• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

corona için ne önlem aldınız

en azindan hasta olanlara önlem alinana kadar cikmayarak evde kalmayi planlıyorum ama esim calisiyor iste keske karantina gelse en azindan yayilmayi onlesek ilk asamayi kolay atlatsak ölümlerin baslamasi beni cok korkutuyor
Karantina gelirse evet bulaşıcılık azalır tabii ki ama o da ekonomiye nasıl yansır. Bir de işin o boyutu var. Üretimin durma aşamasına geldiğini düşünün? En azından bazı fabrikalar ve iş yerleri illa açık kalacak ki hayatımızı devam ettirebilelim. Yine tekrarlıyorum. Burada asıl önlem alması gerekenler hasta olanlar aslında veya risk grubunda olanlar. Onlar çıkmayacak; gezmeyecek ve en ufak şüphesi olan maske takıp hastaneye gidecek. Yoksa hayatın durma noktasına gelmesine gerek yok. Milyonlarca insanı evde tutmaktansa diğer yol çok daha ekonomik ve kolay.

Stok falan yapmadım. Kedimin köpeğimin yemeğini yedekledim sadece, ben ne olsa yerim de çocuklarım yiyemez.

Dışarıda elimi ağzıma yüzüme götürmüyorum, aklıma geldikçe kolonya sürüyorum. Eve gelince dirseklerime kadar sabunla yıkıyorum. Dışarıda giydiğim kıyafetlerimi odamda ayrı bir yere koyuyorum, diğer kıyafetlerime yatağıma falan temas ettirmiyorum. Başka da bir şey yapmıyorum, ne yapabilirim?

Karantina gelirse evet bulaşıcılık azalır tabii ki ama o da ekonomiye nasıl yansır. Bir de işin o boyutu var. Üretimin durma aşamasına geldiğini düşünün? En azından bazı fabrikalar ve iş yerleri illa açık kalacak ki hayatımızı devam ettirebilelim. Yine tekrarlıyorum. Burada asıl önlem alması gerekenler hasta olanlar aslında veya risk grubunda olanlar. Onlar çıkmayacak; gezmeyecek ve en ufak şüphesi olan maske takıp hastaneye gidecek. Yoksa hayatın durma noktasına gelmesine gerek yok. Milyonlarca insanı evde tutmaktansa diğer yol çok daha ekonomik ve kolay.
evet dediğiniz cok dogruda buna uyacak kim var kimse hactan gelenler karantinadan kacmaya calisirken polislere tukuruyorlar boyle bir zihniyet varken nasil zaptedilir bilemiyorum

evet dediğiniz cok dogruda buna uyacak kim var kimse hactan gelenler karantinadan kacmaya calisirken polislere tukuruyorlar boyle bir zihniyet varken nasil zaptedilir bilemiyorum
Maalesef ki öyle 😔Karantina kime uygulanır? Hasta olana. Mantıklı olan da hasta olanların yada olma ihtimali olanların evden çıkmaması.

Ben evdeyim zaten küçük bebeğim var, evde takılıyorum.
Sıkça el yıkıyor ve bol su, sıvı tüketiyorum,tükettiriyorum.
Bağışıklığımızı güçlendirmek için besiye çektim evdekileri, ona yoğunlaştım :)
Karadut özü, keçiboynuzları, dut kuruları, pekmezler ballar zencefiller zerdeçallar, ıhlamurlar portakallar greyfurtlar artık her ne gelirse aklınıza.

Eşim var dışarıyla irtibatı olan, o da iş kıyafetleriyle evde dolanmıyor.
Kolonyamız var saat başı döküyoruz sanırım.
Havlu kağıt kullanıyoruz.
Çamaşır suyu, sirke arkadaşımdır zaten.
Başka da bir şey yaptığımız yok.
Sağlık bakanlığı ne derse o.

Bir yere gitmiyorum, kimse de gelmiyor zaten.
Stok yapmadık.
Haftasonu aylık alışverişimizi yaptık.
Aç kalmayız diye düşünüyorum.
Var her şey, dolaplar dolu şükür, marketler de kapanmaz zaten.
İnşallah bu süreci kolayca atlatırız.

Herkes dısarı cıkmıyorum demiş ben eve giremiyorum...Kimse çalışmıyor mu ya??

Arkadaskar bilinclenmek acısından boyle bir baslik olsa herkes stokladiklarini ve aldiklari önlemleri paylassa ben aşırı panik halindeyim ve sacmalamak istemiyorum biliyorum ki bu halde oranlarımızda var neler yaptiniz neler aldınız paylasir misiniz.

konuyu nereye açacağımı bilemedim ban yemem umarim surekli takip halindeyim ban falan yersem iyice deliririm😂
Yaklaşık 1 ay önce temizlik ürünlerini zaten almıştım o yuzden pek ihtiyacım yok o zaman elimde olan ama suan bitenleri bugün akşam alacağım
Yumurta
Makarna
Un
Yaş maya
Yağ
Pirinç belki alırım çünkü bulgurum çok var
Sebze olarakta yarın eşime aldiracagim
Mutfağa dair başka birşey aklıma gelmiyor siz neler aldınız ne yaptınız

Sosyal mesafe ve el temizliği dışında yapabileceğiniz bir şey yok. Çalışanlar da aynı şekilde iş arkadaşlarıyla en az 1.5 metre mesafede durmaya çalışıp öpüşmeyecek, tokalaşmayacaklar. Kıyafetlerinizi de sadece havalandırmanız yeterli olur, yıkamanıza gerek yok.

Stok yapmadık. Sadece evdeyiz. Sık el yıkayıp ağız burun lavaji yapıyoruz. Sık dokunduğumuz eşyaları dezenfekte ediyoruz. Cep telefonu cüzdan anahtar ve kapı kolları gibi.
Her gün banyo zaten yapılıyor.
Bol sıvı alıyoruz.
İyi besleniyoruz.

Normalde gunluk alisveris yapan bir insan olarak, su an 2 haftalik gida stogum var fazladan sadece.
Bir de cocuklarin ve benim ilaclarimdan bir kutu fazlamiz var.

evden disari cikmiyoruz, markete esimi gonderiyoruz. (cocuklarin ve benim alerjimiz/astimimiz falan var neyse)

bol sivi aliyoruz, balli limonlu zencefilli cay :rapci:

bir de ben dunden itibaren korona haberlerini cok sik takip etmeme karari aldim, yoksa cidden kafaya takip anksiyeteye donusturebilecek gibiyim, uyku uyumakta zorlanmaya baslayinca bu karari aldim acikcasi, simdiden daha iyiyim sanki.

Evimde her daim olan yiyecekler mevcut. Buzluğumda biraz et, tavuk, köfte...
Şu an en iyi önlem olarak evden dışarı çıkmıyoruz, tabi okula ara verildiği için böyle. Okul açılana kadar da asla kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum. Eşim ile gidip geliyor, market vs işlerini de o hallediyor.

Elimde kolonyayla bekliyorum:)

Piyango bana vurur ya da vurmaz diyemem ama havaların ısınmasından umudum var.

Stok yapmadım, sadece alisveris için disari çıkıyorum o da maske ve kapsonla. Kapson psikolojik rahatlatiyor beni. Yine de hicbir çözüm yuzde yuz etkili diyemeyiz sadece elimizden geleni yapabiliriz.

Bir de bağışıklığı güçlendiren suruplar var onlardan kullaniyorum.

Normalde gunluk alisveris yapan bir insan olarak, su an 2 haftalik gida stogum var fazladan sadece.
Bir de cocuklarin ve benim ilaclarimdan bir kutu fazlamiz var.

evden disari cikmiyoruz, markete esimi gonderiyoruz. (cocuklarin ve benim alerjimiz/astimimiz falan var neyse)

bol sivi aliyoruz, balli limonlu zencefilli cay :rapci:

bir de ben dunden itibaren korona haberlerini cok sik takip etmeme karari aldim, yoksa cidden kafaya takip anksiyeteye donusturebilecek gibiyim, uyku uyumakta zorlanmaya baslayinca bu karari aldim acikcasi, simdiden daha iyiyim sanki.
Ben de uyuyamıyorum evet. Aynı şekilde çok sıkı takip etmemek adına kendimi ev temizliğine verdim. Bu işler bitince de çocuklarla vakit geçiririz. Kim bilir bu korona bize uğrar mı uğramaz mı ama bu şekilde devam edersem ben de kesinlikle psikolojik bir rahatsızlık ortaya çıkacak.

Elimde kolonyayla bekliyorum:)

Piyango bana vurur ya da vurmaz diyemem ama havaların ısınmasından umudum var.

Stok yapmadım, sadece alisveris için disari çıkıyorum o da maske ve kapsonla. Kapson psikolojik rahatlatiyor beni. Yine de hicbir çözüm yuzde yuz etkili diyemeyiz sadece elimizden geleni yapabiliriz.
Corona soğuk havada yayılıyor, çekirge istilası çıkmış suan türkiye soğuk olduğu için teğet geçmiş ama hava isindikca gelme ihtimali var. Adanadada sıtma sineğinden bahşedilmiş yani soğukta farklı virüs sıcakta farklı hastalık var :110::KK17:

Bende çalışıyorum, devamlı elimiz dezenfekte ediyorum, toplu tasima araçlarına eldivenle biniyoruz, elimizi yıkıyoruz, ama insanlarla ic icr olunca ne kadar uzak kalırız bilemiyorum, kismetimizde varsa artık oluruz

Corona soğuk havada yayılıyor, çekirge istilası çıkmış suan türkiye soğuk olduğu için teğet geçmiş ama hava isindikca gelme ihtimali var. Adanadada sıtma sineğinden bahşedilmiş yani soğukta farklı virüs sıcakta farklı hastalık var :110::KK17:
Cekirgeler coronadan daha mi tehlikeli?

Almanya maalesef biraz daha önce olduğu için enfeksiyon sayısından felan size burda olanları anlatıyım. Insanlar sayı rakamları çıkmaya başladığında süpermarketlere hücum etti. Bir cok marketde un, seker, maya, süt, tuvaket kağıdı, konserve ya cok az ya hic yok. Mesela komsum cumartesi bir cok ürünü bulamadi. Doldurmaya çalışıyorlar ama millet cok alıyor son günlerde ve stokluyor evde. Sahsen bir, en gec iki haftaya burda da cikma yasagin geleceğini düşünüyorum. Am supermarket ler felan acik kalacak. Bugün bir markete gitiim burda bazi seyler aldığım icin benim. Ogullarimin giydiyi bez bumarasindan hic yoktu. Diğerlerinden vardi. Bazi ürünler yok sattığı icin raflar bazi yerde boş. Ama marketler yetişmeye gayretli. Sahsen size önerim: acil ihtiyaçlarınızı abartmadan stoklayin. Biz alışverişlerimizi önceden yaptığımız için devamlı insan arasına girmek. Zorunda kalmıyoruz. Ufak tefek alışverişi yinede gidip yapıyoruz gerekirse

Stok yaptık suyuna kadar eller sürekli yıkanıyor ne biz çıkıyoruz ne de misafir kabul ediyoruz eşim çalışıyor oda kendi arabamızla gidip geliyor bulaşırsa ondan bize bulaşır
Geldigi gibi işten kıyafetleri yıkanıyor kendi duş alıyor eğer çok acil dışarı çıkıyorsak maske ve ya tülbentle ağzımızı burnumuzu kapıyoruz böyle yani

Back
X