Çok yoruldum,ayrılmak istiyorum

bir ailede ben kadına değer var mı yok mu ona bakarım ,yoksa bu durumlar kaçınılmaz para verince insansın evlerinde olunca değersizlik ben en çok sinirlendiğim tahamül edemediğim durumlar 2 .sınıf olmayı kabul etmeyen böyle ailen böyle defolu erkek çıkar ve bu tipler değişmez!
Onlarda kadının değeri yok, annesi kendi kızlarını bile oğullarıyla bir tutmuyor, aslında onlarda garip bir piramit var erkekler daha değerli, erkeklerin içinde de abisi en değerli, kızkardeşi kpss ile atandı gidecekti iş yerinde giymesi için kıyafet alması gerek abisiyle küsmüş, annesinden istemiş vermemiş, biz eşimle gezmeye giderken ben de geleyim mi dedi, tamam dedik, eşim oturdu bir yere siz gezin diye, yine ben aldım ona kıyafet.
Onlar konuşurken babaları olmadığı için biz kendimiz yapacakmışız düğünü, neyse yaptık zaten ama aynı zamanda benden onlara gelinlik yapmamı istiyorlar, eşim annesini her gördüğümde elini öpmemi istiyor öpmüyorum gerçi, evlerine gidince iş yapıcam, her şeyimize karışacaklar, hep onların dediği olucak.

nisanli iken de hersey ayan beyan ortada imis yani sen bile bile lades demissin su durumda artik bence yapilabilecek birsey kalmamis uzgunum

Onlarda kadının değeri yok, annesi kendi kızlarını bile oğullarıyla bir tutmuyor, aslında onlarda garip bir piramit var erkekler daha değerli, erkeklerin içinde de abisi en değerli, kızkardeşi kpss ile atandı gidecekti iş yerinde giymesi için kıyafet alması gerek abisiyle küsmüş, annesinden istemiş vermemiş, biz eşimle gezmeye giderken ben de geleyim mi dedi, tamam dedik, eşim oturdu bir yere siz gezin diye, yine ben aldım ona kıyafet.
Onlar konuşurken babaları olmadığı için biz kendimiz yapacakmışız düğünü, neyse yaptık zaten ama aynı zamanda benden onlara gelinlik yapmamı istiyorlar, eşim annesini her gördüğümde elini öpmemi istiyor öpmüyorum gerçi, evlerine gidince iş yapıcam, her şeyimize karışacaklar, hep onların dediği olucak.

anlattıklarından yola çıkarak böyle olduğunu biliyordum bu zihniyetle yetişmiş erkek zor birde bunun ilerisi var yarin bir oğlun bir kızın olsa eşin sürekli kızını kısıtlayacak ,ben böyle bir insanla,insanlarla birarada olmak istemen anında kavga çıkarırım haksızlığa ,değersizliğe tahamülüm yok ! İyi düşün taşın ,bir ömür geçer mi bu tip insanlarla?!

Ne oluyor bu erkeklere ?????
Dunya tersine donmus resmen......:KK53:

Eskiden kadinlar aman isi olsun, meslegi, parasi iyi olsun ,evine baksin derlermis ,simdi bu durum tersine donmus, kadin erkek ,erkekde kadin olmus.....

Simdi bakiyorumda hemen hemen cogu erkek evlenecegim insan meslek sahibi olsun eve para getirsin ve bende onu istedigimgibi kullanayim..
Yani kisacasi es degil ,sirtina semer vuracak essek ariyorlar(tabirim icin cok ozur dilerim) okadar cok duyuyor ve goruyorum ki boyle seyleri ister istemez cildiriyorum..
Nasil bir zihniyettirki bu? hem esini koparip yanina getireceksin ,hem sutunden, hem yununden ,hem derisinden faydalanacaksin ,tabi sirf kendi olsa iyi birde ailesine faydalandiracaksin ..
Sonrada o insan yeter degince ? SEN NANKORSUN ,FESATSIN ,KIYMET BILMEZSIN deme hakkini kendinde bulacak ...PES DIYORUM
Canim bukadar yorulmus olman cok normal ,asil normal olmayan bugune kadar bunu yeni farketmen..
Yani en basinda bir, iki ,uc derken bunu anlayip donmemen ..
Cok iyi niyetlisin ,cok fedakarsin ...
Bircok insan onu buyuten yillarca emekveren okutan ilgilenen ailesine bile yapmaz bu senin yaptigini..
Simdi benim anlamadigim,butun bunlari senin karsilamanin ,basta kocan olmak uzere, sonra ailesi olacak o kan emiciler , bunu senden istemelerinin hak oldugunu dusunulmesi..
Tum yorumlarda da dendigi gibi ipleri bastan vermissin ve onlarda tutmaya hic cekinmemis malesef ..
Simdi dizginleri elinde tutmaya calisiyorsun ama artik sendende giden gitmis zaten..
Cok uzgunum canim boyle insanlarin sayisi gun gectikce artiyor ,hatta oyleki selam versen daha sen ne oldugunu bile anlamadan , hic cekinmeden sirtina biniveriyorlar.... Tecrube sabittir...

Bundan sonra degisirmi ?
Hic sanmam canim ,belki ufak tefek degisiklik olabilir, ama bir insanin kararkterini ailesi olusturur ve bastan o insan ailesinden farkli gibi gorunsede sonradan ozune donuverir ....
Birde sana ben bastan sana soyledim sen bilerek geldin deyiverir..
Yani daimi haklidir kendince, o herseyi anlatmistir icinde, ama karsisindaki anlamimissa onun sucudur...
Ah canim ne olur kendini uzme...
Sen zaten farkindasin olanin ,en dogru kararida sen vereceksin..
Bak kendi hayatina derim ben ..
Allah herseyin hayirlisini gostersin..
:KK71:

Bunlar insan olamaz bukadar eziyeti insan düşmanına yapmaz senin yaşadıklarını ben yaşasam şuanda katil olurdum senin kadar taviz vermezdim kendimi ezdirmezdim heleki bir erkek için bence zararın neresinden dönersen kardır

nisanli iken de hersey ayan beyan ortada imis yani sen bile bile lades demissin su durumda artik bence yapilabilecek birsey kalmamis uzgunum

Konu sahibesi geçmişte yaptıklarının zaten farkında ki açıklama yaptı yazılaında
Lütfen bize derdini anlatan arkadaşlarımıza "yapılabilecek bir şey yok" gibi olumsuz sözlerle
onları bir kez daha üzmeyelim.
Geçmiş geçmişte kalmış
şimdi neler yapabilir bu konu hakkında
düşüncelerimizi yardım olmak amaçlı belirtelim.:KK71:

haklisin ama iste guzelim kizlarin boyle insanlarin kolesi olmayi kabul etmis olmalarina dayanamiyorum helede okumus etmis gorgulu bilgili insanlarin uzuldum iste ne bilim simdi ayril desen esi o durumu tasiyabilecek biri mi yani birlesmesi kadar ayrilmasi da zor boyle insanlarla :KK50: Umarim kurtulursun bu aileden anladigim kadari ile cocugunuz yok gerci su durumda o bari bi arti oluyor malesef

okurken bizzat yaşıyor gibi hissettim kendimi,çok üzüldüm:KK59: kimi erkekler hangi tarafa daha çok ağırlık vereceğini yada dengeyi nasıl sağlayacağını bilemiyor.evlenipte değişti,bizi çok boşladı,el kızı oğlumuzu bizden aldı demesinler diye kendi ailesini el üstünde tutup eşini bi köşeye itelerken hayat arkadaşını kaybediyor haberi yok...yaşadıkların hiç yenilir yutulur hafif şeyler değil,evlenirken eşimin ailesiylemi yaşıyacağım sanki evim ayrı yurdum ayrı olur deyip ilk günlerde yaşattıkları bazı şeyleri,davranışlarını gözardı ederiz ya hani halbuki ne yanlış! sonradan görüyoruz nasıl maydonoz olduklarını kendi evinin baş kösesine oturduklarını oturtulduklarını:KK37: bu form sayesinde neler gördüm,neler okudum öğrendim haddi hesabı yok neleri var neleri ALLAH herkezin yardımcısı olsun yine senin durumun onlara nazaran biraz daha hafif.evliliğin temeli başta saygı,daha sonra aşk sevgi vs... ama yanlışsam düzelt lütfen aradaki saygıyı çoktan yitirmişsiniz,eşin seni çok horlamış:KK59: sabret düzelir yada kes at bitir bu işi gibisinden şeyleri söylemeyide doğru bulmuyorum çünkü kimin yarın ne olacağı hiç belli olmuyor,herkez aynıda değilki klişe birşey söyleyelim.sadece Rabbim neyi hakkında hayırlı görüyorsa öyle olsun diyebileceğim:26:

Eşin anladığım kadarıyla senin yüz vermelerin yüzünden bu şekilde olmuş dişini biraz göster ailesine mesafe koy allah yardımcın olsun

ya ne demek sen arkaya geç öne annem oturcak. o arabadan inerim bi daha da tövbe binmem. arkadaşım sen bence bi süre git ailenin yanında kal. eşine de ne kadar kararlı olduğunu belli et. muhtemelen hatasını anlar af diler. ama asıl ondan sonrası önemli. bi daha böyle tavizler verirsen bu işi toparlayamazsın.
Valla gözlerim doldu aslında bunun öncesi de var, ailecek bir yere gezmeye falan giderken abisi kullanırdı arabayı o zaman annesi arkaya otururdu, ne zaman eşim kullansa öne otururdu bu benim dikkatimi çekti. Biz kendi arabamızı alınca onlarda sürekli eşimin adını kullanarak onun arabası olduğunu söylüyorlardı, çocuk gibi ama sinirimi bozdu, mesela benle konuşurken bile eşimin adını kullanarak x'in arabası diyorlardı. O gün de anneler günüydü çiçek alıp gittik, bir yere gidiyorduk kızkardeşleri arkaya oturdu, annesi daha evden çıkmamıştı ben de öne oturdum, bana sen arkaya otur annem öne oturmak istiyor dedi, şok oldum zaten benim fevri davranışlarım yoktur keşke inseymişim arabadan bilemedim.

Sevgili labellevie ,
şimdi konunu gördüm sadece ilk yazını okudum
gerisini okuyamadan yazmak istedim.
Biliyorum canım yaşadıklarını
az buz burada hemen her konuda belirtiyordun
biliyorduk sorunlarını.
Çok üzüldüm canım seni pes ettirdi sonunda.
Bunları yakın ailenden olgun birisi varsa paylaşsan olurmu canım
eşinle konuşsa ( gerçi eşinin değişeceğini de sanmıyorum)
Ailesi ve eşi arasında kalmış dengeyi tutturamamış.
Geçenlerde okuduğum bir kitap var "Ömür Boyu Aşk" "Cemil tokpınar" a ait.
Okumanı tavsiye ederim bir nebze seni rahatlatabilir düşüncelerine ışık oabilir
hatta eşinede okumaya ikna edebilirsen çok ama çok iyi olur.
Canım umarım bu kötü ve zor günleri atlatırsın:KK70:
Teşekkür ederim kitabı alıp okuycam merak ettim şimdi. Büyüklerden kimsemiz yok yani onun ailesinin dışında, benim ailem çok uzakta tatile gidersek ancak o zaman da ailene yetiştirdin hemen dicek.
Geçmişte yaptıklarının ne denli doğru veya yanlış kararlar olduğunun farkındasın
biliyorum...
Bunları düşünme geleceğe kilitlen
Neler yapabiliriz, ne doğrudur sen daha iyi bilirsin aslında.
Eşini tanıyan sensin
"ben gideceğim " deyince tepkisizmi kalıyor
mutsuz olduğunun farkında değil mi?
Ben ayrılalım dediğimde ciddiye almıyor, dua et ben kabul etimyorum birgün kabul edicem pişman olacaksın falan diyor, mutsuz olduğumu biliyor ama ailesi için beni feda ediyor çünkü ona göre ben güçlüyüm, çalışıyorum, onlardan üstünüm o yüzden beni ezmesinin bir önemi yok.

Eşin anladığım kadarıyla senin yüz vermelerin yüzünden bu şekilde olmuş dişini biraz göster ailesine mesafe koy allah yardımcın olsun
senin yüzvermenle alakalı değil ,ailede erkek hegomonyası var ,asla değişmez bu adam
,asla değişmez bu adam

Yoksa eğer paylaş canım
çünkü nereye kadar bu üzüntüleri yaşayacaksın
evlilik seni bitirmeden çözüm bulunması lazım
ya öyle ya böyle.
En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.

Son düzenleme:
anlattıklarından yola çıkarak böyle olduğunu biliyordum bu zihniyetle yetişmiş erkek zor birde bunun ilerisi var yarin bir oğlun bir kızın olsa eşin sürekli kızını kısıtlayacak ,ben böyle bir insanla,insanlarla birarada olmak istemen anında kavga çıkarırım haksızlığa ,değersizliğe tahamülüm yok ! İyi düşün taşın ,bir ömür geçer mi bu tip insanlarla?!
Şuanda yüzlerini bile görmek istemiyorum, yaptıklarının dışında bana söyledikleri sanki haklılarmış gibi bana tavır almaları, ya inan çoğu şeyi anlatamıyorum çok benciller sadece kendilerini düşünüyorlar. Keşke zamanında farkına varsaydım dur deseydim, ama ben ne zaman anlayıp kendimi çektim o zaman kötü oldum.

Ne oluyor bu erkeklere ?????
Dunya tersine donmus resmen......:KK53:

Eskiden kadinlar aman isi olsun, meslegi, parasi iyi olsun ,evine baksin derlermis ,simdi bu durum tersine donmus, kadin erkek ,erkekde kadin olmus.....

Simdi bakiyorumda hemen hemen cogu erkek evlenecegim insan meslek sahibi olsun eve para getirsin ve bende onu istedigimgibi kullanayim..
Yani kisacasi es degil ,sirtina semer vuracak essek ariyorlar(tabirim icin cok ozur dilerim) okadar cok duyuyor ve goruyorum ki boyle seyleri ister istemez cildiriyorum..
Nasil bir zihniyettirki bu? hem esini koparip yanina getireceksin ,hem sutunden, hem yununden ,hem derisinden faydalanacaksin ,tabi sirf kendi olsa iyi birde ailesine faydalandiracaksin ..
Sonrada o insan yeter degince ? SEN NANKORSUN ,FESATSIN ,KIYMET BILMEZSIN deme hakkini kendinde bulacak ...PES DIYORUM
Canim bukadar yorulmus olman cok normal ,asil normal olmayan bugune kadar bunu yeni farketmen..
Yani en basinda bir, iki ,uc derken bunu anlayip donmemen ..
Cok iyi niyetlisin ,cok fedakarsin ...
Bircok insan onu buyuten yillarca emekveren okutan ilgilenen ailesine bile yapmaz bu senin yaptigini..
Simdi benim anlamadigim,butun bunlari senin karsilamanin ,basta kocan olmak uzere, sonra ailesi olacak o kan emiciler , bunu senden istemelerinin hak oldugunu dusunulmesi..
Tum yorumlarda da dendigi gibi ipleri bastan vermissin ve onlarda tutmaya hic cekinmemis malesef ..
Simdi dizginleri elinde tutmaya calisiyorsun ama artik sendende giden gitmis zaten..
Cok uzgunum canim boyle insanlarin sayisi gun gectikce artiyor ,hatta oyleki selam versen daha sen ne oldugunu bile anlamadan , hic cekinmeden sirtina biniveriyorlar.... Tecrube sabittir...
Bundan sonra degisirmi ?
Hic sanmam canim ,belki ufak tefek degisiklik olabilir, ama bir insanin kararkterini ailesi olusturur ve bastan o insan ailesinden farkli gibi gorunsede sonradan ozune donuverir ....
Birde sana ben bastan sana soyledim sen bilerek geldin deyiverir..
Yani daimi haklidir kendince, o herseyi anlatmistir icinde, ama karsisindaki anlamimissa onun sucudur...
Ah canim ne olur kendini uzme...
Sen zaten farkindasin olanin ,en dogru kararida sen vereceksin..
Bak kendi hayatina derim ben ..
Allah herseyin hayirlisini gostersin..
:KK71:
Aynen şu etinden, sütünden cümlesi var ya onu ben eşime söyledim, hem benim maaşımı alacaklar, hem ben kirletmediğim halde evlerini temizlicem, iş yapıcam dedim tabi ben bunları söyleyince bozuldu. Son zamanlara kadar ben hiç umrunda değildim yeni yeni kendini değiştirmeye çalışıyor ama nafile ben çok soğudum artık değişeceğini de sanmıyorum zaten çekmek te istemiyorum bilmiyorum bindim bir alamete gidiyorum kıyamete.
İnanır mısınız onlara göre ben çok farklıyım, hep hata bende onlar normal, eşimin kızkardeşi ben ankaradayken 6 ay kalmıştı o zaman onu görünce biraz fikir sahibi olmuştum ama aptallık benim ki gözümü açamadım. Benim kızkardeşim de bende kalıyordu, üç kız birlikte kalıyoruz. Kızkardeşimle ben çalışıyorum, o ders çalışıyordu kpssye hazırlanıyordu. Eve maddi olarak bir faydası yok, ben hergün eve gelip yemek yapardım yerdik, ikisi de kalkıp bulaşık yıkamazdı ben yıkardım, bazen kızkardeşime yıka derdim ona geçiyor nazım, bazen de sabaha kalırdı bulaşıklar, sabaha kalınca bazen görümcem yıkardı bazen ben işten gelince yıkanmamış olurdu ben yıkardım. Birgün başladı bu 2 aydır bulaşıkları ben yıkıyorum demeye, sırayla yıkıyalım dedi. Neyse öyle yaptık. Annem geldi bir hafta kaldı, annem demiş ki ona bak nasıl olsa namaz kılmaya kalkıyorsun erkenden yatma kahvaltı hazırla hem kızlar da kahvaltı yapmış olur onlar işe gidince sen oturur ders çalışırsın. Bu bir başladı söylenmeye yok annen bana şunu demek istedi, kaç sefer yok öyle demek istememiştir diye açıklama yaptık. Neyse bitti bu mesele. Bundan sonra o hep sabah erken kalkıp ders çalışıyordu 7.40 gibi kızkardeşim evden çıkıyordu o çıktıktan sonra kalkıyordu kahvaltı hazırlamaya çay demliyor falan, 10 dk sonra da ben çıkıyordum, yani inadına bizden sonra yapıyordu kahvaltısını.
Kız zaten evde benim kızkardeşimi çekemiyordu, o kadar çok şey var ki sıkıldım artık. Bu konuyu açmaya bile mecalim yoktu.

Bunlar insan olamaz bukadar eziyeti insan düşmanına yapmaz senin yaşadıklarını ben yaşasam şuanda katil olurdum senin kadar taviz vermezdim kendimi ezdirmezdim heleki bir erkek için bence zararın neresinden dönersen kardır
Haklısın insan başına gelince çekiyor.
okurken bizzat yaşıyor gibi hissettim kendimi,çok üzüldüm:KK59: kimi erkekler hangi tarafa daha çok ağırlık vereceğini yada dengeyi nasıl sağlayacağını bilemiyor.evlenipte değişti,bizi çok boşladı,el kızı oğlumuzu bizden aldı demesinler diye kendi ailesini el üstünde tutup eşini bi köşeye itelerken hayat arkadaşını kaybediyor haberi yok...yaşadıkların hiç yenilir yutulur hafif şeyler değil,evlenirken eşimin ailesiylemi yaşıyacağım sanki evim ayrı yurdum ayrı olur deyip ilk günlerde yaşattıkları bazı şeyleri,davranışlarını gözardı ederiz ya hani halbuki ne yanlış! sonradan görüyoruz nasıl maydonoz olduklarını kendi evinin baş kösesine oturduklarını oturtulduklarını:KK37: bu form sayesinde neler gördüm,neler okudum öğrendim haddi hesabı yok neleri var neleri ALLAH herkezin yardımcısı olsun yine senin durumun onlara nazaran biraz daha hafif.evliliğin temeli başta saygı,daha sonra aşk sevgi vs... ama yanlışsam düzelt lütfen aradaki saygıyı çoktan yitirmişsiniz,eşin seni çok horlamış:KK59: sabret düzelir yada kes at bitir bu işi gibisinden şeyleri söylemeyide doğru bulmuyorum çünkü kimin yarın ne olacağı hiç belli olmuyor,herkez aynıda değilki klişe birşey söyleyelim.sadece Rabbim neyi hakkında hayırlı görüyorsa öyle olsun diyebileceğim:26:
Kesinlikle bu mantık var eşimde, sanıyor ki ben ailesini ezicem kötü davranıcam o yüzden ailesini koruyor sürekli.
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, ben de öyle diyorum hayırlısı artık.

Ailenin bu yaşadıklarından ya da bir kısmından haberi var mı?
Ailemin çok az haberi var, pek karışmazlar herşeye ben evlenirken de hiç sorun çıkarmadılar.
Yani biraz gel diceklerini sanmıyorum.
Ama tatile tek gitme fikri iyi geldi bana en azından kafamı dinlerim.

Eşinin aldığı kaç bin yıllık erkeklik kültürünü sen değiştiremezsin babadan oğula geçiyor sen sadece bir kurbansın

dikkat ettimde cadı olan gelinler el üstünde tutuluyor, iyi niyetli olanlarıda erkek tarafı hep ezmeye çalışıyor ya
ne biçim bir dünya bu, nasıl dangalak birşeydir bu anlamadım gitti

Şuanda yüzlerini bile görmek istemiyorum, yaptıklarının dışında bana söyledikleri sanki haklılarmış gibi bana tavır almaları, ya inan çoğu şeyi anlatamıyorum çok benciller sadece kendilerini düşünüyorlar. Keşke zamanında farkına varsaydım dur deseydim, ama ben ne zaman anlayıp kendimi çektim o zaman kötü oldum.

Aynen şu etinden, sütünden cümlesi var ya onu ben eşime söyledim, hem benim maaşımı alacaklar, hem ben kirletmediğim halde evlerini temizlicem, iş yapıcam dedim tabi ben bunları söyleyince bozuldu. Son zamanlara kadar ben hiç umrunda değildim yeni yeni kendini değiştirmeye çalışıyor ama nafile ben çok soğudum artık değişeceğini de sanmıyorum zaten çekmek te istemiyorum bilmiyorum bindim bir alamete gidiyorum kıyamete.
İnanır mısınız onlara göre ben çok farklıyım, hep hata bende onlar normal, eşimin kızkardeşi ben ankaradayken 6 ay kalmıştı o zaman onu görünce biraz fikir sahibi olmuştum ama aptallık benim ki gözümü açamadım. Benim kızkardeşim de bende kalıyordu, üç kız birlikte kalıyoruz. Kızkardeşimle ben çalışıyorum, o ders çalışıyordu kpssye hazırlanıyordu. Eve maddi olarak bir faydası yok, ben hergün eve gelip yemek yapardım yerdik, ikisi de kalkıp bulaşık yıkamazdı ben yıkardım, bazen kızkardeşime yıka derdim ona geçiyor nazım, bazen de sabaha kalırdı bulaşıklar, sabaha kalınca bazen görümcem yıkardı bazen ben işten gelince yıkanmamış olurdu ben yıkardım. Birgün başladı bu 2 aydır bulaşıkları ben yıkıyorum demeye, sırayla yıkıyalım dedi. Neyse öyle yaptık. Annem geldi bir hafta kaldı, annem demiş ki ona bak nasıl olsa namaz kılmaya kalkıyorsun erkenden yatma kahvaltı hazırla hem kızlar da kahvaltı yapmış olur onlar işe gidince sen oturur ders çalışırsın. Bu bir başladı söylenmeye yok annen bana şunu demek istedi, kaç sefer yok öyle demek istememiştir diye açıklama yaptık. Neyse bitti bu mesele. Bundan sonra o hep sabah erken kalkıp ders çalışıyordu 7.40 gibi kızkardeşim evden çıkıyordu o çıktıktan sonra kalkıyordu kahvaltı hazırlamaya çay demliyor falan, 10 dk sonra da ben çıkıyordum, yani inadına bizden sonra yapıyordu kahvaltısını.
Kız zaten evde benim kızkardeşimi çekemiyordu, o kadar çok şey var ki sıkıldım artık. Bu konuyu açmaya bile mecalim yoktu.

Haklısın insan başına gelince çekiyor.

Kesinlikle bu mantık var eşimde, sanıyor ki ben ailesini ezicem kötü davranıcam o yüzden ailesini koruyor sürekli.
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, ben de öyle diyorum hayırlısı artık.

Farkli olman cok normal canim ...
Cunku onlarin dogrusu bu: boyle gormus ,boyle yetismis insanlardan daha baska dusunmelerini bekleyemezsin..
Malesefki okumaklada adam olunmuyor ...
Bencillik onlar icin normal bir eylem, bence hic yadirgama ..
Sen bu durumdan en az zararla nasil kurtulurum diye dusun derim ben...

Yapacagin sey belli; esini yanina alma ve bir muddet uzaklas o ortamdan ve sakin kafayla esinden ve ailesinden uzakta ucuncu bir gozle durumunu degerlendir ve ona gore sakin ama emin adimlarla ilerle canim...
Malesefki insan olaylarin merkezindeyken cokda saglikli kararlar veremez...
Once bir uzaklas sonrada ne istedigini dusun ve uygula ..
Artik kendini kullandirma ne esine nede ailesine..
Allah hakkinda hayirlisini versin canim..
Her iste vardir bir hayir...
HIC CANINI UZME ..
SADECE MANTIKLI OL LUTFEN..

Son düzenleme:
Kaç gündür konu açmanı bekliyorum şimdi herkes diyecek ki ne evlilikler var ne kocalar var yuva kolay yapılmıyor bla bla bla ama öyle değil işte ne evlilikler de insanlar birbirine saygılı sevgili aileler öyle herşey rayında biz bunu haketmiyor muyuz neden daha iyisini istemeyelim isteyince neden suçlu olalım senin en büyük sorunun sana sahiplenilmemesi saygı duyulmaması ki bence de sonuna kadar haklısın iyilik karşılık bekleyerek mi yapılırmış hayır ama değer görmesi beklenir en azından ve sen bunu görememişsin bence senin sevgin bitmiş öyle insanlara karşı da saygın kaldığını hiç sanmıyorum hayat senin ama ben seni yepyeni tertemiz sorunsuz bir hayat kurmaktan alıkoyacak hiçbirşey yok en sinir olduğum da şu boşanıcam ayrılıcam deyince ciddiye alınmamak inanılmamak neden yani ben bir karar vepir uygulayamaz mıyım kadar görmüyorlar bizi buna bile hakkımız yok onların gözünde bu kadar basiretimiz yok

bende bu konuya katılıyorum. kayedeceğin bişey yok bencede söylediklerini icraate dök ve senin kıymetini anlasın yada annesiyle mutluysa onunla yaşasın neden senin hayatını mahvediyor. tamam gerçekten daha kötü zor durumda olanlar vardır ama çok daha ii durumda olanlarda var daha fazla kendini üzdürme ve ailenede herşeyi anlat onlarında sana destek olmasını sağla ve kendine güzel bir hayat kur.

son kozunu oyna (seni kaybetmekten korksun, arkadaşların dediği gibi, kaybedecek şeyin yok), yine olmuyorsa vur tekmeyi gitsin
ben bunun gibi aileden çocuk sahibi bile olmak istemem. ya onlara benzerse?

X