- 4 Şubat 2019
- 4.156
- 8.967
- 158
Malesef canim, kalabalık olmasa da giden var.Avmler ne durumdaymis acaba kalabalik mi hala canim?
Bu arada umreden dönüp misafir kabul eden vatandaşları 184 e sikayet edebiliyormusuz sanirim karantinaya aliniyolarmis Kastamonuda olmus sanirim boyle bisey
Bence de kesinlikle kapatılmalı.Avmler ilk kapatılması gereken yerlerdi bana göre. Çok dikkatli olursanız zararsız atlatabiliriz. Eşiniz girmeden soyunup poşetlere koysun kıyafetleri. Kapıyı açın doğru banyoya, poşetli kıyafetler de bir süre beklemek için kirli sepetine.
Evde temizlik yaptımArkadaskar bilinclenmek acısından boyle bir baslik olsa herkes stokladiklarini ve aldiklari önlemleri paylassa ben aşırı panik halindeyim ve sacmalamak istemiyorum biliyorum ki bu halde oranlarımızda var neler yaptiniz neler aldınız paylasir misiniz.
konuyu nereye açacağımı bilemedim ban yemem umarim surekli takip halindeyim ban falan yersem iyice deliririm
Kuluçka süresinde bulaşıcılığın az olduğunu okumuştum ama ne kadar doğrudur bilemem yine de en ufak bir öksürükte yada ateşte ben kesinlikle doktora gidilmesi taraftarıyım tabii maske eşliğinde. O maskelerde ne kadar koruyor o da tartışmalı. n95 olmalıymış sanırım. Bir de genelde 4-5 gün içinde çıkıyormuş belirtiler 14 güne uzadığı nadirmiş. Bu sebeplerden dolayı bizim önlem almamız bir yere kadar. Olması gereken en ufak şüphede test yapılması ve o insanların tecrit edilmesi. Aksi halde herkes bir şekilde illa ki çıkıyor dışarıya. Ayda bir de çıksan; poşetten de kaparsın. Tabii ki önlemleri arttıracağız ama asıl önemli görev burada sağlık bakanlığına düşüyor. Gerekirse herkese test yapacaklar ama yapacaklar. Başka türlü işin içinden çıkamayız. İstersek kilolarca kolonya alalım işimiz zor.Hepimizin olma ihtimali var. Mesela ben 28 yaşında genç ve sağlıklı bir kadinim. Grip bile olmam kolay kolay. Virüs bana belki grip kadar bile etki etmez ama taşıyıcı olduğum için hiç farkinsa olmadan sana, Ayşe'nin annesine, Veli'nin babasına bulastirabilirim.ruhum bile duymaz
Zaten kuluçka süresi uzun olan bir hastalık. O yüzden 14 gün kuralı diyorlar. Çünkü senin hasta olduğun o mikrobu kaptiktan sonra 14 gün içinde belli olur. Belki de ateşinin çıkıp 'acaba mi?' dedigin 9. Gün öğreneceksin hasta olduğunu. O zamana kadar geçen günlerde yaydigin kişilere Allah bilir ne olur...
Ben o yüzden maske aldım n11den. Yıkanabilir maskelerden. Ne derece koruur bilmiyroum ama bir önlemdir neticede
Bugün markette elime eldiven taktım . Yüzümde de maske vardı. Kimse garipsemedi. Eve gelince maskemi yıkadım.
Bence dahil, çünkü o bir komşunun senden başka kiminle görüştüğünü nerden bilebilirsin ki.Kızlar benim sorum şu
Acil birşey olmadıkça dışarı çıkmıyoruz alt komsuyla günlük oturup kahve içiyoruz bu sorun olur mu sizde yapıyor musunuz yoksa kesinlikle dış kapıyı eşinizden başkasına açmıyor musunuz? Tamam çok dikkatli olmak gerek biliyorum ama bu 1 komsuyla gorusmemek dahil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?