• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corona geçirenler yardım edin

Keşke siz farklı odaya gecmeseydiniz. Ben pozitif çıkınca aynı odada kaldığım kız kardeşim de oda ayırmıştı ama çoktan on da bulaşmış ve o da diğerlerine bulastirmisti. Siz farklı odaya geçerseniz geçin ama bizim gibi hata yapıp diğerleriyle ayni ortamda takılmaya devam etmeyin.

Hastalığı geçiren arkadaşlarımın deneyimini paylaşayım sizinle.Evinizde ebeveyn banyosu varsa yatak odasında yatırın hastayı wc'yi de orda kullanır temasınız olmaz.Kağıt tabak ,plastik kasık çatal sıparışı verın kardeşiniz yemeği odasında yesin ve orda çöpe atsın atıkları.Siz pozitife dönebilirsiniz de dönmeyebilirsiniz de ama negatifte olsanız belki semptomsuz taşıyıcısınızdır her ihtimali göz önünde bulundurarak maskesiz anne ve babanızla görüşmeyin.C ve D vitamini desteği alın eczacınız getirecektir siparişlerinizi, olmadı bir arkadaşınızdan rica edersiniz kapıya bırakır gider.Panik olmayın hastalığı çok ağır geçirenler olduğu gibi çok hafif atlatanlar da var.Aynı odada kaldınız diye illa virüsü kaptınız diye bir şey yok.Öğrencimin aynı odayı paylaştığı ablası pozitif kendi negatifti hatta dahası aynı zamanda annesi pozitif, babası negatifti.Aradan üç ay geçti okulda sınıf arkadaşından kaptı virüsü aynı çocuk.Kime nasıl ne zaman bulaşıyor ben anlayabilmiş değilim.Uyku düzeninize çok dikkat edin ailece seretonin çok önemliymiş

Geçmiş olsun.. Ben ilaç kullanmadan atlattım. Çörek otu yağı çok iyi gelmişti, günlük 1 kaşık içtim. Bol bol meyve ve su tüketimi de çok önemli.

Merhaba geçmiş olsun. Artık sürü bağışıklığı ile yeneceğiz bu hastalığı anlaşıldı aşı herkese gelene kadar zaten geçirmeyen kalmayacak. Ben Kasım ayında geçirdim. Komşularım pozitifmiş. Ama ortalıkta dolandıkları için asansör de ortak olunca bulaştı bir şekilde. Büyük kul hakkı. Neyse. Öncelikle ilaçları negatif çıksanız bile belirti varsa muhakkak kullanmanız gerekiyor. İlaçsız geçirdim diyen herkeste kalıcı uzun vadede sorun çıkıyor demişti doktor bana. İlaçlarımı kullandım. Belirtileri hissettiğim an maske kullanmaya başladığım için 3 yaşındaki kızıma geçmedi. Belirti hisseder hissetmez onu anneme gönderdim. Eşimle kaldık. Benim 3. Günümde eşim pozitife döndü. İkimiz de pozitif olmamıza rağmen farklı odalarda yaşadık. Mutfak ve tuvalet hariç ortak alanımız yoktu. Her banyodan sonra duşakabin tuvalet çamaşır suyuyla temizlendi. Çamaşırlar sık yıkandı dışarıda kurutuldu. Dezenfekte olarak kapı kurpları, el değen her yer yapıldı. Vitamin babam getirdi kapıdan bıraktı. Mahalle bakkalı ve Muhtar yiyecek ve ekmek konusunda yardımcı oldu.

Az hasarla hafif geçirdik. Çok geçmiş olsun.

Öncelikle geçmiş olsun, ilk yapılan testte sonuç pozitif çıkmıyor ne yazık ki. Semptomlarınız başladıysa kuvvetle muhtemel sizde pozitifsinizdir. Ben eşim pozitif olduktan dört gün sonra pozitif çıktım ilk üç testim negatif çıkmıştı. Ancak temaslı olduğum için filyasyon ekibi bana da ilaç vermişti, ilaçları erken kullanmaya başladım grip gibi geçirdim. Ancak eşim ek hiçbir rahatsızlığı, sigara kullanımı vs olmamasına rağmen çok ağır geçirdi, iki hafta hastanede yattı ki ilk beş gün çok iyiydi altıncı günle birlikte ağırlaştı. Annem alerjik problemler ve başka rahatsızlıkları olduğu için doktor önerisiyle ilaçları kullanmadı, vitamin takviyesi ile iyileşti. Demem o ki hastalığın kimde nasıl seyredeceği hiç belli olmuyor. Siz testinizi tekrarlayın ve pozitifseniz size verilen ilaçları kullanın. Evin ortak alanlarında ise mutlaka maske kullanın.

Biliyorsunuz hastalık pcr testinde negatif çıkabiliyor. Kişi hasta olmasına rağmen. Annem de öyle oldu. Ablam ve eşinde test pozitif çıktı annem negatif çıkmasına rağmen en ağır annem geçirdi. Nasılsınız. Bugün öksürük devam ediyor mu. Kas ağrısı ve Ateşiniz var mı. Eğer öyleyse doktorla iletişime geçin. Tedaviye başlayın.
Ama iyiyseniz testiniz de negatif ise ilaç almak konusu size kalmış. Ben olsam almazdım sanırım. Bir belirti yok. Test negatifse. Almazdım.

belirti görürsem alırdım. Test negatif bile olsa.

Biliyorsunuz hastalık pcr testinde negatif çıkabiliyor. Kişi hasta olmasına rağmen. Annem de öyle oldu. Ablam ve eşinde test pozitif çıktı annem negatif çıkmasına rağmen en ağır annem geçirdi. Nasılsınız. Bugün öksürük devam ediyor mu. Kas ağrısı ve Ateşiniz var mı. Eğer öyleyse doktorla iletişime geçin. Tedaviye başlayın.
Hafif öksürük var kas ağrısı bitti başka hiçbir belirti yok o yüzden ilaçlar konusunda kararsızım birde zoretanin kullanıyordum bu durum başlayınca ara verdim

Banada yardımcı olurmusunuz ?
Bn cuma günü akşam asi oldum .kol ağrım vardı smdide sabahtan beri baş ağrısı grip gibi burun akintsi geniz akıntısı var . Hiç birşeyim yoktu birden titremeyle bunlar çıktı . Yan etkimi acaba gripmi covid mi .yan etkisi böyle olan varmı ??

Back
X