- 22 Mart 2015
- 1.373
- 2.731
- 133
- 35
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nelere dikkat ettinizBen temmuz ayında geçirdim çok ta ağır ağrılar içinde ☹ evde 6 kişiydik ve hiç kimseye bulaşmadı evimiz de küçüktü hatta gorustuguk hic kimse pozitif olmadi
Ben negatif çıktım ilaç kullanmalı miyim hafif öksürük varçok geçmiş olsun. Korkmayın. Korktuğunuz kadar kötü olmayacak. Vitaminleri internetten alabilirsiniz. Düzenli olarak ateş düşürücü içsin kardeşiniz. Ateşi olursa sıkıntısı çok olur. Oksijenini kontrol edin. İnternetten oksimetre alabilirsiniz.
verilen ilaçları kullanmak taraftarıyım. Ben değil ama tüm ailem geçirdi sayılır. İlaçlardan herkes fayda gördü.
Eğer oda da hasta birisi varsa çift maske takın. Aynı anda koridorda, mutfakta vs bulunmayın. Kapı kollarını, muslukları, ışık düğmelerini kolonya gibi bir madde ile steril edin. Sürekli.
her odayı havalandırın. Birbirinize yaklaşmayın. Uzaktan konuşun.
Soğuk kanlı olmanız çok önemli. Çok geçmiş olsun. Geçecek. Aileniz bu sıkıntıyı Atlatacak merak etmeyin.
Online markette plastik tabak vs yok onu temin edemedik maalesefIkizinizin odasına büyük bir çöp poşeti verin.
Tek kullanımlık plastik ya da kağıt bardak tabak çatal alın. Yemekleri ona koyup kapıdan verin. Onun elledigi bir şeye siz dokunmayın.
Tuvalet ortak kullanıldığı için o girip çıktıktan sonra siz eldivenle girip onun dokunup oturudgu yerleri dezenfekte edin.
Bu şekilde korunup hic birbirine bulastirmayanlari duydum biraz zor ama imkansız değil.
Geçmiş olsun
Testim negatif ama hafif öksürük varÖncelikle çok geçmiş olsun, ekiplerin getirdiği ilacı mutlaka kullansın kardeşiniz. Onun dışında bol sıvı alınması da gerekiyor bana kalırsa test talebinde de bulunmalısınız çünkü semptomunuz var. 3 gün içinde sizin de test sonucunuz pozitif çıkabilir ne kadar erken favipiravir başlanırsa semptomlar artmadan hastaneye gitmesen tedavi kolaylaşıyor. Mümkünse evde ortak alanlarda çift kat maske kullanılması gerekiyor. Enfekte kişinin dokunduğu yerleri çamaşır suyu ile silmeniz faydalı olur. Aşırı vitamin takviyesinin de karaciğere aşırı yüklenme olduğu söyleniyor. Daha öncesinde bildiğiniz bir takviye ihtiyacı olan durum yoksa (düşük d vit gibi) olmasa da olabilir.
Bence pozitif çıkarsa kullanın. Negatifse şimdilik gerek yok. Ama gelen filyasyon ekibi bazen aynı odada kalana hemen ilaç başlayabiliyor. O zaman onları da dinleyebilirsiniz. Kesin bişey söyleyemiyorum. Sağlık ekibine danışın. Sizin kararınız önemli.Ben negatif çıktım ilaç kullanmalı miyim hafif öksürük var
Benim testim negatif ama hafif öksürük var ilaçlara başlamalı miyimÇok gecmiş olsun. Korkmayın, stres yapmayın lütfen. Sıkılmadan okuyun uzun olacak birazSıze en yakın eczanenin netten telefonunu bulun ve covıd oldugunuzu soyleyın yardımcı olurlar. En kötü hesap IBAN ısteyın ucretı oraya gönderirsiniz, ben öyle yaptım. Netten de uygun fiyata bulabılırsınız bunları ayrıca. Maskesız kesınlıkle durmayın. 3-4 saatte bir değiştirin. Hatta odalara maske, Pecete gibi atıklar ıcın poset bulundurun günlük çöpe atın. Her gün odaları mutlaka havalandırın. Yastıklarınızı ozellıkle güneşlendirin hava iyiyken. Çatal, kaşık, tabakları önce sıcak çamasır sulu suya koyuyordum leğende. Sonra makınede 65 derecede tekrar çamasır suyu da ekleyıp yıkıyordum. Wc her giriş çıkışta lavaboyu, klozeti çamasır suyu ile temızlıyordum. Mutfakta eldıven kullandım. Kapı kolları ve ışık düğmelerini sürekli sildim. Evet, yorucu oluyor ama yapmak zorundayız. Umarım hafif atlatırsınız, bır sıkıntınız olursa yıne yazın burada elımızden geldıgınde yardımcı oluruz... Tekrar gecmiş olsun
Aynen bana da öyle dendi hafif öksürük var vitamin kullanmaya başladım bugün onun dışında iyiyimBence pozitif çıkarsa kullanın. Negatifse şimdilik gerek yok. Ama gelen filyasyon ekibi bazen aynı odada kalana hemen ilaç başlayabiliyor. O zaman onları da dinleyebilirsiniz. Kesin bişey söyleyemiyorum. Sağlık ekibine danışın. Sizin kararınız önemli.
Aynı evdeki diğer 4 kişi negatif çıktık ama hafif öksürüğüm var ilaçlara başlamalı miyim bilmiyorummerhaba ,
Belirtileri neydi ?
İlla bulaşacak diye bir şey yok
Odaları ayırın , aynı alanda maskesiz gezmeyin.
Düzenli uyuyun , vitamin desteği alın , bol su için , evi sık sık havalandırın, meyve sebze vitamin şaplayacak şeyler yeyin.
Benim halam 63 yaşında kalp şeker hastası ve atlattı. Yani kişiye ve bünyeye bağlı biraz da
Tabi psikoloji de çok önemli. Sağlam durmaya çalışın.
Çok geçmiş olsun
Hakikaten bu hastalık nasıl bulaşıyor ben hala anlamış degilim. Aynı yatakta yayılan eşe bulaşmayan virüs bir insandan başka bir insana nasıl bulaşıyor o zaman?Ben pozitif esim negatif cikti.odalari ayirdik lavabolari ayirdik kesinlikle odadan lavabo disinda asla cikmadim.bulasiklarimi kapiya birakirdim esim alirdi.butun odalarin kapisini kapattik ben koridordan gecince havada bulasmasin diye.korkmayin esimle gunlerce ayni yatakta uyuduk hatta beraner olduk ama ona bulasmadi.
vallahi bilemiyorum kiAynı evdeki diğer 4 kişi negatif çıktık ama hafif öksürüğüm var ilaçlara başlamalı miyim bilmiyorum
Bende anlamadim bu virus işini.kizim 5 yasinda ona bulasti ama esime bulasmadi.belkide bulasti testte cikmadiHakikaten bu hastalık nasıl bulaşıyor ben hala anlamış degilim. Aynı yatakta yayılan eşe bulaşmayan virüs bir insandan başka bir insana nasıl bulaşıyor o zaman?
Özelikle odadan çıkmadım dikkat ettim bi kac gün sonra hep dinlendim tuvalete girdikçe çamaşır suyu spreyleri sıktım taşına içine tabak çanak normal evdekiler ne kullaniyosa o şekilde kullandım bol c vitamini al bide suda çözülen vitaminlerden kullan benim sırtımda acayip yanma kemiklerinde ağrı ve tad koku duyum yoktu ilaçlarını kullandım 3 5 güne normal halime geldim. Çok geçmiş olsun havalar güzel güneş e balkona çıkabilir hasta olan kişi güneşten vitamin alabilir ama sabah erken saatleri olmalı öğle güneşine kalmamalıNelere dikkat ettiniz
Belırtıler var ise hemen fılyasyonu arayın, bende negatıftım ama 3,4 gün sonra hafıf öksürük böyle gıcık gibi basladı, sonra kalça bel agrısı basladı. Fılyasyonu aradım belırtı varsa pozıtıftir zaten dedıler ve geldiler test yapıp ilaç bıraktılar. İlaca öyle başladım ve gece sms geldi pozıtıf olduguma dair. Temastan sonra kac gun gectı sızın bılmıyorum ama muhtemelen pozıtıf ie dönebılırsınız. C vitaminine baslayın derim cok önemli, orzax aldım netten. D vit degerınız düşükse normalde onu da kullanmanız Iyı olur ya da su ara hava gunesli bol bol camda balkonda guneslenin. Kuşburnu çayı, sumak çayı c vıt degerı yuksek olan caylar da iyi gelir. Portakal, greyfurt ve ozellıkle kırmızı kapya biber(1tanesi 1 gunluk c vit karsılıyor). Verdıklerı dısında agrınız ates yoksa Baska ılac kullanmayınBenim testim negatif ama hafif öksürük var ilaçlara başlamalı miyim
Çok geçmiş olsun cnm. Arkadaşım da ilk blrti kas ağrısıydı. Sonra ateş ve atlattı. Bnm Kız kardeşim oldu fakat yiğenlerim ve enişteme bulaşmadı. Hemşire arkdşm oldu onunda eşine bulaşmadı, hatta astımı vardı atlattı çok şükr. Sizinde iyi haberlerinizi bklyrzMerhaba ikiz kardeşim bugün sabah test verdi ve pozitif çıktı aynı odada kalıyorduk ve odamız çok küçük test sonucu kesinleşince başka odalara geçtik evde annem babam ablam ben ve ikizim var ev baya küçük şimdi aynı evde ne yapmamız gerek annem tansiyon hastası inanın beynim durdu ne yapmamız gerek bilmiyorum hepimiz test olduk bende belirti var kas ağrısı vs geçirenler yardımcı olursa sevinirim ev 3+1 annenle babam salonda kardeşim bizim odamızda ben annemle babamın odasındayım ablam kendi odasında market alışverişi vs online halledilir ama evde vitaminler bitmişti onları nasıl temin ederiz annemle babam için çok korkuyorum oruçta tutuyorlardı
* Öncelikle sakin olun, hasta oldunuz diye kardeşinizle aynı odada kalmayın, doktorumun ilk tavsiyesi buydu; birbirinizin virüs yükünü artırırsınız.Merhaba ikiz kardeşim bugün sabah test verdi ve pozitif çıktı aynı odada kalıyorduk ve odamız çok küçük test sonucu kesinleşince başka odalara geçtik evde annem babam ablam ben ve ikizim var ev baya küçük şimdi aynı evde ne yapmamız gerek annem tansiyon hastası inanın beynim durdu ne yapmamız gerek bilmiyorum hepimiz test olduk bende belirti var kas ağrısı vs geçirenler yardımcı olursa sevinirim ev 3+1 annenle babam salonda kardeşim bizim odamızda ben annemle babamın odasındayım ablam kendi odasında market alışverişi vs online halledilir ama evde vitaminler bitmişti onları nasıl temin ederiz annemle babam için çok korkuyorum oruçta tutuyorlardı