• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

corona için ne önlem aldınız

Çocuklarla evde oturuyorum. Eşim işe gidip geliyor. İhtiyaçlarımızı o alıyor. Eve geldiğinde kıyafetlerini (eğer ertesi gün de giyecekse) portmantoya asıp duşa giriyor. Çocuklar yanımda uyuyor. Eşim ayrı odada. Öpme, sarılma yok. Sanırım en zor kısmı bu. Evimde kilerim var zaten. Özellikle stok yapmadım ama kuru gıdam oldukça fazla. Dondurucuda da bir şeyler var. Bir an önce bitse gitse bu hastalık.
 
Yaklaşık 5 aydır sürekli evdeyim zaten. Eşime kolonya verdim, sürekli tembihliyorum. Muhtemelen yarın atandığım okul belli olacak, ona bile doğru düzgün sevinemiyorum.. Göreve ne zaman başlayacağımız belirsiz, oysa birçok eşyamı kolilemiştim.. Umarım tüm dünya bu illetten bir an önce kurtulur. Umarım aşısı, ilacı her ne ise bir an önce bulunur. Annem memlekette koah hastası, risk grubunda, sürekli görüntülü konuşup evden çıkmamalarını söylüyorum.
 
Bizde çok ekstrem birşeyler yapmadık market alışverişinde. Kuru gıdaları birer paket fazladan aldık. Bir de kutu sütü normalden fazla aldık çünkü kahvede filan çok tüketiliyor bizim evde. Dondurucuya kıyma attık biraz. Sebzeler meyveler zaten bahçeden hep.

Onun dışında daha virüs Türkiyede görülmeden elimize şu n95 maskelerden geçmişti. Ama cidden anlamsız onları kullanmaya çalışmak. Herşeyden önce acayip rahatsızlar. Hastaneye gitmek zorunda kalmazsam takmam herhalde onlardan. Bir de evde zaten eksikliği vardı o yüzden uzaktan ölçüm yapabilen iyi bir ateş ölçer aldık.

Temizliğe de babam 70 yaşın üstünde ve hali hazırda kalp, şeker gibi kronik rahatsızlıkları olduğu için ekstra dikkat etmeye çalışıyoruz.Dışardan geldiğimde üzerindekiler i makineye atıp duşa giriyorum ben. Telefon gibi dışarıda sık kullandığım eşyaları da kolonyalı mendille siliyorum. Evde sık kullanılan elektrik düğmeleri kapı kolları gibi yerleri de enazından günde birkez fısfıslı kolonya ve bezle siliyorum.

Buarada bugün babamın ilaçlarını yeniledik eczaneden. O yanımızda olmasa ve normalde doktordan yeniden rapor alarak alması gereken ilaçlar olsa da devlet şuan ilaç rapor sürelerini uzatıyor yaşlılar için. Direk kimliğiyle eczaneden gidip alabildik. Eğer raporlu ilaçlarınız varsa doktora yazdırmadan önce eczaneye bir sormak iyi olabilir.
 
Bizde evden çıkmiyoruz eğer zorunda kaldiysak dönüşte cantami cuzdanıma varana kadar siliyorum. Kapı kolları prizler.ćamaşır suyu kanser eder diye dozunda kullanıyordum fakat Corona korkum kanseri solda sıfır bıraktı ve elimden düşmüyor artık. Her yeri onla siliyorum.elleri yıkamaktan yoruldum dakkada yıkıyor um ama napalım sağlığımız için. Eşim ise gidiyo işte sıkıntı orda.ona gelirse bizede gelecek.öf ne zor biseymiş ya
 
Arkadaskar bilinclenmek acısından boyle bir baslik olsa herkes stokladiklarini ve aldiklari önlemleri paylassa ben aşırı panik halindeyim ve sacmalamak istemiyorum biliyorum ki bu halde oranlarımızda var neler yaptiniz neler aldınız paylasir misiniz.

konuyu nereye açacağımı bilemedim ban yemem umarim surekli takip halindeyim ban falan yersem iyice deliririm😂
Isim tatil oldu evdeyim, panikli degil tedbirliyim maalesef ki Avrupa‘ nin gorgusuzleri yagma, stok yaptigindan temel ihtiyaclarimizi bulmakta zorlaniyoruz.
Toplu tasima kullanirken butonlara pecetelerle dokunuyorum, disarda gezdiklerimle evimde oturmuyorum. Normalde de priz ve kapi kulplarini gun icinde cok temizlerdim. Kumanda, telefon gun icinde sik sik temizliyorum. Herkesin havlusu ayri, gelen giden yok, temas minimum.
 
Evdeyim, stok yapmadım, A 101 'den indirimde deyip kağıt havlu yerine doğru dürüst bakmadan yanlışlıkla aldığım 2 paket tuvalet kağıdını saymazsak tabi. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim :) Malum tuvalet kağıdı moda ya :confused:
 
Çalışan kesim önlem alsa ne olucak
İnsanlarla dip dibeyiz
Evde oturan şanslı evden çıkmayın işte
Elimizi yıkıyoruz yapıcak birşey yok
 
Sadece markete ciktim 2 kere o kadar.
Cocuklarim oldugu icin ve suan esim sehir disinda oldugu icin tasiyabildigimi alip getiriyorum,gunluk markete gitmek isemiyorum cunku.
Onun disinda kisisel temizligimize dikkat ediyorum,o kadar
 
Dışarı asla çıkmıyoruz.
Karı koca öğretmeniz eve kapandık. Çocuğu parka dahi götürmüyoruz. Markete eşim yada ben on dk gidip geliyoruz onda da hemen giysileri balkona asıp üç gün bekletiyoruz. Eller sık sık en az 20 sn yıkanıyor.
Anne ve babam da evde. Asla çıkmalarına müsaade etmiyorum. Üç beş günde bir gidip erzak bırakıyorum. Onda da oturmuyorum. Eşim arabada bekliyor bem bırakıp temas etmeden kaçıyorum.
En önemlisi izolasyon.
Evden çıkmayın
 
Dışarı asla çıkmıyoruz.
Karı koca öğretmeniz eve kapandık. Çocuğu parka dahi götürmüyoruz. Markete eşim yada ben on dk gidip geliyoruz onda da hemen giysileri balkona asıp üç gün bekletiyoruz. Eller sık sık en az 20 sn yıkanıyor.
Anne ve babam da evde. Asla çıkmalarına müsaade etmiyorum. Üç beş günde bir gidip erzak bırakıyorum. Onda da oturmuyorum. Eşim arabada bekliyor bem bırakıp temas etmeden kaçıyorum.
En önemlisi izolasyon.
Evden çıkmayın
Şanslısınız ki öğretmensiniz, özel sektörun bu sıkı izolasyonu uygulaması imkansız.
Hele ki eşim, AVM de çalışıyor, ben hamileyim, evde küçük çocuk var.
Biz dışarı çıkmıyoruz, ama eşim...
 
Şanslısınız ki öğretmensiniz, özel sektörun bu sıkı izolasyonu uygulaması imkansız.
Hele ki eşim, AVM de çalışıyor, ben hamileyim, evde küçük çocuk var.
Biz dışarı çıkmıyoruz, ama eşim...
Avmler ne durumdaymis acaba kalabalik mi hala canim?

Bu arada umreden dönüp misafir kabul eden vatandaşları 184 e sikayet edebiliyormusuz sanirim karantinaya aliniyolarmis Kastamonuda olmus sanirim boyle bisey
 
Çocuğum ve ben evden çıkmıyoruz zaten. Tek endişem sevdiklerim için. Mecburen çıkmak zorunda olanlar var. Rabbime emanet hepsi.
 
Peki misafir kabul ediyor musunuz?
Hala gelmek isteyenler var, reddedilince bozulanlar..
Bana kimse yeltenmedi ama yakınımda yaşadım.
Zor oldu. Kimseye teklif edilmemeli bence şu süreçte.
Ama "amaann nolacak" diyenler var...
 
Maalesef ki öyle 😔Karantina kime uygulanır? Hasta olana. Mantıklı olan da hasta olanların yada olma ihtimali olanların evden çıkmaması.
Hepimizin olma ihtimali var. Mesela ben 28 yaşında genç ve sağlıklı bir kadinim. Grip bile olmam kolay kolay. Virüs bana belki grip kadar bile etki etmez ama taşıyıcı olduğum için hiç farkinsa olmadan sana, Ayşe'nin annesine, Veli'nin babasına bulastirabilirim.ruhum bile duymaz
Zaten kuluçka süresi uzun olan bir hastalık. O yüzden 14 gün kuralı diyorlar. Çünkü senin hasta olduğun o mikrobu kaptiktan sonra 14 gün içinde belli olur. Belki de ateşinin çıkıp 'acaba mi?' dedigin 9. Gün öğreneceksin hasta olduğunu. O zamana kadar geçen günlerde yaydigin kişilere Allah bilir ne olur...
Ben o yüzden maske aldım n11den. Yıkanabilir maskelerden. Ne derece koruur bilmiyroum ama bir önlemdir neticede
Bugün markette elime eldiven taktım . Yüzümde de maske vardı. Kimse garipsemedi. Eve gelince maskemi yıkadım.
 
Stok vs yapmadık eksikleri alıyoruz. Stok yapılmasını doğru bulmuyorum

En en önemlisi evden ÇIKMIYORUM evimizden tek çıkan kişi işe gidiyor geliyor bu kadar.
 
Şanslısınız ki öğretmensiniz, özel sektörun bu sıkı izolasyonu uygulaması imkansız.
Hele ki eşim, AVM de çalışıyor, ben hamileyim, evde küçük çocuk var.
Biz dışarı çıkmıyoruz, ama eşim...
Avmler ilk kapatılması gereken yerlerdi bana göre. Çok dikkatli olursanız zararsız atlatabiliriz. Eşiniz girmeden soyunup poşetlere koysun kıyafetleri. Kapıyı açın doğru banyoya, poşetli kıyafetler de bir süre beklemek için kirli sepetine.
 
Back
X