Çok yoruldum,ayrılmak istiyorum

Eşinin aldığı kaç bin yıllık erkeklik kültürünü sen değiştiremezsin babadan oğula geçiyor sen sadece bir kurbansın
Biliyorum değiştiremem ama çok zor böyle yaşamak, önceden umrunda değildi ailesi ne zaman nişanlandık kıymete bindi. Konuşurlarken çok iyilermiş öyle diyorlar ne şanslısın annem kendi kızlarından çok seviyor seni diyorlar, nişanlandım bana bir terlik hediye etti kadın bunun üzerine söylüyorlar.
Halbuki yapması gereken hiçbir şeyi yapmadı bir terlik verdi diye şanslı oluyormuşum.
dikkat ettimde cadı olan gelinler el üstünde tutuluyor, iyi niyetli olanlarıda erkek tarafı hep ezmeye çalışıyor ya
ne biçim bir dünya bu, nasıl dangalak birşeydir bu anlamadım gitti
Öyle hayat bu oyun hep böyle oynanıyor, iyiler hep kaybediyor. Ama bizimkiler bence çok uç noktalar, kimse onlar gibi olamaz sanmıyorum, şimdiye kadar bir kavga çıkmadıysa benim susmamdan kaynaklanıyor. Bir de kızkardeşleri hepsi benden büyük, ben de çocuk değilim bu arada, bunlar bana birgün abime bir kız bulduk kız şöyleydi diye anlatmaya başladılar, dilimin ucuna geldi siz abilerinizi düşünmeyin onlar bulur birilerini, siz kendinize bulun dicektim vazgeçtim, aslında çok iyi hakediyorlar ama ben insanları zayıf noktalarından vurmak istemiyorum.
Farkli olman cok normal canim ...
Cunku onlarin dogrusu bu: boyle gormus ,boyle yetismis insanlardan daha baska dusunmelerini bekleyemezsin..
Malesefki okumaklada adam olunmuyor ...
Bencillik onlar icin normal bir eylem, bence hic yadirgama ..
Sen bu durumdan en az zararla nasil kurtulurum diye dusun derim ben...

Yapacagin sey belli; esini yanina alma ve bir muddet uzaklas o ortamdan ve sakin kafayla esinden ve ailesinden uzakta ucuncu bir gozle durumunu degerlendir ve ona gore sakin ama emin adimlarla ilerle canim...
Malesefki insan olaylarin merkezindeyken cokda saglikli kararlar veremez...
Once bir uzaklas sonrada ne istedigini dusun ve uygula ..
Artik kendini kullandirma ne esine nede ailesine..
Allah hakkinda hayirlisini versin canim..
Her iste vardir bir hayir...
HIC CANINI UZME ..
SADECE MANTIKLI OL LUTFEN..
Benim bir psikoloğa gitmeyi ihtiyacım var kesinlikle hem de acilen haftasonu ayarlayabilirsem gideyim bari.
Eşimin bana sen çok rahata alışmışsın, çile çekmemişsin ufacık bir sıkıntıya gelemiyorsun diyor, ya bu dünyada birileri çile çekmek zorunda mı?
Öyleyse bile niye ben çekiyorum.

Öyle hayat bu oyun hep böyle oynanıyor, iyiler hep kaybediyor. Ama bizimkiler bence çok uç noktalar, kimse onlar gibi olamaz sanmıyorum, şimdiye kadar bir kavga çıkmadıysa benim susmamdan kaynaklanıyor. Bir de kızkardeşleri hepsi benden büyük, ben de çocuk değilim bu arada, bunlar bana birgün abime bir kız bulduk kız şöyleydi diye anlatmaya başladılar, dilimin ucuna geldi siz abilerinizi düşünmeyin onlar bulur birilerini, siz kendinize bulun dicektim vazgeçtim, aslında çok iyi hakediyorlar ama ben insanları zayıf noktalarından vurmak istemiyorum.

.

o dediğini kaynanamda bana söylemişti, yok bilmem nasıl bi kız bulmuştuk biz, güzellikten bakılmazdı, şöyleydi böyleydi
bende dedim ki eee alsaydınız onu, oda dedi ki istemedi ki oğlum tutturdu carrie'yi istiyorum diye, bende dedim ki eee demek ki benden daha güzel değildi :KK33:

bence bunlar basit kıskançlıklar, eminim görümcen ondan daha güzel olduğun için kıskanıyor, kaynananda kızlarından daha güzelsin diye kıskanıyor o yüzden bu muhabbeti açıyorlar

kompleksliler

Son düzenleme:
Benim bir psikoloğa gitmeyi ihtiyacım var kesinlikle hem de acilen haftasonu ayarlayabilirsem gideyim bari.
Eşimin bana sen çok rahata alışmışsın, çile çekmemişsin ufacık bir sıkıntıya gelemiyorsun diyor, ya bu dünyada birileri çile çekmek zorunda mı?

ayni nickinde dediği gibi, la vie est belle :KK19:

ama tabi ruh sağlığını ihmal etme, böyleleri depresyona sokar adamı

Son düzenleme:
bende bu konuya katılıyorum. kayedeceğin bişey yok bencede söylediklerini icraate dök ve senin kıymetini anlasın yada annesiyle mutluysa onunla yaşasın neden senin hayatını mahvediyor. tamam gerçekten daha kötü zor durumda olanlar vardır ama çok daha ii durumda olanlarda var daha fazla kendini üzdürme ve ailenede herşeyi anlat onlarında sana destek olmasını sağla ve kendine güzel bir hayat kur.

son kozunu oyna (seni kaybetmekten korksun, arkadaşların dediği gibi, kaybedecek şeyin yok), yine olmuyorsa vur tekmeyi gitsin
ben bunun gibi aileden çocuk sahibi bile olmak istemem. ya onlara benzerse?
Evet kızlar son kozumu oynıcam kendisi bilir gerçekten. Çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum bile çünkü birincisi o nedenle evliliğimiz oturmadı nasıl güvenebilirim ki, ikincisi zaten bakacak kimse yok. Bu insanlar hem bizden sürekli birşeyler isterler hem de çocuğumuz olursa benim annem baksın derler,
kayınvalidem ben bakarım diyor ama bakacak durumda değil yaşlı, bekar kızkardeşileri de açık açık bakmayacaklarını söylediler.
Ya onların bize bir faydaları yok ki böyle bir şeyi yapsınlar. Herşey lafta.

Evet kızlar son kozumu oynıcam kendisi bilir gerçekten. Çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum bile çünkü birincisi o nedenle evliliğimiz oturmadı nasıl güvenebilirim ki, ikincisi zaten bakacak kimse yok. Bu insanlar hem bizden sürekli birşeyler isterler hem de çocuğumuz olursa benim annem baksın derler,
kayınvalidem ben bakarım diyor ama bakacak durumda değil yaşlı, bekar kızkardeşileri de açık açık bakmayacaklarını söylediler.
Ya onların bize bir faydaları yok ki böyle bir şeyi yapsınlar. Herşey lafta.

nasıl bakacak o senin çocuğuna? ne öğretecek ona?? sana karşı doldurmayımı? sana gıcıklık yapmasınımı? seni seviyormuki çocuğunu sevecek

Biliyorum değiştiremem ama çok zor böyle yaşamak, önceden umrunda değildi ailesi ne zaman nişanlandık kıymete bindi. Konuşurlarken çok iyilermiş öyle diyorlar ne şanslısın annem kendi kızlarından çok seviyor seni diyorlar, nişanlandım bana bir terlik hediye etti kadın bunun üzerine söylüyorlar.
Halbuki yapması gereken hiçbir şeyi yapmadı bir terlik verdi diye şanslı oluyormuşum.

Kesinlikle canim once o ortamdan uzaklas sonra bir psikolokdan yardim al..
Ayrica kimse baskalari rahat etsin diye cile cekmek zorunda degil..
Gercekden cok sinir oldum esine ya ..
Bu ne bencillik bune dusuncesizlik..
Seni dert cekesin diyemi almis ..
Ne mecburiyetin var ki..
Evlenmeseydide omur boyu baksaydi ailesine..
Onlarin cani canda seninki patlicanmi.....???
Hic oyalanma canim once uzaklas o ortamdan sonrada yardim al ve yoluna bak...

Son düzenleme:
o dediğini kaynanamda bana söylemişti, yok bilmem nasıl bi kız bulmuştuk biz, güzellikten bakılmazdı, şöyleydi böyleydi
bende dedim ki eee alsaydınız onu, oda dedi ki istemedi ki oğlum tutturdu carrie'yi istiyorum diye, bende dedim ki eee demek ki benden daha güzel değildi :KK33:

bence bunlar basit kıskançlıklar, eminim görümcen ondan daha güzel olduğun için kıskanıyor, kaynananda kızlarından daha güzelsin diye kıskanıyor o yüzden bu muhabbeti açıyorlar

kompleksliler
Valla güzel cevap vermişsin, ben çok sinirlendiğim için birşey demiyordum. Eşime söyledim o da bana o şekilde diyor onlar bak abim hiçkimseleri beğenmedi bir tek seni beğendi demek ki sen onlardan daha üstünsün öyle demek istiyorlarmış, ben de artık ya sen insanı salak mı zannediyorsun ben bir insanın ne niyetle söylediğini anlamıcak mıyım dedim. Güzellik göreceli bir kavramdır ama ben onları güzel bulmuyorum.

ayni nickinde dediği gibi, la vie est belle :KK19:

ama tabi ruh sağlığını ihmal etme, böyleleri depresyona sokar adamı
Evet hayat güzeldir, böyleleri için hayatı zindan etmeye gerek yok.

onlar çirkinler çünkü içleri çirkin ve içlerindeki çirkinlik yüzlerine yansımış

nasıl bakacak o senin çocuğuna? ne öğretecek ona?? sana karşı doldurmayımı? sana gıcıklık yapmasınımı? seni seviyormuki çocuğunu sevecek
Haklısın zaten bakamaz, annemin bir lafı var yapacağından değil yapabilse o da demezdi bakarım diye.
Kadın benim önümden yiyeceği çeken biri, yani ben bunu eşime daha yeni söyledim yalan söyleyemem bekli farkında değildi emin değilim yani.
Bir gün yine onlarda kahvaltı yapıyorduk, eşim göreve gittiğinde bal getirmişti, kahvaltıya oturdum baktım yiyebileceğim hiçbir şey yok, onlar otlu peynir yiyorlar ben sevmiyorum onu, diğer şeyleri de hergün hergün indirip kaldırdıkları için renkleri bile gitmiş miğdem almıyor, baktım bal var bir iki parça ekmeğime sürdüm yedim kadın ne yaptı ne etti bütün herşeyin yerini değiştirdi onu aldı oraya diğerini buraya koydu balı benden uzaklaştırdı. Ben de çayımı içip kalktım, annem olsa bilerek yapmaz ama öyle birşey olsa aaa sen bal yiyordun görmemişim falan der, o kadar az yedim ki doymuş olmam mümkün değil kalkıyorum kimse birşey demedi. Bunu da eşime çok sonra söyledim o zamanlar söylemedim çünkü yanlış anlamış olabilirim diye düşündüm.

Kesinlikle canim once o ortamdan uzaklas sonra bir psikolokdan yardim al..
Ayrica kimse baskalari rahat etsin diye cile cekmek zorunda degil..
Gercekden cok sinir oldum esine ya ..
Bu ne bencillik bune dusuncesizlik..
Seni dert cekesin diyemi almis ..
Ne mecburiyetin var ki..
Evlenmeseydide omur boyu baksaydi ailesine..
Onlarin cani canda seninki patlicanmi.....???
Hic oyalanma canim once uzaklas o ortamdan sonrada yardim al ve yoluna bak...
Çok haklısın onların ki can benim ki patlıcan, benim acil yardım almam gerekiyor biliyorum, teşekkür ederim destekleriniz için.

Daha evlenmeden yaptığınız fedakarlıklar çok fazla olmuş......Kıymet bilindi mi ??? :KK50:
Kızmayın,içimden geçeni söylemek istiyorum..Keşke o kadar fedakarlık yapmasaymışsınız...

Haklısın zaten bakamaz, annemin bir lafı var yapacağından değil yapabilse o da demezdi bakarım diye.
Kadın benim önümden yiyeceği çeken biri, yani ben bunu eşime daha yeni söyledim yalan söyleyemem bekli farkında değildi emin değilim yani.
Bir gün yine onlarda kahvaltı yapıyorduk, eşim göreve gittiğinde bal getirmişti, kahvaltıya oturdum baktım yiyebileceğim hiçbir şey yok, onlar otlu peynir yiyorlar ben sevmiyorum onu, diğer şeyleri de hergün hergün indirip kaldırdıkları için renkleri bile gitmiş miğdem almıyor, baktım bal var bir iki parça ekmeğime sürdüm yedim kadın ne yaptı ne etti bütün herşeyin yerini değiştirdi onu aldı oraya diğerini buraya koydu balı benden uzaklaştırdı. Ben de çayımı içip kalktım, annem olsa bilerek yapmaz ama öyle birşey olsa aaa sen bal yiyordun görmemişim falan der, o kadar az yedim ki doymuş olmam mümkün değil kalkıyorum kimse birşey demedi. Bunu da eşime çok sonra söyledim o zamanlar söylemedim çünkü yanlış anlamış olabilirim diye düşündüm.

Çok haklısın onların ki can benim ki patlıcan, benim acil yardım almam gerekiyor biliyorum, teşekkür ederim destekleriniz için.

sakın ama sakın ilerde çocuğun olursa onun terbiye etmesine izin verme, çocuk ne görse onu yapar
ama şunuda bil ki dünya tekerlektir, döner.. onlar sana ne yaparsa öyle yada böyle onlarada yapılır, bir başkası tarafından

Daha evlenmeden yaptığınız fedakarlıklar çok fazla olmuş......Kıymet bilindi mi ??? :KK50:
Kızmayın,içimden geçeni söylemek istiyorum..Keşke o kadar fedakarlık yapmasaymışsınız...
Bundan sonra ne derseniz diyin kalbimi kıramazsınız merak etmeyin, kıymet bilinmedi haklısınız en çok ta eşime kızgınım onlar el beni sevmeyebilirler ama o beni daha çok üzdü, güçlenip kendi yoluma bakmak istiyorum.

Bundan sonra ne derseniz diyin kalbimi kıramazsınız merak etmeyin, kıymet bilinmedi haklısınız en çok ta eşime kızgınım onlar el beni sevmeyebilirler ama o beni daha çok üzdü, güçlenip kendi yoluma bakmak istiyorum.

Bence de güçlenip kendi yolunuza bakmanız kendiniz için yapacağınız en büyük iyilik olacaktır...İnşallah Allah sizi kıymetinizi bilen insanlarla karşılaştırsın,size asalak olup sizi hayatınızdan bezdirenlerle değil..

sakın ama sakın ilerde çocuğun olursa onun terbiye etmesine izin verme, çocuk ne görse onu yapar
ama şunuda bil ki dünya tekerlektir, döner.. onlar sana ne yaparsa öyle yada böyle onlarada yapılır, bir başkası tarafından
Ben ilahi adalete çok inanıyorum gerçekten, yaşamam gerekiyormuş yaşadım ama bana yapılanlar karşılıksız kalmıyor.
En başta küçük kızkardeşi, bana insan sofra kaldırırken yardım eder bu görgü kuralıdır diyen, ankarada gelip sadece kendine kahvaltı hazırlayan, ben onlarda kalırken bak senin için daha rahat oldu ayrı evde olsan yemek derdin olacaktı, burda geliyorsun yemek var, herşey hazır, senin için burası ankaradan daha rahat diyen, benim yorgun olduğumu kabul etmeyen kız geçen yaz atandı çalışıyor, aynı zamanda tekrar üniversite okuyor öğretmenlik, çalıştığı yerle okuduğu yer arasında 1 saatten fazla mesafe varmış, hergün 6.30 da kalkıp 7 de evden çıkıp işe gidiyormuş, yurtta kalıyor sabah o giderken kahvaltı olmuyormuş, akşam işten çıkıp okula gidiyor ordan yurda geliyormuş saat 10, bazen arkadaşları ona yemek ayırıyormuş çünkü yemek kalmıyormuş o saate kadar. Yani benim çektiğim sıkıntıları fazlasıyla çekiyor. Beni arayıp anlatıyor çok yoruluyorum, yemek yiyemiyorum, uykusuz kalıyorum diye içimden acımak gelmiyor üzülmüyorum onun için napıyım kinci bir yapım var.

Ben seni bu konuda gayet güçlü gördüm bu kk'da nice kararsız kadınlar okuduk dayak yediği halde boşanamam diyen ama sende gördüğüm kendine saygın ve cesaretin var piskolojinde iyi keşke bütün ezilen kadınlar böyle olabilse kendilerine özgüven

Ben ayrılalım dediğimde ciddiye almıyor, dua et ben kabul etimyorum birgün kabul edicem pişman olacaksın falan diyor, mutsuz olduğumu biliyor ama ailesi için beni feda ediyor çünkü ona göre ben güçlüyüm, çalışıyorum, onlardan üstünüm o yüzden beni ezmesinin bir önemi yok.[/QUOTE]

AH ŞU LAFTAN SONRA ÇEKİP GİDECEKTİN Kİ KAPIYI GÖRECEKTİ PİŞMANLIĞI AYRILMASAN BİLE SÜRTECEKTİN O KAFDAĞINDAKİ BURNUNU

YANİ SEN BİRGÜN YETER DEYİP AYRILSAN DA BEYEFENDİ SENDEN BIKMIŞ OLACAK SENİ BIRAKMIŞ OLACAK BURDA BİLE EGOSUNU ÜSTTE TUTACAK ARKANDAN DA BIRAKTIM GİTTİ DİYECEK AİLESİYLE BİRLİKTE İŞTE İNSAN ADAM OLMADIKTAN SONRA NE DESEN BOŞ

sevgi bitmiş çünkü iş aldım verdim hesabına gelmiş...
yaşadıklarınız kolay değil

Ben seni bu konuda gayet güçlü gördüm bu kk'da nice kararsız kadınlar okuduk dayak yediği halde boşanamam diyen ama sende gördüğüm kendine saygın ve cesaretin var piskolojinde iyi keşke bütün ezilen kadınlar böyle olabilse kendilerine özgüven
Teşekkür ederim, kendime güveniyorum sadece yanlış bir karar vermemek ve pişman olmamak için dikkat ediyorum. Ben şimdiye kadar neden bu kadar dayandım onu bilmiyorum, demek ki sevdiğim için katlandım, şimdi hiçbir sözü çekecek sabrım kalmadı.

Ben ayrılalım dediğimde ciddiye almıyor, dua et ben kabul etimyorum birgün kabul edicem pişman olacaksın falan diyor, mutsuz olduğumu biliyor ama ailesi için beni feda ediyor çünkü ona göre ben güçlüyüm, çalışıyorum, onlardan üstünüm o yüzden beni ezmesinin bir önemi yok.

AH ŞU LAFTAN SONRA ÇEKİP GİDECEKTİN Kİ KAPIYI GÖRECEKTİ PİŞMANLIĞI AYRILMASAN BİLE SÜRTECEKTİN O KAFDAĞINDAKİ BURNUNU

YANİ SEN BİRGÜN YETER DEYİP AYRILSAN DA BEYEFENDİ SENDEN BIKMIŞ OLACAK SENİ BIRAKMIŞ OLACAK BURDA BİLE EGOSUNU ÜSTTE TUTACAK ARKANDAN DA BIRAKTIM GİTTİ DİYECEK AİLESİYLE BİRLİKTE İŞTE İNSAN ADAM OLMADIKTAN SONRA NE DESEN BOŞ[/QUOTE]
Daha önce hiç ayrıldın mı bilmiyorum ama benim ilk kez başıma geliyor ben daha önce bir sevgilimden bile ayrılmış değildim, ne kadar güçlü görünsem de kararlı olsam da gerçekten ayrılmak çok çok zormuş, bütün gücümün gittiğini, hayatın bittiğini hissettim.
Ve işin doğrusu herşeyin asıl suçlusu aslında eşim, o onları o kadar tutmasaydı bir dur deseydi bu kadar üstüme gelemezlerdi, bana tamam haklısın ama takma kafana onlar da öyle değiştiremeyiz idare et demiş olsaydı bile benim için daha katlanılır bir durum olurdu, bu kadar kafama takmazdım.
Küçüktüm halamın kızı bizde kalıyordu, biz de 4 kardeştik onunla 5 çocuk, ablamla kuzenim aynı yatakta yatıyordu, birgün onların odasına gittim birşey söylemek için, kuzenim yatağın kenarında yatıyor ablam bütün yatağı kaplamış, ben kendimden de biliyordum ablamla yatmak tam bir işkenceydi nefes alma, kımıldama her şeye karışır ama tabi bize bu kadarını yapamıyordu. Ben o gün kıyameti kopardım evi ayağa kaldırdım, şuna bak kızı kenara itmiş kendisi bütün yayılmış diye, annemler geldiler ablama kızdılar, kuzenime başka bir yatak ayarlandı. Eşim benim bu yaptığımı yapamadı, haklıyla haksızı ayıramadı malesef. O yüzden gözümden düştü.

Canım nasılsın bugün
dünden beri aklımdasın
terapiste gitseniz eşinle beraber kabul eder mi?
Yani nereye kadar üzüleceksin:26:

Canım nasılsın bugün
dünden beri aklımdasın
terapiste gitseniz eşinle beraber kabul eder mi?
Yani nereye kadar üzüleceksin:26:
Bugün iyiyim canım teşekkür ederim, zaten kendimi taparladıktan sonra konu açtım,
terapisti söyledim tek isteğim uzman birinin bizim ilişkimize bir yorum yapması ama birlikte gitmek istemiyor sen git diyor bana,
inanmıyor zaten bu tür şeylere. Ama o gelmese de haftasonu gitmeyi düşünüyorum.

X