybettik 3 hafta önce. Taniyaniniz varsa duyurmak istedim. Belki bir dua ederiz 😔

Back