corona için ne önlem aldınız

Monny

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
705
1.458
113
Arkadaskar bilinclenmek acısından boyle bir baslik olsa herkes stokladiklarini ve aldiklari önlemleri paylassa ben aşırı panik halindeyim ve sacmalamak istemiyorum biliyorum ki bu halde oranlarımızda var neler yaptiniz neler aldınız paylasir misiniz.

konuyu nereye açacağımı bilemedim ban yemem umarim surekli takip halindeyim ban falan yersem iyice deliririm

Muhtemelen ban yiyeceksiniz. Keske onlem olarak bu konuyu buraya acmasaydiniz

Aslinda belediyelerin faturalari ertelediği gibi buradaki banlar da bir sure ertelense keske. Olaganustu hal var cunku

Son düzenleme:
Ne stok yaptım ne öyle aman aman bi önlem aldım..evden çıkmıyorum ama eşim akşam kadar dışarda o virüsü kaparsa zaten bize de bulastiracagi aşikar o yüzden eşimi uyarıyorum insanlarla arasına en azından bir metre mesafe koyup öyle konuş ellerini yıka dezenfektan sür vs başka ne yapılabilir ki sürekli insanlarla iç içe..Rabbim hepimizi korusun en az kayıpla atlatalım..panik yaparsak daha başka sıkıntılarla karşılaşırız o yüzden sakın kalıp evimizden cikmamaya çalışalım

Sadece market için evden çıkıyoruz. Öyle büyük stoklar yapmadık, birer paket kuru gıda aldık tabi markette her şey yoktu maalesef.. Matketten gelince tüm kıyafetleri makineye atıyorum. El yüz sabunluyoruz. Böyle yani..

Öncelikle bir şey stoklamadık. Stoklarsak bir tek kedi maması stoklarız o kadar çünkü karantinada marketler falan açık oluyor zaten. Onun haricinde çok sık el yıkıyoruz. Kıyafetleri çok sık yıkıyoruz. Toplu taşıma asla kullanmıyoruz. Kızım küçük onu dışarıya çıkarmıyoruz. Bir de c vitaminine çok yüklendik. Maske aldık ama kullanmadık şu ana kadar. Aslında normal zamanda yaptıklarımızı yapıyoruz maske hariç.

Ben mecbur olmadıkça dışarı çıkmıyorum. Özellikle annem ve babam hiçbir şekilde dışarı çıkmıyorlar yaşlarından dolayı ve hastalıkları olduğu için onları dış hayattan tamamen soyutladık. Eşim işe gidip geliyor. İşten geldiği gibi direk üstündekileri değiştirip duşa giriyor. Dışarıda giydiği kıyafeti ayrı bir yerde tutuyoruz.
Olası durumlara karşı evdeki gıda paketlerinde normalde 1 tane fazladan varsa şuan yedeklere de 1 er fazladan ekledik. Toptan alışveriş ile evde yaşam düzenlendi

Ben önlem alamam ki devlet alacak. Ne yapalım yani görüştüğüm herkese test mi? Parkları sokakları ilaçlıyım mı? Bizim yapabileceğimiz tek şey sürekli temizlenmek. Onun dışında eldivendi maskeydi alakası yok korumaz.

ya italyadaki durumu baz alirsak market icin sira veriyorlarmis ve tek kisi gidiyormus bende stok yapmayacaktim ama o durumda sira beklemek istemem ya da disariya cikmayi asla istemem o yuzden stok mantikli geldi acikcasi evden hic cikmama acisindan

Evden çıkmıyoruz, arkadaş buluşmaları yapmıyoruz, eşimin iş yeri de evden çalışmaya izin verdi, hep birlikte evdeyiz yani. Hiçbir şeyi stoklamadık ama evdeki gıdalara şöyle bir bakınca, bizi rahat 10-15 gün götürür. Bugün eşim manava gitmek zorunda kaldı, biz hadi neyse de, çocukların meyveye sebzeye ihtiyacı var. Eve gelince giysilerini direkt çamaşır makinesine attı, elini yüzünü yıkadı. Çamaşırları renklileri bile en az 60 derecede yıkmaya başladım. Eve dışarıdan giren her şeyi sirkeli suyla bir siliyorum. Dışarı çıkmayınca çok bir şey yapmaya gerek kalmıyor aslında.

ekstra bir önlem almadım zaten elimi yıkarım sürekli, çalıştığım ortam tozlu olduğundan kolonya ile elimi dezenfekte ederim ekstra olarak. evdede rutin temizliğime devam ediyorum, dışardan gelince üst baş kirli sepetine duşa gir yıkan temiz kıyafetler giy günlük rutinim bu.
sadece el dezenfektanı aldım arada dışarda isem elimi temizlemek maksatlı, kalabalık ortamlara girmiyorum, evden işe gidip geliyorum market alışverişini onlıne olarak yapıyorum günlük alınacak şeyler için uğrayıp çıkıyorum.
okullar kapandı malum kızım var kreşe giden ailemin yanına gönderdim onlarda kronik hastalar ve evde takılıyorlar kızımla birlikte toplu etkinliklerini iptal ettiler, el yıkamaya hijyene dikkat etmek, insanlarla fazla kaynaşmamak ve mümkünse yeme içmeye bol sıvı tüketmeye dikkat etmek lazım.
birde ne olur ne olmaz havlu kagıt, deterjan, tuvalet kağıdı bakliyat makarna ve soğan patates tarzı erzaklarımı yedekledim ama abartıya kaçmadan...

Ben evdeyim. Süt izni olanlara idari tatil. Evden çıkmıyorum hiçbirşekilde. Eşim polis ...

ya italyadaki durumu baz alirsak market icin sira veriyorlarmis ve tek kisi gidiyormus bende stok yapmayacaktim ama o durumda sira beklemek istemem ya da disariya cikmayi asla istemem o yuzden stok mantikli geldi acikcasi evden hic cikmama acisindan
İyi de nereye kadar çıkmayacaksınız ki? Bir yerde illa ki tükenecek ama bu işin asıl çözümü herkesin kendini bilmesi. Birçok kişi hala sokakta; cafelerde takılıyor. Karantina altına alınanlar kaçmaya çalışıyor. Bunlar olmasa zaten işler çok daha çabuk çözülür ve bulaşıcılığı azalır. Yoksa o stokta eninde sonunda bitecek ve illa ki evden çıkmak zorunda kalacaksınız.

en azindan hasta olanlara önlem alinana kadar cikmayarak evde kalmayi planlıyorum ama esim calisiyor iste keske karantina gelse en azindan yayilmayi onlesek ilk asamayi kolay atlatsak ölümlerin baslamasi beni cok korkutuyor

Girişe dezenfektan koydum çünkü banyo evimin diğer ucunda. Önce elleri dezenfekte ediyor eşim sonra doğru banyoya.
Havluları kaldırdım. Kağıt havlu koydum.
Stok işine gelince ihtiyacım olanı alıyorum, fazlasını alırsam ihtiyacı olan birinin hakkına giriyormuşum gibi hissediyorum.
Sadece kedi mamasını büyük boy aldım.
özellikle kapı kollarını, lavaboları ve telefonları her gün temizliyorum.
Oğlanların odasına kolonya koydum.
Dışarı çıkmıyoruz, ufaklığı bu ay göz kontrolüne de götürmeyeceğim.
Maske almadım hiç, bana daha hasta edici gibi görünüyor. Fakat hasta olursak mutlaka kullanırız.
Evi bol bol havalandırıyorum.

benim ev zaten stok gibidir . derin dondurucumda mantılar köfte ve yazlık yaptığım patlıcan fasulye vs vs var. mesela hazır yufka alırım 6lı 1ni yaaprım kalanı fazla diye koyarım derin dondurucuya ekemk mesela misafir vardır çok alınmıştır bayatlayıp atılması diye derin dondurucuya atarım küçük çocuğum var ve çalışan bir anneyim onun sevdiği şeyleri örneğin kurabiye börek kek vs derin dondurumda çoktur ki istediği an hazır bulunabilsin ve annem bakıyor anname zorluk olmasın diye velhasıl dolabım 3 aylık idare eder heralde :) ama bu duruma özel bir durum değil çalıştığım için di. çok şükür zaten yağ dı kuruydu falan toplu alıyorum sürekli tek tek almam onlarda tamam ee zaten yeni market alışverişi yapmıştım o yüzden stok konusunda ihtiyacım yok diye düşünüyorum. Ama şöyle bir düşündüğümde çocuğum için ağrı kesici ateş düşürücüm var, ailemiz içinde ,gerekli ıslak mendil kolonya maske ve eldiven önlemim de tamam. sağlık personeliyim her gün işe ve koronanın kaynağına gidiyorum. mümkün olduğunca insanlardan uzak duruyorum kalabalıklara girmiyorum yemek haneye çıkmıyorum ellerim sürekli yıkıyorum .Çevremde ki insanları uyarıyorum işin ciddiyetini anlamaları için.ailemin bağışıklığını güçelndirmek için her gün takviyeler hazırlıyorum. 3.5 yaşında çocuğumada anlattım kesinlikle kimseye öpme sarılma yok el ağıza burna gitmeyecek sürekli eller yıkanacak bol su içilecek. Valla benim oğlum insanlardan daha anlayışlı hasta olmayım diye ne dersem uyguluyor :) Rabbim hepimizi korusun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…