Corona geçirenler yardım edin

hazalee98

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2018
1.227
1.042
133
27
Merhaba ikiz kardeşim bugün sabah test verdi ve pozitif çıktı aynı odada kalıyorduk ve odamız çok küçük test sonucu kesinleşince başka odalara geçtik evde annem babam ablam ben ve ikizim var ev baya küçük şimdi aynı evde ne yapmamız gerek annem tansiyon hastası inanın beynim durdu ne yapmamız gerek bilmiyorum hepimiz test olduk bende belirti var kas ağrısı vs geçirenler yardımcı olursa sevinirim ev 3+1 annenle babam salonda kardeşim bizim odamızda ben annemle babamın odasındayım ablam kendi odasında market alışverişi vs online halledilir ama evde vitaminler bitmişti onları nasıl temin ederiz annemle babam için çok korkuyorum oruçta tutuyorlardı

Migroslarda bile vitamin oluyor artık ya da pazartesi eczanelerden bulabilirsiniz.
eğer sizde belirti varsa kas ağrısı vs gibi anne babanızın yanında mutlaka maske takın. Eşim oldu ben öğrenir öğrenmez ayrı odada yaşamaya başladım ve bana bulaşmadı.
Onun yediği yemekleri eldivenle verdim eldivenle aldım kendi bulaşıklarımı elde yıkadım onunkileri 70 derecede makinede bol çamaşır suyuyla falan yıkadım. Giysiler de aynı şekilde benden ayrı ve çok sıcak suda yıkadık. Vitamin takviyesi ve bol bol portakal suyu içti. Sık sık odasının camını açıp havalandırdık. Onu sadece oda kapısından gördüm ve maskeliydim evde... bu şekilde kendiniz kurallar koyup süreci iyi yönetebilirsiniz. Çok geçmiş olsun

Canım panik yapma çok geçmiş olsun bizde bütün aile olduk annem tansiyon şeker hastasiydi annem ağir geçirdi evet ama en büyük sebebi pskolojikti kendini çok fazla bıraktı .Bu hastalıkta pskoloji çok önemli ihtiyaçlarinizi bir şekilde tedarik edersiniz biz bütün aile olunca arkadaşlarımiz aldi herşeyimizi sağolsunlar kapinin önüne bırakıp gittiler sizde yakınlarinız varsa istersiniz yoksa vefa grupları var sanırım illaki getiren olur vitamin çok önemli çok iyi beslenin

Migroslarda bile vitamin oluyor artık ya da pazartesi eczanelerden bulabilirsiniz.
eğer sizde belirti varsa kas ağrısı vs gibi anne babanızın yanında mutlaka maske takın. Eşim oldu ben öğrenir öğrenmez ayrı odada yaşamaya başladım ve bana bulaşmadı.
Onun yediği yemekleri eldivenle verdim eldivenle aldım kendi bulaşıklarımı elde yıkadım onunkileri 70 derecede makinede bol çamaşır suyuyla falan yıkadım. Giysiler de aynı şekilde benden ayrı ve çok sıcak suda yıkadık. Vitamin takviyesi ve bol bol portakal suyu içti. Sık sık odasının camını açıp havalandırdık. Onu sadece oda kapısından gördüm ve maskeliydim evde... bu şekilde kendiniz kurallar koyup süreci iyi yönetebilirsiniz. Çok geçmiş olsun
Eczaneler eve getirir mi acaba dışarı çıkmayın dendi evdeki herkese

Ben geçirmedim ama yakın bir zamanda arkadaşım geçirdi, doktorunun ona verdiği tavsiyeleri size yazayım.

Öncelikle evde ne olursa olsun hepiniz maske takın, pozitif sonuçlu bir hasta var ve ne kadar az maruz kalırsanız o kadar iyi.
Bu süreçte en sık kullanılan kapı kolu, elektrik düğmesi, banyo vb yerleri sürekli dezenfekte edin.
Acil vitaminlere özellikle d vitamini takviyesine başlayın.
Meyve, şifalı çorbalar, probiyotik bakımından zengin ürünleri ihmal etmeyin.
Evi sürekli havalandırmaya, camlar açık şekilde mümkün mertebe yaşayın.

Ayrıca bu süreçte evde kullan at tabak çatal kullanmanız da iyi olur.

Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

Çok gecmiş olsun. Korkmayın, stres yapmayın lütfen. Sıkılmadan okuyun uzun olacak biraz 😊Sıze en yakın eczanenin netten telefonunu bulun ve covıd oldugunuzu soyleyın yardımcı olurlar. En kötü hesap IBAN ısteyın ucretı oraya gönderirsiniz, ben öyle yaptım. Netten de uygun fiyata bulabılırsınız bunları ayrıca. Maskesız kesınlıkle durmayın. 3-4 saatte bir değiştirin. Hatta odalara maske, Pecete gibi atıklar ıcın poset bulundurun günlük çöpe atın. Her gün odaları mutlaka havalandırın. Yastıklarınızı ozellıkle güneşlendirin hava iyiyken. Çatal, kaşık, tabakları önce sıcak çamasır sulu suya koyuyordum leğende. Sonra makınede 65 derecede tekrar çamasır suyu da ekleyıp yıkıyordum. Wc her giriş çıkışta lavaboyu, klozeti çamasır suyu ile temızlıyordum. Mutfakta eldıven kullandım. Kapı kolları ve ışık düğmelerini sürekli sildim. Evet, yorucu oluyor ama yapmak zorundayız. Umarım hafif atlatırsınız, bır sıkıntınız olursa yıne yazın burada elımızden geldıgınde yardımcı oluruz... Tekrar gecmiş olsun

Öncelikle çok geçmiş olsun, ekiplerin getirdiği ilacı mutlaka kullansın kardeşiniz. Onun dışında bol sıvı alınması da gerekiyor bana kalırsa test talebinde de bulunmalısınız çünkü semptomunuz var. 3 gün içinde sizin de test sonucunuz pozitif çıkabilir ne kadar erken favipiravir başlanırsa semptomlar artmadan hastaneye gitmesen tedavi kolaylaşıyor. Mümkünse evde ortak alanlarda çift kat maske kullanılması gerekiyor. Enfekte kişinin dokunduğu yerleri çamaşır suyu ile silmeniz faydalı olur. Aşırı vitamin takviyesinin de karaciğere aşırı yüklenme olduğu söyleniyor. Daha öncesinde bildiğiniz bir takviye ihtiyacı olan durum yoksa (düşük d vit gibi) olmasa da olabilir.

Ben pozitif esim negatif cikti.odalari ayirdik lavabolari ayirdik kesinlikle odadan lavabo disinda asla cikmadim.bulasiklarimi kapiya birakirdim esim alirdi.butun odalarin kapisini kapattik ben koridordan gecince havada bulasmasin diye.korkmayin esimle gunlerce ayni yatakta uyuduk hatta beraner olduk ama ona bulasmadi.

Zencefil çayı için biz öyle atlattık hem oğlum kısa sürede iyileşti hem bize bir şey olmadı

Öncelikle çok geçmiş olsun, ekiplerin getirdiği ilacı mutlaka kullansın kardeşiniz. Onun dışında bol sıvı alınması da gerekiyor bana kalırsa test talebinde de bulunmalısınız çünkü semptomunuz var. 3 gün içinde sizin de test sonucunuz pozitif çıkabilir ne kadar erken favipiravir başlanırsa semptomlar artmadan hastaneye gitmesen tedavi kolaylaşıyor. Mümkünse evde ortak alanlarda çift kat maske kullanılması gerekiyor. Enfekte kişinin dokunduğu yerleri çamaşır suyu ile silmeniz faydalı olur. Aşırı vitamin takviyesinin de karaciğere aşırı yüklenme olduğu söyleniyor. Daha öncesinde bildiğiniz bir takviye ihtiyacı olan durum yoksa (düşük d vit gibi) olmasa da olabilir.
Hepimiz test olduk temaslı olduğumuz için ben negatif çıkmışım ama korkuyorum çok

Merhaba ikiz kardeşim bugün sabah test verdi ve pozitif çıktı aynı odada kalıyorduk ve odamız çok küçük test sonucu kesinleşince başka odalara geçtik evde annem babam ablam ben ve ikizim var ev baya küçük şimdi aynı evde ne yapmamız gerek annem tansiyon hastası inanın beynim durdu ne yapmamız gerek bilmiyorum hepimiz test olduk bende belirti var kas ağrısı vs geçirenler yardımcı olursa sevinirim ev 3+1 annenle babam salonda kardeşim bizim odamızda ben annemle babamın odasındayım ablam kendi odasında market alışverişi vs online halledilir ama evde vitaminler bitmişti onları nasıl temin ederiz annemle babam için çok korkuyorum oruçta tutuyorlardı
Büyük ihtimalle sizde koronasiniz umarım anne ve babanıza geçmemiştir ama geçme ihtimali çok yüksek malesef ya bizde iki hafta önce geçirdik eczaneler getiriyor diye biliyorum ama yada bir yakininizdan isteyin ilaç tedavileri çok geçmiş olsun hafif atlatin insallah

Büyük ihtimalle sizde koronasiniz umarım anne ve babanıza geçmemiştir ama geçme ihtimali çok yüksek malesef ya bizde iki hafta önce geçirdik eczaneler getiriyor diye biliyorum ama yada bir yakininizdan isteyin ilaç tedavileri çok geçmiş olsun hafif atlatin insallah
Test sonucum negatif ama herhalde pozitife dönmedi daha bilemiyorum ki

Annem geçirdi bir gün öncesi aynı odada oturduk bana geçmedi inşallah kardeşiniz de hafif geçirir panik yapmayın grip gibi geçirenlerin sayısı da oldukça fazla babam da ise sadece tat kokungitti ayakta geçirdi kardeşim grip gibi geçirdi aynı evde oldukları için bi şekilde bulaştı onlara da annemden sonra annemin kronik hastalığı olduğu için o ağır geçirdi anne ve babadan 10 gün ayrı odada kalın WC giderken maske takın

Semptomlar var tekrar test verin lütfen ihmal etmeyin c vitamini parasetamol ağrı kesiciler kan sulandırıcı bunların kullanılması gerek
Tşk ederim vitaminleri pzt alacağız ailem de negatif çıkmış kardeşim pozitif şu an tekrar testi ne zaman vermeliyiz

Ikizinizin odasına büyük bir çöp poşeti verin.
Tek kullanımlık plastik ya da kağıt bardak tabak çatal alın. Yemekleri ona koyup kapıdan verin. Onun elledigi bir şeye siz dokunmayın.
Tuvalet ortak kullanıldığı için o girip çıktıktan sonra siz eldivenle girip onun dokunup oturudgu yerleri dezenfekte edin.

Bu şekilde korunup hic birbirine bulastirmayanlari duydum biraz zor ama imkansız değil.
Geçmiş olsun

çok geçmiş olsun. Korkmayın. Korktuğunuz kadar kötü olmayacak. Vitaminleri internetten alabilirsiniz. Düzenli olarak ateş düşürücü içsin kardeşiniz. Ateşi olursa sıkıntısı çok olur. Oksijenini kontrol edin. İnternetten oksimetre alabilirsiniz.
verilen ilaçları kullanmak taraftarıyım. Ben değil ama tüm ailem geçirdi sayılır. İlaçlardan herkes fayda gördü.
Eğer oda da hasta birisi varsa çift maske takın. Aynı anda koridorda, mutfakta vs bulunmayın. Kapı kollarını, muslukları, ışık düğmelerini kolonya gibi bir madde ile steril edin. Sürekli.
her odayı havalandırın. Birbirinize yaklaşmayın. Uzaktan konuşun.
Soğuk kanlı olmanız çok önemli. Çok geçmiş olsun. Geçecek. Aileniz bu sıkıntıyı Atlatacak merak etmeyin.

Ben temmuz ayında geçirdim çok ta ağır ağrılar içinde ☹ evde 6 kişiydik ve hiç kimseye bulaşmadı evimiz de küçüktü hatta gorustuguk hic kimse pozitif olmadi

Back
X