• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corona geçirenler yardım edin

Bizde atlattık, panik yapmayın kesinlikle grip gibi atlatırsınız inşallah. Kas ağrıları için ben parol kullanmıştım, bunun dışında pekmez, ceviz, bol c vitamini, elma sirkesi gibi etkili gıdalarla ilaçsız atlattım 😊

Bir de evi bol havalandırmak, elleri sık yıkamak, tuvaletleri her kullanımda dezenfekte etmek çok çok önemli.

çok geçmiş olsun. Korkmayın. Korktuğunuz kadar kötü olmayacak. Vitaminleri internetten alabilirsiniz. Düzenli olarak ateş düşürücü içsin kardeşiniz. Ateşi olursa sıkıntısı çok olur. Oksijenini kontrol edin. İnternetten oksimetre alabilirsiniz.
verilen ilaçları kullanmak taraftarıyım. Ben değil ama tüm ailem geçirdi sayılır. İlaçlardan herkes fayda gördü.
Eğer oda da hasta birisi varsa çift maske takın. Aynı anda koridorda, mutfakta vs bulunmayın. Kapı kollarını, muslukları, ışık düğmelerini kolonya gibi bir madde ile steril edin. Sürekli.
her odayı havalandırın. Birbirinize yaklaşmayın. Uzaktan konuşun.
Soğuk kanlı olmanız çok önemli. Çok geçmiş olsun. Geçecek. Aileniz bu sıkıntıyı Atlatacak merak etmeyin.
Ben negatif çıktım ilaç kullanmalı miyim hafif öksürük var

Ikizinizin odasına büyük bir çöp poşeti verin.
Tek kullanımlık plastik ya da kağıt bardak tabak çatal alın. Yemekleri ona koyup kapıdan verin. Onun elledigi bir şeye siz dokunmayın.
Tuvalet ortak kullanıldığı için o girip çıktıktan sonra siz eldivenle girip onun dokunup oturudgu yerleri dezenfekte edin.

Bu şekilde korunup hic birbirine bulastirmayanlari duydum biraz zor ama imkansız değil.
Geçmiş olsun
Online markette plastik tabak vs yok onu temin edemedik maalesef

Öncelikle çok geçmiş olsun, ekiplerin getirdiği ilacı mutlaka kullansın kardeşiniz. Onun dışında bol sıvı alınması da gerekiyor bana kalırsa test talebinde de bulunmalısınız çünkü semptomunuz var. 3 gün içinde sizin de test sonucunuz pozitif çıkabilir ne kadar erken favipiravir başlanırsa semptomlar artmadan hastaneye gitmesen tedavi kolaylaşıyor. Mümkünse evde ortak alanlarda çift kat maske kullanılması gerekiyor. Enfekte kişinin dokunduğu yerleri çamaşır suyu ile silmeniz faydalı olur. Aşırı vitamin takviyesinin de karaciğere aşırı yüklenme olduğu söyleniyor. Daha öncesinde bildiğiniz bir takviye ihtiyacı olan durum yoksa (düşük d vit gibi) olmasa da olabilir.
Testim negatif ama hafif öksürük var :(

Ben negatif çıktım ilaç kullanmalı miyim hafif öksürük var
Bence pozitif çıkarsa kullanın. Negatifse şimdilik gerek yok. Ama gelen filyasyon ekibi bazen aynı odada kalana hemen ilaç başlayabiliyor. O zaman onları da dinleyebilirsiniz. Kesin bişey söyleyemiyorum. Sağlık ekibine danışın. Sizin kararınız önemli.

Çok gecmiş olsun. Korkmayın, stres yapmayın lütfen. Sıkılmadan okuyun uzun olacak biraz 😊Sıze en yakın eczanenin netten telefonunu bulun ve covıd oldugunuzu soyleyın yardımcı olurlar. En kötü hesap IBAN ısteyın ucretı oraya gönderirsiniz, ben öyle yaptım. Netten de uygun fiyata bulabılırsınız bunları ayrıca. Maskesız kesınlıkle durmayın. 3-4 saatte bir değiştirin. Hatta odalara maske, Pecete gibi atıklar ıcın poset bulundurun günlük çöpe atın. Her gün odaları mutlaka havalandırın. Yastıklarınızı ozellıkle güneşlendirin hava iyiyken. Çatal, kaşık, tabakları önce sıcak çamasır sulu suya koyuyordum leğende. Sonra makınede 65 derecede tekrar çamasır suyu da ekleyıp yıkıyordum. Wc her giriş çıkışta lavaboyu, klozeti çamasır suyu ile temızlıyordum. Mutfakta eldıven kullandım. Kapı kolları ve ışık düğmelerini sürekli sildim. Evet, yorucu oluyor ama yapmak zorundayız. Umarım hafif atlatırsınız, bır sıkıntınız olursa yıne yazın burada elımızden geldıgınde yardımcı oluruz... Tekrar gecmiş olsun
Benim testim negatif ama hafif öksürük var ilaçlara başlamalı miyim

Bence pozitif çıkarsa kullanın. Negatifse şimdilik gerek yok. Ama gelen filyasyon ekibi bazen aynı odada kalana hemen ilaç başlayabiliyor. O zaman onları da dinleyebilirsiniz. Kesin bişey söyleyemiyorum. Sağlık ekibine danışın. Sizin kararınız önemli.
Aynen bana da öyle dendi hafif öksürük var vitamin kullanmaya başladım bugün onun dışında iyiyim

merhaba ,

Belirtileri neydi ?

İlla bulaşacak diye bir şey yok

Odaları ayırın , aynı alanda maskesiz gezmeyin.

Düzenli uyuyun , vitamin desteği alın , bol su için , evi sık sık havalandırın, meyve sebze vitamin şaplayacak şeyler yeyin.

Benim halam 63 yaşında kalp şeker hastası ve atlattı. Yani kişiye ve bünyeye bağlı biraz da

Tabi psikoloji de çok önemli. Sağlam durmaya çalışın.

Çok geçmiş olsun

merhaba ,

Belirtileri neydi ?

İlla bulaşacak diye bir şey yok

Odaları ayırın , aynı alanda maskesiz gezmeyin.

Düzenli uyuyun , vitamin desteği alın , bol su için , evi sık sık havalandırın, meyve sebze vitamin şaplayacak şeyler yeyin.

Benim halam 63 yaşında kalp şeker hastası ve atlattı. Yani kişiye ve bünyeye bağlı biraz da

Tabi psikoloji de çok önemli. Sağlam durmaya çalışın.

Çok geçmiş olsun
Aynı evdeki diğer 4 kişi negatif çıktık ama hafif öksürüğüm var ilaçlara başlamalı miyim bilmiyorum

Ben pozitif esim negatif cikti.odalari ayirdik lavabolari ayirdik kesinlikle odadan lavabo disinda asla cikmadim.bulasiklarimi kapiya birakirdim esim alirdi.butun odalarin kapisini kapattik ben koridordan gecince havada bulasmasin diye.korkmayin esimle gunlerce ayni yatakta uyuduk hatta beraner olduk ama ona bulasmadi.
Hakikaten bu hastalık nasıl bulaşıyor ben hala anlamış degilim. Aynı yatakta yayılan eşe bulaşmayan virüs bir insandan başka bir insana nasıl bulaşıyor o zaman?

Hakikaten bu hastalık nasıl bulaşıyor ben hala anlamış degilim. Aynı yatakta yayılan eşe bulaşmayan virüs bir insandan başka bir insana nasıl bulaşıyor o zaman?
Bende anlamadim bu virus işini.kizim 5 yasinda ona bulasti ama esime bulasmadi.belkide bulasti testte cikmadi

Nelere dikkat ettiniz
Özelikle odadan çıkmadım dikkat ettim bi kac gün sonra hep dinlendim tuvalete girdikçe çamaşır suyu spreyleri sıktım taşına içine tabak çanak normal evdekiler ne kullaniyosa o şekilde kullandım bol c vitamini al bide suda çözülen vitaminlerden kullan benim sırtımda acayip yanma kemiklerinde ağrı ve tad koku duyum yoktu ilaçlarını kullandım 3 5 güne normal halime geldim. Çok geçmiş olsun havalar güzel güneş e balkona çıkabilir hasta olan kişi güneşten vitamin alabilir ama sabah erken saatleri olmalı öğle güneşine kalmamalı 🙏

Benim testim negatif ama hafif öksürük var ilaçlara başlamalı miyim
Belırtıler var ise hemen fılyasyonu arayın, bende negatıftım ama 3,4 gün sonra hafıf öksürük böyle gıcık gibi basladı, sonra kalça bel agrısı basladı. Fılyasyonu aradım belırtı varsa pozıtıftir zaten dedıler ve geldiler test yapıp ilaç bıraktılar. İlaca öyle başladım ve gece sms geldi pozıtıf olduguma dair. Temastan sonra kac gun gectı sızın bılmıyorum ama muhtemelen pozıtıf ie dönebılırsınız. C vitaminine baslayın derim cok önemli, orzax aldım netten. D vit degerınız düşükse normalde onu da kullanmanız Iyı olur ya da su ara hava gunesli bol bol camda balkonda guneslenin. Kuşburnu çayı, sumak çayı c vıt degerı yuksek olan caylar da iyi gelir. Portakal, greyfurt ve ozellıkle kırmızı kapya biber(1tanesi 1 gunluk c vit karsılıyor). Verdıklerı dısında agrınız ates yoksa Baska ılac kullanmayın

kekik yağı ile buhar yapın, online edinirseniz eger, su kaynatın birkac damla damlatıp icinize cekin, evde lavanta kaynatıp gezdirin buharını, bir de her aksam ıhlamur demleyin icine kusburnu papatya melissa ne varsa. ama otu yani hazır poset cay degil. bir aktardan bu yağı ve otları alabilirsiniz online. ben ıhlamuru kaynatıp kendi icecegim bardaga da taze nane koyuyordum yaprak bir suru, üstüne de kaynattığım otları hop. beni gercekten bu karısım iyilestirdi. cok gecmis olsun korkmayın ben de kalp hastasıyım, annem ve babam kanser atlattı kv de kronik agır astım hastası, hepsiyle temas icindeydim ama hicbir sey olmadı hicbirine. ve d vitamini alın kesinlilkle, diger vitaminleri hap olarak almayın ama d yi mutlaka alın sıvı veya hap veya fısfıs. ben bir de sabahları portakal limon greyfurt mandalina sıkıp iciyordum hepsnden bir tane. kivi yiyordum her aksam kesin. bir hafta cekmedi iyilestim, bir tek ilk gunler atesim varken zordu. 7. gun iyilestim, o hafta boyunca sırt agrısı yasadım ve bacaklarım dizlerim agrıyordu. 7. gunden sonra da tat kaybı basladı. tat sonradan gitti benim ve hala tam yuzde yuz gelmedi, bir bir bucuk ay oldu sayılır.
bu arada eklemek istiyorum: ben hicbir ilaç kullanmadım kızlar, sadece bu yazdıklarımla iyilestim. hastalandıgım ilk iki gun grip oluyorum diye bir sabah bir aksam katarin icmistim, ama sonra corona oldugunu anlayınca katarini de bıraktım. hicbir agrı kesici ates dusurucu vs hicbir sey kullanmadım ilaç. kendi kalp ilacım var kullandıgım onu normal ictim yine her sabah. ekstra hicbir ilac kullanmadan iyilestim.

Merhaba ikiz kardeşim bugün sabah test verdi ve pozitif çıktı aynı odada kalıyorduk ve odamız çok küçük test sonucu kesinleşince başka odalara geçtik evde annem babam ablam ben ve ikizim var ev baya küçük şimdi aynı evde ne yapmamız gerek annem tansiyon hastası inanın beynim durdu ne yapmamız gerek bilmiyorum hepimiz test olduk bende belirti var kas ağrısı vs geçirenler yardımcı olursa sevinirim ev 3+1 annenle babam salonda kardeşim bizim odamızda ben annemle babamın odasındayım ablam kendi odasında market alışverişi vs online halledilir ama evde vitaminler bitmişti onları nasıl temin ederiz annemle babam için çok korkuyorum oruçta tutuyorlardı
Çok geçmiş olsun cnm. Arkadaşım da ilk blrti kas ağrısıydı. Sonra ateş ve atlattı. Bnm Kız kardeşim oldu fakat yiğenlerim ve enişteme bulaşmadı. Hemşire arkdşm oldu onunda eşine bulaşmadı, hatta astımı vardı atlattı çok şükr. Sizinde iyi haberlerinizi bklyrz🙏

Merhaba ikiz kardeşim bugün sabah test verdi ve pozitif çıktı aynı odada kalıyorduk ve odamız çok küçük test sonucu kesinleşince başka odalara geçtik evde annem babam ablam ben ve ikizim var ev baya küçük şimdi aynı evde ne yapmamız gerek annem tansiyon hastası inanın beynim durdu ne yapmamız gerek bilmiyorum hepimiz test olduk bende belirti var kas ağrısı vs geçirenler yardımcı olursa sevinirim ev 3+1 annenle babam salonda kardeşim bizim odamızda ben annemle babamın odasındayım ablam kendi odasında market alışverişi vs online halledilir ama evde vitaminler bitmişti onları nasıl temin ederiz annemle babam için çok korkuyorum oruçta tutuyorlardı
* Öncelikle sakin olun, hasta oldunuz diye kardeşinizle aynı odada kalmayın, doktorumun ilk tavsiyesi buydu; birbirinizin virüs yükünü artırırsınız.
* Tuvaletleri ayırın evde 2 tuvalet varsa. Yoksa da her kullanımdan sonra çamaşır suyu döküp, kapağı kapatarak sifonu çekin.
*Banyoda havlu kağıt kullanın, odanızdaki çöpe atın
* Vitamin olarak D vitamini (D-colefor), bol c vitamini alın.
* Çok su için, kefir için.
* Hergün banyo yapın ve oda camını tüm gün açık bırakın havalansın.
Ben gebe iken atlattım, hafif geçirdim neyse ki. Uzun süredir D vitamini ve kompleks vitamin alıyordum, yaklaşık 6 aydır. O da etkili oldu.

Vitamin için de yakındaki bir eczaneyi arayın, getirirler.

Geçmiş olsun Allah şifa versin
Annen tansiyon hastasıysa dikkat edin aman
Hangi şehirde siniz bilmiyorum ama eczane getirebilir ya da bı tanıdık alıp kapıya birakiversin
Coraspirin d vitamini youplus için hepinizde hasta olmayı beklemeden
Evi havalandırın iki saate bir oksijen girsin
Aynı zamanda hareket etmesi lazım evin içinde yürüyüş yapsın kardeşin onun dışında yormasin kendini istirahat etsin
Beiz böyle yaptık umarım faydalı olmuştur

Back
X